Ziua Logo
  Nr. 4702 de sambata, 28 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-11-28
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.75...)
2009-11-29 11:20
Sare ... in sus sotul ca vreau sa-l omor cu mancarea sarata!!!

desi abia folosesc NaCl, insa el nu mai simte cu ce s-a preparat muschii de vita uscata si afumata de la Bosnianul ... e buna ca-i place, iar restul bucatelor sint sarate!!! in special supele si felurile innabusite recomandate de doctori.
Curcanul e sarat din nastere ca nu-i place sub nici o forma...................
insa oaia sau vita nu sint sarate ca-i plac pe langa pui si pesti prajiti, la fel interzis de specialistii de colesterol. Mi-a spus ca azi dimineata n-a mai putut respira un timp ................. credea ca e mort .............cand a revenit miraculos, ...
eu dormeam, el manca (in secret) micul dejun dar nu gem cu branza ci tuslama. Cu 20 de ani in urma, exact dupa miezul noptii de Anul Nou a fost dus in spital de salvare ca nu avea puls ............... i-au dat 6 luni de trait daca nu schimba nimic in stilul de viata, le-a tot combinat el stilurile de viata pan-acum
dar s-a cam plictisit de frunze verzi oparite si taritza pe deasupra.
Fasole maninca el zilnic la munca, duce de acasa o salata de fasole boabe uscate cu ceapa si usturoi, rosii, masline, patrunjel si ulei ultra virgin presat la rece + seminte de in macinate, (flex seeds) si piper. Eu n-am voie fasole sau nimic din familia leguminoaselor doar forma verde cateodata cu marar si usturoi, azi o fac mai tirziu ca la noi acum este in sezon mararul verde!!!
Se vinde in legaturi imense foarte ieftin.
In State se maninca enorm de multa fasole, nu exista party fara un fel de fasole cel putin, mexicanii au pe farfurie cel putin 3 feluri de fasole gatit in diferite moduri si la noi e plin de localuri mexicane orasul ca si magazinele au sectie speciala mexicana dar si magazine intregi dedicate natiei latino vecine.
Avem fasole boabe si din Peru si toate tarile sud americane pe langa cele cunoscute de europeni. Eu ador fasolea dar mi-e rau dupa acea oricum am incercat sa-l gatesc, cel mai frecvent maninc salata de fasole, fiarta in casa de mine, nu din conserve ca sotul, dar sufar cateva zile indiferent de unde vine!!!
Fasolea batuta e cea mai buna la mexicani ... si le pun langa toate alea ca si garnitura cu branza rasa si cilantro pe deasupra. Zilele astea am tot tinut din petreceri pana mai e ceva in cratita de fript curcan, in oala de sarmale, dar azi am facut o dupa amiaza de gratar de vita cu cartofi copti si salata verde ca aveam nevoie de o schimbare in dieta. Am fost la o cunostinta si pentru ocazie a umplut masa ca in ROmania cu salata de boeuf, de icre, de ciuperci, de peste, chiftele, friptura la tava din curcan ca a poftit la cum ii explicam pe telefon cum imi place sa maninc si rece curcan cand cumpar doar un sfert de pasare ..... orez african si trei feluri de dulciuri a mai facut pe langa platoul de branzeturi si mezeluri .... era greu de privit masa plina, eu doar gratar am mancat ca resturi de sarmale aveam si eu acasa ca si curcan umplut ..... Nici pisica lor nu poftea la nimic de pe masa supraincarcata, cauta doar inghetata ... era confuz ca am dus eu salata de fructe cu frisca si aroma vaniliata ii amintea de inghetata, saracu pisoi s-a retras in cosuletul lui sa fie afara din calea noastra, dar foarte dezamagit cand a vazut cu ce se hraneste fiinta inteligenta umana. Nici ea nu gateste cu sare ca are diabet la 36 de ani .....
Eu maninc totul cu foarte mult patrunjel verde, marar si tarhon ca sa evit sarea si alte mirodenii care nu-mi fac bine. Zeama de lamiie folosesc in foarte multe locuri incepand cu cafeaua de dimineata si in apa de peste zi pe care o beau.

O saptamana sanatoasa la toata lumea!

Ereticul din Bucuresti (...@k.ro, IP: 86.107.240...)
2009-12-01 01:24
Re: Sare ... in sus sotul ca vreau sa-l omor cu mancarea sarata!!!

"ca sa evit sarea (...)
O saptamana sanatoasa la toata lumea!"

Daca tot evitati sarea si ne urati sanatate, permiteti-mi un sfat: incercati cu "light soya". Este ingredientul pe care chinezii (si asiaticii in general) il folosesc in loc de sare de cateva mii de ani. Daca o sa va para prea putin sarat, puteti incerca si "oyster sauce" (sos de stridii) - numai ca acela are o alta consistenta si este considerat un sos greu.

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.75...)
2009-12-01 08:35
Re: Sare ... in sus sotul ca ......

La 2009-12-01 01:24:38, Ereticul a scris:

> Daca tot evitati sarea si ne urati sanatate, permiteti-mi un sfat:
> incercati cu "light soya si oyster sauce"


Sincer apreciez sugestiile, insa EU nu ma ating de aceste alimente ... nici de produse din soya sau d'huitres sub nici o forma. Grupa mea sanguina nu-mi permite consumul acestora dar nici eu nu poftesc la ele si altfel nu pot sa maninc nimic. Din ape doar pastravul maninc cateodata prajit si filet de Halibut din ocean cand sint in sezon si rar pe o terasa un alt peste oceanic pe gratar si cam atit. Eu ma descurc in felul meu, insa cu sotul am probleme ca el are colesterol foarte mare si tensiune si trigliceri ceva totul atinge plafonul si nu este gras deloc, face gimnastica regular ... si totusi e in mare pericol.
Eu tin post foarte usor si maninc cartofi copti in cuptor cu varza acra si ma simt la fel de fericita ca el dupa o jumatate miel de pe gratar. Mai multe cunostinte mi-au spus revenind din vacanta de Thanksgiving erau sa moara de tensiunea extrem de inalta de peste 245/125 si din astea, parca ar fi fost impreuna la devorat un dinozaur. Sa nu ma intelegi gresit, eu doar de aceasta zi festiva am sugestat un alt menu, ceva mai festiv si din mai multe feluri, n-am nimic cu fasolea, dar acel ciolan nu face bine la nimeni!!!! eu nu maninc porc. Soldatii si saracii oraselor s-ar bucura si de un pic de desert de sarbatori mai ales ca e deodata cu prim zi de Advent acest an.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dubai poate baga Europa in faliment (5645 afisari)
 Pumnul si palma (5412 afisari)
 Federatia Militarilor din Romania (4172 afisari)
 Armata dezonorata (4113 afisari)
 Basescu si-a facut-o cu mana lui (3142 afisari)
 Filmul cu baiatul lovit de Basescu a trecut prin mainile PDL (7266 afisari)
 Tanara sexy intr-un numar de magie XXX: isi scoate batista din... vagin - VEZI VIDEO! (5953 afisari)
 Cea mai "usuratica" mireasa face furori pe Internet (FOTO) (5946 afisari)
 Ce face alcoolul dintr-o pitipoanca: o dezbraca si o face de ras! - VIDEO (5821 afisari)
 Complicitatea lui Traian Basescu la extragerea lui Omar Hayssam din Romania, dovedita prin documente oficiale (5768 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00714 sec.