Ziua Logo
  Nr. 4703 de miercuri, 2 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-12-02
Amadeus din Chisinau (...@gmail.com, IP: 92.115.70...)
2009-12-02 21:06

A treia vizit? a lui Geoan? la Moscova

Candidatul PSD joaca interesul national la ruleta ruseasca

Mircea Geoana, seful PSD, dorit ca presedinte de carton de Ion Iliescu - la råndul lui alesul si conspiratorul Moscovei - a efectuat anul acesta mai multe vizite in Federatia Rusa, fara a respecta normele legale si uzantele diplomatice si de securitate, desemnate pentru al doilea om in stat. Cel putin la una dintre cele doua vizite cunoscute pana acum, mai indeplinea si functia de vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Påna la a fi prezentate public de un avertizor anonim care l-a interpelat pe ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, prin intermediul unui portal de stiri, aceste vizite au ramas secrete. Nici påna astazi Mircea Geoana nu a oferit lamuriri opiniei publice privind persoanele cu care a vizitat Piata Rosie si natura discutiilor efectuate pe långa zidul Kremlinului. Daca toate acestea au fost intreprinse in interesul public, al romånilor, de ce atåta secretomanie si lipsa de transparenta? Ziarul "Curentul" a mers pe urmele firului rosu scapat de Geoana din måini si a descoperit ca este posibil ca acesta sa fi efectuat o a treia vizita secreta la Moscova, solicitata in plina campanie electorala prezidentiala. Documentele intrate in posesia noastra arata ca Geoana a fost solicitat sa se deplaseze la Moscova "in viitorul cel mai apropiat", acesta acceptånd termenii avansati prin ambasadorul rus la Bucuresti, Aleksandr Ciurilin, si stabilind in aceeasi zi doua date posibile: "11-12 sau 16-17 noiembrie".

Ambasadorul rus il cheama pe Geoana la ordin

Faptul ca prima vizita a fost apreciata pe masura, in folosul intereselor rusesti, este demonstrat si de existenta unei o a doua deplasari, recunoscute fortat de Geoana, in urma primelor dezvaluiri, dar al carei desfasurator a fost pastrat, de asemenea, secret, de catre candidatul prezidential al PSD, urmasul lui Iliescu-KGB. Iar faptul ca ambele deplasari secrete au fost apreciate pozitiv de catre tovarasii din Piata Rosie sau Piata Liubianka este constatat de interesul rusilor de a-l chema din nou la ordine pe Geoana, de data aceasta in plina campanie electorala. Si aceasta in contextul in care etalonul euro-atlantic reprezentat de Statele Unite ale Americii anuntase cu fermitate ca nu poate organiza intalniri oficiale de stat cu omologi din Romania, pe perioada campaniei.
Printr-o scrisoare parvenita presedintelui Senatului, Mircea Geoana, de la omologul sau rus, Serghei Mironov, pe 26 octombrie, remisa prin intermediul ambasadorului Rusiei la Bucuresti, seful PSD este chemat la Moscova si solicitat sa efectueze aceasta vizita "in viitorul cel mai apropiat".

Filmul celei de-a treia vizite

In urma investigatiilor "Curentul", am gasit si scrisoarea lui Mironov si pe cea a lui Ciurilin (pe care o le prezentam in facsimil) cat si alte date, din care reiese ca, in aceeasi zi, Geoana raspunde pozitiv la minut si isi instruieste stafful sa stabileasca imediat modalitatile de plecare. Consiliera sa, Corina Mavrodin, adusa dupa el din mediul ziaristico-diplomatic, este insarcinata impreuna cu Dana Nica, managerul de campanie al candidatului Geoana, sa stabileasca organizarea vizitei, cu propunerile de date "11-12 sau 16-17 noiembrie". Desigur, se ridica automat intrebarea: dupa ce avusesei deja doua vizite in decurs de sase luni, ce putea fi atat de fierbinte incat, in plina campanie electorala si, mai mult, in plina criza guvernamentala, cand urmau sa fie audiati si votati in plen noii ministri ai Cabinetului Negoita, sa-ti faci bagajele si sa parasesti rapid tara, la un simplu fluierat de la Moscova? Nu cumva seful PSD urma sa fie incredintat ca i se preda stafeta de "om al Moscovei", detinuta de Iliescu, cel care, la fel ca Geoana, intr-un alt decembrie, 1989, se deplasa "sub gloante" la Ambasada URSS, cu cercul sau de complotisti ai FSN, ca sa le spuna rusilor "cine suntem si ce vrem"?

Un concediu invaluit in mister

In tot cazul, fara sa pregete, Geoana isi ia concediu de la Senat, in conditiile descrise mai sus de devalmasie parlamentara si guvernamentala, la o data care corespunde primei variante alese, respectiv pentru 9-11 noiembrie, 12 fiind joi, cand in mod normal activitatea Senatului este redusa. Nimeni nu a inteles la vremea respectiva de ce si unde pleaca Geoana in vacanta. Pe 10 noiembrie, sefa Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, declara de la microfonul Parlamentului Romaniei: "Il invit pe domnul Geoana sa se intoarca din concediu, astfel incat sa putem demara procedurile de audiere a ministrilor. Il invit in acelasi timp sa fie preocupat si de soarta Romaniei. Criza economica si politica nu sta pe loc cat dumnealui este in concediu. Ii reamintesc ca inainte de a fi candidat la presedintie este presedintele Senatului". Geoana, nimic. In ciuda chemarii disperate a colegei sale, il descoperim pe 11 noiembrie la... Galeriile de Arta din Resita. Ultima aparitie: orele 17.00. Geoana mai este vazut, apoi, dupa alte 24 de ore, la Sibiu, la o... lansare de carte. Desigur, ramane de vazut unde a disparut Geoana in timp ce Parlamentul, Guvernul si tara ardeau. Ce putea fi atat de important? Cert este ca, asa cum a ascuns primele doua vizite si nici pana astazi nu a oferit lamuriri si informatii credibile privind intalnirile sale secrete de la Moscova, constatam ca pretendentul la scaunul de la Cotroceni, papusa lui Iliescu si a mogulilor Vintu, Patriciu si Voiculescu - cu totii reprezentanti ai unor interese rusesti - , este dorit si chemat de stapanii de la Rasarit de trei ori in doar cateva luni.

Dus la Kremlin dupa revolta de la Chisinau

Revenind la prima vizita dezvaluita public, intreprinsa la 27 aprilie 2009, este de subliniat ca aceasta a avut loc la doar 20 de zile de la revolta tinerilor basarabeni inabusita in sange la Chisinau, cand subiectul era inca fierbinte, iar regimul Voronin nu-si daduse obstescul sfarsit. Geoana este chemat, de urgenta, la Moscova si revine la Bucuresti dupa doar 24 de ore, culmea!, pentru a participa la o sedinta CSAT, dar fara a sufla un cuvintel despre asa-zisa vizita oficiala si discutiile avute cu interlocutorii sai dintr-un stat rival NATO. Insasi modul in care s-a realizat aceasta vizita arata atat modalitatea intempestiva, cat si latura de slugarnicie a sefului PSD fata de o putere straina. Presedintele Senatului nu a indeplinit obligatiile legale ale regulamentului Senatului in cazul unei delegatii parlamentare in strainatate si nici nu a anuntat Ambasada noastra la Moscova - care a aflat din presa despre incursiunea lui Geoana -, sursele noastre din MAE adeverind ca dosarul diplomatic al relatiilor Romaniei cu Rusia i-a fost inmanat senatorului PSD fara ca acesta sa ofere lamuriri. Mai mult, conform informatiilor noastre, Mircea Geoana a obligat inclusiv ofiterii SPP care ii asigurau protectia sa-si incalce toate regulamentele militare specifice muncii lor in cazul unei asemenea deplasari externe, punandu-i in fata faptului implinit in avionul privat furnizat de amicul sau, Ion Tiriac.



continuare
aici :
http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009120337629/Actualitate/A-treia-vizita-a-lui-Geoana-la-Moscova.html

Socrate din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.37.85...)
2009-12-02 21:16
Ce-a pazit TB cu serviciile lui secrete cu tot ? Inseamna ca e complice cu Geoana.

Nu se lauda TB ca este cel mai bine informat om din Romania ?.

La 2009-12-02 21:06:40, Amadeus a scris: balivernele obisnuite, cu copy-paste.


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Invingatorul (4517 afisari)
 A disparut Elena Udrea! (2995 afisari)
 Miting anti-PSD in Piata Operei (2296 afisari)
 Geoana - 54%, Basescu - 46% (1929 afisari)
 Partenerii de la Timisoara (1877 afisari)
 Toti barbatii se uita la filme XXX, potrivit unui studiu recent (6566 afisari)
 Basescu explica de ce nu a dat mana cu Iliescu si Constantinescu, de 1 Decembrie (3966 afisari)
 A ajuns cu sanii pe afara, la o emisiune pentru copii (VIDEO) (3783 afisari)
 LIVE Presedintele Basescu a ras, a citit avizul Institutului de Expertize Criminalistice, s-a emotionat si a plecat: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu! (3351 afisari)
 Sotul unei israelience injunghiate de un palestinian a trecut de cateva ori cu masina peste agresor (ATENTIE IMAGINI SOCANTE!) (2533 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00779 sec.