Ziua Logo
  Nr. 4659 de miercuri, 7 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2009-10-07
roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 85.250.226...)
2009-10-06 23:49
Recomand cartea

Aliatul uitat al lui Hitler - Ion Antonescu si regimul sau 1940-144, editura Humanitas, 2006

de Dennis Deletant, profesor de studii romanesti la School of Slavonic and East European Studies, University of London (decalarat persona non grata de regimul Ceausescu).

si in special capitolele 5-9 in care expune subiectul evreiesc cu lux de amanunte, multe bazate pe arhivele Statului Roman. Teribila carte!

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-10-07 01:01
Re: Recomand cartea

La 2009-10-06 23:49:13, roy a scris:

> Aliatul uitat al lui Hitler - Ion Antonescu si regimul sau 1940-144,
> editura Humanitas, 2006
>
> de Dennis Deletant, profesor de studii romanesti la School of Slavonic
> and East European Studies, University of London (decalarat persona non
> grata de regimul Ceausescu).
>
> si in special capitolele 5-9 in care expune subiectul evreiesc cu lux
> de amanunte, multe bazate pe arhivele Statului Roman. Teribila carte!

Cine este acest misterios Dennis Deletant si de ce a devenit indezirabil in Romania comunista?
UN NENOROCIT DE AGENT AL MI6
„Dennis Deletant a fost recrutat ca agent al MI6 si introdus la „acoperire si documentare" la Institutul de Studii Slavonice si Est-Europene (ISSEE) de catre prof. dr. colonel Eric Ditmar Tappe „Ne-au declarat fosti ofiteri ai contraspionajului romanesc. Colonelul profesor Tappe (1910-1992) Isi desfasura activitatea de spionaj sub acoperirea functiei de sef al Sectiei Romania a institutului amintit, fiind specializat In istoria literaturii, In special a celei romane, precum si In limba romana. El a facut parte si din personalul militar al Comisiei Militare Britanice la Bucuresti In perioada 1944- 1946.
In buna si respectabila traditie a scolii britanice a informatiilor secrete, colonelul Tappe Isi onora prestigios si sarcinile de acoperire, fiind, Intre altele, autorul unui remarcabil studiu despre opera lui Caragiale. Cu astfel de preocupari stiintifice, el continua si intra In galeria agentilor de elita ai Intelligence Service-ului, precum Marlowe, R.Kippling, John Galsworthy, Thomas Hardy, Graham Greene, Ian Fleming s.a., precedati de nu mai putin celebrul Daniel Defoe, cel care a adus reginei Ana Stuart (1702-1714) „mai multe servicii onorabile, dar secrete".
Desi a coordonat activitatile secrete de informatii pe mai multe spatii, Eric Tappe s-a dedicat In mod special problemelor romanesti, nutrind chiar simpatii fata de opera unora dintre scriitorii si istoricii roma ni, pe care si i-a apropiat si, bineInteles, valorificat. Unii au avut si o evolutie aparte, impunandu-se ca personalitati academice de prima marime. De altfel, reputatia sa de profesionist al spionajului se datoreaza carierei Indelungate si succeselor informative obtinute pe spatiul Romania.
In cadrul colectivului de cercetatori pentru Romania, colonelul Eric Ditmar Tappe l-a remarcat si s-a ocupat, In mod special, pe tanarul Dennis Deletant, care i s-a parut, pe buna dreptate, o persoana cu perspective promitatoare. L-a Indrumat si sprijinit Indeaproape, facilitandu-i succesele profesionale. Deletant Ii datoreaza colonelului Tappe atat formarea profesionala stiintifica-oficiala, cat si pe cea de agent acoperit al MI-6. - spun sursele. Colonelul Tappe l-a introdus In mediile academice din Romania, i-a consolidat acoperirea si l-a girat cu autoritatea numelui si activitatii sale. Aproape toate relatiile operative ale lui Dennis Deletant In Romania, exceptandu-le pe cele din generat iile tinere, i-au fost „predate" de catre Tappe (intelectuali de varf, istorici de valoare, scriitori reprezentativi - n.n.). De altfel, In „ Cuvantul de multumire" din deschiderea lucrarii „Ceausescu si Securitatea", autorul Dennis Deletant a prezentat, Intr-o formula cat se poate de clara, preluarea stafetei pe spatiul Romania, de la colonelul Tappe: „Interesul fata de Romania mi l-a trezit Eric Tappe, profesor emerit, specialist In problemele romanesti la School of Slavonic East European Studies, University of London; Ii datorez cunostintele In materie de limba si literatura romana, precum si faptul ca mi-a facut legatura cu prieteni de-ai sai bucuresteni din timpul razboiului". Recunoasterea publica a rolului jucat de Tappe, la reconversia sa profesionala, nu trebuie sa ne mire, deoarece, spune unul dintre fostii ofiteri din contraspionajul romanesc, „sa nu negi evidentele, este o chestiune de abecedar In munca de informatii".
Deletant l-a Inlocuit pe Tappe la conducerea Sectiei Romania a ISSEE
Este mai mult ca sigur ca locul colonelului Tappe nu putea fi luat de sarguinciosul Dennis Deletant numai pe baza meritelor sale strict profesionale. O asemenea pozitie In cadrul ISSEE, ca si la BBC, era, prin traditie, rezervata Inteligence Service-ului, iar acesta numea In astfel de functii numai persoane cu pregatire superioara de informatii.
„Dennis Deletant are, daca i se va aproba, Intreaga libertate de a combate aceste informatii" - pluseaza unul dintre fostii ofiteri romani din fosta Securitate. De asemenea, ni se mai spune ca, pe lista persoanelor pe care colonelul Tappe i le-a recomandat lui Dennis Deletant, pentru a fi contactate In Romania, s-au aflat, fara except ie, suspecti ai contraspionajului pentru „legaturi nepotrivite" cu Intelligence Service. Mai mult, aflam, „unora dintre ei li s-au identificat si conturi, In lire sterline, deschise la BRCE si alimentate, lunar, conturi In care nu intrau sume prea mari. Intre 30-60 de lire sterline/lunar, functie de criteriile stiute de MI-6. Cel mai adesea provenien- ta sumelor avea ca specificatie „drepturi de autor" pentru diverse colaborari".
Dupa 1990, cand Dennis Deletant a devenit o persoana publica In Romania, interesul sau a fost sa convinga ca nu a avut nicio legatura cu serviciile secrete ale Majestatii Sale Regina Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. In acest sens sunt interesante de analizat si evaluat toate afirmatiile sale referitoare la activitatile pe care le-a avut In Romania, Incepand cu participarea la cursurile de vara si continuand cu teza de doctorat si preocuparile ulterioare. Este, de fapt, ceea ce am Incercat sa facem, sumar, In articolul nostru Agentul „Victoria", aparut In primul numar al cotidianului „Interesul Public".
„Marius Oprea - o achizitie nedemna de profesionalismul Intelligence Service“
„In aceasta straduinta de a combate ceea ce stia ca Securitatea documentase, fara putinta de tagada, Dennis Deletant a cazut, din nefericire pentru el, Intr-un diletantism ce nu a putut trece nesesizat de catre profesionistii informatiilor, motiv pentru care nu este exclus sa fi fost si admonestat", spun sursele. Referindu-se la episodul din 1988, cand Deletant ar fi fost avertizat, printr-un functionar din Ministerul britanic de Externe, sa nu mai vina In Romania, unde este indezirabil, aceleasi surse spun ca „povestea are cel putin doua puncte slabe: odata declarat indezirabil, nu i se mai putea permite intrarea In Romania, pe toata durata interdictiei, care atunci pentru o asemenea activitate era, practic, nelimitata, si, In al doilea rand, folosirea tertipului ca a aflat prin cineva de la Foreign Office ca este dovada obstinantei preocupari de a demonstra ca nu avea o legatura cu serviciile secrete". In plus, „nu este doar singura greseala a lui Dennis Deletant. Alte gre- seli, minutios evaluate de profesionistii contraspionajului, chiar din pozitia noastra de fosti ofiteri de Securitate pusi pe liber, unii chiar pe baza listelor furnizate de serviciile care aveau de Incasat polite, au permis evaluarea actiunilor si scopurilor comune urmarite Impreuna cu Marius Oprea, o achizitie, In opinia noastra, nedemna de traditiile si profesionalismul agentilor de mare clasa ai Intelligence Service, care ne-au facut onoarea de a ne lua In seama si pe care i-am respectat dintotdeauna, avand grija ca fair play-ul si simtul onoarei sa nu lipseasca din confrunta rile noastre pe frontul nevazut, dar Intotdeauna foarte fierbinte, al informatiilor secrete", au afirmat surse din contraspionajul romanesc.

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 85.250.226...)
2009-10-07 01:09
Re: Recomand cartea

Cunoscuta tehnica comunista, il faci spion.

Numai ca Deletant aduce citate din Arhivele romane si din zeci de istorici romani(probabil totzi spioni in ochii tai).

Bai, tu esti o figura, cum inca n-a vazut forumul asta! Imi inchipui ce ai fi facut pe vremea lui Sima. Dar in materia asta tu ii intreci. Tu ne-ai termina mai repede, apsand pe buton si omorand copii, femei, batrani, oameni nevinovatzi. Cata cruzime, cata bestialitate poate sa zaca in sufletul tau!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2009-10-07 01:01:11, Evreu-rus a scris:

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-10-07 01:33
Re: Recomand cartea

La 2009-10-07 01:09:07, roy a scris:

> Cunoscuta tehnica comunista, il faci spion.
>
> Numai ca Deletant aduce citate din Arhivele romane si din zeci de
> istorici romani(probabil totzi spioni in ochii tai).
>
> Bai, tu esti o figura, cum inca n-a vazut forumul asta! Imi inchipui
> ce ai fi facut pe vremea lui Sima. Dar in materia asta tu ii intreci.
> Tu ne-ai termina mai repede, apsand pe buton si omorand copii, femei,
> batrani, oameni nevinovatzi. Cata cruzime, cata bestialitate poate sa
> zaca in sufletul tau!

"Eroul" dumitale este un spion britanic infect care a lucra contra intereselor statului roman al acelor vremuri, de aceea a fost declarat persona non-grata in Romania. Iar intr-un asemenea inamic versat al statului roman doar oameni ca dumneata pot avea incredere.
Uite ce spun istoricii romani de origine evreiasca:
Moshe Carmilly Weinberger: "Atunci cand lumea a privit insensibila spectacolul nimicirii evreilor europeni, Romania a fost dispusa sa primeasca refugiati evrei si a fost gata sa deschida pentru ei si porturile sale...Evreimea a pierdut 6 milioane din membrii mei. Lumea si-a pierdut umanitatea, la fel si iubirea crestineasca a aproapelui sau. Poporul roman s-a straduit in schimb sa-s salveze credinta in omenie. Iar noi, EVREII, II SUNTEM RECUNOSCATORI POPORULUI ROMAN PENTRU ACEASTA".

Iata ce a spus Nicolae Minei -Grunberg: "In Romania holocaustul n-a avut loc".
Iata ce a spus Barbul Bronstein despre cel in care dumnneata arunci cu noroi, Maresalul Ion Antonescu: "se face cea mai mare greseala si nedreptate din istorie de a-l socoti pe Ion Antonescu fascist, legionar, extremist, un om care a dus la pierzanie evreimea din Romania. Nimeni din cei care au trait in Romania, inaintea si in timpul razboiului, nu mai vrea sa accepte TEZA COMUNISTA A MASACRARII EVREILOR IN TIMPUL RAZBOIULUI, si cu atat mai mult CIFRELE ABERANTE CARE SE LANSEAZA".

Wilhelm Filderman, Doctor in Drept la Facultatea din Paris, fost presedinte a Uniunii Comunitatilor Evreisti din Romania si presedinte al Uniunii evreilor romani:
"In timpul perioadei de dominatie hitlerista in Europa, eu am fost in legatura sustinuta cu Maresalul Antonescu. Acesta a facut tot ce a putut pentru a imblanzi soarta evreilor expusi la persecutia germanilor nazisti.Trebuie sa subliniez ca populatia romana nu este antisemita, iar vexatiile de care au suferit evreii au fost opera nazistilor germani si a Garzii de Fier. Am fost martor al unor miscatoare scene de solidaritate intre romani si evrei in momentele de grea incercare din timpul infernului nazist in Europa. Maresalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste, care impunea masuri dure impotriva evreilor. As aminti doar cateva exemple:
-gratie interventiei energice a Maresalului Antonescu a fost oprita deportarea a mai mult de 20000 de evrei in Bucovina
-el a dat pasapoarte in alb ptr a salva de teroarea nazista evreii din Ungaria, a caror viata era in pericol.
-gratie politicii sale, bunurile evreilor au fost puse sub regim de administrare tranzitorie, care, facandu-le sa para pierdute, le-a asigurat conservarea in scopul restituirii in momentul oportun.

Mentionez acestea ptr a sublinia faptul ca Poporul Roman, atat cat a avut, chiar in masura limitata, controlul Tarii, si-a demonstrat sentimentele de umanitate si moderatie politica"
Wilhelm Filderman.

Dumneata ai vrea sa razi Iranul si teritoriile palestiniene de pe fata pamantului si tot pe mine ma acuzi ca as fi o bestie?

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 85.250.226...)
2009-10-07 02:01
Re: Recomand cartea

1. Cacanaria cu Filderman nu a existat. Nimenu nu a produs acest "document" drept dovada. Ai cazut peste unul caruia nu poti sa-i vinzi acest castravete.
Mama mea a fost secretara lui, iar bunica mea a fost verisoara cu el.
Cauta-tzi altzi fraieri in materie de Filderman.

Esti o bestie mincinoasa, asta esti, Incepand cu a te prezenta drept evreu, cand oricine isi da seama ce estei.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2009-10-07 01:33:06, Evreu-rus a scris:

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-10-07 02:36
Re: Recomand cartea

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 85.250.226...)
2009-10-07 07:48
Re: Recomand cartea

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 85.250.226...)
2009-10-07 08:06
Re: Ha, ha, ha... ia uite domnul Evreu ruSS este de fapt coana Amona din Braila

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2009-10-07 10:12
Re: Ha, ha, ha... ia uite domnul Roy ce zice aciulea Google ala de cauti cu dinsul ...

http://fymaaa.blogspot.com/2008/12/auschwitz-adevr-sau-minciuna.html

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.66.91...)
2009-10-07 12:33
Re: Ha, ha, ha... ia te uita cum din nou, ... naivul (oare?) gilica a cazut in plasa ...

La 2009-10-07 10:12:46, gili a scris:

> http://fymaaa.blogspot.com/2008/12/auschwitz-adevr-sau-minciuna.html
>
=================
Franciszek Piper a publicat o scrisoare-protest contra mistificatorului David Cole, ... condamnind acel interview
drept un interview ``sham`` luat de un << Neonazi ... young man who never seriously approached the great tragedy of humanity named Auschwitz and Holocaust. >>

http://www.nizkor.org/ftp.cgi/people/p/piper.franciszek/press/daily.texan.1093

Despre existenta acestui penibil David Cole, ... nu exista nici o informatie, ...
pe internet circula si o scrisoare de`a lui in care se pocaieste ca a fost timp de 4 ani ... un ``holocaust denier``.

Evident..., precum toate fabricatiile lui, ...
chiar si pocaintele lui suna sordid si nu fac 2 parale.

MirceaS din Paris (...@netscape.net, IP: 82.233.232...)
2009-10-07 14:08
Re: Ha, ha, ha... ia te uita cum din nou, ... naivul (oare?) gilica a cazut in plasa ...

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.66.91...)
2009-10-07 14:48
Re: Ha, ha, ha... MirceaS ... vedeti-va de porumbeii iesiti din gura dvs ...

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-10-07 16:10
Re: Recomand cartea

La 2009-10-07 07:48:04, roy a scris:

> Ha, ha, ha... Wow, Filedrman si-a publicat Testatmentul in Romania in
> 1994!
>
> Sa mori de ras, poate aratatzi, scrierea originala a lui Filderman, nu
> ce s-a publicat la Fundatia din Fundul lui Coana Mitza Biciclista.
>
> L-ai gasit tocmai Filderman, deportat de Antonescu in Transnistria, ca
> sa scrie asa niste gogoase....
>
> Despre Antonescu si vina sa in Holocaust au scris zeci de istorici
> romani, or fi cu totzi spioni... Aveti o problema, Antonescu a lasat
> prea multe amprente care nu pot fi sterse.

Arata-mi scrierile originale ale asa-zisilor istorici romani, nu ce a publicat un spion britanic inamic al poporului roman. Declaratia din 1955 a lui Filderman este una cat se poate de autentica, si nici un istoric roman (chiar si cel mai holocaustolog dintre toti) nu a negat-o:
"Subsemnatul Wilhelm Filderman, Doctor in Drept la Facultatea din Paris, fost Presedinte al Uniunii Comunitatilor Evreiesti din Romania si Presedinte al Uniunii Evreilor Romani, domiciliat actualmente in New York, USA, Hotel Alameda, Broadway at 71 St, declar urmatoarele:
In timpul perioadei de dominatie hitlerista in Europa, eu am fost in legatura sustinuta cu Maresalul Antonescu. Acesta a facut tot ce a putut pentru a imblanzi soarta evreilor expusi la persecutia germanilor-nazisti. Trebuie sa subliniez ca populatia romana nu este antisemita. Am fost martor al unor miscatoare scene de solidaritate si de ajutor intre romani si evrei in momentele de grea incercare din timpul infernului nazist in Europa. Maresalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste, care impunea masuri dure impotriva evreilor. As aminti doar cateva exemple:
Gratie interventiei energice a Maresalului Antonescu, a fost oprita deportarea a mai mult de 20.000 de evrei din Bucovina;
El a dat pasapoarte in alb, pentru a salva de teroarea nazista evreii din Ungaria, a caror viata era in pericol;
Gratie politicii sale, bunurile evreilor au fost puse sub un regim de administrare tranzitorie, care, facandu-le sa para pierdute, le-a asigurat conservarea in scopul restituirii la momentul oportun.
Mentionez aceasta pentru a sublinia faptul ca Poporul Roman, atat cat a avut, chiar in masura limitata, controlul Tarii, si-a demonstrat sentimentele de umanitate si moderatie politica."

Istoricul evreu Zigu Ornea a afirmat: "Antonescu si Filderman au fost colegi de liceu si erau prieteni. Antonescu s-a angajat sa protejeze populatia evreiasca in Romania si si-a respectat angajamentul; aceasta populatie nu a fost decimata si supusa holocaustului".
Adica, contrazici istoricii romani de origine EVREIASCA care au trait acele timpuri pe pielea lor si nu ar fi avut nici un motiv sa minta? Asculta la mine, amaratule, inainte de a construi romanii monumentul Holocau$tului, de ce nu ridicati voi statuie Maresalului in centrul Tel Avivului?

MirceaS din Paris (...@netscape.net, IP: 82.226.121...)
2009-10-07 16:22
Re: Ha, ha, ha... MirceaS ... vedeti-va de porumbeii iesiti din gura dvs ...???

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-10-07 16:33
Re: Ha, ha, ha... ia uite domnul Evreu ruSS este de fapt coana Amona din Braila

La 2009-10-07 08:06:05, roy a scris:

> http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=17715
>
> Tot ce a scris aici asa zisul evreu-ruSS, cuvant cu cuvant, apartine
> lui Amona din forumul realitatea...
>
>
>
> La noi la Braila la Coana Elvira, usor se castiga lira...
> Bai bleago, nu-i nici o problema sa cautam cu Google!

M-ai prins. Ma predau fara impotrivire. Am "furat" ideile domnitei in cauza, crezand, printr-o eroare impardonabila, ca apartin lui Filderman. Ce sa-i faci? Chiar si mie mi se intampla sa gresesc.

contraevreu-rus (...@aol.com, IP: 67.197.18...)
2009-10-07 17:16
Re: Ha, ha, ha... ia uite domnul Evreu ruSS este de fapt coana Amona din Braila

Jegosule tu plagiezi si schimbi textul de pe Google si Wikipedia zilnic ,folosesti citate si postari din toate siteurile antisemite si islamofasciste existente,nu te scuza fiecare pe forum stie ca iesti un criminal antievreu.



La 2009-10-07 16:33:25, Evreu-rus a scris:

> La 2009-10-07 08:06:05, roy a scris:
>
> > http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=17715
> >
> > Tot ce a scris aici asa zisul evreu-ruSS, cuvant cu cuvant, apartine
> > lui Amona din forumul realitatea...
> >
> >
> >
> > La noi la Braila la Coana Elvira, usor se castiga lira...
> > Bai bleago, nu-i nici o problema sa cautam cu Google!
>
> M-ai prins. Ma predau fara impotrivire. Am "furat" ideile domnitei in
> cauza, crezand, printr-o eroare impardonabila, ca apartin lui
> Filderman. Ce sa-i faci? Chiar si mie mi se intampla sa gresesc.
>

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.66.91...)
2009-10-07 18:25
Re: Evident ... MirceaS ... tot ce sustineti dvs este "o redare autentica" ... ceilalti ..

MirceaS din Paris (...@netscape.net, IP: 82.233.232...)
2009-10-07 19:54

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.66.91...)
2009-10-07 20:23

MirceaS din Paris (...@netscape.net, IP: 82.233.232...)
2009-10-07 20:33

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.66.91...)
2009-10-07 20:51
Re: MirceaS ..., in schimb altii, cind NU au argumente, recurg la minciuni !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Alt Guvern, alt Presedinte! Sau invers? (3522 afisari)
 Basescu, promulga legea hipermarketurilor! (2672 afisari)
 Comisie parlamentara la "Spiru Haret" (2516 afisari)
 Generalii "tradatori" fani Basescu (2111 afisari)
 PERICOLUL vine din colon (1820 afisari)
 Dupa nebunia cu "Vreau sa sune telefonul", "isterica de la TV" revine: Si-a smuls chilotii, in direct! (3235 afisari)
 Sexy Serena Williams, goala pentru admiratori  (2616 afisari)
 Monstrul din adancuri, prins de un danez (FOTO) (2614 afisari)
  Traian Basescu ar fi distrus un vapor in 1998 incercand sa-l manevreze (2433 afisari)
 A ajuns de rasul lumii: A vrut sa-si bata un vecin, dar a fost doborat dintr-un singur pumn (VIDEO) (2232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01277 sec.