Ziua Logo
  Nr. 4680 de sambata, 31 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Picatura chinezeasca

2009-10-31
vida clara (...@yahoo.es, IP: 81.203.158...)
2009-10-31 12:05
Ce inseamna "om politic",in viziunea ta,dle Palshu,si ce inseamna "politruc"?

Dupa umila mea parere,conforma cu "libertatea de optiune in ceea ce te priveste",fiecare aspirant la o functie,deci si la cea mai responsabila din stat trebuie sa-si prezinte propriul proiect.
Hai sa presupunem ca fiecare proiect,al fiecarui aspirant are voie sa contzina pana la 1000 de puncte (promisiuni,cum le zicetzi voi,sau clauze contractuale,cum le numesc eu.
Daca suprapunem proiectele tuturor aspirantzilor,nu este imposibil sa gasim si anumite puncte,comune unuia cu al altuia sau poate puncte comune tuturor.

ELECTORUL, avizeaza favorabil proiectul pe care il gaseste ca fiind cel mai aproape de aspiratziile personale.
Nimeni nu v-a gasi vreun proiect al altuia,identic cu proiectul sau ,si atunci electorul alege nu ceva identic ci ceva asemanator (iar prin asta a facut un compromis,lasand de la el,ce a putut lasa).


Proiectele vor primi avizare de la cantitatzi diferite,de oameni.Cel ce primeste cele mai multe avize devine sablon pt celelalte(precum "cheia" de la chestionarele de circulatie rutiera.

Aspirantul care are cele mai multe avizari favorabile devine presedinte pt totzi.El va porni in indeplinirea mandatului sau ,dinspre punctele care se regasesc ca comune in cat mai multe dintre proiectele sustinute .
Este normal ca cei mai satisfacuti vor fi sustinatorii proiectului castigator,pt ca ei au sansa sa-si vada,sa zicem din 1000 de puncte avizate 60 implinite,pe cand un altul,ce a sustinut un proiect ce a cazut la examen,poate avea nesansa ca din 100 de puncte pe care le-a sustinut sa nu-i devina realitate decat 3.

Problema se pune,daca avem obraz,sau nu,daca suntem ceea ce se cheama un adevarat "jucator" sau daca,pt a castiga cu orice pretz,tragem de maieu,lovim sub centura,lovim pe la spate,sau mai pe scurt suntem parshivi.
Problema e daca stim sa castigam (cei ce au castigat) si daca avem realizmul de a accepta ca proiectul sustinut de noi nu e azi cel dorit de majoritate.
Cine are bun-simtz,nu cade in greseala de a incerca sa bage pe gat,celor ce au castigat ,din punctele ce nu au trecut examenul.

Basescu a castigat,la vremea votarii mandatului ce si-l incheie,dreptul de a-si aplica proiectul.
Eu,care l-am votat,eram indreptatzit sa-mi vad realizate mare parte din punctele sustinute.
Dar din cauza voastra,a celor care nu intelegetzi de ce va preumblatzi prin viatza,Basescu nu a putut sa-si respecte contractul incheiat cu mine,si cu cei ca mine (majoritarii acestui mandat).
Cunosc prea bine romanul pt a ma iluziona ca se va trezi "maine" cata vreme pronosticul meu a fost si ramane cel putzin 200 de ani de la 22 dec 1989.
Si cand sunt la mii de km distantza de vatra casei mele,si cand sunt in mijlocul lumii mele vad acelasi lucru; ca nu degeaba,apusul ne-a numit si ne numeste,barbari ("barbaridad" in spaniola inseamna "prostie imensa".
Vorba lui calugaru,ca natzie,romanul e tare destept,dar luat individual,da in mult mai multe gropi decat ar trebui sa-si permita.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Jaf de miliarde de euro in bugetele publice (2599 afisari)
 Razboi civil in Ucraina (2214 afisari)
 Demontarea mitului Sfintei Coroane maghiare (1874 afisari)
 Guvernul care politizeaza si sfideaza (1630 afisari)
 Pierdut guvern. Nu ofer recompensa! (1583 afisari)
 Focoasa Sanziana Buruiana: Cristiano Ronaldo mi-a propus o partida de sex in trei! Vezi ce i-a raspuns romanca celui mai bine platit fotbalist din lume! (2757 afisari)
 Un afis electoral al lui Traian Basescu, pus pe fatada unui bloc, decupat de un locatar in dreptul ferestrei  (2709 afisari)
 Aparitie misterioasa: Un nor in forma de cruce brazdeaza cerul chiar deasupra unei biserici! (FOTO) (2661 afisari)
 Scandal intr-o scoala americana: Profesoara de sociologie preda lectii de sex unui elev de 13 ani (2322 afisari)
 Ota Benga - pigmeul care a contribuit, fara voia sa, la aparitia nazismului (2263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00724 sec.