Ziua Logo
  Nr. 4657 de luni, 5 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-10-05
Davidescu vasile din Bucuresti (...@k.ro, IP: 81.196.18...)
2009-10-04 21:04
Cum lucreaza Mircea Geoana si PSD pentru victoria in alegeri a dlui Basescu

Cum lucreaza Mircea Geoana si PSD pentru victoria in alegeri a dlui Basescu
Nu cred ca cineva care lucreaza pentru dl.Basescu este mai eficient ca dl.Mircea Geoana.Lipsa sa de dotare in politica face ca sa nu rateze niciuna dintre capcanele dlui Basescu deschizandu-i acestuia perspective pe care altfel nu le-ar avea.
Iata de exemplu iesirea de la guvernare a PSD,exact cand au planuit strategii PD-L care prin aceasta da o satisfactie deosebita electoratului care voteaza traditional cu dl.Basescu.
Aici apare ca sigura,rolul orgoliosului Nica si Geoana si pe aceasta s-a bazat staful dlui Basescu,dandu-le acestora atatea posibilitati incat doar cineva novice in politica ar fi cazut in capcana , facand ca iesirea de la guvernare sa fie decontata in contul PSD ,Geoana pierzand pentru a doua oara in fata propriilor sai baroni si chiar membri PSD.
Nimeni din PSD nu si-ar fi dorit iesirea in prag de alegeri de la resurse si functii decisive in campania electorala.
Apartenenra lui Nica la grupul lui Vanghelie-Hrebenciuc,a caror subinteligenta este proverbiala,a fost al doilea element al greselilor PSD si a succesului PD-L.Nu au existat aici motive principiale ci doar apartenenta la un clan de care Geoana este infricosat.

In acest joc electoral insa, PSD a facut greseala dupa greseala si a pierdut punct dupa punct. In primul rand, social democratii stiau ca din partea cealalta ii sunt vanate greselile. Si totusi Dan Nica, energizat de Marian Vanghelie, a facut o gafa imensa. Din acel moment, se putea astepta la cererea de revocare si totusi nu si-a facut niciun plan de contraatac.

Atacul la Dan Nica nu a fost intamplator. De ce nu a fost revocata Ecaterina Andronescu, de exemplu? Pentru ca sprijinul politic si importanta acesteia erau mult mai mici. Traian Basescu a tintit direct falia din PSD si a mizat pe degringolada pe care o va crea. Stia bine ca grupul Vanghelie-Hrebenciuc nu vor renunta la Dan Nica cu orice pret, intrand in coliziune cu grupul care nu vrea sa renunte la putere cu orice pret. Asa s-a si intamplat.
Multitudinea centrelor de putere in PSD a facut incapabil partidul de a reactiona logic.

Nici n-a plecat instataneu de la guvernare, trantind demn usa, dar nici nu l-au inlocuit pe Dan Nica. Au ales o solutie de compromis intre propriile interese, de tragere de timp si l-au implicat pe Traian Basescu. Adica exact ce astepta presedintele.

Imensa greseala!

De fapt prin atitudinea PSD i s-a oferit dlui Basescu 4 zile de a fi vioara intai si posibilitatea mascata de mediere,Geoana si ai lui muscand din momeala si reactionand de un primitivism nepermis in politica.
In acest timp Basescu era calm si oferea celor 2 partide timp pentru a-si rezolva problemele fiind sigur de reactia PSD.

Mai mult,acuzat ca vrea sa puna mana pe Interne ca sa fraudeze alegerile, Traian Basescu a respins interimatul lui Vasile Blaga la acest minister si a propus un ministru de Interne independent sau unul din opozitie. In plin blocaj, presedintele a venit cu solutii si nu cu una, ci cu doua, din cele care plac poporului doritor de independenti profesionisti si scarbit de politicieni.

Ba chiar a jucat si rolul independentei totale, trosnind in egala masura PSD si PD-L care, nu-i asa, au maculat impreuna imaginea Internelor si sunt incapabile sa dea un om deasupra oricaror suspiciuni. Asa ca le-a pasat criza inapoi si le-a trimis sa-si faca temele.
A fost o ocazie exceptionala pentru Traian Basescu sa mai puna o tusa importanta in noua sa imagine de presedinte mediator, independent si calm, cu care vrea sa intre in alegeri. Si cine i-a oferit ocazia?

Tocmai PSD.

Iar daca, pana la urma coalitia se va rupe, il veti auzi pe Traian Basescu spunand: eu le-am oferit solutii, i-am rugat sa se gandeasca, nu am semnat din prima decretul de revocare a lui Dan Nica, nu m-am cramponat de Interne.

Ce poate raspunde Geoana care vorbeste despre Internele din -cota mea de guvernare-,o greseala monumentala pentru un om politic care vrea sa fie presedinte,oferindu-i lui Traian Basescu cel mai mare si mai frumos cadou,guvernul unipartinic a PD-L.
Este posibil ca Mircea Geoana sa fi anticipat toate aceste capcane, insa nu le-a putut evita. El nu are suficienta autoritate pentru a controla partidul, care seamana mai mult cu un conglomerat de grupuri de interese divergente din cauza carora nu poate exista o strategie coerenta si unitara.

In plus, spre deosebire de Traian Basescu care nu depinde de baronii portocalii, dependenti ei de locomotiva-prezidentiala, Mircea Geoana este dominat de baroni si sufocat de grupurile de interese printre care trebuie sa navigheze ca printre iceberguri

Este exact ceea ce a speculat, pana acum cu mare succes, si Traian Basescu.

In momentul de fata sansele PSD si ale lui Mircea Geoana sunt limitate,de fapt ei au pierdut propriul electoral.Se vorbeste ca deja 70 de parlamentari ai PSD si PNL vor trece de partea Guvernului Boc,astfel ca acestia sa aiba majoritate.

Daca din nou va gresi si va forta o motiune de cenzura,ar fi bomboana de pe coliva iar PSD s-ar diviza,nu indraznesc sa spun ca ar disparea.

Un partid condus de Iliescu,Hrebenciuc,Vanghelie si formal de catre Mircea Geoana nu reprezinta decat bazin de voturi pentru Oprescu si Basescu.

Sa mai asteptam inca 1-2 decizii de acest tip a PSD si se va canta Vesnica pomenire la PSD.

Caci la PSD nu mai canta cucu ci urla lupul!

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 188.24.209...)
2009-10-04 21:26
Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti non stop, a comunism, pe Internet???????

La 2009-10-04 21:04:11, Davidescu vasile a scris:

> Cum lucreaza Mircea Geoana si PSD pentru victoria in alegeri a dlui
> Basescu
> Nu cred ca cineva care lucreaza pentru dl.Basescu este mai eficient

SOL din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 85.120.159...)
2009-10-05 11:49
Re: Cum lucreaza Mircea Geoana si PSD pentru victoria in alegeri a dlui Basescu

La 2009-10-04 21:04:11, Davidescu vasile a scris:


Sa vezi "victorie" la alegeri sobolan portocaliu ce esti...
Basitule...mai scuteste-ne cu idioteniile tale...puti a securist de la o posta...
De aia nu-l mai suportam pe Oligofren...si-a angajat prea multe putori sa-i faca omagii pe forumuri...
Cu cat il lingi mai tare in cur...cu atat mai tare se conving si altii de crudul adevar:
Basitul nu va mai castiga alegerile decat in urma unei fraude enorme.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Presedintele s-a predat constitutional (5901 afisari)
 Dupa mazilirea stelelor, Basescu jigneste Armata (4507 afisari)
 Hrebenciuc vede porecla drept clou-ul Prostanacului (2432 afisari)
 Ahmadinejad ar avea origini evreiesti (2059 afisari)
 Blaga schimba seful Politiei Capitalei (2017 afisari)
 Campioana prostituatelor din Iasi, prinsa in timp ce facea sex oral (3633 afisari)
 Acestea sunt cele mai groaznice metode de tortura! (3304 afisari)
 Kate Beckinsale, cea mai sexy femeie din lume, in 2009 (VEZI FOTO) (2353 afisari)
 Adrian Mutu a scapat de amenda de 17 milioane de euro pe care trebuia sa o plateasca clubului Chelsea (2345 afisari)
 Franta, patria amorului: O fosta actrita porno a compus un hit pentru selectionerul nationalei, Raymond Domenech (AUDIO) (2318 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00782 sec.