Ziua Logo
  Nr. 4663 de luni, 12 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-10-12

Comentarii: 12, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2009-10-11 21:33:46

Bolnav in stare critica liberalismul PNL se desintegreaza

Bolnav in stare critica liberalismul PNL se desintegreaza
Cu cata tristete privesc astazi adevaratii liberali ceea ce se intampla in fostul PNL,mai ales sub conducerea dlor.Crin,Tariceanu ,Patriciu.PNL se desintegreaza,peste 7 parlamentari au trecut la PD-L iar dupa alegeri acest partid ca si PSD vor exploda,se vor rupe in fractiuni (deja s-a anuntat formarea in PSD a Partidului Democrat Ardelenesc,o fractiune a PD-L,iar din urma vine Cosmanca cu Oprescu cu un nou partid socialist), din cauza managementului oligarhic.
Nimic nu mai seamana a liberalism,PNL colaboreaza cu cripto-comunistii PSD(reluand calea tradarii chiar din primii ani de comunism dupa modelul Tatrascu) si sunt dusmanii de moarte a adevaratei drepte romanesti si a politicianului care a initiat aceasta miscare,Presedintele Basescu.
Liberalismul PNL e doar o eticheta.Liberalismul romanesc este grav bolnav. Aceasta este ideea principala a acestei analize. Nici invocarea traditiei liberale, nici aderarea la miscarea liberala europeana, si nici dublul discurs referitor la piata nu sint argumente care sa sprijine temeinic actuala pozitie a PNL. — Dragos Paul ALIGICA. Notiunea ca PNL se sprijina pe o doctrina clara si ca aceasta doctrina este /liberala/ramine unul dintre miturile politicii romanesti. Care este insa continutul acestei doctrine? Azi, in toata lumea, atit dreapta cit si stinga se revendica in mare masura de la liberalism. De aceea /liberalism/ este la ora actuala unul dintre cei mai confuzi termeni ai lexiconului politic. Exista liberalism de dreapta si liberalism de stinga, liberalism economic si liberalism social, liberalism clasic si liberalism modern s.a.m.d. Spectacolul filialelor PNL, afirmindu-si indirjite prin vot "identitatea liberala", ar fi comic daca n-ar fi trist. In absenta unor documente doctrinare serioase si a oricarei urme de premeditare ideologica in rindurile ierarhiei partidului, substanta /liberalismului/ PNL este foarte greu de stabilit. Ramine atunci ca elementele /doctrinei/ PNL sa fie identificate folosind alte chei de descifrare decit cele obisnuite. In acest caz sintem obligati sa ne referim la temele implicite in discursul PNL-istilor atunci cind sint pusi in situatia sa dea explicatii cu privire la aceasta chestiune.

-Traditie problematica Prima tema este traditia antebelica a partidului.
Intr-adevar, PNL-istii fac mereu referinta la ea. Din pacate, aceasta complica in loc sa simplifice lucrurile. Aportul doctrinar al acestei trimiteri este nul. In cursul istoriei sale, traiectoria PNL a strabatut de la stinga la dreapta aproape intreg spectrul politic. In plus, poti gasi coexistind, in orice moment din istoria sa, elemente atit de dreapta cit si de stinga in doctrina expusa si in practica politica. Variatia este extrema: de la cel mai /rosu/ radicalism la cel mai profund nationalism etnicist. Or, aceasta face irelevanta trimiterea la bagajul doctrinar istoric. A incerca sa trimiti la istorie este in cazul PNL, ca in cazul majoritatii partidelor cu vechime, un act reflex de stabilire a unei genealogii politice, si nu un argument de intemeiere doctrinara.
-Optiunea europeana .Cealalta tema este afilierea la grupul liberal- democratilor europeni. Ca si in cazul traditiei istorice, aportul doctrinar al acestei afilieri este mai mult derutant decit clarificator. Doua sint motivele: in primul rind, gruparea liberal-democrata europeana este o grupare eterogena, constituita mai degraba din ceea ce ramine dupa ce prima mina a partidelor europene a fost triata intre socialisti si populari. Poti gasi acolo un spectru larg de pozitii: de la stinga la centru-dreapta si orice vrei intre ei. Totusi, si acesta este al doilea motiv, cind trebuie sa tragi o linie, centrul de greutate al gruparii cade in mod incontestabil la stinga, lucru confirmat si de pozitionarea sa in Parlamentul European. Or, PNL se pretinde, si este perceput in spatiul romanesc, drept o entitate de dreapta. Evocarea repetata a afilierii la grupul liberal-democratilor europeni nu face decit sa amplifice confuzia.

Capitalism radical, dar pe hirtie
Daca asa stau lucrurile, atunci aceste doua modalitati de a stabili, in absenta resorturilor normale, substanta doctrinara a PNL, sint niste etichete lipsite de continut: ni se spune ca PNL este /liberal/ pentru ca este /PNL/ si pentru ca este afiliat la ceva european ce are in titlu cuvintul liberal.

-Ramine insa in joc un al treilea element: accentele radicale pro-piata ale unor lideri ce se angajeaza ocazional in retorica de tip Thatcher-Reagan. Dar notiunea ca aceasta ar reprezenta o linie doctrinara in PNL, chiar si minoritara, este sistematic contrazisa nu numai de alte declaratii si atitudini (uneori ale aceluiasi lider in chiar acelasi discurs), dar chiar si de practica politica a partidului. Prin statut, organizare, conduita si agenda politica, PNL se prezinta ca un tipic partid oligarhic /de tranzitie/, strain cu totul de dinamica si fervoarea revolutionar-reformatoare pro-capitalista a gruparilor /thatcheriste/.
Pe scurt, nici elementul practic, singurul care ar mai putea cit de cit sa ne ajute, fie si in mod indirect, la clarificarea situatiei doctrinare a PNL, nu duce nici el prea departe. Teorie contrazisa de practica Toate aceste concluzii nu sint o noutate. Politologii, jurnalistii si comentatorii politici romani au sesizat in mod repetat aceasta paradoxala carenta a PNL si contradictiile /liberalismului/ pe care-l afiseaza. De altfel, azi s-a creat o situatie paradoxala in care ideile si preocuparile doctrinare sint mai bine reprezentate in redactiile mass-media si pe forumurile de discutie pe Internet decit in partidele ce se pretind vehiculele politice ale acestor idei. In Romania exista azi nu mii, ci zeci de mii de indivizi care fie prin studiu, fie prin experienta angajarii zi de zi in constructia sau administrarea institutiilor capitalismului, fie prin simpla interactiune inteligenta cu aceste institutii, sint in proces de a-si crea o identitate politica de centru-dreapta, clasic-liberala sau neoconservatoare. De asemenea, sint altii ce se indreapta spre un liberalism modern, de stinga. Procesul lor personal de articulare identitar-politica este cu ani-lumina inaintea procesului similar la nivelul partidelor politice. Este inevitabil ca mai devreme sau mai tirziu ei vor refuza sa mai inchida ochii la mitul "doctrinei liberale" sub care PNL isi ascunde acum vacuitatea doctrinara si lipsa acuta de imaginatie politica.
Ce va urma este greu de prevazut.
-Criza cronica
Nu incape indoiala ca majoritatea membrilor PNL se doreste de dreapta. A te afirma insa de dreapta si a avea o doctrina coerenta de dreapta sint doua lucruri total diferite. Are PNL o doctrina de dreapta? Este ea liberala? Membrii PNL par convinsi de asta si trebuie sa le respectam convingerile, dar nu aceasta este problema. Ce este pina la urma liberalismul romanesc? Care sint conturile sale doctrinare? Care este corespondenta doctrinara intre PNL si partidele dreptei europene? Care este /proiectul liberal/ pentru Romania? Ce inseamna a fi liberal in Romania si Europa secolului 21? Sint intrebari al caror raspuns reprezinta nu numai o obligatie pe care PNL o are fata de electoratul roman, dar si o necesitate strategica de prim ordin pentru supravietuirea partidului. Rezolvarea crizei cronice a PNL depinde in buna masura si de iesirea din prelungita confuzie identitara in care dreapta romaneasca se afla de atita vreme.
In aceasta avalansa de probleme,PNL are doar o singura cale:reformatorii si fostii presedinti ai PNL,Stolojan si Stoica.
Ei de fapt au invins in cadrul liberalismului si au construit o dreapta,sigur friabila lucru datorat incompetentei pana la disparitie a actualului PNL.

the
2009-10-11 22:02:39

Ma Vasalie, ma ...

Arogantu'
2009-10-11 22:34:29

Re: Ma Vasalie, ma ... - Jobul lui este sa vorbeasca despre sexul ingerilor,...

Conan___the___Barbarian
2009-10-12 02:42:17

Amicu teu Vosgagian a lasat o impresie superba la vremea lui...

Nici nu-si atarna bine armeanu medaliile da fruntas in prodiuctie la fracu da dineuri si-l si trimisesera acas' la Tariceanu.
Care-l pedepsi cu postu da ministru, ca-l prinsesera de colaborator al Securitatii sau cam p'acolo, militzienii lui Barroso la Briucsel...

akimottte
2009-10-12 05:24:31

Ba Bulakeanu.....

Da de ce esti tu asa disperat cu bruxelllesu' ala...
Tre sa le spunem la fitzosii aia cind ne bulim si ce-am halit aseara ?
Daca tre sa spui toate astea e ok....te-nteleg, ma rog, fac un efort.....dar daca vine de la tine.....hmmm, nashparlo .......

Andrei1232000
2009-10-12 09:00:29

stiti cine nu-l vrea pe Ciolos?

dinozauru' Severin si prietenii lui liberali. dino' ca vrea si el un ciolan acolo, iar ceilalti pentru ca nu i-a lasat sa fure din fonduri.

stan patitu
2009-10-12 09:19:42

EU AM AUZIT ALTCEVA...

Eu am auzit ca trebuia ca noi sa propunem mai multe persoane pentru un post, din care aia sa aleaga, am auzit ca trebuiau nominalizate personalitati nu neica-nimeni. De unde fixatia asta pentru Ciolos? Probabil ca este sluga credincioasa lui Basescu. Numai ca din decembrie Basescu nu o sa mai fie presedinte si atunci ar fi bine sa recomandam persoane "castrate" politic... Numai ca aceste persoane nu fac parte din gasca, ... etc, etc, etc...

vida clara
2009-10-12 11:23:27

Re: Bolnav in stare critica liberalismul PNL se desintegreaza

La 2009-10-11 21:33:46, Davidescu vasile a scris:

> Bolnav in stare critica liberalismul PNL se desintegreaza
> Cu cata tristete privesc astazi adevaratii liberali ceea ce se
> intampla in fostul PNL,mai ales sub conducerea dlor.Crin,Tariceanu
> ,Patriciu.PNL se desintegreaza,peste 7 parlamentari au trecut la PD-L
> iar dupa alegeri acest partid ca si PSD vor exploda,se vor rupe in
> fractiuni (deja s-a anuntat formarea in PSD a Partidului Democrat
> Ardelenesc,o fractiune a PD-L,iar din urma vine Cosmanca cu Oprescu
> cu un nou partid socialist), din cauza managementului oligarhic.
> Nimic nu mai seamana a liberalism,PNL colaboreaza cu cripto-comunistii
> PSD(reluand calea tradarii chiar din primii ani de comunism dupa
> modelul Tatrascu) si sunt dusmanii de moarte a adevaratei drepte
> romanesti si a politicianului care a initiat aceasta
> miscare,Presedintele Basescu.
> Liberalismul PNL e doar o eticheta.Liberalismul romanesc este grav
> bolnav. Aceasta este ideea principala a acestei analize. Nici
> invocarea traditiei liberale, nici aderarea la miscarea liberala
> europeana, si nici dublul discurs referitor la piata nu sint
> argumente care sa sprijine temeinic actuala pozitie a PNL. —



La 2009-10-11 21:33:46, Davidescu vasile a scris:

> Bolnav in stare critica liberalismul PNL se desintegreaza
> Cu cata tristete privesc astazi adevaratii liberali ceea ce se
> intampla in fostul PNL,mai ales sub conducerea dlor.Crin,Tariceanu
> ,Patriciu.PNL se desintegreaza,peste 7 parlamentari au trecut la PD-L
> iar dupa alegeri acest partid ca si PSD vor exploda,se vor rupe in
> fractiuni (deja s-a anuntat formarea in PSD a Partidului Democrat
> Ardelenesc,o fractiune a PD-L,iar din urma vine Cosmanca cu Oprescu
> cu un nou partid socialist), din cauza managementului oligarhic.
> Nimic nu mai seamana a liberalism,PNL colaboreaza cu cripto-comunistii
> PSD(reluand calea tradarii chiar din primii ani de comunism dupa
> modelul Tatrascu) si sunt dusmanii de moarte a adevaratei drepte
> romanesti si a politicianului care a initiat aceasta
> miscare,Presedintele Basescu.
> Liberalismul PNL e doar o eticheta.Liberalismul romanesc este grav
> bolnav. Aceasta este ideea principala a acestei analize. Nici
> invocarea traditiei liberale, nici aderarea la miscarea liberala
> europeana, si nici dublul discurs referitor la piata nu sint
> argumente care sa sprijine temeinic actuala pozitie a PNL. —


Despre candidatul lor nu mai fac vorbire nici ei insisi.Acest traiect e o copie la indigo a traiectului lui Duda.Numai ca Duda a observat la timp spinarile prietenesti intoarse catre el si s-a dus sa faca altceva.Si catre dudul asta liberar stau declaratii lui sustinatori cu spatele,pt ca nici macar ei nu cred in propunerea ce au facut-o.
Tot sorbirea milcovului dintre ei si psd le e sperantza de capatai.Dar,se prefac si ei ca sunt liberali,cat pot,pt ca le mai aduce vitamine.Cand le-o trece,vor fi ceea ce de fapt ei sunt :psdleoceausistomonarhisti ,un conglomerat de mai nimica din mai tot ,caramizi din paie si pamant la temelie omului nou creat de un din cele doua fetze ale icoanei careia ii tot cauta inchinare.

vida clara
2009-10-12 11:36:21

Re: stiti cine nu-l vrea pe Ciolos?

La 2009-10-12 09:00:29, Andrei1232000 a scris:

> dinozauru' Severin si prietenii lui liberali. dino' ca vrea si el un
> ciolan acolo, iar ceilalti pentru ca nu i-a lasat sa fure din
> fonduri.
>

Severin si-a batucit fundul pe acolo,si ii place.Limba-i insa e de lemn.In plan politic este fara directie.Este doar un atent saritor in luntrea care nu e in pericol sa ia apa.Omu,isi apara serviciu.Se invatzase cu naveta si nu-l intereseaza ca lucreaza strict pt el pe banii nostrii si nu strict pt noi pe personalitatea celui trimis sa ne reprezinte.
El este,si se comporta exact ca un slujbas,care merge,strange niste piulitze,mananca la 10 si la doua,mai da o raita printre cele,se spala pe maini si se duce la avion,sa prinda un loc in fatza.
Aici,isi deschide larg ziarul,pana cand barba ii cade in piept,si gata ziua de munca.Cravatzica,manshetutze,pantofi cu scartz,barbierit proaspat si grizonat de mama natura,trai neneaca.Se dezlipeste greu,desi treaba nu are.

naiv-prudent
2009-10-12 15:42:01

cine?

A.Severin trage tare sa iasa in fata! In tara nu e dorit! Probabil ca la UE nu se stie cine a fost Ana Pauker!

Arogantu'
2009-10-12 15:49:58

Re: cine? - Din nefericire - nu se stie nici cine ESTE silvian Ionescu ! ndc


La 2009-10-12 15:42:01, naiv-prudent a scris:

> A.Severin trage tare sa iasa in fata! In tara nu e dorit! Probabil ca
> la UE nu se stie cine a fost Ana Pauker!
>

FB
2009-10-12 17:46:21

Re: Bolnav in stare critica liberalismul PNL se desintegreaza

La 2009-10-11 21:33:46, Davidescu vasile a scris:

> Bolnav in stare critica liberalismul PNL se desintegreaza
> Cu cata tristete privesc astazi adevaratii liberali ceea ce se
> intampla in fostul PNL,mai ales sub conducerea dlor.Crin,Tariceanu
> ,Patriciu.PNL se desintegreaza,peste 7 parlamentari au trecut la PD-L
> iar dupa alegeri acest partid ca si PSD vor exploda,se vor rupe in
> fractiuni (deja s-a anuntat formarea in PSD a Partidului Democrat
> Ardelenesc,o fractiune a PD-L,iar din urma vine Cosmanca cu Oprescu
> cu un nou partid socialist), din cauza managementului oligarhic.
> Nimic nu mai seamana a liberalism,PNL colaboreaza cu cripto-comunistii
> PSD(reluand calea tradarii chiar din primii ani de comunism dupa
> modelul Tatrascu) si sunt dusmanii de moarte a adevaratei drepte
> romanesti si a politicianului care a initiat aceasta
> miscare,Presedintele Basescu.
> Liberalismul PNL e doar o eticheta.Liberalismul romanesc este grav
> bolnav. Aceasta este ideea principala a acestei analize. Nici
> invocarea traditiei liberale, nici aderarea la miscarea liberala
> europeana, si nici dublul discurs referitor la piata nu sint
> argumente care sa sprijine temeinic actuala pozitie a PNL. —
> Dragos Paul ALIGICA. Notiunea ca PNL se sprijina pe o doctrina clara
> si ca aceasta doctrina este /liberala/ramine unul dintre miturile
> politicii romanesti. Care este insa continutul acestei doctrine? Azi,
> in toata lumea, atit dreapta cit si stinga se revendica in mare masura
> de la liberalism. De aceea /liberalism/ este la ora actuala unul
> dintre cei mai confuzi termeni ai lexiconului politic. Exista
> liberalism de dreapta si liberalism de stinga, liberalism economic si
> liberalism social, liberalism clasic si liberalism modern s.a.m.d.
> Spectacolul filialelor PNL, afirmindu-si indirjite prin vot
> "identitatea liberala", ar fi comic daca n-ar fi trist.
> In absenta unor documente doctrinare serioase si a oricarei urme de
> premeditare ideologica in rindurile ierarhiei partidului, substanta
> /liberalismului/ PNL este foarte greu de stabilit. Ramine atunci ca
> elementele /doctrinei/ PNL sa fie identificate folosind alte chei de
> descifrare decit cele obisnuite. In acest caz sintem obligati sa ne
> referim la temele implicite in discursul PNL-istilor atunci cind sint
> pusi in situatia sa dea explicatii cu privire la aceasta chestiune.
>
> -Traditie problematica Prima tema este traditia antebelica a
> partidului.
> Intr-adevar, PNL-istii fac mereu referinta la ea. Din pacate, aceasta
> complica in loc sa simplifice lucrurile. Aportul doctrinar al acestei
> trimiteri este nul. In cursul istoriei sale, traiectoria PNL a
> strabatut de la stinga la dreapta aproape intreg spectrul politic. In
> plus, poti gasi coexistind, in orice moment din istoria sa, elemente
> atit de dreapta cit si de stinga in doctrina expusa si in practica
> politica. Variatia este extrema: de la cel mai /rosu/ radicalism la
> cel mai profund nationalism etnicist. Or, aceasta face irelevanta
> trimiterea la bagajul doctrinar istoric. A incerca sa trimiti la
> istorie este in cazul PNL, ca in cazul majoritatii partidelor cu
> vechime, un act reflex de stabilire a unei genealogii politice, si nu
> un argument de intemeiere doctrinara.
> -Optiunea europeana .Cealalta tema este afilierea la grupul liberal-
> democratilor europeni. Ca si in cazul traditiei istorice, aportul
> doctrinar al acestei afilieri este mai mult derutant decit
> clarificator. Doua sint motivele: in primul rind, gruparea
> liberal-democrata europeana este o grupare eterogena, constituita mai
> degraba din ceea ce ramine dupa ce prima mina a partidelor europene a
> fost triata intre socialisti si populari. Poti gasi acolo un spectru
> larg de pozitii: de la stinga la centru-dreapta si orice vrei intre
> ei. Totusi, si acesta este al doilea motiv, cind trebuie sa tragi o
> linie, centrul de greutate al gruparii cade in mod incontestabil la
> stinga, lucru confirmat si de pozitionarea sa in Parlamentul
> European. Or, PNL se pretinde, si este perceput in spatiul romanesc,
> drept o entitate de dreapta. Evocarea repetata a afilierii la grupul
> liberal-democratilor europeni nu face decit sa amplifice confuzia.
>
> Capitalism radical, dar pe hirtie
> Daca asa stau lucrurile, atunci aceste doua modalitati de a stabili,
> in absenta resorturilor normale, substanta doctrinara a PNL, sint
> niste etichete lipsite de continut: ni se spune ca PNL este /liberal/
> pentru ca este /PNL/ si pentru ca este afiliat la ceva european ce are
> in titlu cuvintul liberal.
>
> -Ramine insa in joc un al treilea element: accentele radicale
> pro-piata ale unor lideri ce se angajeaza ocazional in retorica de
> tip Thatcher-Reagan. Dar notiunea ca aceasta ar reprezenta o linie
> doctrinara in PNL, chiar si minoritara, este sistematic contrazisa nu
> numai de alte declaratii si atitudini (uneori ale aceluiasi lider in
> chiar acelasi discurs), dar chiar si de practica politica a
> partidului. Prin statut, organizare, conduita si agenda politica, PNL
> se prezinta ca un tipic partid oligarhic /de tranzitie/, strain cu
> totul de dinamica si fervoarea revolutionar-reformatoare
> pro-capitalista a gruparilor /thatcheriste/.
> Pe scurt, nici elementul practic, singurul care ar mai putea cit de
> cit sa ne ajute, fie si in mod indirect, la clarificarea situatiei
> doctrinare a PNL, nu duce nici el prea departe. Teorie contrazisa de
> practica Toate aceste concluzii nu sint o noutate. Politologii,
> jurnalistii si comentatorii politici romani au sesizat in mod repetat
> aceasta paradoxala carenta a PNL si contradictiile /liberalismului/ pe
> care-l afiseaza. De altfel, azi s-a creat o situatie paradoxala in
> care ideile si preocuparile doctrinare sint mai bine reprezentate in
> redactiile mass-media si pe forumurile de discutie pe Internet decit
> in partidele ce se pretind vehiculele politice ale acestor idei. In
> Romania exista azi nu mii, ci zeci de mii de indivizi care fie prin
> studiu, fie prin experienta angajarii zi de zi in constructia sau
> administrarea institutiilor capitalismului, fie prin simpla
> interactiune inteligenta cu aceste institutii, sint in proces de a-si
> crea o identitate politica de centru-dreapta, clasic-liberala sau
> neoconservatoare. De asemenea, sint altii ce se indreapta spre un
> liberalism modern, de stinga. Procesul lor personal de articulare
> identitar-politica este cu ani-lumina inaintea procesului similar la
> nivelul partidelor politice. Este inevitabil ca mai devreme sau mai
> tirziu ei vor refuza sa mai inchida ochii la mitul "doctrinei
> liberale" sub care PNL isi ascunde acum vacuitatea doctrinara
> si lipsa acuta de imaginatie politica.
> Ce va urma este greu de prevazut.
> -Criza cronica
> Nu incape indoiala ca majoritatea membrilor PNL se doreste de
> dreapta. A te afirma insa de dreapta si a avea o doctrina coerenta de
> dreapta sint doua lucruri total diferite. Are PNL o doctrina de
> dreapta? Este ea liberala? Membrii PNL par convinsi de asta si
> trebuie sa le respectam convingerile, dar nu aceasta este problema.
> Ce este pina la urma liberalismul romanesc? Care sint conturile sale
> doctrinare? Care este corespondenta doctrinara intre PNL si partidele
> dreptei europene? Care este /proiectul liberal/ pentru Romania? Ce
> inseamna a fi liberal in Romania si Europa secolului 21? Sint
> intrebari al caror raspuns reprezinta nu numai o obligatie pe care
pana la disparitie
> a actualului PNL.
Vezi ca pana una alta liberalii ii rastoarna pe pedeleii tai .Condoleante !


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ziua cand se sting televizoarele (4743 afisari)
 Basescu si Boc afiseaza un calm periculos (3249 afisari)
 Ilegalistii Emil si Traian (2764 afisari)
 La usa cortului de la Bruxelles (1536 afisari)
 Cine o va jigni pe Herta Müller? (1409 afisari)
 Pozele nud cu cea mai sexy femeie din Spania au declansat un adevarat scandal! (VEZI FOTO) (3725 afisari)
 O familie moderna: Isi imparte fiul cu cel mai bun prieten, dupa ce a ramas insarcinata din greseala (2590 afisari)
 Miron Cozma: Basescu mi-a dat trenuri ca sa aduc minerii la Bucuresti (2393 afisari)
 Tarata pe camp si violata! - VIDEO (2323 afisari)
 Mihail Gorbaciov: Am evitat un al Treilea Razboi Mondial (2178 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01737 sec.