Ziua Logo
  Nr. 4701 de vineri, 27 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Picatura chinezeasca

2009-11-27
mihai_palsu (...@ziua.ro, IP: 193.230.150...)
2009-11-27 14:51
Pentru Domnul Giurgiu Crisan

Diferenta dintre CRITICA si ATAC este una foarte mare si este regretabil ca dvs va faceti ca nu stiti acest lucru. Sa ma explic printr-un exemplu: In "Picatura chinezeasca" din ZIUA eu l-am CRITICAT pe Basescu cand a facut o fapta reprobabila, a luat o decizie proasta, etc. deoarece am explicat cu argumente pertinente. Simultan, Basescu doar ne face lacheii mogulilor. Daca, presedintele ar fi spus "Palsu a afirmat ca... dar ziaristul uita ca... De aceea eu cred ca el a scris la comanda mogulilor..." am spune ca aceste vorbe intra la categoria CRITICA. Dar cind faci oamenii prosti, lachei, slugi, etc., fara sa argumentezi, se cheama ca te-ai pretat la un ATAC suburban, de mahala. Va asigur domnule ca daca Basescu ar fi avut dovezi de acest fel, le-ar fi facut publice in ziarele care il protejeaza. Stiu ca pentru multi dintre romani este greu sa creada ca majoritatea covirsitoare a jurnalistilor NU scriu la comanda. Daca aveti timp si veti lectura textele mele de la aceasta rubrica veti observa ca i-am criticat pe cei care au comis erori politice sau civile. Eu sunt anti-Basescu dar asta nu inseamna ca trebuie sa inventez fapte si argumente contra lui Basescu. Mai mult, chiar, l-am laudat cind a mutat interesant pe tabla de sah politic.

Dumnevoastra afirmati ca eu sunt prostul care a scris "Nadia a uluit tehnica japoneza" si spuneti ca tehnica nu poate fi uluita ci doar fiinta umana. Domnule Giurgiu tocmai prin acest postulat deocamdata imposibil de contrazis am vrut sa scot in evidenta execitiul fenomenala reusit de Nadia. Ca pina si o masinarie, care are doar inteligenta artificiala si nu are sentimente, si-a dat peste cap "hardul" si a ramas uluita de sportiva noastra. Daca nu ati inteles jocul metaforic, imi cer scuze public pentru lipsa dvs de subtilitate. Dar va reamintesc ca in limba romana cuvintele au doua sensuri: unul propriu - asa cum este definit de DEX si altul figurativ - asa cum il folosesc de mii de ani filozofii, de sute de ani scritorii si de zeci de ani jurnalistii.
(Ca sa nu intelegeti iar gresit, ma grabesc sa fac precizarea ca eu sunt jurnalist, unul pe care dvs. il jigniti gratuit de parca eu a-si fi raul care otraveste Romania. Cum de 20 de ani cred ca fiecare are dreptul sa spuna ce gindeste, EU va asigur ca textele dvs nu vor fi cenzurate pe forumul ZIUA.)


Apropo de cuvinte si sensul lor: va invit sa nu le mai scoateti niciodata din context. Asta ca sa nu mai afirmati ca am scris alta perla: "Traian ii ataca gratuit pe ziaristii care il critica". Eu zic sa reanalizati propozitia in context, poate asa o sa observati ca "Traian ii ataca gratuit pe ziaristii care il critica" este corect formulata.
P.S. Din modul in care scrieti incerc sa nu trag concluzia ca sunteti unul din cei care au o ura personala pe mine.

Mache din Illinois (...@gmail.com, IP: 66.41.142...)
2009-11-27 20:35
Re: Pentru Mihai Palsu

La 2009-11-27 14:51:13, mihai_palsu a scris:

[...]

> P.S. Din modul in care scrieti incerc sa nu trag concluzia ca sunteti
> unul din cei care au o ura personala pe mine.
>

Daca ar fi numai amortitu' ala de Crisan ar fi OK. Insa asa la prima vedere se pare ca cititorii au cam obosit sa iubeasca gazeta de cand traieste doar pentru a da cu muci in chelbos. Banuies ca ca editia de Luni nu a diparut discret doar pentru ca a ostenit redactia, nu-i asa?

In alta ordie de idei, n-ar dori dl Palsu sa produca o scurta analiza stilistica a insiruirii de cuvinte: "ca sunteti unul din cei care au o ura personala pe mine."? Nu de alta da' autoru' e lucrator cu Limba Romana, care ar merita saraca sa fie manuita mai putin bolovanos...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Conspiratie si contraconspiratie (3903 afisari)
 Criza, aisbergul lui Basescu (1888 afisari)
 Paradisul starurilor se naruie (1770 afisari)
 Cine nu-l voteaza pe Traian Basescu (1429 afisari)
 Readusa la viata dupa 15 secole (1189 afisari)
 A fost sau n-a fost trucat filmuletul cu Basescu lovind un copil  (4287 afisari)
 Copilul lovit de seful statului in 2004: "Basescu m-a impins pentru ca spusesem o prostie. Nu a fost ceva care m-a marcat"  (3897 afisari)
 C.V. Tudor: Basescu isi bate nevasta ca pe tambal. Odata a oprit masina SPP-ului si a aruncat-o in zapada (3264 afisari)
 Marturia profesoarei Ramona, cea din cauza careia s-a sinucis un tanar de 19 ani: "Alex m-a sanctionat asa cum mi-a promis" - VIDEO (2642 afisari)
 Frumusete de 2 metri: Instantanee de la o sedinta foto cu cel mai inalt model feminin din lume (FOTO) (1849 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01123 sec.