Ziua Logo
  Nr. 4681 de luni, 2 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-11-02
Davidescu vasile din Bucuresti (...@k.ro, IP: 81.196.18...)
2009-11-01 21:26
CRIN:MITITEL DAR MARE-N GURA!

INAPETENTA PENTRU LIBERTATE SI DEMOCRATIE
Cine isi inchipue ca fiind de acuma in UE ne da dreptul sa ne comparam cu tarile civilizate ale lumii ,ca putem consuma democratia si ca libertatea a devenit natura romanului se inseala amarnic.

Si daca bietii tarani sau muncitori mai au scuza realitati ca saracia sau incultura,clasa noastra politica actuala,intr-un elan colectiv de narcisism si sete de putere ne face sa ne gandim cat de departe suntem de aceste valori ale lumii civilizate.

Ura,ca sa nu spun salbaticia cu care sunt tratati cei cativa reformatori de tipul Presedintelui Basescu, ne arata ca cea mai periculoasa si inpoiata patura sociala este aceea a politicienilor si mai ales aceea a celor care pretind ca au diplome de avocati sau juristi si care pretind ca ei calauzesc cu stiinta lor neamul romanesc.

Un parlament in care peste 1/3 sunt oameni ai dreptului,alta treime profesori universitari si alta treime bogati in prezent sau devenire,in care nu calca picior de taran sau muncitor cu exceptia cumpararii catorva lideri sindicali,este un parlament,exact ca cel pe care il avem,in care politicianismul si nu patriotismul si doriunta de a servi patria primeaza.

Priviti pe cei care spun ca sunt liberali si care au avut inaintasi ca Bratenii,priviti cum dau impresia unor baristi care nu vor sa piarda un proces gras de divort.
Daca Ceausecu tine ca infometarea,lupta indivizilor pentru existenta sa exceada orice cerinta spirituala si mai ales politica,sa-mi spuna mie orisicine daca nu aceiasi este si acum situatia,cand statul plarteste astazi 11 milioane de categorii de ajutoare sociale.
In schimb poporul sarac este scutit de a fi constientizat de a avea constiinta politica,sau sa pretinda a-si cere drepturile politice,in schimbul pomenilor electorale sau de la stat.
Boala dictaturii si sindromul custii la romani iata un titlu care este inspirat de maniera in care apar pe acest forum diferiti postatori,la care fanatismul,insulta si chiar sudalma,intoleranta fata de ideile altorai,impunerea paranoica a unor puncte de vedere nu pot sa fie privite decat ca un comportment maladiv,determinat de lipsirea de libertate timp indelungat (pentru unii o viata intreaga) si care acuma se vad chiar inabili de a folosi libertatea cuvantului scris sau vorbit.
Regimurile dictatopriale sau nedemocrate,indiferent de originea lor (comunista sau apartinand unor oligarhii de dreapta) se intalnesc prin efecte comune asupra transformarii individului intr-o fiinta aservita,careia i se ia bunul cel mai de pret,oferit de Dumnezeu-libertatea.
Coeziunea umana, prietenia, increderea in figuri protective, trebuie sa fie sistematic distruse. Nimic nu trebuia sa te sprijine in fata sistemului,a establishmentului oligarhic. Pentru scopurile partidului, prietenul trebuia denigrat, lovit,chiar medicina,psihiatria folosita ca pe timpul comunismului(vezi cat de bine stapaneste dl.Iliescu Hrebenciuc sau Nicolaescu de la PNLpsihiatria cand afirma ca Basescu este fie nebun,fie betiv) , iar denuntul trebuie sa sa ajute organele de represiune. Individul trebuia sa aiba astfel sentimentul,,livrarii absolut,, fenomen caracteristic doar conditiei infantile sau la animale Poate nimic nu este mai ucigator intr-un regimul oligarhic decat distrugerea increderii si suportului interuman, adica exact inversul moralei crestine. Individul nu trebuia sa poata avea incredere in prieteni, in colegi, nici chiar in preot. Pretinsul dusman trebuie insultat sau chiar anihilat total. El trebuie sa apara singur in fata puterii, singura lui reactie urmand sa fie doar supunerea. Citesc postarile si articolele de ziar in care argumentele lipsesc cu desavarsire,adevarurile sunt afirmate pe baza de intuitie si antipatie,a reactiilor humorale. Basescu trebuie sa aiba dosar la securitate,nici nu se pune in discutie ca nu ar avea,ci se mira dece nu-l arata ,dece nu isi reglementeaza situatia. Stolojan,fara argumente a fost declarat FSN-ist,agent al securitatii,desi asa cum spunea el nu a avut nici-onoarea-de a i se propune asa ceva. PD este format din oameni robotizati care nu fac altceva decat sa vada ce ordine mai primesc de la Cotroceni.

Am fost niste naivi cand ne-am imaginat, la revolutie, ca am iesit din cosmar spune pe buna dreptate Octavian Paler. Acum se vede destul de limpede ca, dupa ce ne-a inghitit o buna parte din viata, intr-o anormalitate ce devenise pentru noi singura ,,normalitate,, posibila, comunismul si acum oligarhii ne stalceste mai departe destinul intr-o libertate pe care nu ne pricepem inca sa o traim, fiindca ne-am pierdut reflexele unui comportament normal. De fapt, insasi conceptul de libertate a insemnat multi ani - si in buna masura mai inseamna - doar iesirea din cusca-. N-am inteles si, probabil, nu intelegem nici astazi prea bine ca libertatea are propria sa ordine.
Indeosebi, n-am inteles ca, asa cum animalele tinute mult timp in captivitate isi duc in ele cusca atunci cand li se da drumul, readaptandu-se greu la libertate, la noi trecutul nu tine in primul rand de arhive, nu se opreste la ceea ce “a fost“. El este inca activ. Strigoii merg pe strada, vorbesc, uneori ii vedem la televizor (Octavian Paler).

Dizidenta din PNL a lansat conceptul OLIGARHILOR care se folosesc de o doctrina scumpa poporului roman-doctrina liberala. Si iata,a fost suficient pentru ca cei iesiti abia din cusca totalitarismului sa apeleze la cele mai josnice sentimente,sa demonizeze pe aceia care lupta pentru libertate si democratie in Romania.

brebenel din lume (...@yahoo.com, IP: 174.1.113...)
2009-11-01 22:07
Re: davidescu:MITITEL DAR MARE-N GURA!

Cum mai spuneam deunazi, matale esti permanent paralel cu articolul de fond. Asta pentru ca le ai prefabricate si pac! prostarea(sic) Ce are Crin cu buzduganul? Poate vrei sa ne spui ca baselu isi pregateste un buzdugan anume pentru el? Ori pentru toti care nu sint din aceeasi sleahta cu cel ce s-a lepadat de comunisti nu de comunism. Mari hahalere, voi pedelacilor, napirci din acelasi fsn hazna cu ilici cel prea mult rabdat si nepus la rece. Nu spun ca floricel dalb ar fi mai bun, el nepotul gizelei vass. Ptiu!.Citeam postarile tale de weekend. Agramat si prost . Iar cind repari greseala o completezi cu alta noua. saracu profu tau de romana. Ori poate ai inalte studii la frunze (taiate la cotarle)cu nea nelu coleg.Ori poate ti-ai facut liceul dupa facultatea muncitoreasca. Sa iti fie d bine, din coada de ciine nu faci sita de matase!

Huhu Ciu din Sanghai (...@flash.ro, IP: 188.24.213...)
2009-11-02 00:27
Stimate Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti , a comunism, pe Internet???????

La 2009-11-01 21:26:41, Davidescu vasile a scris:

> INAPETENTA PENTRU LIBERTATE SI DEMOCRATIE
> Cine isi inchipue ca fiind de acuma in UE ne da dreptul sa ne comparam

Marius Adrian Porojnicu din Craiova (...@rdslink.ro, IP: 86.34.245...)
2009-11-02 06:11
Re: CRIN:Ce a fost mai intai, oul ,sau gaina ?

Sigur ca avem doua Romanii : cea reprezentata de baietii de pe malu' Dambovitei si cealalta,saraca, tacuta si misterioasa ! Cei de pe malu' Dambovitei, doresc voturile celeilalte Romanii si nu pricep ca trebuie sa se si raporteze la adevarul acestora !
In acest context fiind, Crin Antonescu spune in gura mare ca vrea sa le faca celor ce-l voteaza, un bine cu de-a sila ! Inflexibil si orgolios, a intrat in filosofia chibritului , abordand acea tema periculoasa "Ce a fost mai intai , oul sau gaina ?"{vezi tema: cine pune premierul ?} Si mai si vrea un raspuns de la natiune: la o data fixa, foarte apropiata si cu fermitate ! Nu: nu-i dispus la negocieri ! Ce vrea natiunea ? Pai,mai Crinutz, natiunea-si doreste-in primul rand- un presedinte intelept : ei bine, inteleptul nu impune un adevar, ci cauta adevarul ! Sa nu-mi spui mie sau celui mai amarat elector, ca tu ai si gasit adevarul sau drumul spre acel adevar, ca -scuze-dar nu pot sa te cred si te taxez in consecinta !Sa speram ca peste alti cinci ani, o sa fi mai intelept : eu unul, as fi vrut sa fi mai intelept acum,....dar, e bine si peste cinci ani !



La 2009-11-01 21:26:41, Davidescu vasile a scris:

> INAPETENTA PENTRU LIBERTATE SI DEMOCRATIE
> Cine isi inchipue ca fiind de acuma in UE ne da dreptul sa ne comparam
> cu tarile civilizate ale lumii ,ca putem consuma democratia si ca
> libertatea a devenit natura romanului se inseala amarnic.
>
> Si daca bietii tarani sau muncitori mai au scuza realitati ca saracia
> sau incultura,clasa noastra politica actuala,intr-un elan colectiv de
> narcisism si sete de putere ne face sa ne gandim cat de departe suntem
> de aceste valori ale lumii civilizate.
>
> Ura,ca sa nu spun salbaticia cu care sunt tratati cei cativa
> reformatori de tipul Presedintelui Basescu, ne arata ca cea mai
> periculoasa si inpoiata patura sociala este aceea a politicienilor si
> mai ales aceea a celor care pretind ca au diplome de avocati sau
> juristi si care pretind ca ei calauzesc cu stiinta lor neamul
> romanesc.
>
> Un parlament in care peste 1/3 sunt oameni ai dreptului,alta treime
> profesori universitari si alta treime bogati in prezent sau
> devenire,in care nu calca picior de taran sau muncitor cu exceptia
> cumpararii catorva lideri sindicali,este un parlament,exact ca cel pe
> care il avem,in care politicianismul si nu patriotismul si doriunta de
> a servi patria primeaza.
>
> Priviti pe cei care spun ca sunt liberali si care au avut inaintasi ca
> Bratenii,priviti cum dau impresia unor baristi care nu vor sa piarda
> un proces gras de divort.
> Daca Ceausecu tine ca infometarea,lupta indivizilor pentru existenta
> sa exceada orice cerinta spirituala si mai ales politica,sa-mi spuna
> mie orisicine daca nu aceiasi este si acum situatia,cand statul
> plarteste astazi 11 milioane de categorii de ajutoare sociale.
> In schimb poporul sarac este scutit de a fi constientizat de a avea
> constiinta politica,sau sa pretinda a-si cere drepturile politice,in
> schimbul pomenilor electorale sau de la stat.
> Boala dictaturii si sindromul custii la romani iata un titlu care este
> inspirat de maniera in care apar pe acest forum diferiti postatori,la
> care fanatismul,insulta si chiar sudalma,intoleranta fata de ideile
> altorai,impunerea paranoica a unor puncte de vedere nu pot sa fie
> privite decat ca un comportment maladiv,determinat de lipsirea de
> libertate timp indelungat (pentru unii o viata intreaga) si care
> acuma se vad chiar inabili de a folosi libertatea cuvantului scris
> sau vorbit.
> Regimurile dictatopriale sau nedemocrate,indiferent de originea lor
> (comunista sau apartinand unor oligarhii de dreapta) se intalnesc
> prin efecte comune asupra transformarii individului intr-o fiinta
> aservita,careia i se ia bunul cel mai de pret,oferit de
> Dumnezeu-libertatea.
> Coeziunea umana, prietenia, increderea in figuri protective, trebuie
> sa fie sistematic distruse. Nimic nu trebuia sa te sprijine in fata
> sistemului,a establishmentului oligarhic. Pentru scopurile
> partidului, prietenul trebuia denigrat, lovit,chiar
> medicina,psihiatria folosita ca pe timpul comunismului(vezi cat de
> bine stapaneste dl.Iliescu Hrebenciuc sau Nicolaescu de la
> PNLpsihiatria cand afirma ca Basescu este fie nebun,fie betiv) , iar
> denuntul trebuie sa sa ajute organele de represiune. Individul
> trebuia sa aiba astfel sentimentul,,livrarii absolut,, fenomen
> caracteristic doar conditiei infantile sau la animale Poate nimic nu
> este mai ucigator intr-un regimul oligarhic decat distrugerea
> increderii si suportului interuman, adica exact inversul moralei
> crestine. Individul nu trebuia sa poata avea incredere in prieteni,
> in colegi, nici chiar in preot. Pretinsul dusman trebuie insultat sau
> chiar anihilat total. El trebuie sa apara singur in fata puterii,
> singura lui reactie urmand sa fie doar supunerea. Citesc postarile si
> articolele de ziar in care argumentele lipsesc cu
> desavarsire,adevarurile sunt afirmate pe baza de intuitie si
> antipatie,a reactiilor humorale. Basescu trebuie sa aiba dosar la
> securitate,nici nu se pune in discutie ca nu ar avea,ci se mira dece
> nu-l arata ,dece nu isi reglementeaza situatia. Stolojan,fara
> argumente a fost declarat FSN-ist,agent al securitatii,desi asa cum
> spunea el nu a avut nici-onoarea-de a i se propune asa ceva. PD este
> format din oameni robotizati care nu fac altceva decat sa vada ce
> ordine mai primesc de la Cotroceni.
>
> Am fost niste naivi cand ne-am imaginat, la revolutie, ca am iesit din
> cosmar spune pe buna dreptate Octavian Paler. Acum se vede destul de
> limpede ca, dupa ce ne-a inghitit o buna parte din viata, intr-o
> anormalitate ce devenise pentru noi singura ,,normalitate,, posibila,
> comunismul si acum oligarhii ne stalceste mai departe destinul intr-o
> libertate pe care nu ne pricepem inca sa o traim, fiindca ne-am
> pierdut reflexele unui comportament normal. De fapt, insasi conceptul
> de libertate a insemnat multi ani - si in buna masura mai inseamna -
> doar iesirea din cusca-. N-am inteles si, probabil, nu intelegem nici
> astazi prea bine ca libertatea are propria sa ordine.
> Indeosebi, n-am inteles ca, asa cum animalele tinute mult timp in
> captivitate isi duc in ele cusca atunci cand li se da drumul,
> readaptandu-se greu la libertate, la noi trecutul nu tine in primul
> rand de arhive, nu se opreste la ceea ce “a fost“. El
> este inca activ. Strigoii merg pe strada, vorbesc, uneori ii vedem la
> televizor (Octavian Paler).
>
> Dizidenta din PNL a lansat conceptul OLIGARHILOR care se folosesc de o
> doctrina scumpa poporului roman-doctrina liberala. Si iata,a fost
> suficient pentru ca cei iesiti abia din cusca totalitarismului sa
> apeleze la cele mai josnice sentimente,sa demonizeze pe aceia care
> lupta pentru libertate si democratie in Romania.
>
>
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Afacerea Vaccinul (2954 afisari)
 Operatiunea "Un buzdugan pentru Romania" (2929 afisari)
 Ion Ratiu la fel de actual ca in anii '90 (2233 afisari)
 Pase cu sponsorul Hayssam (2097 afisari)
 Voda Traian a pus mana pe buzdugan (1888 afisari)
 Soferul porno: Un bucurestean a proiectat un film XXX pe LCD-ul din masina - FOTO (3267 afisari)
 Arheologii care au cercetat morminte din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial au asistat la fenomene inexplicabile (3194 afisari)
 Spaima persoanelor publice din Iasi: Jurnalul unei prostituate de lux care si-a ucis amantul - FOTO (2684 afisari)
 Atacul gripei porcine: Vezi cum invadeaza virusul gripal corpul omenesc - VIDEO (2354 afisari)
 La 20 de ani de la Revolutie, inca vor sa ne spele creierele: Securistii erau rai, spionii erau buni (2198 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00894 sec.