Ziua Logo
  Nr. 4656 de sambata, 3 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2009-10-03
Pribeagul (...@yahoo.com, IP: 78.96.66...)
2009-10-04 20:57
"Cozi de topor"/Completare

"Se spune ca la noi comunismul a fost impus de baionetele rusesti... Poate, dar si ce teren prielnic a gasit! Cate cozi de topor!"

Da, gunoiule, asa este! La noi si in jumatate Europa, comunismul n-a fost impus de baionetele rusesti, numai se spune asta. A fost impus de tata, arestat si snopit in bataie de securitate, de parintii mei adoptivi, tatal - mort la 46 de ani - arestat de unguri ca mare roman, si, pe urma, de comunisti, dus la Canal, ca si chiabur. Pe urma l-am intarit eu, urmasul lor, care la indemul parintilor am urmat si absolvit un institut si alaturi de ceilalti romani, condamnati de voi si denumiti "cozi de topor", am construit industria socialista. Toate astea in timp ce tu latrai de la oficina CIA. Din pacate latratul tau nu l-a ajutat nici pe tata, nici pe parintii mei adoptivi, si as putea spune... nici pe mine. Dimpotriva, de atita latrat, de la un timp, m-a apucat greata.

Da, ai dreptate! Romanii au declansat al doilea razboi mondial si ei au facut holocaustul: tata, tatal meu adoptiv, eu si celelalte "cozi de topor". Pentru aceasta, tot neamul romanesc trebuie sa plateasca!
Dupa ce am impus comunismul in jumatate Europa, noi, romanii, am facut in Romania –conform teoriei altei sandramale, de data asta comunista, Ion Iliescu - cel mai feroce comunism din lume.

Da, ai dreptate! Noi, romanii, urmasii marelui neam al tracilor, ne facem vinovati de toate relele lumii si meritam sa ne alinti cu apelativul "cozi de topor".
Mai mult, citind diversele luari de pozitie cu privire la defunctul sistem si la supravietuitorii lui, ma simt mult mai vinovat. Ma simt foarte vinovat ca:

-am reusit sa las aproape fiecarei familii numai un amarit de apartament, nu o vila sau un apartament ca cele care acum stau la dispozitia romanilor. Dar... vedeti, chiar si acum este o mica problema: un mp de apartament costa cam 1000 euro/mp, cu dobinda cam 1500 euro/mp, deci un apartament de 60 mp costa cam 90 000 mii euro; cu un salariu de cca 600 euro/luna/familie si o economie de 30%, putem aloca pentru apartament 180 de euro/luna, deci... 2160 de euro/an, deci...se poate achita apartamentul in... cca 40 de ani. Nu-i chiar rau, se poate, nu-i asa!?
-n-am reusit sa fac ca fiecare familie sa-si ia cel putin un auto Mercedes-Benz, am incercat de le pun la dispozite o Dacia;
-am facut numai Transfagarasanul, Casa Poporului, Canalul Dunare-Marea Neagra etc, n-am reusit sa fac autostrazi;
-etc.

Deci, vedeti Dvs, la prima sau a doua generatie de ingineri, multe sunt cele pe care nu le-am facut, lucru pe care-l regret si, in calitate de *coada de topor* imi cer scuze.

Imi cer iertare ca:
-n-am reusit sa-i conving pe sovietici sa plece din tara decit in anul 1958;
-n-am reusit sa-i scot din inchisori pe detinutii politici decit in anul 1964.

Stau rau cu memoria. Poate sa-mi spuna cineva care sunt cei ucisi de acest nenorocit de Plesita dupa 1965, de ce crime este el acuzat, citi morti are pe constiinta dupa data mentionata?


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Geoana a murit, traiasca Antonescu & Oprescu (3504 afisari)
 Un Playboy pentru Cotroceni (2785 afisari)
 Debarcare neconstitutionala (2113 afisari)
 Sex cu subalternele (1908 afisari)
 "Mostenitorii" lui Plesita nu se lasa... (1651 afisari)
 Madonna si Lady GaGa s-au paruit intr-un studio de televiziune! (VIDEO) (4148 afisari)
  Hitler ar fi murit de moarte buna in Argentina (3809 afisari)
 Nepotul lui Elvis a mostenit atat infatisarea, cat si talentul bunicului sau (2457 afisari)
 Lapovita si ninsoare in noiembrie, viscol in decembrie VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI (2403 afisari)
 Vanghelie: Simpatica doamna Udrea nu a fost inregistrata doar de DGIPI, ci si de alte servicii aflate in subordinea lui Traian Basescu (2304 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00713 sec.