Ziua Logo
  08:56, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-09-19
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-09-18 21:57
SFATURI IN DRABOSTE:TARICEANU –LOVE-GEOANA

SFATURI IN DRABOSTE:TARICEANU –LOVE-GEOANA

Aparent intre PNL si PSD(Tariceanu si Geoana) exista o dragoste nebuna,cei doi se inteleg si nu doresc altceva decat sa se casatoreasca politic cu zestrea Romaniei.Sunt asemanatori,ambii au in spate manuitorii de papusi puternici care le arata mereu,cum se spune,pisica.

Presa subliniaza ca bilantul guvernului liberal al lui Tariceanu, din care n-au lipsit majorarea pensiilor si a salariilor, reducerea pana spre zero a somajului sau pacea sociala, este plin de realizari caracteristice mai degraba unui guvern de stanga. Dintre cele 930 de angajamente asumate prin programul de guvernare, 95% au fost realizate In mai putin de patru ani, a spus Tariceanu. „Nu exista domeniu fara schimbari radicale si fara atingerea obiectivelor asumate. Am reusit, la 1 ianuarie 2007, sa intram In Uniunea Europeana dupa aproape doi ani de eforturi. Iar dupa alti doi ani de eforturi, reusim sa fim tara cu cea mai mare crestere a PIB-ului din Europa.
Excelent vorbit,que bella voce are dl.Tariceanu.
Dar vorba dlui.Paunescu,deschideti domnilor fereastra sa auziti plansul poporului.
Chiar din tren se poate vedea ca agricultura romaneasca este in colaps absolut si ca pamantul tarii nu este utilizat.Industria merge datorita investitorilor straini,cat va fi profit,si dl.Tariceanu nici nu stim ce facea in acest timp.
Din contra,ceea ce face obiectul sarcinilor guvernulkui este in colaps:educatia,sanatatea,descentralizarea(din contra ei supercentralizeaza),infrastructura(cu cei 5 km in 4 ani) si as putea exemplifica la infinit.

PNL si PSD ataca Impreuna electoratul cu masuri sociale pentru a Imparti In alianta capitalul de imagine In perspectiva alegerilor din noiembrie.
De fapt subliniaza presa,aceasta este decizia adoptata de liderii celor doua partide In urma negocierilor de marti seara desfasurate la Palatul Victoria. De fapt au fost asa-zise negocieri, deoarece Intalnirea era programata Inca de la pranz, si discursul presedintelui PSD, Mircea Geoana, si al premierului Tariceanu erau redactate de mult pentru a fi prezentate drept declaratii spontane In fata presei convocate la ora 21.00 la Guvern.

Totodata, Mircea Geoana a anuntat ca, In schimbul generozitatii manifestate de Tariceanu, social democratii renunta la motiunea de cenzura pe care o fluturasera pe post de amenintare la Inceputul saptamanii. De asemenea, Geoana l-a asigurat pe premier ca PSD nu mai depune pana la finalul mandatului nici o motiune simpla In Parlament.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Cotidianul ca liderii partidului nu au intentionat nici o clipa sa depuna vreo motiune de cenzura, dar la nivelul discursului public aveau nevoie de acest pretext pentru a da impresia ca partidul are forta In fata Guvernului. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, citat de MEDIAFAX, ca abuzul de motiuni simple, care nu au o finalitate reala, poate fi prost perceput de catre opinia publica.
Acum este clar ca intre PSD si PNL exista o dragoste interesata,averea fiind viitoarea guvernare.Cele doua partide in fapt nu se iubesc,ba sustin chiar ca ar fi ca apa si focul avand in vedere pretentiile ca una detine o doctrina de dreapta si celalalt de stanga.
Pe timpul comunistilor exista expresia ca in astfel de cazuri intre cele doua conceptii este vorba de sange.
Dar atat PNL cat si PSD au experiente in domeniul colaborationismului.PSD ca urmas al PCR stie sa foloseasca asa numitii tovarasi vremelnici de drum(papuskini in forma originala,adica papusile) in timp ce PNL dispune de experienta Tatarascu,din pacate o experienta dureroasa.
Victima trebue sa fie Romania,mai ales bugetul si bogatiile lor,adica PUTEREA.
Deci dragostea Geoana-Tariceanu cu acceptul parintesc (Iliescu-Patriciu) este o dragoste mercantila pentru care cei doi fac orice.Geoana a recunoscut ca santajeaza PNL iar PNL a dovedit toata supunerea de care este capabil pentru a spera in viitor la, cateva ministere.
Sa nu-l duca capul pe Tariceanu sa ceara functia de premier ca nu se poate,in politica romaneasca canta cocosul,nu gaina,iar cocosul este dl.Geoana.
Exista insa si o speranta,si noi credem in inteligenta romanilor.
Tariceanu si Geoana vin si cer functia de premier al Romaniei.
Iar romanul,ca si vanzatorul comunist din magazinele alimentare de atunci, va spune vestita formula:
ESTE DAR S-A TERMINAT



     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00646 sec.