Ziua Logo
  Nr. 4723 de joi, 31 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-12-31
vida clara (...@yahoo.es, IP: 84.126.250...)
2010-01-01 11:11
Analiza...vida clara.

Societatea romaneasca e dividida azi aproape simetric.
Avem o componentza a societatzii,azi,pe care mai intai o desfacem in doua:
1) o imensa cantitate de "masa moarta"(masa moarta" inerenta oricarei societatzi,oricat de "vie" ar fi,dar la noi e peste limita admisa de o viatza sociala normala,de mare)
2) o cantitate destul de ne-neglijabila,dar dureros de mica de "parte vie" a societatzii,partea care "viermuieste",care da viatza,acesteia.

Cei 50 de ani de comunism a facut mult,extrem de mult rau,dar a produs cea mai mare parte din acest rau printr-o continua dezvoltare,ca sa-i zic asa,a acestei "mase moarte"(fara gandire politica,deci ne-oameni,pur si simplu,legume,animalizatzi,"boi de munca").

Partea "vie" este si ea dividida azi in doua partzi aproape egale.(Nu vreau sa jignesc pe nimeni,ci sa incerc sa fac lumina celor ce incerca sa vada.Celor ce strang tare din ochi,sau celor ce din dorintza interioara au interes sa vada,sau sa faca pe altzii sa vada altceva,acelora nu le este de folos "lumina" ce vreau sa o fac,este politica a lor,iar eu le-o respect ca pe un drept al fiecaruia la optziune in ceea ce il priveste).

Imaginandu-ne o scara gradata ce porneste de la - 100 si urca pana la +100 ,fara ca semnul "minus" sa insemne neaparat "rai" iar semnul "plus"sa insemne neaparat "buni",(dar,privind lucrurile din prisma mea,fiind si asa),putem spune ca de la -100 si pana la "0" avem asezatzi pe diferite trepte "chibitzii politici" iar de la "0" spre +100,tot la fel,asezatzi pe diferite trepte "homo politicus"-ii de care societatea dispune,"jucatorii","participantzii",opinia publica ne-formala ci implicata.

Eu v-am mai dat exemplul cu "Mos Ion Roata si Unirea",o perfecta imagine creata de Creanga tocmai pentru deslusirea acestui lucru.

Lupta intre cele doua partzi este la fel ca cea dintre un ciocan si un burete cum e cel de baie,dar de 1metru cub,sa zicem.

"Ciocanul" este o "fiintza" cu caracter "determinat" in timp ce "buretele" nu are un caracter determinat ci "indeterminat,"pernicios.
"Lupta" aceasta nu are invingatori si nici invinsi ci incape doar in cuvintele "pierdere de vreme" sau "pierdere de timp".

Un "chibitz politic" se "joaca" doar in situatzia in care castiga.
Daca ajungi sa il determini sa se aseze cu tine la un sah ,cand mintea lui il va clarifica ca pierde,va ravashi ,ranjind ca si cum ar rade,piesele de pe tabla.
Cel mult daca va accepta sa le reasheze,ca si cum ar vrea sa re-joace,dar nu va mai juca.
Chibitzului politic nu-i plac regulile stabilite.Daca e in castig,atunci da,le stie foarte bine si itzi cere sa le respectzi.Dar,doar daca e in castig.
Chibitzul politic,nu pune umarul,din pornire interioara la purtarea greutatzii (a unei imaginare greutatzi comune,care poarta genericul nume de "viatza",nu si-ar duce,din pornire interioara "crucea" proprie,desi o face,nu de putzine ori,dar doar din lipsa celeilalte optziuni.
Chibitzul politic nu stie sa piarda.Nestiind sa piarda,nici intelegerea castigului nu o are.
De partea lui Basescu,s-au asezat,unii (cei mai din apropierea cotei "zero" dar cei dinspre "+") nu neaparat din intelegere cat mai ales din "instinct de conservare"
Acum,ne vom tzine asa,inclestatzi unii cu mainile in gulerul celuilalt,si scrasnind din dintzi,uitandu-ne inapoi la generatzia ce va sa vina.
Mare branza,in anii astia ce urmeaza,de inclestare,nu se poate face.Salvarea va veni de la "pajura" care va aduce "apa vie" ori "zmaului" ori "fatului frumos".
Atunci,cel ce va primi "apa vie" va da cu celalalt de pamant,de-l va baga in pamant pana la genunchi.
Dupa inca un mandat,il va baga pana la mijloc,dupa inca unul pana la gat iar atunci,zmaul se va preface intr-un soricel si se va piti asteptand vremea cand s-ar face leu.
Chibitzii politici nu au sira a spinarii.Fara sira spinarii,nu ai posibilitatea sa stii sa castigi,sau dupa caz,sa pierzi.

De-abia dupa cresterea numarului de "jucatori",ai societatzii,de o asa cantitate incat ruperea lor in doua (si impartzirea in doua echipe,de jucatori,) sa nu ii puna,in inferioritate fatza de "chibitzi",de-abia atunci vom incepe sa avem "meci politic" adevarat,si pe la noi,pe la Romania.
vidaclara9@yahoo.es


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 2010: relansare cu sex si razboaie (6320 afisari)
 Sfarsitul crizei la romani (3487 afisari)
 Reformarea statului incepe cu profesorii (3360 afisari)
 Cazul Rosia Montana se transeaza in CSAT fara UDMR (3165 afisari)
 Obama sare cu gura pe serviciile secrete (2386 afisari)
 Die Welt comenteaza despre "fericirea" Elenei Udrea de a fi gasit un sot putred de bogat (5013 afisari)
 Maria Basescu s-a plimbat cu Monica Macovei si Elena Udrea prin Predeal - VIDEO (4475 afisari)
 Vaginul care lanseaza artificii - VIDEO (4036 afisari)
 SRR ii desface contractul de muncă unui angajat, pentru materialul pirat in care era ironizat Băsescu (3832 afisari)
 Burj Dubai, cel mai inalt zgarie-nori din lume  (3620 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00877 sec.