Ziua Logo
  Nr. 4656 de sambata, 3 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-10-03
Davidescu vasile din Bucuresti (...@k.ro, IP: 81.196.18...)
2009-10-02 21:34
Presa preocupata zilnic de Basescu.O culegere insalubra de antipresa a oligarhilor

Presa preocupata zilnic de Basescu.O culegere insalubra de antipresa a oligarhilor
Palatul Cotroceni a realizat topul injuraturilor din mass-media la adresa presedintelui Traian Basescu.
Sefului statului i se prezinta zilnic, pe langa traditionala revista a presei, si o analiza sui-generis, parte a unei monitorizari mai ample, care contine si citate largi cu referirile negative si chiar cu imprecatiile, injuraturile la adresa sa, precum si cu cele neutre sau pozitive..
In topul editorialistilor ori al moderatorilor de televiziune care-l injura vartos si constant pe seful statului, conduce detasat Trustul Intact al familiei lui Dan Voiculescu, oponent politic podiumului celor care, in scrierile lor ori in aparitiile televizate, au cele mai multe referiri negative la adresa lui Traian Basescu, Palatul Cotroceni ii plaseaza pe Ion Cristoiu, Victor Ciutacu, Roxana Iordache (care a publicat in Ziua), Radu Tudor si pe Valentin Stan.
Topul este constituit pe baza cantitatii referirilor negative adunate de-a lungul monitorizarii. Imprecatiile lui Ion Cristoiu se intind pe sapte pagini, ale lui Victor Ciutacu si ale Roxanei Iordache, pe patru, ale lui Radu Tudor si ale lui Valentin Stan, pe trei pagini. Diferenta dintre cei de dupa Ion Cristoiu este data de numarul de semne tipografice.
Printre editorialistii ale caror imprecatii il au drept tinta pe seful statului, Administratia Prezidentiala i-a inclus si pe politicienii Adrian Nastase, Zoe Petre ori Mugur Ciuvica. Adrian Nastase .Si Trustul de Presa Realitatea-Catavencu, prin Realitatea TV si Cotidianul, nu scapa de monitorizarea Palatului Cotroceni cu privire la injuraturile la adresa lui Traian Basescu, fiind inclusi: Mircea Dinescu, Cornel Nistorescu. In afara acestora, sub lupa Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale se afla, de aproape un an, cu referirile lor negative la adresa presedintelui tarii, editorialisti ori publicistii: Oana Stancu, Mihnea Talau, Victor Ciutacu, Miruna Munteanu, Roxana Iordache, Dan Dumitrescu, Eliza Francu, Gabriela Vranceanu-Firea, Rene Parsan, Rares Bogdan, Octavian Hoandra, Lucian Avramescu, Alexandru Mihalcea, Andrei Badin, Marian Nazat, Cornel Ivanciuc, Petre Mihai Bacanu, Sorin Rosca Stanescu si Cristian Tudor Popescu.
Sinteza Administratiei Prezidentiale, aflata in posesia Cotidianului, cuprinde referirile celor 29 de editorialisti ori publicisti, incepand din noiembrie 2007 pana pe 4 iunie a.c. Practica realizarii unor evaluari ale referirilor in mass-media nu este noua. Cel putin sub mandatul lui Traian Basescu, aceasta functioneaza inca din decembrie 2004. La revista presei zilnice este atasata, conform unor surse din Administratia Prezidentiala, si o evaluare a referirilor la adresa sefului statului: neutre, pozitive si negative. Din fiecare categorie se extrag citatele corespunzatoare si astfel se realizeaza o sinteza a acestora.
Spicuim din sinteza Administratiei Prezidentiale careia ii apartin sublinierile.
Ion Cristoiu: Traian Basescu s-a abtinut cu greu sa nu indruge verzi si uscate. Acum, gratie laxativului care a fost suspendarea, Traian Basescu si-a dat drumul. Si ce ne-a fost dat sa auzim din gura celui care vrea sa se intoarca la Cotroceni ca sef de stat, si nu sef de bordel, intrece orice inchipuire. Pe solul sarac in materie de cultura generala al domniei sale. (Jurnalul National, Despre cum oligarhia salveaza prostia, 17.05.2007).
Traian Basescu se comporta acum in spatiul public ca un bolnav de SIDA la bordel. Pana la venirea sa la Cotroceni, romanii considerau ca imposibile coborarea presedintelui la nivelul carciumii de mahala, provocarile sexuale ale ziaristelor, amestecul brutal in Justitie, tragerea pe sfoara, dar mai ales impostura, atacarea Parlamentului, partizanatul politic. (Jurnalul National Un chibit electoral al Partidului Democrat, 24.10.2007). Traian Basescu a reusit astfel sa vare si mai adanc institutia Presedintiei in fecalele societatii romanesti.(5.11.2007; Jurnalul National).
Victor Ciutacu: Ma voi intoarce, asa cum Jucatorul se-ntoarce periodic la popor, la cvasimonologul gazduit in studioul B1 TV, cu o smerenie absolut gretoasa, de Radu Moraru. Mitocaniile si calomniile debitate, cu o nonsalanta inspaimantatoare si cu justificarea ca seful statului nu are obligatia sa prezinte dovezi, la adresa tuturor celor care indraznesc sa aiba o alta parere decat a sa, demonstreaza ca Traian Basescu nu are absolut nici o limita.(Jurnalul National,Caimacul gros al mitocaniei 5.11.2007).Intr-unul dintre colturile ringului numit Romania s-a infipt hotarat, pe picioarele din fata, autointitulatul Jucator, un soi de personaj popular straniu, cu aura falsa de martir si comportament de lotru la drumul mare. Primul si-a scos la vedere, din rastelul amintirilor mistuitoare de port, dupa ce l-a lustruit in prealabil cu slugarnicia gretoasa a autoproclamatei intelectualitati, arsenalul de tip securistic. Asa ca s-a apucat sa rame, cu o voluptate demna de ceausismul cel mai feroce al unui urs gunoier, prin trecutul ingropat al falsului trofeu. (Jurnalul National, Portocalele din boxeri, 14.01.2008)
Roxana Iordache: As vrea sa-l vad pe presedintele Basescu, cu odraslele lui de bani gata, care cheltuie intr-o saptamana, cat venitul pe 10 ani al unui pensionar minim, cum se descurca o luna de zile cu o pensie medie. Cu cat costa o sticla de whisky pe zi pentru Basescu, un biet pensionar poate supravietui o saptamana.(Ziua, Pensia minima, o sticla de whisky pentru Basesc, 13.07.2007). Un intrigant de telenovela manelista, care minte public si isi bate joc de institutia procuraturii. (Ziua, DNA sau maneaua ca politie politica, 20.09.2007).
Adrian Nastase: Are realizari microscopice in toate domeniile in care a actionat marele zeu al aspiratorului este el insusi plin de praf. (Jurnalul National“, Atunci cand se alege praful de neghina, 28.11.2007)
Mircea Dinescu: Numai ca presedintele Traian Basescu, aidoma soferilor de ambulante care-si arunca pacientii la cate o intersectie, l-a abandonat fara mila pe lacramosul cetatean Basescu pe treptele aeroportului, ca sa dea din popou la paranghelia secolului si sa mai lipeasca de butelcuta inca o eticheta VIP. Intoarcerea la popor in ritm de Cucu si Pupaza i-a lasat fara obiectul muncii pe adoratorii prezidentiali. (Realitatea TV, Tanase si Dinescu, 21 martie 2008).
Mugur Ciuvica, cuprins in sinteza cu un citat negativ, ne spune sec: Nu ma intereseaza ca Traian Basescu este preocupat de aprecierile mele. O sa mai am referiri negative la adresa lui Traian Basescu. Ca fost director al Cabinetului presedintelui Emil Constantinescu, Ciuvica ne spune ca se primea doar o revista a presei tematica si atat, fara vreo analiza sau evaluare, rece, de la SRI.
La randul sau, si consilierul pentru comunicare al lui Constantinescu, Petru Berteanu, ne confirma primirea revistei presei de la SRI si faptul ca, doar cand apareau teme majore, precum integrarea in NATO, si crize de imagine, realizam o evaluare a referirilor din presa.
Corina Cretu ne-a declarat ca, pe vremea lui Ion Iliescu, noi nu faceam asa ceva. Ce faceam noi era pur si simplu o monitorizare a presei.
Victor Ciutacu banuieste ca e vorba despre o analiza de presa in care niste functionari constiinciosi au simtit nevoia sa identifice pericolele de imagine pentru presedinte. Prezenta in sinteza e, pentru Ciutacu, onoranta avand in vedere numele din top. Nu ma surprinde pozitia mea in top, mai ales ca stiu parerea presedintelui despre mine (Diana LAZAR, Cristian OPREA)

acv99 din tg.mures (...@yahoo.com, IP: 89.43.248...)
2009-10-03 12:47
Re: Presa preocupata zilnic de Basescu.O culegere insalubra de antipresa a oligarhilor

La 2009-10-02 21:34:32, Davidescu vasile a scris:

> Presa preocupata zilnic de Basescu.O culegere insalubra de antipresa a
> oligarhilor
> Palatul Cotroceni a realizat topul injuraturilor din mass-media la
> adresa presedintelui Traian Basescu.
> Sefului statului i se prezinta zilnic, pe langa traditionala revista a
> presei, si o analiza sui-generis, parte a unei monitorizari mai ample,
> care contine si citate largi cu referirile negative si chiar cu
> imprecatiile, injuraturile la adresa sa, precum si cu cele neutre sau
> pozitive..
> In topul editorialistilor ori al moderatorilor de televiziune care-l
> injura vartos si constant pe seful statului, conduce detasat Trustul
> Intact al familiei lui Dan Voiculescu, oponent politic podiumului
> celor care, in scrierile lor ori in aparitiile televizate, au cele
> mai multe referiri negative la adresa lui Traian Basescu, Palatul
> Cotroceni ii plaseaza pe Ion Cristoiu, Victor Ciutacu, Roxana
> Iordache (care a publicat in Ziua), Radu Tudor si pe Valentin Stan.
> Topul este constituit pe baza cantitatii referirilor negative adunate
> de-a lungul monitorizarii. Imprecatiile lui Ion Cristoiu se intind pe
> sapte pagini, ale lui Victor Ciutacu si ale Roxanei Iordache, pe
> patru, ale lui Radu Tudor si ale lui Valentin Stan, pe trei pagini.
> Diferenta dintre cei de dupa Ion Cristoiu este data de numarul de
> semne tipografice.
> Printre editorialistii ale caror imprecatii il au drept tinta pe seful
> statului, Administratia Prezidentiala i-a inclus si pe politicienii
> Adrian Nastase, Zoe Petre ori Mugur Ciuvica. Adrian Nastase .Si
> Trustul de Presa Realitatea-Catavencu, prin Realitatea TV si
> Cotidianul, nu scapa de monitorizarea Palatului Cotroceni cu privire
> la injuraturile la adresa lui Traian Basescu, fiind inclusi: Mircea
> Dinescu, Cornel Nistorescu. In afara acestora, sub lupa
> Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale
> se afla, de aproape un an, cu referirile lor negative la adresa
> presedintelui tarii, editorialisti ori publicistii: Oana Stancu,
> Mihnea Talau, Victor Ciutacu, Miruna Munteanu, Roxana Iordache, Dan
> Dumitrescu, Eliza Francu, Gabriela Vranceanu-Firea, Rene Parsan,
> Rares Bogdan, Octavian Hoandra, Lucian Avramescu, Alexandru Mihalcea,
> Andrei Badin, Marian Nazat, Cornel Ivanciuc, Petre Mihai Bacanu, Sorin
> Rosca Stanescu si Cristian Tudor Popescu.
> Sinteza Administratiei Prezidentiale, aflata in posesia Cotidianului,
> cuprinde referirile celor 29 de editorialisti ori publicisti,
> incepand din noiembrie 2007 pana pe 4 iunie a.c. Practica realizarii
> unor evaluari ale referirilor in mass-media nu este noua. Cel putin
> sub mandatul lui Traian Basescu, aceasta functioneaza inca din
> decembrie 2004. La revista presei zilnice este atasata, conform unor
> surse din Administratia Prezidentiala, si o evaluare a referirilor la
> adresa sefului statului: neutre, pozitive si negative. Din fiecare
> categorie se extrag citatele corespunzatoare si astfel se realizeaza
> o sinteza a acestora.
> Spicuim din sinteza Administratiei Prezidentiale careia ii apartin
> sublinierile.
> Ion Cristoiu: Traian Basescu s-a abtinut cu greu sa nu indruge verzi
> si uscate. Acum, gratie laxativului care a fost suspendarea, Traian
> Basescu si-a dat drumul. Si ce ne-a fost dat sa auzim din gura celui
> care vrea sa se intoarca la Cotroceni ca sef de stat, si nu sef de
> bordel, intrece orice inchipuire. Pe solul sarac in materie de
> cultura generala al domniei sale. (Jurnalul National, Despre cum
> oligarhia salveaza prostia, 17.05.2007).
> Traian Basescu se comporta acum in spatiul public ca un bolnav de SIDA
> la bordel. Pana la venirea sa la Cotroceni, romanii considerau ca
> imposibile coborarea presedintelui la nivelul carciumii de mahala,
> provocarile sexuale ale ziaristelor, amestecul brutal in Justitie,
> tragerea pe sfoara, dar mai ales impostura, atacarea Parlamentului,
> partizanatul politic. (Jurnalul National Un chibit electoral al
> Partidului Democrat, 24.10.2007). Traian Basescu a reusit astfel sa
> vare si mai adanc institutia Presedintiei in fecalele societatii
> romanesti.(5.11.2007; Jurnalul National).
> Victor Ciutacu: Ma voi intoarce, asa cum Jucatorul se-ntoarce periodic
> la popor, la cvasimonologul gazduit in studioul B1 TV, cu o smerenie
> absolut gretoasa, de Radu Moraru. Mitocaniile si calomniile debitate,
> cu o nonsalanta inspaimantatoare si cu justificarea ca seful statului
> nu are obligatia sa prezinte dovezi, la adresa tuturor celor care
> indraznesc sa aiba o alta parere decat a sa, demonstreaza ca Traian
> Basescu nu are absolut nici o limita.(Jurnalul National,Caimacul gros
> al mitocaniei 5.11.2007).Intr-unul dintre colturile ringului numit
> Romania s-a infipt hotarat, pe picioarele din fata, autointitulatul
> Jucator, un soi de personaj popular straniu, cu aura falsa de martir
> si comportament de lotru la drumul mare. Primul si-a scos la vedere,
> din rastelul amintirilor mistuitoare de port, dupa ce l-a lustruit in
> prealabil cu slugarnicia gretoasa a autoproclamatei intelectualitati,
> arsenalul de tip securistic. Asa ca s-a apucat sa rame, cu o
> voluptate demna de ceausismul cel mai feroce al unui urs gunoier,
> prin trecutul ingropat al falsului trofeu. (Jurnalul National,
> Portocalele din boxeri, 14.01.2008)
> Roxana Iordache: As vrea sa-l vad pe presedintele Basescu, cu
> odraslele lui de bani gata, care cheltuie intr-o saptamana, cat
> venitul pe 10 ani al unui pensionar minim, cum se descurca o luna de
> zile cu o pensie medie. Cu cat costa o sticla de whisky pe zi pentru
> Basescu, un biet pensionar poate supravietui o saptamana.(Ziua,
> Pensia minima, o sticla de whisky pentru Basesc, 13.07.2007). Un
> intrigant de telenovela manelista, care minte public si isi bate joc
> de institutia procuraturii. (Ziua, DNA sau maneaua ca politie
> politica, 20.09.2007).
> Adrian Nastase: Are realizari microscopice in toate domeniile in care
> a actionat marele zeu al aspiratorului este el insusi plin de praf.
> (Jurnalul National“, Atunci cand se alege praful de neghina,
> 28.11.2007)
> Mircea Dinescu: Numai ca presedintele Traian Basescu, aidoma soferilor
> de ambulante care-si arunca pacientii la cate o intersectie, l-a
> abandonat fara mila pe lacramosul cetatean Basescu pe treptele
> aeroportului, ca sa dea din popou la paranghelia secolului si sa mai
> lipeasca de butelcuta inca o eticheta VIP. Intoarcerea la popor in
> ritm de Cucu si Pupaza i-a lasat fara obiectul muncii pe adoratorii
> prezidentiali. (Realitatea TV, Tanase si Dinescu, 21 martie 2008).
> Mugur Ciuvica, cuprins in sinteza cu un citat negativ, ne spune sec:
> Nu ma intereseaza ca Traian Basescu este preocupat de aprecierile
> mele. O sa mai am referiri negative la adresa lui Traian Basescu. Ca
> fost director al Cabinetului presedintelui Emil Constantinescu,
> Ciuvica ne spune ca se primea doar o revista a presei tematica si
> atat, fara vreo analiza sau evaluare, rece, de la SRI.
> La randul sau, si consilierul pentru comunicare al lui Constantinescu,
> Petru Berteanu, ne confirma primirea revistei presei de la SRI si
> faptul ca, doar cand apareau teme majore, precum integrarea in NATO,
> si crize de imagine, realizam o evaluare a referirilor din presa.
> Corina Cretu ne-a declarat ca, pe vremea lui Ion Iliescu, noi nu
> faceam asa ceva. Ce faceam noi era pur si simplu o monitorizare a
> presei.
> Victor Ciutacu banuieste ca e vorba despre o analiza de presa in care
> niste functionari constiinciosi au simtit nevoia sa identifice
> pericolele de imagine pentru presedinte. Prezenta in sinteza e,
> pentru Ciutacu, onoranta avand in vedere numele din top. Nu ma
> surprinde pozitia mea in top, mai ales ca stiu parerea presedintelui
> despre mine (Diana LAZAR, Cristian OPREA)
>
> MA GUNOIULE TU CHIAR ASA DE BINE ESTI PLATIT CA SA AI TUPEUL SA SCRI TOATE INEPTIIILE ASTEA.NU AI PIC DE RUSINE,PANA SI PATAVICI (PORT DRAPELUL LUI BASE)ESTE MAI MORAL DECIT TINE.

Greywolf din Botosani (...@yahoo.com, IP: 92.84.154...)
2009-10-03 15:41
Re: Presa preocupata zilnic de Basescu.O culegere insalubra de antipresa a oligarhilor

La 2009-10-03 12:47:41, acv99 a scris:

> La 2009-10-02 21:34:32, Davidescu vasile a scris:






> > MA GUNOIULE TU CHIAR ASA DE BINE ESTI PLATIT CA SA AI TUPEUL SA SCRI TOATE INEPTIIILE ASTEA.NU AI PIC DE RUSINE,PANA SI PATAVICI (PORT DRAPELUL LUI BASE)ESTE MAI MORAL DECIT TINE.
>
>
Nu-i asa bine platit da o ruda de-a lui (un alt davidescu) tocmai a fost numit prefect.

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 188.24.209...)
2009-10-03 18:31
Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti non stop, a comunism, pe Internet??? Tovarasu'!

La 2009-10-02 21:34:32, Davidescu vasile a scris:

> Presa preocupata zilnic de Basescu.O culegere insalubra de antipresa a
> oligarhilor


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Geoana a murit, traiasca Antonescu & Oprescu (3504 afisari)
 Un Playboy pentru Cotroceni (2785 afisari)
 Debarcare neconstitutionala (2113 afisari)
 Sex cu subalternele (1908 afisari)
 "Mostenitorii" lui Plesita nu se lasa... (1651 afisari)
 Madonna si Lady GaGa s-au paruit intr-un studio de televiziune! (VIDEO) (4148 afisari)
  Hitler ar fi murit de moarte buna in Argentina (3809 afisari)
 Nepotul lui Elvis a mostenit atat infatisarea, cat si talentul bunicului sau (2457 afisari)
 Lapovita si ninsoare in noiembrie, viscol in decembrie VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI (2403 afisari)
 Vanghelie: Simpatica doamna Udrea nu a fost inregistrata doar de DGIPI, ci si de alte servicii aflate in subordinea lui Traian Basescu (2304 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00889 sec.