Ziua Logo
  Nr. 4655 de vineri, 2 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2009-10-02
Romanian Museum din USA (...@romanianculture.us, IP: 96.235.179...)
2009-10-02 05:47
II- Cine sa evalueze, controleze...?

Cont. la partea I-a

Noi, unii din diaspora am fi vrut sa ajutam...Eu m-am implicat mai mult decit altii si in mai multe domenii; de invatamint -unde m-am format de fapot ca profesoara - m-am ferit caci am simtit din 1991-1992 ca va fi vorba de ceva atit de greu de schimabt incit am preferat sa ma directionez spre ceea ce am crezut ca va merge mai repede.;..anume catre si cu adultii - educatie p,t democratie, organizare inclusiv pt. promovare economica, etc..caci acestea erau urgente si daca ele se puneau in miscare restul urma..Si nu ma gindeam ca in citiva ani nu ar patrunde in tara mai multi emigranti pregatiti sau/si nu li se cere opinia, contributia...Ori tocmai asta s-a intimplat si asta pe toate planurile...cu f.putine si palide exceptii (una nepalida e asa zisa societate civica a unor anumiti intelectuali

Romanii si de o parte si de alta a oceanului - suntem slabi...prea slabi fata de propriile asteptari ale unora fata de altii.. dar nu fata de noi insine in primul rind..Nu ne cerem sa participam dar am vrea sa schimbe altii lucrurile..si mai avem si naiviytatea sa credem ca cei rai se indreapta numai dac noi ii criticam sau le aratam dispretul..Americanii au aceasta constiinta sa activeze si sa puna presiuni in directiile de interes locale, regionale, nationale..Adica au o societatea civica/civila/obsteasca f.dezvoltata..Amortise in anii 90..si vedeti cit de mult costa tara acum..(cu aluneacarea in razboaie)...

Sper ca romanii isi dau macar acum , la 20 de ani, seama ca totul merge rau si nu are cum sa se indrepte pina nu se implica... Si sa faca ceea ce trebuia sa fac din anii 90..sa-si cheme/invite familia din afara acasa..sau sa s eimplice de la distanta..

daca va uitati la web site veti vedea ca avem programe model vechi de 10 si unul din cele economice cultural comercial inca din 1991..si cele de educ. civica
din 1991-1992..vedeti la Romanian-American League. Dar adac ati ajuns sa cititi pina aici, vedeti va rog programul de Internship si spuneti-ne daca stiti persoane cu viza de SUa potrivite p,.t el..

Altfel la Brasov am cheltuit mult timp pt contacte cu universitatea, unel facultati..inspectoratul si liceele..dar inca parem sa fim doua lumi separate..si nu o familie romaneasca unita si doritoare sa se ajute. cei din tara aproape ca-i urasc pe cei de dinafara si tin sa le arate asta, as aca am aczut din lac in put si programele/propunerile noastre ref.la Mileniul III IMpreuna inca nu se realizeaza si PUNTILW ROMANESTI EPSTE OCEAN NU AU FOST CONSTRUITE pt. tar si diaspora, ci doar pt. asa zisii dimplomati si altfel la nivel individual..sau de grupuri mici ocazionale

Dar ne intereseaza realtii cu cei care vor mai mult, care sunt atit de pasionati si doritori de schimbare incit sa se implice si sa daruiasca actiune..macar citeva ore pe sapatimana de actiune structurata..nu doar discutii...comentarii..

Pina si noi am scris/vorbit pera mult in ultimii ani fat de nivelul actiunii..fata de multimea de actiuni anuale de dinainte..timp de vreo 22 de ani..dar este p.t ca nu avem voluntari si, paradoxal, nu am gasit sa angajam macar o persoana potrivita p,t trei luni - un reprezentant, coordonator(cordonatoare) la Brasov/Bucuresti cas a dezvoltam mai mult, inclusiv o filiala a Ligi la buc.cum anuntasem inc din anii 90 cind am activat mai mult acolo..(este multa presa cu noi...ultimile articole fiind in LR 2007 si Adevarul , Cotidianul , Curierul National in 2002-2003..ianinte alte vreo 25..)

Iar pe dvoastra, va rugam sa ne scrieti direct..dupa ce vizitati web siteul...


Rodica Perciali
Romanian Museum, Romanian-American League
Philadelphia, Princeton NJ, Brasov


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Presedintele a mutat, Geoana s-a prostit de tot (5556 afisari)
 Basescu mazileste generalii incomozi (4881 afisari)
 Guvernul prezidential (1994 afisari)
 Romania este noua tinta a Gazprom (1751 afisari)
 Traian in PSD, Mircea in Playboy (1426 afisari)
 La 41 de ani, Tania Budi - goala si sexy in Playboy (5303 afisari)
 Doi tineri fac sex in camera de asteptare a unui salon de tatuaje (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (4422 afisari)
 Specia umana va disparea in cateva sute de ani. Va fi o lume a sobolanilor, a buruienilor si a gandacilor (2747 afisari)
 Dan Nica face dezvaluiri incendiare: Banii negri din contrabanda cu tigari sunt folositi in campania electorala  (2384 afisari)
 UPDATE ORA 17.20: Consilierul PSD porno i-a stricat lansarea lui Geoana: Mersi, ba, este cel mai frumos cadou! (2074 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00638 sec.