Ziua Logo
  Nr. 4684 de joi, 5 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-11-05

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Solitude
2009-11-04 21:36:51

:))

Deci nu PNL (Doamne fereste!!! e prea mult ca i-ati amintit si macar o data!!!!)... ci "partidele"... global, neutru, echidistant care va sa zica asa cum ii sta bine unui jurnalist de clasa!
:)))

MarianS01
2009-11-04 21:37:55

Curat constitutional = Curat murdar

CALUGARU
2009-11-04 21:40:42

Mai, gagico !

La 2009-11-04 21:36:51, Solitude a scris:



Deci nu PNL (Doamne fereste!!! e prea mult ca i-ati amintit si macar o data!!!!)... ci "partidele"... global, neutru, echidistant care va sa zica asa cum ii sta bine unui jurnalist de clasa!
:)))


_______



Circu-i altu' ! PNL-ul a trimis la CC o plingere fata de niste legi care vor trebui !, am zis MUSAI vor trebui aprobate de parlamentul care le respinge ! La fel si cu shmekeria asta de prim ministru. Il dam afara pe Boc, il dam afara pe Croitoru, il vrem pe Johannis, dar suntem obligati sa lucram cu demisul Boc, care, culmea, nu are voie, conform contitutiei, sa promulgheze nici o lege ! Uau ! Unde suntem ? Pe ce planeta ? Sunt astia politicieni, sau niste simpli barbugii ordinari si jigariti ? vai de mama lor de otrepe.

Sobru.......
2009-11-04 22:02:38

Re: :))

Cine a stricat ce fa cretino?

MarianS01
2009-11-04 22:04:55

Re: Mai .. sa fie !

La 2009-11-04 21:40:42, CALUGARU a scris:

> Circu-i altu' ! PNL-ul a trimis la CC o plingere fata de niste legi
> care vor trebui !, am zis MUSAI vor trebui aprobate de parlamentul
> care le respinge !

Calugare, o iei pe aratura. Cu toata bunavointa n-am reusit sa depasesc lipsa de logica a acestui text. Nu ca as fi carcotas, legandu-ma de litere sau chiar cuvinte lipsa, greseli gramaticale, etc. dar chiar n-am reusit sa inteleg ce-ai vrut sa scrii.

> La fel si cu shmekeria asta de prim ministru. Il
> dam afara pe Boc, il dam afara pe Croitoru, il vrem pe Johannis, dar
> suntem obligati sa lucram cu demisul Boc, care, culmea, nu are voie,
> conform contitutiei, sa promulgheze nici o lege !

Aici am inteles ce-ai vrut sa spui, chiar daca "promulgheze" nu-i nici corect gramatical si nici nu intra in atributiile guvernului sau ale premierului promulgarea legilor. Am inteles ca in realitate te refereai la promovarea (initierea, pentru a fi in ton cu terminologia uzuala).


? Uau ! Unde suntem ?
> Pe ce planeta ? Sunt astia politicieni, sau niste simpli barbugii
> ordinari si jigariti ? vai de mama lor de otrepe.
>

Suntem in tara in care Curtea Constitutionala in loc sa spuna ca legile sunt neconstitutionale pentru ca se incalca articolele cutare si cutare din Constitutie, spune ca legile sunt contitutionale in masura in care nu incalca respectivele articole.

Si totusi, avand in vedere presiunile datorate conditiilor economice, care au facut sa devanseze data de 8 decembrie, pentru cand anuntasera amanarea deciziei, eu n-o sa spun precum ai spus:
> vai de mama lor de otrepe.

Vezi ca pe siteul Curtii Constitutionale gasesti comunicatul de presa al acesteia.




CALUGARU
2009-11-04 22:18:20

Mai, nene Mariane

La 2009-11-04 22:02:38, MarianS01 a scris:



Aici am inteles ce-ai vrut sa spui, chiar daca "promulgheze" nu-i nici corect gramatical si nici nu intra in atributiile guvernului sau ale premierului promulgarea legilor. Am inteles ca in realitate te refereai la promovarea (initierea, pentru a fi in ton cu terminologia uzuala).


________



I-am raspuns mdamaei Solitude in trei timpi si trei miscari. Daca vrei nuantari, texte corect dp.d.v.d. gramatical, si celelalte dulcegarii ale unor texte academice, pot s-o fac. N-am insa timp, chef si motiv s-o fac !

Eu ce doream sa-i spun madamei Solitude ? Doream sa-i spun un lucru de care dumenaei e de acord ca suntem actualmente in fata unei atmosfere de twilight zone in politica romaneasca. Te dau afara, dar iti ordon sa lucrezi ! Nu sunt de acord cu niste legi, le amendez la CC, dupa care eu trebuie sa le votez, asa cum sunt ele, pentru ca murim de foame ! Ce sa mai zici ? Ce politicieni sunt astia ? Asta-i tara ? Astia-s politicieni ? Vai de capul nostru.

MarianS01
2009-11-05 00:12:55

Re: Mai, nene Mariane

La 2009-11-04 22:18:20, CALUGARU a scris:

> La 2009-11-04 22:02:38, MarianS01 a scris:
>
>
>
> Aici am inteles ce-ai vrut sa spui, chiar daca "promulgheze" nu-i nici
> corect gramatical si nici nu intra in atributiile guvernului sau ale
> premierului promulgarea legilor. Am inteles ca in realitate te
> refereai la promovarea (initierea, pentru a fi in ton cu terminologia
> uzuala).
>
>
> ________
>
>
>
> I-am raspuns mdamaei Solitude in trei timpi si trei miscari. Daca vrei
> nuantari, texte corect dp.d.v.d. gramatical, si celelalte dulcegarii
> ale unor texte academice, pot s-o fac. N-am insa timp, chef si motiv
> s-o fac !
>
> Eu ce doream sa-i spun madamei Solitude ? Doream sa-i spun un lucru de
> care dumenaei e de acord ca suntem actualmente in fata unei atmosfere
> de twilight zone in politica romaneasca. Te dau afara, dar iti ordon
> sa lucrezi ! Nu sunt de acord cu niste legi, le amendez la CC, dupa
> care eu trebuie sa le votez, asa cum sunt ele, pentru ca murim de
> foame ! Ce sa mai zici ? Ce politicieni sunt astia ? Asta-i tara ?
> Astia-s politicieni ? Vai de capul nostru.
>


Calugare, scrie despre twilight zone cat vrei dar nu te baga in domenii pe care nu numai ca nu le stapanesti dar iti sunt total straine. Aici ma refer la zona legislatiei.

Ca sa nu fiu acuzat ca spun prostii dau exemple:
> Te dau afara, dar iti ordon sa lucrezi !
Inteleg ca te referi la demiterea guvernului Boc si la somatia guvernului de-a intocmi bugetele.
Pe guvern il obliga Constitutia (art. 110 alin.4) sa lucreze. Pana si elaborarea bugetelor (de stat si a asigurarilor sociale) intra in sfera "actele necesare pentru administrarea treburilor publice" pe care in mod expres acest articol le pune-n sarcina guvernului demis dar inca in exercitiu.

> Nu sunt de acord cu niste legi, le amendez la CC ...
Legile se amendeaza in Parlament. Asta insemna, iti traduc, se modifica.
La Curtea Constitutionala se fac sesizari asupra neconstitutionalitatii.

> ... dupa care eu trebuie sa le votez, asa cum sunt ele, pentru ca
> murim de foame !

Daca o lege (fac abstractie de faptul ca, riguros, devine lege abia dupa promulgarea ei de catre Presedinte) este declarata constitutionala atunci merge direct la presedintie pentru promulgare, deci nu se intoarce pentru vot, la parlament.

Daca, dimpotriva, este declarata neconstitutionala (in tot sau anumite articole), legea se reintoarce in parlament pentru punerea de acord cu Constitutia.

Adica, in nici un caz n-o sa fie asa cum spui.

> Astia-s politicieni ? Vai de capul nostru.

Repet, daca citesti ce-a zis C.C. o sa intelegi ca, cel putin in parte (si spun asa pentru ca n-am stat sa citesc pe siteul Camerei Deputatilor toate motivele pentru a fost sesizata curtea) sesizarea Curtii Constitutionale a fost intemeiata.
Numai "delicatetea" curtii si artificiile de limbaj, au facut ca legile sa nu fie retrimise in parlament.

N.B. Un prieten, medic, facea comparatie cu modul in care anunta el pacientii asupra unui diagnostic grav: "D-le, esti sanatos, inima bate bine, plamanii n-au nici un bai etc. dar ai nevoie de un micut transplant de rinichi."

cosor ion
2009-11-05 03:27:54

ma intreb si va intreb

dece psd nu a iesit de la guvernare acum 8-9 luni?credeti ca pnl atunci ar mai fi introdus o motiune impotriva guvernului Boc.a trebuit sa astepte termenul in care Presedintele nu poate face nimic?asta mirose o actiune premeditata cu bataie lunga,iar FMI de care suntem legati ombilical,ne-a pus sula-n coaste.avem sau nu o clasa politica responsabila,care sa tina cu tara si nu cu mafia.ma gindesc si la Nastase cite case,care nu se va prezenta la judecatorie ca asa vor muschii lui,amanind dupa alegeri prezenta sa in fata istantei,este el mai presus de lege?

plongeur.alpin
2009-11-05 03:37:03

Pentru Marian. In fine, CC schimba constitutia, fara referendum.

Daca se ia problema pe shunt, adica direct pe scurtatura, neavand nevoie de nici o subtilitate si limbaj profesional, caci exact la asta indeamna maiastra formulare, ii vei da dreptate sihastriei sale, constatand si la ce poate fi bun un regim mai vegetarian.
Adica, triada din parlament s-a grabit sa darame guvernul, dupa iesirea psd din alianta, cand puteau elabora, sau cum vrei sa-i spui, toate actele cerute, constituional. Au uitat de acte si au gandit la ale lor, fara a tine cont de faptul ca unui guvern destituit si vopsit interimar nu i se acorda dreptul constitutional de a elabora fituicile respective. Abea dupa, stransi la degete de riscul de a ramane repetenti la toamna, se duc ca Goe (singurul care are dreptul la o majuscula la denumire) la dirigintele suprem, cu dovezi de boala, mama bolnava si fratior singur, de ingrijit sa., ca sa-i mai dea o amanare. Adica, sa ajung la scurtatura, curtea c. sa faca actul neconstitutional in constitutional ! Si singurul organ statal capabil (teoretic), indreptatit si obligat sa judece biblia nationala in anumite circumstante, a pus rezolutia de pomina, negandu-se ca entitate si, logic (si normal), lasand situatia blocata, odata ce nu are decizie de respectat. Interpretati-o voi, sau cum vreti, desi iau salarii pentru altceva. In contextul respectiv s-a referit sihastria sa la pleava politica, sau ceva similar. Si acuma ar putea incepe, sau continua, alt tambalau. Dupa cum ne-ai informat, doct, fituica odata aprobata de parlament, caci sigur triada o s-o vada constituionala, trece la presedinte care, ca sa fie constitutional, dupa cum l-au presat SRS, Severin sa., parlamentul, de demult si sa fie mediator intre puteri, la aceleasi sugestii, fara luminare da sau nu de la cc, s-ar putea sa nu vrea sa faca fituica constitutionala, de la sine putere, pentru a nu fi dictatorial, cum l-au alintat
cei cu grija pentru popor. Si asa situatia s-ar putea invarti iar la parlament, cc, etc., pana ce fiecare isi respecta atributiile. Oricum, dl. SRS, ne va lumina in privinta atitudinii presedintelui, ori va fi neconstitutional, chiar daca aproba pe propria raspundere si spre binele tarii fituica, ori va fi etc., etc. si sabotorul salariilor poporului.

MarianS01
2009-11-05 04:03:16

Re: Pentru Marian. In fine, CC schimba constitutia, fara referendum.

La 2009-11-05 03:37:03, plongeur.alpin a scris:

> Adica, triada din parlament s-a grabit sa darame guvernul, dupa
> iesirea psd din alianta, cand puteau elabora, sau cum vrei sa-i spui,
> toate actele cerute, constituional. Au uitat de acte si au gandit la
> ale lor, fara a tine cont de faptul ca unui guvern destituit si
> vopsit interimar nu i se acorda dreptul constitutional de a elabora
> fituicile respective. Abea dupa, stransi la degete de riscul de a
> ramane repetenti la toamna, se duc ca Goe (singurul care are dreptul
> la o majuscula la denumire) la dirigintele suprem, cu dovezi de boala,
> mama bolnava si fratior singur, de ingrijit sa., ca sa-i mai dea o
> amanare.

Incet cu pianul pe scari!
Este vorba de legi adoptate prin asumarea de catre guvern, de catre guvernul PDL+PSD. Sesizarea C.C. s-a facut numai de catre PNL. (UDMR s-a raliat numai la legea invatamantului, inca nediscutata de catre C.C.)

> Adica, sa ajung la scurtatura, curtea c. sa faca actul
> neconstitutional in constitutional ! Si singurul organ statal capabil
> (teoretic), indreptatit si obligat sa judece biblia nationala in
> anumite circumstante, a pus rezolutia de pomina, negandu-se ca
> entitate si, logic (si normal), lasand situatia blocata, odata ce nu
> are decizie de respectat. Interpretati-o voi, sau cum vreti, desi iau
> salarii pentru altceva. In contextul respectiv s-a referit sihastria
> sa la pleava politica, sau ceva similar. Si acuma ar putea incepe,
> sau continua, alt tambalau. Dupa cum ne-ai informat, doct, fituica
> odata aprobata de parlament, caci sigur triada o s-o vada
> constituionala, trece la presedinte care, ca sa fie constitutional,
> dupa cum l-au presat SRS, Severin sa., parlamentul, de demult si sa
> fie mediator intre puteri, la aceleasi sugestii, fara luminare da sau
> nu de la cc, s-ar putea sa nu vrea sa faca fituica constitutionala, de
> la sine putere, pentru a nu fi dictatorial, cum l-au alintat
> cei cu grija pentru popor. Si asa situatia s-ar putea invarti iar la
> parlament, cc, etc., pana ce fiecare isi respecta atributiile.

Nu ajung inapoi in parlament. Merg direct la promulgare. Apar probleme doar la aplicare, ele neaplicandu-se in cazurile in evidentiate de C.C.

N.B. Poate exista cumul de pensie si salariu pentru judecatorii Curtii Constitutionale, ei incadrandu-se in cazurile de neaplicare a legii salarizarii unitare.

boris mehr
2009-11-05 07:36:25

curte inteligenta

in fine, se misca in tara ceva

LERO
2009-11-05 08:04:19

Valeuuu...

...cine ne-a vandut viitorul pe 2 lei gauriti, si ne-a inrobit intr-un an (2009) cat n-a facut PSD-ul si PNL in 20!!!, NImeni altii decat guzganii portocalii PD-L (adica... Pe De Langa)... Au batut palma cu FMI si acum jucam in hora mondiala a celor pacaliti (3o-40 miliarde de euro datorie intr-un an!!!) Aud stimabile ??? Las-o jos ca macane asta cu salarizarea (nesemnificativa la nivelul bugetului, pondere de sub 1% pentru cei cu venituri nesimtite), si vezi esenta problemei. NU le mai ajungea la PDL-ei sa fure (KM /autostrada, borduri, specatocle,etc..),... de unde tata bani pentru Ranjitu' de pe tronul suprem de pe afisele de referendum platite din bani publici???

stan patitu
2009-11-05 08:30:16

CARPA

Curtea Constitutionala a ajuns o carpa de sters pantofii.

tase
2009-11-05 09:01:22

CURTEA ULTIMUL REFUGIU

CURTEA A AJUNS ULTIMUL REFUGIU ATAT IN POLITICA CAT SI IN PROCESELE PENALE CARE CAUZELE SE TERGIVERSEAZA CU ANII , IAR DOSARELE SUNT PLIMBATE PE LA CURTE NUMAI SI NUMAI PENTRU A SE TRAGE DE TIMP.
UN DOSAR TRIMIS LA CURTE ESTE BLOCAT CAM UN AN DE ZILE.
DAR NU ORICINE POATE BENEFICIA DE ACESTE TERTIPURI DECAT DACA FACE PARTE DIN CATEGORIA SMECHERILOR.
IMPARTIALITATEA CURTII DEPINDE IN FOARTE MARE MASURA DE UNDE VINE
ORDINUL. S-A VAZUT SI ACUM CAND A VRUT SA STEA LA CUTIE PANA PE 9 DEC DAR CAND LE-A VENIT ORDINUL S-AU EXECUTAT.
CU TOTII SUNT NISTE MARIONETE CARE JOACA LA COMANDA.

cicibebe
2009-11-05 09:39:56

Si totusi, de ce nu lasam lucrurile sa mearga la intamplare?

In mod sigur, vor merge mai bine!

Ca daca se tot gaseste cate unul, care sa repare ce au stricat altii, nu mai atingem fundul sacului...

Ia ganditi-va, ce frumos va fi sa merge in chiloti pe strada. Din cauza saraciei, evident. Ca de mancare, mai gasim cate ceva!

In situatia aceasta, ne va creste imunitatea si nu vom mai avea nevoie de vaccinuri. Lansam astfel un patent, iar lumea ne va privi, in sfarsit, cu pretuire...

Gargantua
2009-11-05 10:31:12

Pai, coane Calugare...

Chestea sta asa en Roumanie, dac-ai uitat: noi ne furam unii altora caciula fericiti, doar strainii ne strica destractia! Ca Basescu, Geoana et comp. s-ar mai juca de-a guvernele 'fo douazeci de ani, daca n-ar veni FMI, ca o mama severa, sa-i bata la fundulet si sa le zice: bey, boilor, mars la munca, ca sunteti magari mari! De-aia CC zice ca-s constitutionale legile cerute de Fond, iar Parlamentul
demite Guvernul si apoi ar vrea sa-l "imputoarniceasca" macar sa dea bujetu'! De ce? C-o cere FMI-ul, strainatatea, care va sa zica!
Conducatori de rahat avem, aici ai perfecta dreptate!

La 2009-11-04 22:18:20, CALUGARU a scris:

> La 2009-11-04 22:02:38, MarianS01 a scris:
>
>
>
> Aici am inteles ce-ai vrut sa spui, chiar daca "promulgheze" nu-i nici
> corect gramatical si nici nu intra in atributiile guvernului sau ale
> premierului promulgarea legilor. Am inteles ca in realitate te
> refereai la promovarea (initierea, pentru a fi in ton cu terminologia
> uzuala).
>
>
> ________
>
>
>
> I-am raspuns mdamaei Solitude in trei timpi si trei miscari. Daca vrei
> nuantari, texte corect dp.d.v.d. gramatical, si celelalte dulcegarii
> ale unor texte academice, pot s-o fac. N-am insa timp, chef si motiv
> s-o fac !
>
> Eu ce doream sa-i spun madamei Solitude ? Doream sa-i spun un lucru de
> care dumenaei e de acord ca suntem actualmente in fata unei atmosfere
> de twilight zone in politica romaneasca. Te dau afara, dar iti ordon
> sa lucrezi ! Nu sunt de acord cu niste legi, le amendez la CC, dupa
> care eu trebuie sa le votez, asa cum sunt ele, pentru ca murim de
> foame ! Ce sa mai zici ? Ce politicieni sunt astia ? Asta-i tara ?
> Astia-s politicieni ? Vai de capul nostru.
>

Mona G.
2009-11-05 10:57:10

PNL-isti inconstienti si neprofesionisti

Si acum cine va plati pentru atatea zile de amanare a promulgarii acestor legi?Ar trebui sa plateasca penalizari gargaragiul chiulangiu de Crin si clica lui!

Huhu Ciu
2009-11-05 11:10:42

Re: PD-L-isti inconstienti si neprofesionisti

La 2009-11-05 10:57:10, Mona G. a scris:

Si acum cine va plati INAPOI ZECILE DE MILIARDE DE EURO IMPRUMUTATI DE LA FMI SI DE PE PIATA INTERNA, de catre PD-L in numele poporului? Ar trebui sa plateasca banii inapoi bancilor si FMI-ului+penalizari guvernul pedelist Basescu, PD-L, Basescu si clica lui!

Socrate
2009-11-05 12:49:09

Curtea Constitutionala este la fel de independenta ca si independentul Predoiu.

Va amintiti de catelul care asculta cu sfintenie His masters voice ?

Ratacitul
2009-11-05 16:18:28

Victorie a la Pyrrus

Victorie a la Pyrrus

Nu am elemente prin care sa ma pronunt asupra corectitudinii deciziei CCR. Voi folosi prezumptia de corectitudine si buna credinta....desi formularile de genul "legea este constitutionala daca nu este neconstitutionala" ridica o multime de semne de intrebare.

Dar am mai spus-o si o repet: doua dintre legile respective (invatamant si salarii ) sunt legi de termen lung, de anduranta, legi a caror punere aplicare trancede cateva guverne.
Pornind de la constatarea de mai sus, avand in vedere modalitatea prin care s-au IMPUS aceste legi, ocolind nu numai un minim consens ci chiar dezbaterea lor este usor de intrevazut ca sunt legi nascute moarte. Schimbarea lor totala sau amputarea lor de natura a nu mai fi recunoscute este doar o chestiune de timp, indiferent cat de Constitutionale sunt ele azi. Pentru ca, la fel de constitutional se pot da alte legi CONSTITUTIONALE care sa anuleze efectele legilor actuale.

Poate ca nu s-a incalcat Constitutia in litera ei, dar cu siguranta ca s-au incalcat atat spiritul Constitutiei cat si cel mai general, al democratiei.

Dealtfel, in Romania, incalcarea spiritului constitutiei si al democratiei a devenit un soi de sport national. Trebuie sa recunoastem ca, desi toate partidele s-au dedat la practicarea acestui sport, PDL-ul condus de Basescu este campion incontestabil. Ceea ce NU realizeaza astia e ca, pe termen lung, sunt loseri garantati.


naiv-prudent
2009-11-05 17:17:17

unde mergem?

daca fiecare lege ajunge la CCR pentru ca unui partid/ONG/grup de cetateni/avocatul poporului i se nazare (din onestitate, dar si din ura, invidie, raca, ranchiuna, interese economice nu prea curate) cat va dura promulgarea unei legi? dupa care ne plangem ca merge incet procesul-legislativ! N-ar trebui ca cel ce pierde la CCR eventual sa suporte o parte din cheltuieli, mai ales ca aceste cheltuieli pana la urma vin din buzunarul nostru??? pe plan personal, constat ca "expertii" juridici ai PNL sunt de fapt incompetenti sau rau intentionati (Alina Gorghiu - prea vizibila pe TV, Melescanu -placut la vorba, dar vipera in gandire, s.a.m.d). Cert este ca din cauza actiunii lor se face o risipa de UN MILIARD anul acesta. Si mai au si tupeul sa vorbeasca de salarii nesimtite!

naiv-prudent
2009-11-05 17:21:39

Re: Victorie a la Pyrrus

La 2009-11-05 16:18:28, Ratacitul a scris:

> Victorie a la Pyrrus
>
> Nu am elemente prin care sa ma pronunt asupra corectitudinii deciziei
> CCR. Voi folosi prezumptia de corectitudine si buna credinta....desi
> formularile de genul "legea este constitutionala daca nu este
> neconstitutionala" ridica o multime de semne de intrebare.
>
> Dar am mai spus-o si o repet: doua dintre legile respective
> (invatamant si salarii ) sunt legi de termen lung, de anduranta,
> legi a caror punere aplicare trancede cateva guverne.
> Pornind de la constatarea de mai sus, avand in vedere modalitatea prin
> care s-au IMPUS aceste legi, ocolind nu numai un minim consens ci
> chiar dezbaterea lor este usor de intrevazut ca sunt legi nascute
> moarte. Schimbarea lor totala sau amputarea lor de natura a nu mai fi
> recunoscute este doar o chestiune de timp, indiferent cat de
> Constitutionale sunt ele azi. Pentru ca, la fel de constitutional se
> pot da alte legi CONSTITUTIONALE care sa anuleze efectele legilor
> actuale.
>
> Poate ca nu s-a incalcat Constitutia in litera ei, dar cu siguranta ca
> s-au incalcat atat spiritul Constitutiei cat si cel mai general, al
> democratiei.
>
> Dealtfel, in Romania, incalcarea spiritului constitutiei si al
> democratiei a devenit un soi de sport national. Trebuie sa
> recunoastem ca, desi toate partidele s-au dedat la practicarea
> acestui sport, PDL-ul condus de Basescu este campion incontestabil.
> Ceea ce NU realizeaza astia e ca, pe termen lung, sunt loseri
> garantati.

non sens! cum sa ajungi la consens, cand in urma reformei (indiferent de numele ei) unii pierd privilegii?? Largul consens e o idee iliesciana, a celor ce se tem de opozanti. Si o alta remarca: poetul Vosganian spunea ca nu exista economie fara democratie. Cum Dzeu Germania sub Kaiser si sub Hitler era forte, Spania sub Franco, Coreea de Sud sub Lee Sygman Rhee, Singapore, Malayesia, China sunt forte economice. Sigur nu au umblat dupa largul consens. A mai vazut cineva un sindicat care sa doreasca schimbarea?
>
>
>

Socrate
2009-11-05 18:47:01

Da' de profiturile nesimtite de ce nu amintesti nimic ? * Re: unde mergem?

Avem cel mai scump km de autostrada din Europa. In 2008 numai compania Tehnostrade ( Umbrarescu ) a avut un profit de 40%, la o cifra de afaceri de 120 milioane de euro !!!

La 2009-11-05 17:17:17, naiv-prudent a scris:

> daca fiecare lege ajunge la CCR pentru ca unui partid/ONG/grup de
> cetateni/avocatul poporului i se nazare (din onestitate, dar si din
> ura, invidie, raca, ranchiuna, interese economice nu prea curate) cat
> va dura promulgarea unei legi? dupa care ne plangem ca merge incet
> procesul-legislativ! N-ar trebui ca cel ce pierde la CCR eventual sa
> suporte o parte din cheltuieli, mai ales ca aceste cheltuieli pana la
> urma vin din buzunarul nostru??? pe plan personal, constat ca
> "expertii" juridici ai PNL sunt de fapt incompetenti sau rau
> intentionati (Alina Gorghiu - prea vizibila pe TV, Melescanu -placut
> la vorba, dar vipera in gandire, s.a.m.d). Cert este ca din cauza
> actiunii lor se face o risipa de UN MILIARD anul acesta. Si mai au si
> tupeul sa vorbeasca de salarii nesimtite!
>

Ratacitul
2009-11-05 19:10:51

Re: Victorie a la Pyrrus


Dupa cum spuneam, nici PDL-ul, nici sustinatorii nu realizeaza ca pe termen lung, cu conceptia "singur impotriva tuturor", sunt loseri garantati. Si nu vorbesc despre politica, ci despre viata de zi cu zi, despre perceptia populatiei vis-a-vis de un asemenea mod de a face politica.
Ideea de consens minimal le repugna, in schimp ideea de unanimitate garantata este la baza conceptiei lor. Dialogul si arminizarea opiniilor trebuie sa se produca strict in sensul dorit de PDL, altfel interlocutorii sunt tratati de "reactionari". Ca o guvernare se produce in interesul cetatenilor, y compris sindicatele, y compris "grupurile de interese" n-au inteles in mai bine de 15 ani de cand s-au perindat pe la putere.
De aici si incapacitatea cronica de a mentine orice tip de alianta, de a construi.
Pana la urma-urmei au dreptate sa-l sustina pe Basescu. E singura garantie ca vor supravietui (politic) un an-doi in plus. Intrebarea e : supravietuieste Romania ?



La 2009-11-05 17:21:39, naiv-prudent a scris:

> La 2009-11-05 16:18:28, Ratacitul a scris:
>
> > Victorie a la Pyrrus
> >
> > Nu am elemente prin care sa ma pronunt asupra corectitudinii deciziei
> > CCR. Voi folosi prezumptia de corectitudine si buna credinta....desi
> > formularile de genul "legea este constitutionala daca nu este
> > neconstitutionala" ridica o multime de semne de intrebare.
> >
> > Dar am mai spus-o si o repet: doua dintre legile respective
> > (invatamant si salarii ) sunt legi de termen lung, de anduranta,
> > legi a caror punere aplicare trancede cateva guverne.
> > Pornind de la constatarea de mai sus, avand in vedere modalitatea prin
> > care s-au IMPUS aceste legi, ocolind nu numai un minim consens ci
> > chiar dezbaterea lor este usor de intrevazut ca sunt legi nascute
> > moarte. Schimbarea lor totala sau amputarea lor de natura a nu mai fi
> > recunoscute este doar o chestiune de timp, indiferent cat de
> > Constitutionale sunt ele azi. Pentru ca, la fel de constitutional se
> > pot da alte legi CONSTITUTIONALE care sa anuleze efectele legilor
> > actuale.
> >
> > Poate ca nu s-a incalcat Constitutia in litera ei, dar cu siguranta ca
> > s-au incalcat atat spiritul Constitutiei cat si cel mai general, al
> > democratiei.
> >
> > Dealtfel, in Romania, incalcarea spiritului constitutiei si al
> > democratiei a devenit un soi de sport national. Trebuie sa
> > recunoastem ca, desi toate partidele s-au dedat la practicarea
> > acestui sport, PDL-ul condus de Basescu este campion incontestabil.
> > Ceea ce NU realizeaza astia e ca, pe termen lung, sunt loseri
> > garantati.
>
> non sens! cum sa ajungi la consens, cand in urma reformei (indiferent
> de numele ei) unii pierd privilegii?? Largul consens e o idee
> iliesciana, a celor ce se tem de opozanti. Si o alta remarca: poetul
> Vosganian spunea ca nu exista economie fara democratie. Cum Dzeu
> Germania sub Kaiser si sub Hitler era forte, Spania sub Franco,
> Coreea de Sud sub Lee Sygman Rhee, Singapore, Malayesia, China sunt
> forte economice. Sigur nu au umblat dupa largul consens. A mai vazut
> cineva un sindicat care sa doreasca schimbarea?
> >
> >
> >
>
>

Ratacitul
2009-11-05 19:18:53

Re: unde mergem? pentru tine, cea mai buna destinatie ar fi Korea de Nord

"unde mergem?"
===============
Pentru tine, cea mai buna destinatie ar fi Korea de Nord. Sincer, e locul cel mai apropiat de conceptiile tale: gasesti tatuk, gasesti Parlament mic, ornamental si expeditiv, nu exista Curte Constitutionala.
Cu exceptia tatukului, la TV nu o sa gasesti vreo "Alina Gorghiu - prea vizibila pe TV". Plus de asta, unanimitatea e deplina, "consens prin negociere" nu exista.
Ce-ar mai fi? A, dezastrul economic e vandut populatiei tot ca "cel mai bun guvern". Sigur, nu gasesti "salarii nesimtite", asa ca si problema asta e rezolvata.


La 2009-11-05 17:17:17, naiv-prudent a scris:

> daca fiecare lege ajunge la CCR pentru ca unui partid/ONG/grup de
> cetateni/avocatul poporului i se nazare (din onestitate, dar si din
> ura, invidie, raca, ranchiuna, interese economice nu prea curate) cat
> va dura promulgarea unei legi? dupa care ne plangem ca merge incet
> procesul-legislativ! N-ar trebui ca cel ce pierde la CCR eventual sa
> suporte o parte din cheltuieli, mai ales ca aceste cheltuieli pana la
> urma vin din buzunarul nostru??? pe plan personal, constat ca
> "expertii" juridici ai PNL sunt de fapt incompetenti sau rau
> intentionati (Alina Gorghiu - prea vizibila pe TV, Melescanu -placut
> la vorba, dar vipera in gandire, s.a.m.d). Cert este ca din cauza
> actiunii lor se face o risipa de UN MILIARD anul acesta. Si mai au si
> tupeul sa vorbeasca de salarii nesimtite!
>

Socrate
2009-11-05 19:34:44

Subscriu * Re: unde mergem? pentru tine, cea mai buna destinatie ar fi Korea de Nord

La 2009-11-05 19:18:53, Ratacitul a scris:

> "unde mergem?"
> ===============
> Pentru tine, cea mai buna destinatie ar fi Korea de Nord. Sincer, e
> locul cel mai apropiat de conceptiile tale: gasesti tatuk, gasesti
> Parlament mic, ornamental si expeditiv, nu exista Curte
> Constitutionala.
> Cu exceptia tatukului, la TV nu o sa gasesti vreo "Alina Gorghiu -
> prea vizibila pe TV". Plus de asta, unanimitatea e deplina, "consens
> prin negociere" nu exista.
> Ce-ar mai fi? A, dezastrul economic e vandut populatiei tot ca "cel
> mai bun guvern". Sigur, nu gasesti "salarii nesimtite", asa ca si
> problema asta e rezolvata.
>
>
> La 2009-11-05 17:17:17, naiv-prudent a scris:
>
> > daca fiecare lege ajunge la CCR pentru ca unui partid/ONG/grup de
> > cetateni/avocatul poporului i se nazare (din onestitate, dar si din
> > ura, invidie, raca, ranchiuna, interese economice nu prea curate) cat
> > va dura promulgarea unei legi? dupa care ne plangem ca merge incet
> > procesul-legislativ! N-ar trebui ca cel ce pierde la CCR eventual sa
> > suporte o parte din cheltuieli, mai ales ca aceste cheltuieli pana la
> > urma vin din buzunarul nostru??? pe plan personal, constat ca
> > "expertii" juridici ai PNL sunt de fapt incompetenti sau rau
> > intentionati (Alina Gorghiu - prea vizibila pe TV, Melescanu -placut
> > la vorba, dar vipera in gandire, s.a.m.d). Cert este ca din cauza
> > actiunii lor se face o risipa de UN MILIARD anul acesta. Si mai au si
> > tupeul sa vorbeasca de salarii nesimtite!
> >
>
>

Socrate
2009-11-05 19:38:43

Sa comparam datoriile profesionistilor PDL si ale neprofesionistilor PNL * Re: PNL-isti ..

Datorii externe si interne facute in contul Romaniei, evident.
Concluzia : Mona, desi esti blonda, pune mana si te documenteaza intai.

La 2009-11-05 10:57:10, Mona G. a scris:

> Si acum cine va plati pentru atatea zile de amanare a promulgarii
> acestor legi?Ar trebui sa plateasca penalizari gargaragiul chiulangiu
> de Crin si clica lui!
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mossadul si Operatiunea "Livada" (2332 afisari)
 Curtea repara ce au stricat partidele (2211 afisari)
 Stampilim, Maria Ta! (1853 afisari)
 Israelul captureaza un vas iranian (1390 afisari)
 Croitoru a cazut pe versuri (1388 afisari)
 Fort Hood,Texas: Masacru in cea mai mare baza militara din lume - 12 morti si 31 de raniti (4586 afisari)
 Cititi cel mai tare banc din lume! (4079 afisari)
 Dupa 20 de ani: Autorul deturnarii Revolutiei, Ion Iliescu, se rafuieste cu cei care ii cer adevarul despre decembrie '89 (2870 afisari)
 Scandal la "Dansez pentru tine": Unii concurenti acuza juriul de aranjamente (VIDEO) (2314 afisari)
 Afla aici daca faci parte din categoria cu risc mare de infectie cu AH1N1! (2249 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00876 sec.