Ziua Logo
  Nr. 4700 de joi, 26 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2009-11-26
nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 84.229.195...)
2009-11-25 21:58
Obama, insa, nu intelege - strict economic

Obama si altii inteleg mai mult ca tine in tot cazul .Exact cum au inteles si rusii in cazul dosrului iranian.Daca rasfoiai de complezenta si ca o mica ideie o singura agentie de stiri(Agerpres) de care nu poti sa spui ca este influentata in obiectivitate poate ca erai mai isteata in compunerea articolului. Si ca nu crezi ca toti sunt naivi poti sa-ti faci putina documentare :


Noi descoperiri ale AIEA privind activitatile nucleare ale Iranului

20.11.2009

Agerpres

In cursul vizitei la instalatiile nucleare iraniene din luna octombrie, expertii Agentiei Internationale pentru Energie Atomica(AIEA) au descoperit indicii referitoare la existenta unui proces dublu de imbogatire atat a uraniului, cat si a plutoniului. Plutoniul este imbogatit la Isfahan ca o alternativa la instalatia de imbogatire a uraniului Fordoo, de langa Qom, care si-ar putea incepe productia in 2011, relateaza vineri publicatia israeliana online Debka File, specializata in probleme militare si de securitate.

In cursul inspectiei la Isfahan, expertii AIEA au descoperit 30 de tone metrice de apa grea ascunse in 600 de rezervoare, fiecare avand o capacitate de 13 galoane. Analizand forma rezervoarelor si studiind si alte indicii, ei au ajuns la concluzia ca acestea nu proveneau de la instalatia iraniana de apa grea de la Arak, ci fusesera importate din strainatate.

Expertii AIEA au ajuns la concluzia ca apa grea descoperita la Isfahan era suficienta pentru producerea a cel putin unei bombe cu plutoniu in momentul in care reactorul nuclear aflat in constructie langa Arak va fi dat in functiune.

Pe baza descoperirii facute la Isfahan, expertii AIEA sustin ca Iranul inca mai poseda instalatii nucleare secrete pe teritoriul sau si depune eforturi pentru a produce arme nucleare pe mai multe cai.

AIEA a demarat, de asemenea, o ancheta cu privire la furnizorul de apa grea descoperita la Isfahan, care reprezinta o incalcare a rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU ce interzic exportul de materiale nucleare in Iran. Faptul ca exista guverne dispuse sa ignore rezolutiile ONU cu privire la Iran dovedeste, in opinia Debka File, ca orice alte noi sanctiuni internationale sunt ineficiente, chiar daca Rusia si China adera la ele.

La 10 noiembrie 2009, directorul AIEA, Mohammed EL Baradei a trimis un mesaj Comisiei Iraniene pentru Energia Atomica, prin care ii cere sa confirme prezenta rezervoarelor de apa grea la Isfahan, precum si provenienta lor, dar nu a primit niciun raspuns.

Pe baza datelor dezvaluite de AIEA, Debka File ajunge la concluzia ca rezervoarele de apa grea de la Isfahan dovedesc ca reactorul nuclear de la Arak nu este destinat folosirii energiei atomice in scopuri pasnice, cum sustine Iranul, ci are o destinatie militara.

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 84.229.195...)
2009-11-25 22:02
Obama, insa, nu intelege - strict economic


Obama si altii inteleg mai mult ca tine in tot cazul .Exact cum au
inteles si rusii in cazul dosrului iranian.Daca rasfoiai de
complezenta si ca o mica ideie o singura agentie de stiri(Agerpres)
de care nu poti sa spui ca este influentata in obiectivitate poate ca
erai mai isteata in compunerea articolului. Si ca nu crezi ca toti
sunt naivi poti sa-ti faci putina documentare :


Poate iti pui si intrebarea de ce rusii refuza sa respecte un contract de miliarde cu partea iraniana .


Un oficial iranian avertizeaza Rusia cu chemarea in instanta pentru S-300
25.11.2009

Reuters

Iranul poate chema in instanta Rusia daca aceasta refuza sa-si indeplineasca angajamentele de a trimite un sistem avansat de aparare cu racheta Republicii Islamice, a declarat marti un oficial militar important.

Oficialii iranieni si-au aratat nemultumirea fata de Rusia care nu a reusit pana acum sa furnizeze sistemul de rachete S-300, pe care Israel si Statele Unite nu doresc ca Teheranul sa il aiba.

"Rusii, cu siguranta din cauza presiunii gruparii sioniste si a Americii, refuza sa-si indeplineasca angajamentele", transmite agentia de stiri oficiala IRNA, citandu-l pe generalul de brigada Mohammad Hassan Mansourian.

"Si pentru ca aceasta este o intelegere oficiala poate ajunge in instanta", a spus Mansourian, care este deputat sef al apararii aeriene din Iran.

Moscova, aflata sub presiune occidentala de a se distanta de Iran in urma unei lungi dispute privind ambitiile nucleare ale Teheranului, nu a urmat propunerile de a expedia rachetele Iranului.

Secretarul de stat al Statelor Unite Hillary Clinton a laudat Rusia luna trecuta pentru ca nu a furnizat Iranului S-300. Ca si Israel, Washington nu a exclus actiunea militara in cazul in care diplomatia nu reuseste sa rezolve disputa asupra programului nuclear al Iranului.

Occidentul banuieste ca Iranul cauta sa construiasca bombe nucleare. Teheranul declara ca doreste doar sa genereze electricitate.

Platforma montata S-300PMU1, cunoscuta in occident ca SA-20, poate dobori rachete teleghidate si aparate de zbor. Poate trage in tinte aflate pana la 150 km (90 de mile) departare.

Oficialli iranieni spun ca tara poate produce un sistem in stil S-300 de una singura, daca Rusia nu il trimite. Media iraniana declara ca un sistem de aparare impotriva aparatelor de zbor va fi testat in timpul jocurilor de razboi de saptamana aceasta.

O alta sursa posibila de tensiune in legaturile dintre Moscova si Teheran este declaratia Rusiei, care a raportat la inceputul acestei luni cea mai recenta intarziere in ceea ce priveste prima centrala electrica a Iranului. S-a spus ca problemele tehnice i-ar impiedica pe ingineri sa porneasca reactorul centralei Bushehr de pe coasta Golfului pana la sfarsitul anului.

Diplomatii spun ca Rusia foloseste reactorul Bushehr, si contracte cu arme puternice, ca puncte de sprijin in relatiile cu Teheranul.

Rusia, un membru cu drept de vot al consiliului de Securitate din cadrul Natiunilor Unite, a sustinut trei seturi de sanctiuni minore asupra Iranului, incepand cu anul 2006, din pricina activitatii nucleare. Dar pana acum a oprit orice masuri puternice impotriva aliatului sau traditional.

Un prim ministru important a declarat saptamana trecuta ca Rusia folosea Republica Islamica pe post de "pion" in problemele Moscovei cu alte puteri precum Statele Unite.

Dar presedintele Organizatiei de Energie Atomica a Iranului a declarat marti ca munca in Bushehr progreseaza conform planului.

"Occidentul incearca sa strice relatiile noastre cu Rusia... reactorul progreseaza pe baza intelegerilor noastre si Rusia face mai mult decat ar trebui. Centrala Bushehr va fi inaugurata in 2010", transmite agentia de stiri ILNA, citandu-l pe Ali Akbar Salehi.


nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 84.229.195...)
2009-11-25 22:05
Re: Obama, insa, nu intelege - strict economic



Obama si altii inteleg mai mult ca tine in tot cazul .Exact cum au
inteles si rusii in cazul dosrului iranian.Daca rasfoiai de
complezenta si ca o mica ideie o singura agentie de stiri(Agerpres)
de care nu poti sa spui ca este influentata in obiectivitate poate
ca
erai mai isteata in compunerea articolului. Si ca nu crezi ca toti
sunt naivi poti sa-ti faci putina documentare :


Poate iti pui si intrebarea de ce rusii refuza sa respecte un contract
de miliarde cu partea iraniana .


Si vorbind de Obama si partea economica legata de energia nucleara state fara probleme semneaza contracte de miliarde.....


Statele Unite angajate in incheierea unui pact nuclear cu India, sustine Obama

25.11.2009

Reuters

Presedintele american Barack Obama discuta cu premierul indian Manmohan Singh in timpul unei conferinte comune de presa in Camera de Est a Casei Albe, in Washington, D.C., 24 noiembrie 2009. (Saul Loeb/AFP/Getty Images)
WASHINGTON – Presedintele Barack Obama a declarat marti la o conferinta de presa comuna cu premierul indian Manmohan Singh, ca el este dedicat incheierii unui acord civil bilateral care va deschide piata indiana, in valoare de 150 de miliarde de dolari, a centralelor electrice.

“Am reafirmat premierului angajamentul administratiei mele de a implementa complet acordul nuclear civil americano-indian, care va creste exporturile americane si va crea slujbe in ambele tari”, a declarat Obama dupa discutiile cu Singh de la Casa Alba.

Singh a sustinut aceste cuvinte, precum si ridicarea unor obstacole asupra exporturilor americane de inalta tehnologie catre India.

“Ridicarea controalelor americane asupra exporturilor de inalta tehnologie catre India va deschide mari oportunitati pentru eforturile comune de cercetare si dezvoltare”, a declarat el.

Acordul nuclear civil din 2005 pe care Singh l-a semnat cu fostul presedinte George W. Bush, a incheiat o lunga izolare nucleara impusa Indiei, dupa ce aceasta a testat o bomba nucleara in 1974.

Dar cateva probleme trebuie sa fie clarificate inainte ca diverse companii americane, incluzand General Electric Co si Westinghouse Electric Co, o sucursala a companiei japoneze Toshiba Corp, sa poata concura pentru miliarde de dolari in cadrul acordurilor nucleare.

Parlamentul indian trebuie sa dezbata o noua lege care sa limiteze responsabilitatea firmelor americane in cazul unui accident nuclear. Statele Unite inca nu au semnat cu India un acord de reprocesare a combustibilului nuclear.



dorinP din Kanata (...@hotmail.com, IP: 216.208.140...)
2009-11-26 17:56
Re: Obama, insa, nu intelege - strict economic

Agerpress foloseste ca sursa Debka files? Nu am nici o idee daca stirea provine de la agerpress si nici tu nu ai obiceiul sa dai sursa articolelor pe care le postezi intr-o veselie ori de cite ori consideri ca subiectul poate stirbi de aproape sau de departe interesele Israelului.
Oricum ar fi, credibilitatea stirii este egala cu 0 daca provine de la Debka. Situl asta este tot atit de obiectiv ca oricare site din extrema cealalta care afiseaza 88 la fiecare propozitie.

Adevarata sau nu stirea nu mai este credibila atita timp cit se foloseste aceeasi tactica utilizata pentru a convinge populatia de necesitatea invadarii Irakului. Stii povestea cu lupul sper...
In UK, pe masura ce se desfasoara ancheta Chilcot, apar detalii interesante privind informatiile pe care Blair si toata gasca le aveau inainte de declansarea razboiului, detalii care contrazic toate declaratiile panicarde din acea perioada.

Blair lied and lied again: Mandarins reveal that 10 days before Iraq invasion PM knew Saddam couldn't use WMDs

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1230824/Iraq-fourth-WMD-risk-list-inquiry-hears.html

Cu parere de rau, indiferent cit ne-ai ineca in articole incercind sa o contrazici pe dna Cornea, dinsa este mult mai credibila decit tine. E adevarat, amindoi sinteti platiti sa publicati la Ziua dar in timp ce doamna Cornea isi spune opinia, tu raspindesti o propaganda de proasta calitate.

La 2009-11-25 21:58:36, nellu a scris:

> Obama si altii inteleg mai mult ca tine in tot cazul .Exact cum au
> inteles si rusii in cazul dosrului iranian.Daca rasfoiai de
> complezenta si ca o mica ideie o singura agentie de stiri(Agerpres)
> de care nu poti sa spui ca este influentata in obiectivitate poate ca
> erai mai isteata in compunerea articolului. Si ca nu crezi ca toti
> sunt naivi poti sa-ti faci putina documentare :
>
>
> Noi descoperiri ale AIEA privind activitatile nucleare ale Iranului
>
> 20.11.2009
>
> Agerpres
>
> In cursul vizitei la instalatiile nucleare iraniene din luna
> octombrie, expertii Agentiei Internationale pentru Energie
> Atomica(AIEA) au descoperit indicii referitoare la existenta unui
> proces dublu de imbogatire atat a uraniului, cat si a plutoniului.
> Plutoniul este imbogatit la Isfahan ca o alternativa la instalatia de
> imbogatire a uraniului Fordoo, de langa Qom, care si-ar putea incepe
> productia in 2011, relateaza vineri publicatia israeliana online
> Debka File, specializata in probleme militare si de securitate.
>
> In cursul inspectiei la Isfahan, expertii AIEA au descoperit 30 de
> tone metrice de apa grea ascunse in 600 de rezervoare, fiecare avand
> o capacitate de 13 galoane. Analizand forma rezervoarelor si studiind
> si alte indicii, ei au ajuns la concluzia ca acestea nu proveneau de
> la instalatia iraniana de apa grea de la Arak, ci fusesera importate
> din strainatate.
>
> Expertii AIEA au ajuns la concluzia ca apa grea descoperita la Isfahan
> era suficienta pentru producerea a cel putin unei bombe cu plutoniu in
> momentul in care reactorul nuclear aflat in constructie langa Arak va
> fi dat in functiune.
>
> Pe baza descoperirii facute la Isfahan, expertii AIEA sustin ca Iranul
> inca mai poseda instalatii nucleare secrete pe teritoriul sau si
> depune eforturi pentru a produce arme nucleare pe mai multe cai.
>
> AIEA a demarat, de asemenea, o ancheta cu privire la furnizorul de apa
> grea descoperita la Isfahan, care reprezinta o incalcare a
> rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU ce interzic exportul de
> materiale nucleare in Iran. Faptul ca exista guverne dispuse sa ignore
> rezolutiile ONU cu privire la Iran dovedeste, in opinia Debka File, ca
> orice alte noi sanctiuni internationale sunt ineficiente, chiar daca
> Rusia si China adera la ele.
>
> La 10 noiembrie 2009, directorul AIEA, Mohammed EL Baradei a trimis un
> mesaj Comisiei Iraniene pentru Energia Atomica, prin care ii cere sa
> confirme prezenta rezervoarelor de apa grea la Isfahan, precum si
> provenienta lor, dar nu a primit niciun raspuns.
>
> Pe baza datelor dezvaluite de AIEA, Debka File ajunge la concluzia ca
> rezervoarele de apa grea de la Isfahan dovedesc ca reactorul nuclear
> de la Arak nu este destinat folosirii energiei atomice in scopuri
> pasnice, cum sustine Iranul, ci are o destinatie militara.
>
>

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 84.229.195...)
2009-11-26 18:38
Re: Obama, insa, nu intelege - strict economic

La 2009-11-26 17:56:26, dorinP a scris:

> Agerpress foloseste ca sursa Debka files? Nu am nici o idee daca
> stirea provine de la agerpress si nici tu nu ai obiceiul sa dai sursa
> articolelor pe care le postezi intr-o veselie ori de cite ori
> consideri ca subiectul poate stirbi de aproape sau de departe
> interesele Israelului.
> Oricum ar fi, credibilitatea stirii este egala cu 0 daca provine de la
> Debka. Situl asta este tot atit de obiectiv ca oricare site din
> extrema cealalta care afiseaza 88 la fiecare propozitie.
======================================================
Ai perfecta dreptate intoarce-te la religie si cerceteaza .Si in cazul de fata daca sursele citate de mine nu te conving nu am nici o pretentie Agerpress,Debka,VOA.......AmosNews intradevar nu ajung la nivelul tau de informare.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Castigatorul nu alearga niciodata singur (2399 afisari)
 Falimentul Romaniei profunde (2299 afisari)
 Surprizele Giulgiului din Torino (1661 afisari)
 Deranj in teritoriu (1644 afisari)
 Un Jeep pentru Ciocan (1635 afisari)
 Vedeti cum presedintele Basescu loveste cu pumnul un copil, in timpul unui miting electoral din 2004 (11516 afisari)
 Extraterestrii sunt deja pe Pamant, sustin oamenii de stiinta bulgari (4211 afisari)
 Caracas: Hugo Chavez a ordonat interventia in forta impotriva manifestantilor anti-Basescu (3109 afisari)
 Replica lui Basescu: "Nu mi-am lovit copiii, nu mi-am lovit sotia, nu am lovit copiii altora" (2846 afisari)
 Traian Basescu, in Scanteia, ianuarie 1986: "Navigatori de pe aceasta plutitoare cetate de otel (..) isi indreapta gandurile spre tara, spre conducatorul partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceusescu" (2818 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00622 sec.