Ziua Logo
  Nr. 4666 de joi, 15 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-10-15
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 209.6.150...)
2009-10-15 00:30
DARNICIA LA CINA CRESTINA E CEL MAI BUN SPECIALIST IN ECONOMIE

Citind despre PRAZNUIREA Sf. Cuvioasa Parascheva de la Iasi imi dau seama ca zice bine, desi cuvantul este vechi insa presupune masa oferita dupa slujba.
Dupa cum scrie Sf. Pavel in 1Corintieni 17-30, se pare ca praznuirea ar trebui sa aiba loc la fiecare adunare crestineasca: “Invatandu-va aceasta, nu va laud, caci va adunati nu spre binele, ci spre dauna voastra. In primul rand, aud ca atunci cand va adunati, intre voi sunt dezbinari si in parte o cred. De fapt, trebuie sa fie si diviziuni ca sa iasa la lumina ca vrednici dintre voi.
Asadar, cand va adunati la un loc, n-o faceti ca sa mancati CINA DOMNULUI, caci fiecare se grabeste sa-si ia propria mancare ca s-o consume si unul ramane flamand, pe cand altul se imbata. Oare nu aveti case ca sa mancati si sa beti, sau dispretuiti Biserica lui Dumnezeu si vreti sa-i faceti de rusine pe cei ce nu au? In privinta aceasta nu va laud.
Caci am primit de la Domnul ceea ce v-am transmis: ca Domnul Isus, in noaptea in care era vandut, a luat painea si, multumind, a frant-o si a zis: 'Acesta este trupul meu cel care este pt voi. Faceti aceasta in amintirea mea'. De asemenea, dupa cina, a luat potirul spunand: 'Acesta este potirul noului legamant in sangele meu. Faceti aceasta ori de cate ori beti in amintirea mea'. Caci ori de cate ori mancati painea aceasta si beti potirul acesta, vestiti moartea Domnului pana cand va veni.”
Citind astea mi-a amintit de o biserica ortodoxa albaneza la care am mers intr-o vreme cand m-am mutat pe langa Boston. Dupa fiecare slujba ne invita in sala de mese de la subsol si ne serveam fiecae din tavile cu mancare, incalzite la cuptor, aduse de unii enoriasi ce aveau restaurante (erau si greci). Bineinteles ca am inceput sa duc si eu ceva preparat pt a nu fi in inferioritate.
DAR in recomandarile pt participarea la masa eucharistica, Sf. Pavel mai zice: “astfel, cine mananca painea si bea potirul Domnului in mod nevrednic va fi vinovat fata de trupul si sangele Domnului. De aceea, omul sa se cerceteze si asftel sa manance din paine si sa bea din potir: caci cine mananca si bea nesocotind trupul isi mananca si isi bea propria condamnare. De aceea sunt intre voi multi neputinciosi si bolnavi si multi au murit.”
Inteleg acum ca in mare parte Sf. Pavel se referea tocmai la aceasta participare a fiecaruia la CINA DOMNULUI pt ca toti sa aiba de mancare.
Se vede ca albanezii pastrau aceste recomandari si de-aia FRESCA MADONNA BUNULUI CONSILIU (MADONNA DEL PARADISO) S-A AFLAT IN ALBANIA PANA IN 1467, dar din cauza invaziei turcilor a fost luata pe sus de ingeri si teleportata pe un perete al unei biserici din Italia – unde la 25 aprilie, ziua de Sf. Marc, se tinea mare sarbatoare – cu slujba, procesiune, cantece, masa festiva.
Faptul ca intrasera turcii in Albania era semn ca locuitorii nu mai recitau Rozariul cu Ave Maria, nu o mai cinsteau cum trebuie si nu mai traiau ca buni crestini. Daca ar fi facut asta nu ar fi intrat nimeni peste ei intrucat ea ar fi ridicat zid de protectie.cum a facut in Franta la Pontmain, in 1871, cand i-a oprit pe prusacii care inaintasera pana acolo cu usurinta.
Mai exista obiceiul in unele biserici catolice (precum la Sf. Cruce din Buc.) sa se imparta paini sfintite prin invocarea Sf. Anton, in fiecare marti, iar la alte biserici din SUA numai la sarbatoarea sfantului. Cred ca asta, impreuna cu recitarea Rozariului si participarea la slujbe, au facut ca atat eu, cat si fiica mea sa fim vindecate la Biserica Sf. Cruce de pe Mihai Bravu.
Tot asa cu IZVORUL CE NU SE MAI TERMINA, zice ca cineva s-a dus la manastirea unde era Sf. Benedict, si a cerut de la un calugar sa-i dea putin ulei. Acesta s-a uitat si vazand ca mai era numai putin, i-a spus ca nu mai au. Dar Benedict, auzind asta, i-a spus omului sa astepte putin, s-a pus in genunchi de s-a rugat asa intens ca a inceput uleiul sa creasca in sticla, bolborosind de a impins dopul si a dat pe dinafara.
De-asemeni se spune in Biblie cum Ilie a fost trimis la o vaduva sa-i dea de mancare, insa ea avea numai o mana de faina si putin ulei pt a face odata paine sa manance cu baiatul ei si apoi sa moara. Dar pt ca i-a oferit si lui din ceea ce parea ultima mancare, faina si uleiul s-au tot inmultit de le-a ajuns pana a trecut seceta.

Asa sa ne ajute Dumnezeu sa se termine criza economica!

Conan___the___Barbarian din Ghermanistan (...@operamail.com, IP: 85.119.156...)
2009-10-15 02:23
Re: DARNICIA LA CINA CRESTINA E CEL MAI BUN SPECIALIST IN ECONOMIE


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ce vrea Coalitia Grivco (4644 afisari)
 Autogol constitutional marca Basescu (3564 afisari)
 Johannis e cercetat penal pentru neglijenta in serviciu (2908 afisari)
 Basescu joaca sah, Geoana, Antonescu si Bela - pacalici (2699 afisari)
 Alta Flota musamalizata (2299 afisari)
 Sex total pentru o sticla de lapte si o bucata de paine (4628 afisari)
 Senzatii tari, live: A intrat goala-goluta intr-un studio de televiziune, chiar in timpul emisiei! (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (4118 afisari)
 Sexy si goale, vedetele de 40 de ani pozeaza fara inhibitii (FOTO) (3227 afisari)
 Sex in lift si alte chestii... rusinoase! - VIDEO (2890 afisari)
 Cea mai mare bigama din lume, data in vileag de sotul cu numarul 801 (2171 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00760 sec.