Ziua Logo
  Nr. 4702 de sambata, 28 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-11-28

Comentarii: 15, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Gormogon
2009-11-27 23:28:33

Munitzie ptr 2010..

the
2009-11-28 01:57:58

In afara de faptul ca nicio se scrie in doua cuvinte separate

Olga Khan
2009-11-28 05:33:56

10000 de portii de mancare s-a impartit in Phoenix numai

de Thanksgiving care se compunea din curcan carne alba si rosie pe fiecare farfurie +umplutura, cartofi, fasole si mazare verde, porumb fiert, morcovi si conopida cu sos de la curcanul fript si cranberry sauce, o felie de placinta cu dovleac, cafea si o sticla 500ml de apa pe persoana!!!!
Ar fi cazul sa mai schimbati traditia cu fasole, ca banii se cheltuie pe aiureli si asa!!! Santem in al III-lea mileniu, da-l incolo de treaba, cand mancarea nationala al romaniei a devenit "pizza 4 anotimpuri" sau pui din KFC doar in puscarie se mai maninca fasole!!! daca si acolo .....

Gormogon
2009-11-29 00:49:53

Re: 10000 de portii de mancare s-a impartit in Phoenix numai

Ai dat ceva degeaba de Thanksgiving-Day? Cat latex ai consumat spre binele obstesc, kedves Piroszka?

La 2009-11-28 05:33:56, Olga Khan a scris:

> de Thanksgiving care se compunea din curcan carne alba si rosie pe
> fiecare farfurie +umplutura, cartofi, fasole si mazare verde, porumb
> fiert, morcovi si conopida cu sos de la curcanul fript si cranberry
> sauce, o felie de placinta cu dovleac, cafea si o sticla 500ml de apa
> pe persoana!!!!
> Ar fi cazul sa mai schimbati traditia cu fasole, ca banii se cheltuie
> pe aiureli si asa!!! Santem in al III-lea mileniu, da-l incolo de
> treaba, cand mancarea nationala al romaniei a devenit "pizza 4
> anotimpuri" sau pui din KFC doar in puscarie se mai maninca fasole!!!
> daca si acolo .....
>

Gormogon
2009-11-29 01:10:00

Atamild
2009-11-29 10:03:08

Fasole? N-am mai mancat de mult. De acum un an cand am primit de acasa fasole uscata.

Chiar mi-e pofta. Dar e treaba multa la ea. Trebuie sa o dau prin mai multe ape, sa o las o noapte in apa... si nu am timp. Am gatit ardei umpluti. Sunt buni si ei.
Matilda

Atamild
2009-11-29 10:09:26

Re: 10000 de portii de mancare s-a impartit in Phoenix numai

La 2009-11-28 05:33:56, Olga Khan a scris:

> de Thanksgiving care se compunea din curcan carne alba si rosie pe
> fiecare farfurie +umplutura, cartofi, fasole si mazare verde, porumb
> fiert, morcovi si conopida cu sos de la curcanul fript si cranberry
> sauce, o felie de placinta cu dovleac, cafea si o sticla 500ml de apa
> pe persoana!!!!
> Ar fi cazul sa mai schimbati traditia cu fasole, ca banii se cheltuie
> pe aiureli si asa!!! Santem in al III-lea mileniu, da-l incolo de
> treaba, cand mancarea nationala al romaniei a devenit "pizza 4
> anotimpuri" sau pui din KFC doar in puscarie se mai maninca fasole!!!
> daca si acolo .....
>
Nu stiu de ce sunteti voi porniti si tot suparati pe mancarea de fasole? Sigur ca am sa gatesc si pizza cu thunfisch filets si cu mais a la mexico mix pentru noua generatie :-).. In alta ordine de idei, multa sanatate, si sare-n bucate.
Matilda

Olga Khan
2009-11-29 11:20:17

Sare ... in sus sotul ca vreau sa-l omor cu mancarea sarata!!!

desi abia folosesc NaCl, insa el nu mai simte cu ce s-a preparat muschii de vita uscata si afumata de la Bosnianul ... e buna ca-i place, iar restul bucatelor sint sarate!!! in special supele si felurile innabusite recomandate de doctori.
Curcanul e sarat din nastere ca nu-i place sub nici o forma...................
insa oaia sau vita nu sint sarate ca-i plac pe langa pui si pesti prajiti, la fel interzis de specialistii de colesterol. Mi-a spus ca azi dimineata n-a mai putut respira un timp ................. credea ca e mort .............cand a revenit miraculos, ...
eu dormeam, el manca (in secret) micul dejun dar nu gem cu branza ci tuslama. Cu 20 de ani in urma, exact dupa miezul noptii de Anul Nou a fost dus in spital de salvare ca nu avea puls ............... i-au dat 6 luni de trait daca nu schimba nimic in stilul de viata, le-a tot combinat el stilurile de viata pan-acum
dar s-a cam plictisit de frunze verzi oparite si taritza pe deasupra.
Fasole maninca el zilnic la munca, duce de acasa o salata de fasole boabe uscate cu ceapa si usturoi, rosii, masline, patrunjel si ulei ultra virgin presat la rece + seminte de in macinate, (flex seeds) si piper. Eu n-am voie fasole sau nimic din familia leguminoaselor doar forma verde cateodata cu marar si usturoi, azi o fac mai tirziu ca la noi acum este in sezon mararul verde!!!
Se vinde in legaturi imense foarte ieftin.
In State se maninca enorm de multa fasole, nu exista party fara un fel de fasole cel putin, mexicanii au pe farfurie cel putin 3 feluri de fasole gatit in diferite moduri si la noi e plin de localuri mexicane orasul ca si magazinele au sectie speciala mexicana dar si magazine intregi dedicate natiei latino vecine.
Avem fasole boabe si din Peru si toate tarile sud americane pe langa cele cunoscute de europeni. Eu ador fasolea dar mi-e rau dupa acea oricum am incercat sa-l gatesc, cel mai frecvent maninc salata de fasole, fiarta in casa de mine, nu din conserve ca sotul, dar sufar cateva zile indiferent de unde vine!!!
Fasolea batuta e cea mai buna la mexicani ... si le pun langa toate alea ca si garnitura cu branza rasa si cilantro pe deasupra. Zilele astea am tot tinut din petreceri pana mai e ceva in cratita de fript curcan, in oala de sarmale, dar azi am facut o dupa amiaza de gratar de vita cu cartofi copti si salata verde ca aveam nevoie de o schimbare in dieta. Am fost la o cunostinta si pentru ocazie a umplut masa ca in ROmania cu salata de boeuf, de icre, de ciuperci, de peste, chiftele, friptura la tava din curcan ca a poftit la cum ii explicam pe telefon cum imi place sa maninc si rece curcan cand cumpar doar un sfert de pasare ..... orez african si trei feluri de dulciuri a mai facut pe langa platoul de branzeturi si mezeluri .... era greu de privit masa plina, eu doar gratar am mancat ca resturi de sarmale aveam si eu acasa ca si curcan umplut ..... Nici pisica lor nu poftea la nimic de pe masa supraincarcata, cauta doar inghetata ... era confuz ca am dus eu salata de fructe cu frisca si aroma vaniliata ii amintea de inghetata, saracu pisoi s-a retras in cosuletul lui sa fie afara din calea noastra, dar foarte dezamagit cand a vazut cu ce se hraneste fiinta inteligenta umana. Nici ea nu gateste cu sare ca are diabet la 36 de ani .....
Eu maninc totul cu foarte mult patrunjel verde, marar si tarhon ca sa evit sarea si alte mirodenii care nu-mi fac bine. Zeama de lamiie folosesc in foarte multe locuri incepand cu cafeaua de dimineata si in apa de peste zi pe care o beau.

O saptamana sanatoasa la toata lumea!

Olga Khan
2009-11-29 11:56:30

mais a la mexico mix pentru noua generatie

Am mai auzit undeva dar tot nu stiu cum arata "mais a la mexico" ???? ca si acest produs e original din Mexico ca si ciocolata ... Nestle inclus ....
Ei folosesc porumbul altfel decat albii, macina boabele umflate de apa si prepara o coca pentru tortillas, chips sau ca o clatita in loc de paine!!!!!
in tamale care seamana cu sarmale doar ca este invelit in frunze de porumb de pe stiuleti, am uitat denumirea, si e amestecat cu carne tocata de porc sau cu fructe. Mai fac o paine dulce din porumb sau fierb stiuletii ca noi si boabele din conserve devin garnitura ca si fasolea langa orice fel de mancare. Ca si in State si in Mexico se maninca foarte mult porumb tot timpul anului ca sint si congelate boabele ca si stiuletii pe langa conserve in cutii.

Atamild
2009-11-29 12:25:57

Re: mais a la mexico mix pentru noua generatie

La 2009-11-29 11:56:30, Olga Khan a scris:

> Am mai auzit undeva dar tot nu stiu cum arata "mais a la mexico" ????
> ca si acest produs e original din Mexico ca si ciocolata ... Nestle
> inclus ....
> Ei folosesc porumbul altfel decat albii, macina boabele umflate de apa
> si prepara o coca pentru tortillas, chips sau ca o clatita in loc de
> paine!!!!!
> in tamale care seamana cu sarmale doar ca este invelit in frunze de
> porumb de pe stiuleti, am uitat denumirea, si e amestecat cu carne
> tocata de porc sau cu fructe. Mai fac o paine dulce din porumb sau
> fierb stiuletii ca noi si boabele din conserve devin garnitura ca si
> fasolea langa orice fel de mancare. Ca si in State si in Mexico se
> maninca foarte mult porumb tot timpul anului ca sint si congelate
> boabele ca si stiuletii pe langa conserve in cutii.
>
Nu mai pot acum. Am o vizita neasteptata (si nedorita) numai pisicuta si catelusa e dulce.. Nedoritul a venit si cu pisica si cu cainele lui, sper ca pisicuta sa nu-si faca nevoie la mine in sufragerie. Trebuie sa inchid acum, o zi frumoasa!
Matilda

georgems
2009-11-29 15:06:10

Re: In afara de faptul ca nicio se scrie in doua cuvinte separate

Ereticul
2009-12-01 01:19:22

@ Olga

"Ar fi cazul sa mai schimbati traditia cu fasole"

O sa schimbam noi traditia cu fasole cand o sa schimbati si domniile voastre gulasul si paprikasul ...
Dar noi in nici un caz n-o sa dam fasolea, sarmalele, mititeii si ciorba de burta pe "junk food" de tip Mc Donalds sau KFC ...

Ereticul
2009-12-01 01:24:38

Re: Sare ... in sus sotul ca vreau sa-l omor cu mancarea sarata!!!

"ca sa evit sarea (...)
O saptamana sanatoasa la toata lumea!"

Daca tot evitati sarea si ne urati sanatate, permiteti-mi un sfat: incercati cu "light soya". Este ingredientul pe care chinezii (si asiaticii in general) il folosesc in loc de sare de cateva mii de ani. Daca o sa va para prea putin sarat, puteti incerca si "oyster sauce" (sos de stridii) - numai ca acela are o alta consistenta si este considerat un sos greu.

Ereticul
2009-12-01 01:27:19

Re: Fasole? N-am mai mancat de mult. De acum un an cand am primit de acasa fasole uscata.

Mi-ati facut pofta cu ardeii umpluti. Maine o sa ma duc sa cumpar si eu cativa, sa-mi prepar (carnea tocata o am deja in congelator).

Olga Khan
2009-12-01 08:35:39

Re: Sare ... in sus sotul ca ......

La 2009-12-01 01:24:38, Ereticul a scris:

> Daca tot evitati sarea si ne urati sanatate, permiteti-mi un sfat:
> incercati cu "light soya si oyster sauce"


Sincer apreciez sugestiile, insa EU nu ma ating de aceste alimente ... nici de produse din soya sau d'huitres sub nici o forma. Grupa mea sanguina nu-mi permite consumul acestora dar nici eu nu poftesc la ele si altfel nu pot sa maninc nimic. Din ape doar pastravul maninc cateodata prajit si filet de Halibut din ocean cand sint in sezon si rar pe o terasa un alt peste oceanic pe gratar si cam atit. Eu ma descurc in felul meu, insa cu sotul am probleme ca el are colesterol foarte mare si tensiune si trigliceri ceva totul atinge plafonul si nu este gras deloc, face gimnastica regular ... si totusi e in mare pericol.
Eu tin post foarte usor si maninc cartofi copti in cuptor cu varza acra si ma simt la fel de fericita ca el dupa o jumatate miel de pe gratar. Mai multe cunostinte mi-au spus revenind din vacanta de Thanksgiving erau sa moara de tensiunea extrem de inalta de peste 245/125 si din astea, parca ar fi fost impreuna la devorat un dinozaur. Sa nu ma intelegi gresit, eu doar de aceasta zi festiva am sugestat un alt menu, ceva mai festiv si din mai multe feluri, n-am nimic cu fasolea, dar acel ciolan nu face bine la nimeni!!!! eu nu maninc porc. Soldatii si saracii oraselor s-ar bucura si de un pic de desert de sarbatori mai ales ca e deodata cu prim zi de Advent acest an.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dubai poate baga Europa in faliment (5645 afisari)
 Pumnul si palma (5412 afisari)
 Federatia Militarilor din Romania (4172 afisari)
 Armata dezonorata (4113 afisari)
 Basescu si-a facut-o cu mana lui (3142 afisari)
 Filmul cu baiatul lovit de Basescu a trecut prin mainile PDL (7266 afisari)
 Tanara sexy intr-un numar de magie XXX: isi scoate batista din... vagin - VEZI VIDEO! (5953 afisari)
 Cea mai "usuratica" mireasa face furori pe Internet (FOTO) (5946 afisari)
 Ce face alcoolul dintr-o pitipoanca: o dezbraca si o face de ras! - VIDEO (5821 afisari)
 Complicitatea lui Traian Basescu la extragerea lui Omar Hayssam din Romania, dovedita prin documente oficiale (5768 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02129 sec.