Ziua Logo
  Nr. 4668 de sambata, 17 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2009-10-17
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 188.25.186...)
2009-10-17 00:39
Lui roy restanta

Giurgiu Crisan din Germania (...@msn.com, IP: 90.186.148...)
2009-10-17 09:19
Re: Lui roy restanta

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 188.25.186...)
2009-10-17 10:49
Re: Crisane uiti Austria , mai precis Galitia din Austria !! Insa matale uiti ca

nu prea se pomenste de emigrare ... asa ca asocierea cu iepurii nu e chiar eronata. caci sunt 2 explicatii - ori au emigrat ( cestie care prefera sa o uite sau sa o conteste ) ori ca aveau o natalitate gen iepuri . Sa vedem ce alege roy .

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.126.62...)
2009-10-17 11:01
Re: Lui roy restanta

La 2009-10-17 00:39:05, Ghita Bizonu' a scris:

> Date demografice
============================================
........In 1930, in Romania Interbelica traiau 756930 evrei adica 4.2% din populatia tarii. 13.6% din evreii romani locuiau “la oras”. 10% din populatia capitalei Bucuresti era, la acea data, populatie evreiasca (69885 de persoane)

In pofida faptului ca in 1934 a fost promulgata “Legea pentru folosirea personalului romanesc in intreprinderi”, pana in 1937, evreii romani s-au bucurat de o perioada relativ relaxata.

In 1937 Guvernul celor 44 de zile, cunoscut si ca Guvernul Goga a venit la putere. Condus de Octavian Goga si avandu-l in component sa pe Generalul Ion Antonescu, acest Guvern a emis Decretul Lege 169 – “ Decret Lege asupra revizuirii cetateniei”. 30% din populatia evreiasca, adica 225222 evrei si-au pierdut cetatenia romana si au devenit apatrizi in urma acestui decret-lege.

In anii care au urmat situatia evreilor romani s-a inrautatit: legi si decrete precum Decretul Lege 2650 din 1940 a fost preludiul la ceea avea sa urmeze: legea a definit calitatea de evreu in spirit rasist si a legiferat “inferioritatea rasei evreiesti”. Drepturile civice ale evreilor au fost anulate: din nou.

Casatoriile mixte dintre evrei si “romanii de sange” au fost interzise; evreii nu mai puteau fi functionari publici, membrii in consiliile de administratie, militari, avocati, experti, editori de carti si nici oameni de serviciu in institutiile publice. Pe scurt , romanizarea a fost instaurata.

Cea ce a luat anvergura in timpul Guvernului Goga a fost continuat in timpul regimului Antonescu.

In perioada 1940-1941, statul national –legionar condus de Maresalul Ion Antonescu adopta peste 20 de legi antisemite. Apogeul acestei prime etape a regimului Antonescu o constituie pogromul de la Bucuresti care a avut loc in Ianuarie 1941. Politica antisemita de romanizare fortata a continuat prin promulgarea altor legi antisemite care au asigurat “romanizare” afacerilor si proprietatilor evreiesti.

In aceasta perioada populatia evreiasca a fost deportata si stramutata din Vechiul Regat. Daca in 1940 la sate traiau peste 150000 de evrei, in 1942 populatia evreiasca rurala numara mai putin de 2500 de persoane. In toata aceasta perioada, procesul de romanizare a fost accelerat: evreii au fost scosi in afara protectiei legilor care le asigurau siguranta si drepturile civice. Evreii lipsiti de aparare au devenit victime usoare si sigure a celor multi care i-au supus la abuzuri si care au profitat din plin de situatia lor mizerabila.

Pogromuri si actiuni de exterminare a evreilor au loc pe teritoriul Basarabiei, a Bucovinei de Nord si in Transnistria care a devenit un imens lagar de concentrare si exterminare a evreilor administrat de armata romana condusa de Maresalul Ion Antonescu.

Demn de mentionat este faptul ca uciderea evreilor de catre legionari a avut loc cu cel putin un an inainte ca Germania Nazista sa puna la punct “solutia finala” a “problemei evreiesti”. Au fost cazuri in care soldatii nazisti s-au opus violentei aleatorie si dezlantuita manifestata de legionari impotriva evreilor nu din dragoste fata de victime ci din grija pentru planurile de exterminare sistematica care erau puse in pericol de zelul cu care evreii erau omorati.

Fara indoiala ca daca, in 1942, razboiul nu ar fi luat turnura care a luat-o, Maresalul Antonescu ar fi trimis evrei spre lagarele de exterminare naziste. Evenimentele insa i-au luat-o inainte si fortat fiind de noua realitate, Maresalul a “rezistat” presiunilor germane de a ii trimite pe evrei in lagarele de exterminare din vest.

Astfel “numai” 340000 de evrei si-au gasit moartea in timpul regimului Antonescu, in Holocaustul Romanesc.

In anii care au urmat razboiului, marea majoritate a evreilor romani care au supravietuit Holocaustul Romanesc au imigrat in Israel. In timpul regimului comunist care a urmat regimului Antonescu, evreii traumatizati de experientele trecutului si care nu au parasit Romania, au facut tot ceea ce a fost posibil pentru a nu iesi in evidenta si pentru a se “pierde in multime”; unii si-ai schimbat numele, unii au devenit comunisti infocati, altii si-au schimbat religia.

In 1989, antisemitismul ,care a facut parte si din mentalitatea romaneasca comunista, a rabufnit: vechi legionari, noi anti-comunisti si revolutionari au ridicat steagul iudeo-bolsevismului si inca o data i-au desemnat pe evrei ca fiind cei vinovati de suferinta generata de regimul comunist care a asuprit Romania timp de 5 decenii.

Aceasta tendinta continua si in prezent: chiar si in lipsa evreilor (in prezent traiesc in Romania aprox 11000 evrei) antisemitismul se simte ca la el acasa si in Romania.

Cu tristete trebuie sa remarcam ca din 1989 pana in prezent prea putin a fost facut pentru a eradica antisemitismul romanesc: legi promulgate ca urmare a presiunilor internationale nu sunt implementate: antisemiti declarati, negationisti inraiti care neaga Holocaustul Romanesc in public si intineaza memoria victimelor ori de cate ori au posibilitatea, raman nepedepsiti; infractori care ataca si distrug bunuri si monumente istorice evreiesti sunt tratati cu toleranta si cu superficialitatea caracteristica celor care nu inteleg de ce “evreii fac atat zgomot pentru nimic”


http://www.antisemitism.ro/ro/istoria-antisemitismului/evreii-romania.htm

Giurgiu Crisan din Germania (...@msn.com, IP: 90.186.9...)
2009-10-17 14:30
Re: Crisane uiti Austria , mai precis Galitia din Austria !! Insa matale uiti ca

evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 84.108.254...)
2009-10-17 14:48
Re: Crisane uiti Austria , mai precis Galitia din Austria !! Insa matale uiti ca

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 188.25.186...)
2009-10-17 21:32
Re: Lui rnellu

ce ma iei cu altele ?
Am constesta ca au fost actiuni violente indreptate impotriva evreilor ? !
Insa ref la prostatia ta .
1) dupa rebeliune multi legionari infunda puscariile. Si la izbucnirea razboiului sunt trimisi pe front .. i misiuni extrem de dificile unde au ocazia sa arate cat de mult le plce moartea legionara. Si un evreu batran mi-a zis ca uneori erau mitraliati si din spate ... cam intelegi cum stateam legionarismu? Si asa la mica barfa , procestu de romamnizare a fost ... prost condus de legionari . ca s-au improprietarit si germani, si unguri si greci .. curat romanizare !!
2) si prin acel decrest ce a dus la pierderea cetateniei - resp[ectivii nu o dobandisera nitel fraudulos?! CE naiba cum ar fi sa vina cateva zeci de mii de egipteni si sa "devina" israelieni ?
Nu-mi cere parerea despre guvernul Goga Cuza. Proasta .
3)insa nu inteleg ceva . Daca erau asa "productivi" legionarii ce i-a suparat pe nemti ?! Ca le usurau munca ? Intelgi nu aporb , isa p[rea e aiurea ...
4) lasa-m cu antisemitismu din timpul comunismului... este cam aberanta sustinerea .
5) ma rog in 1990 unii mai "destepti" ( asa ca tine !!) si-au pus intrbarea : cum arat eu ca sunt de dreapta ?Si au inceput cu atitudini antisemite. Zic atitudini, nu chiar antisemitism. Insa cu ajutorul tau, al kahanistului a lui Ancel si al lui Wiesel si alatora ca voi s=-ar putea sa ne procopsim cu un antisemitism ideologic ...
La 2009-10-17 11:01:16, nellu a scris:

> La 2009-10-17 00:39:05, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > Date demografice
> ============================================
> ........In 1930, in Romania Interbelica traiau 756930 evrei adica 4.2%
> din populatia tarii. 13.6% din evreii romani locuiau “la
> oras”. 10% din populatia capitalei Bucuresti era, la acea data,
> populatie evreiasca (69885 de persoane)
>
> In pofida faptului ca in 1934 a fost promulgata “Legea pentru
> folosirea personalului romanesc in intreprinderi”, pana in
> 1937, evreii romani s-au bucurat de o perioada relativ relaxata.
>
> In 1937 Guvernul celor 44 de zile, cunoscut si ca Guvernul Goga a
> venit la putere. Condus de Octavian Goga si avandu-l in component sa
> pe Generalul Ion Antonescu, acest Guvern a emis Decretul Lege 169
> – “ Decret Lege asupra revizuirii cetateniei”. 30%
> din populatia evreiasca, adica 225222 evrei si-au pierdut cetatenia
> romana si au devenit apatrizi in urma acestui decret-lege.
>
> In anii care au urmat situatia evreilor romani s-a inrautatit: legi si
> decrete precum Decretul Lege 2650 din 1940 a fost preludiul la ceea
> avea sa urmeze: legea a definit calitatea de evreu in spirit rasist
> si a legiferat “inferioritatea rasei evreiesti”.
> Drepturile civice ale evreilor au fost anulate: din nou.
>
> Casatoriile mixte dintre evrei si “romanii de sange” au
> fost interzise; evreii nu mai puteau fi functionari publici, membrii
> in consiliile de administratie, militari, avocati, experti, editori
> de carti si nici oameni de serviciu in institutiile publice. Pe scurt
> , romanizarea a fost instaurata.
>
> Cea ce a luat anvergura in timpul Guvernului Goga a fost continuat in
> timpul regimului Antonescu.
>
> In perioada 1940-1941, statul national –legionar condus de
> Maresalul Ion Antonescu adopta peste 20 de legi antisemite. Apogeul
> acestei prime etape a regimului Antonescu o constituie pogromul de la
> Bucuresti care a avut loc in Ianuarie 1941. Politica antisemita de
> romanizare fortata a continuat prin promulgarea altor legi antisemite
> care au asigurat “romanizare” afacerilor si proprietatilor
> evreiesti.
>
> In aceasta perioada populatia evreiasca a fost deportata si stramutata
> din Vechiul Regat. Daca in 1940 la sate traiau peste 150000 de evrei,
> in 1942 populatia evreiasca rurala numara mai putin de 2500 de
> persoane. In toata aceasta perioada, procesul de romanizare a fost
> accelerat: evreii au fost scosi in afara protectiei legilor care le
> asigurau siguranta si drepturile civice. Evreii lipsiti de aparare au
> devenit victime usoare si sigure a celor multi care i-au supus la
> abuzuri si care au profitat din plin de situatia lor mizerabila.
>
> Pogromuri si actiuni de exterminare a evreilor au loc pe teritoriul
> Basarabiei, a Bucovinei de Nord si in Transnistria care a devenit un
> imens lagar de concentrare si exterminare a evreilor administrat de
> armata romana condusa de Maresalul Ion Antonescu.
>
> Demn de mentionat este faptul ca uciderea evreilor de catre legionari
> a avut loc cu cel putin un an inainte ca Germania Nazista sa puna la
> punct “solutia finala” a “problemei
> evreiesti”. Au fost cazuri in care soldatii nazisti s-au opus
> violentei aleatorie si dezlantuita manifestata de legionari impotriva
> evreilor nu din dragoste fata de victime ci din grija pentru planurile
> de exterminare sistematica care erau puse in pericol de zelul cu care
> evreii erau omorati.
>
> Fara indoiala ca daca, in 1942, razboiul nu ar fi luat turnura care a
> luat-o, Maresalul Antonescu ar fi trimis evrei spre lagarele de
> exterminare naziste. Evenimentele insa i-au luat-o inainte si fortat
> fiind de noua realitate, Maresalul a “rezistat”
> presiunilor germane de a ii trimite pe evrei in lagarele de
> exterminare din vest.
>
> Astfel “numai” 340000 de evrei si-au gasit moartea in
> timpul regimului Antonescu, in Holocaustul Romanesc.
>
> In anii care au urmat razboiului, marea majoritate a evreilor romani
> care au supravietuit Holocaustul Romanesc au imigrat in Israel. In
> timpul regimului comunist care a urmat regimului Antonescu, evreii
> traumatizati de experientele trecutului si care nu au parasit
> Romania, au facut tot ceea ce a fost posibil pentru a nu iesi in
> evidenta si pentru a se “pierde in multime”; unii si-ai
> schimbat numele, unii au devenit comunisti infocati, altii si-au
> schimbat religia.
>
> In 1989, antisemitismul ,care a facut parte si din mentalitatea
> romaneasca comunista, a rabufnit: vechi legionari, noi
> anti-comunisti si revolutionari au ridicat steagul
> iudeo-bolsevismului si inca o data i-au desemnat pe evrei ca fiind
> cei vinovati de suferinta generata de regimul comunist care a asuprit
> Romania timp de 5 decenii.
>
> Aceasta tendinta continua si in prezent: chiar si in lipsa evreilor
> (in prezent traiesc in Romania aprox 11000 evrei) antisemitismul se
> simte ca la el acasa si in Romania.
>
> Cu tristete trebuie sa remarcam ca din 1989 pana in prezent prea putin
> a fost facut pentru a eradica antisemitismul romanesc: legi promulgate
> ca urmare a presiunilor internationale nu sunt implementate:
> antisemiti declarati, negationisti inraiti care neaga Holocaustul
> Romanesc in public si intineaza memoria victimelor ori de cate ori au
> posibilitatea, raman nepedepsiti; infractori care ataca si distrug
> bunuri si monumente istorice evreiesti sunt tratati cu toleranta si
> cu superficialitatea caracteristica celor care nu inteleg de ce
> “evreii fac atat zgomot pentru nimic”
>
>
> http://www.antisemitism.ro/ro/istoria-antisemitismului/evreii-romania.htm
>

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2009-10-17 22:18
Re: Crisane uiti Austria , mai precis Galitia din Austria !! Insa matale uiti ca

La 2009-10-17 14:30:45, Giurgiu Crisan a scris:

> 2) Domnule ....NELLU DIN SHARON CITY , Du-te domne la un doftor pt
> nebuni. Ce scrii aici ? "In perioada 1940-1941, statul national
> –legionar condus de Maresalul Ion Antonescu adopta peste 20 de
> legi antisemite"
> Adica Antonescu umple puscariile cu legionari incepind cu 1940 iar tu
> spui ca Antonescu era atunci legionar in 1941 (??). Esti de-a dreptul
> imbecil. Nu te mai deranja sa scrii,zau,avem aici falitii nostri.
>
>
Giurgiulica, tu esti ala care trebuie sa mearga la doftoru' de nebuni!
De la abdicarea regelui Carol II in septembrie 1940, si pina dupa Rebeliunea legionara din ianuarie 1941 Romania a fost "Stat national-legionar" asa cum a fost proclamat de Conducatorul statului generalul Ion Antonescu si Comandandul Legiunii Horia Sima.
In aceasta perioada ( septembrie 1940 - ianuarie 1941 ) legionarii faceau parte din guvernul generaluilui Antonescu si ocupau foarte multe posturi atit la nivelul autoritatilor centrale cit si al celor locale.
Generalul Antonescu a umplut puscariile cu legionari si i-a matrasit din guvern numai dupa Rebeliunea legionara din ianuarie 1941.
Ce dracu' Giugiulica, ai inceput sa calci pe urmele ramolitului istoric Teshulica?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Viata si moartea maresalului Antonescu (2899 afisari)
 Arhiva Doi s'un sfert a fost copiata ilegal (2520 afisari)
 A inceput dansul mortal! (2374 afisari)
 Presedintele minte iarasi (2018 afisari)
 Basescu castiga cu stadioanele pline (1823 afisari)
 Cum parcheaza un rus masina dupa o noapte de betie! - VIDEO (3437 afisari)
 Cele mai cumplite imagini publicate vreodata pe Internet! L-au taiat bucati, l-au fiert si l-au mancat! (2594 afisari)
 Traian Băsescu către jurnalistul Bogdan Chirieac: Va trebui să vă cereți scuze dacă veți continua să fiți ironic (2494 afisari)
 Ovidiu Mușetescu, fostul ministru al Privatizării in guvernul Năstase, a murit duminica după-amiază (2405 afisari)
 Fantoma lui Jim Morrison - un mister inexplicabil, dar adevarat, spun specialistii! (FOTO/VIDEO) (2140 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00840 sec.