Ziua Logo
  Nr. 4723 de joi, 31 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-12-31
Pribeagul (...@yahoo.com, IP: 78.96.66...)
2010-01-02 15:23
Darmarea miturilor


Nu ma sateptam ca SRS sa contribuie la darmarea mitului contemporan: bunastarea poporului nu poate fi asigurata de partidul unic, pentru aceasta trebuie sa fie multipartidism.

Se dovedeste ca in China si Vietnam partidul unic poate asigura bunastarea, cei drept prin lichidarea, uciderea, celor care trec de linia trasata de acesta. Cine or fi acestia, luptatori pentru libertate, luptatori pentru respectarea drepturilor omului, sobolani care vor sa-si insuseasca bunurile comune? Greu de spus.

Se dovedeste ca in Corea de Nord partidul unic nu se poate asigura bunastarea. Sa fie acesata datorita faptului ca-l cunostem pe conducatorul acestui stat, unul Kim Jong II, fiul lui... Pe el il cunoastem, dar pe al Chinei si al Vietnamului... se pare ca nu stim prea multe despre ei.

Avem multe mituri de darmat. Enumar citeva:

1. Socialismul a fost instaurat de niste forte necunoscute, de niste forte obscure, venite ce nicaieri si plecate nu stie nimeni unde.
Eu consider ca a fost instaurat de proletariatul si poporul oprimat, unde acestia, proletariatul si masele oprimate, au fost mai puternice decit asupritorii. S-a intimplat ca acest lucru sa fie in Rusia, unde mujicii, dupa citiva ani de lupte, au invins reactiunea tarista si europeana. Socialismul a invins si a reusit sa faca o Rusie puternica, care s-a opus cu suces celei mai formidabile forte, Germania nazista. Mai mult, la un moment dat, americanii holbau ochii dupa ei prin spatul cosmic. Rusia a ajuns a doua ora in centrul Europei si si-a impus conditiile: instaurarea socialismului in spatiul cucerit. Este rusinos si neadevarat sa spui ca romanii au instaurat comunismul in Romania, si ca acum oligarhii si sustinatorii lor ar fi comunisti si trebuie distrusi, sau, in cel mai bun caz, trimisi peste Dunare. Cei drept, oligarhi si sustinatorii lor ar trebui sa inteleaga ca nu pot impune conditiile lor celor care au cistigat alegerile, adica sa se poarte ca niste invingatori. Ar fi bine sa-si vada onest de afacerile lor, altfel s-ar putea sa nimereasca peste... Putin.
2. Romanii au fost cei mai fost cei mai feroci comunisti din intregul lagar. Hai, plimbati ursul, treceti la alta masa! Romanii au rezistat, asteptindu-i pe americani, s-au adaptat conditiilor, altfel nu se putea! S-a incercat schimbarea in 56 si 68, ce s-a reusit? Interventia sovietica si restabilirea situatiei. Cind conducerea sovietica, in frunte cu Gorbaciov, au realizat ca nu mai pot controla situatia, au slobozit haturile, si pentru a nu pierde controlul asupra spatiului de influenta, de comun acord cu americanii, aliati credinciosi, au incercat sa controleze schimbarea. N-au reusit, "comunistii" din statele satelite au facut ce au facut si au scapat de partidul unic si au trecut la reformarea economiei. Procesul s-a desfasurat cu un randament dezastruos. S-a descurcat fiecare cum a putut. In Romania, conducerea noua, mai mult decit diletanta, a capotat in fata baietilor destepti, care lipsiti de moftul numit patriotism, promovid propriile interese in dauna interesului national, au intins hora jefuitorilor pe noua si promitatoarea economie socialista.
3. Sunt unii care umbla cu Plugusorul tot timpul. Ei mai lupta inca cu comunistii, care cica ar fi nu se stie concret unde si care. Se pare ca-i Patriciu, Voiculescu, Vintu, Tiriac, Becali etc... toti acei care desi invinsi in alegeri, vor sa stabileasca regulile jocului. Sa terminam cu manipularea; avem socialisti, democrati, liberali... nimeni nu-si asuma rolul de comunist, pentru a fi comunist trebuie sa-ti asumi acest rol.
Este ciudat ca aceasta manipulare, lupta lui Basescu impotriva comunistilor, a prins la marele public. Ma uit la harta si vad judetele unde a cistigat demagogul, pina acum, Basescu. Nu-mi place deloc ce vad. Este Transilvanie intrega, exceptie Hunedoara si Salaj, la care se mai adauga doar 5 judete din restul tarii.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 2010: relansare cu sex si razboaie (6320 afisari)
 Sfarsitul crizei la romani (3487 afisari)
 Reformarea statului incepe cu profesorii (3360 afisari)
 Cazul Rosia Montana se transeaza in CSAT fara UDMR (3165 afisari)
 Obama sare cu gura pe serviciile secrete (2386 afisari)
 Die Welt comenteaza despre "fericirea" Elenei Udrea de a fi gasit un sot putred de bogat (5013 afisari)
 Maria Basescu s-a plimbat cu Monica Macovei si Elena Udrea prin Predeal - VIDEO (4475 afisari)
 Vaginul care lanseaza artificii - VIDEO (4036 afisari)
 SRR ii desface contractul de muncă unui angajat, pentru materialul pirat in care era ironizat Băsescu (3832 afisari)
 Burj Dubai, cel mai inalt zgarie-nori din lume  (3620 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00667 sec.