Ziua Logo
  Nr. 4651 de luni, 28 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-09-28
Davidescu vasile din Bucuresti (...@k.ro, IP: 81.196.18...)
2009-09-27 21:40
jigodia mioritica

jigodia mioritica
Cum putem oare sa caracterizam pe fostii securisti si fii lor care in spatele celor 20 ani de regim democrat ambiguu aspira azi la functia suprema in stat.
De sigur,pentru a ajunge in situatia dlui Organ sau Oprescu in primul rand trebue sa nu mai ai sensatii neplacute cand minti,cand devii populist sau demagog.Adesea asemenea indivizi sunt numiti si jigodii,persoane desconsiderate.
Dar sa vedem cum vede un bloger asemenea specimene
Parca e un dat al neamului sa avem carmuitori vicleni si prosti. Probabil ca veti sari si veti spune, ca a fi viclean presupune o doza ridicata de desteptaciune. Asa e, dar nu pe plaiurile mioritice. La noi, s-a format de veacuri o specie aparte de viclean. Un smecher de termen scurt. Am vazut vicleni si prin alte parti, cum sunt englezii spre exemplu. Ei au un gen de viclean stilat, istet, care gandeste pe termen lung. Si de regula nu gandeste dupa capul lui, ca nu are voie. Vicleanul englez, cand incepe sa urce scarile puterii, se conecteaza voluntar la viclenia colectiva, istorica. Ca sa aiba acces la tribuna, sa i se dea voie sa speek-uiasca, trebuie sa aiba pedigree. Adica scoala si referinte, atestate care sa-i confirme capacitatile mentale. Si tine si de traditie. El pune mai presus de interesele proprii, the family, God and The Queen si se gandeste de doua ori inainte sa traga vreo teapa.

Jigodia mioritica n-are mama si tata. Nu stiu daca tineti minte o zicala: Tiganul cand s-a vazut imparat, intai pe tac-su l-a spanzurat !. O aluzie generalizata, desigur.
In orice colt al istoriei am privi, gasim acelasi pattern: dorinta acerba de accedere pe culmile puterii pentru propriul beneficiu. Nici o urma de moralitate, bine, rau, grija pentru aproape, model universal etc. Sa puna mana pe bani, cu orice pret, cat mai repede si pe urma sa -spele putina- inainte ca urmatoarea jigodie sa-i ia locul si averea. Sunt pline analele de domnitori veniti de nicaieri, care pentru o tura cu tronuletu' si-au vandut sufletele, stramosii si poporul.
Stiti care a fost cel mai mare spagar din istorie ? Carol II. Putini stiu cate valize cu bani au carat la Capsa Malaxa si Mociornita, ca sa obtina contractele cu armata. Apoi valizele au luat definitiv calea exilului. Ati auzit de Marmoros Bank ? A dat faliment in 1940, dupa ce Carol II a pierdut-o la cazino in Monte Carlo. Acolo avea si bunica-meu saracul depusi niste bani.

Mi-aduc aminte, cu ani in urma am vazut la televizor faza cand a fost arestat Razvan Temesan, taticul BANCOREX-ului. Genul de jigodie cu diploma si epoleti. La cateva zile a fost eliberat. Nevasta-sa drept multumire, s-a intins pe jos si a pupat pamantul zicand: Multumescu-ti tie Doamne ca ai facut dreptate, si ai scapat un om nevinovat !. Nu stiu la ce Dumnezeu se referea, cred ca la cel al hotilor.
Acum patru ani am fost undeva prin Baragan la un parastas, intr-un sat amarat pe nume Movilita. In mijlocul campului se ridica o manastire cu trei maici. Am ramas putin surprins de un aspect: manastirea fusese refacuta, iar in mijloc trona o catedrala. Nu glumesc, era o imensitate de biserica, mai mare decat mitropolia chiar. Am intrebat o maicuta si mi-a spus ca a fost o donatie din partea –unuia- din Constanta. Se mira si ea, pentru ca duminicile abia vin doi, trei, la slujba, dintr-un sat de optzeci de suflete. In acel moment mi-a fost clar: vreun Becali s-a gandit ca-i prisosesc banii de ciunga si si-a zis: Ia sa ma pun eu bine cu divinitatea, ca nu se stie !. S-a gandit la el, nu la ceilalti. Mai bine facea o scoala, un spital. Nu, ca sa faci asa ceva, iti trebuie minte. Si nu numai minte, ci si acte pe banii investiti. Exact ce lipseste jigodiei mioritice.

Stau si ma intreb, pe ei nu-i doare cand vad batrani flamanzi, oameni murind prin spitale, nevinovati tarati prin tribunale de judecatori corupti, copii fara educatie si lista continua la nivel macro cu: agricultura de subzistenta, criminalitate in crestere, paduri taiate si o mizerie generalizata ?
Ce om poate sa fie insensibil la asemenea grozavii ? Acel om, nu e om ci jigodie !
Pentru jigodie exista AZI, ACUM ! Maine, nu se stie !
Stiti cum arata o jigodie ?
In celebrul film pentru copii -Stapanul Inelelor-, era un personaj pe nume Golum. Unul dezbracat, plesuv si urat. La origini si el fusese Hobbit, la fel ca ceilalti. Apoi treptat, dorinta de a obtine Nepretuitul Inel, l-a transformat intr-un mostru hidos, ascuns si viclean.
Comparatia e puerila, insa mi-am adus-o aminte si e infiorator de reala. De ce ? Nu vi se pare ca romanul se transforma pe zi ce trece intr-un Golum ? Oamenii nu mai au repere morale, credinta si alte valori decat banul. Se duc la Biserica din cand in cand, si cei mai multi in al doisprezecelea ceas. Notiuni precum: drept, stramb, bine, rau, cinste, necinste, adevar, minciuna, si-au pierdut esenta.

Cu ani in urma eram la tara, undeva prin Oltenia. Il vad pe un vecin calare pe caruta si il intreb unde se duce. Imi spune ca in deal, sa ia niste porumb. De fapt, se ducea la furat de pe tarlaua altuia. Pentru el era un gest absolut normal. Un alt vecin, cu ceva timp inainte, fusese batut de altii pentru ca ii prinsese la furat prune si se legase de ei. Noroc ca bietul om n-a avut pusca, ca intra la parnaie. Asa a intrat in spital.

Am impresia ca jigodismul e un fel de pattern arhaic. E intiparit in creier, aproape de intinct si face parte din kitul de supravietuire al unei bune parti a neamului romanesc. Altfel nu-mi pot explica, cum odata cu -revolutia- au iesit atat de multe jigodii la suprafata. Cu atata entuziasm, incat in decembrie cand se tragea pe strazi, ei isi frecau palmele cu gandul la viitoarele –afaceri-.
Am spus-o de multe ori, daca maine l-as lua pe cel mai amarat si inversunat critic al politicii romanesti si l-as sui in scaun de ministru, a doua zi si-ar trage un mertzan, doua jeepuri si o vila in Pipera. Daca l-as intreba de ce, mi-ar spune senin: Pai ce, eu sa fiu mai prost ?.
Jigodismul tine de educatie, se transmite din tata in fiu, generatii la rand. Jigodia a invatat de la parinti sa fure. Acesta este adevarul. Si tot atat de adevarat e si faptul ca istoria le ofera jigodiilor atat de multe oportunitati, incat le e imposibil sa dispara.
Ce e intereant, jigodia ca sa prospere are nevoie de prosti. Si multi , m-ar fi corectat cineva mai demult.

Dan Puric: Apelul lui Gabriel Liiceanu catre lichele este gestul unui intelectual de buna-credinta, dar ca, din pacate, dupa cum spunea Nietzsche, nu poti impiedica fiarele sa fie fiare. Asta imi aminteste de o intamplare povestita de Petre Tutea pe care-l cunoaste bine domnul Liiceanu. Se duce Tutea intr-o zi la Capsa si spune: Domnule, licheaua nu evolueaza!, la care Puiu Iancovescu ii raspunde: Te inseli, Petrica. Eu am un amic care, de cate ori il intalnesc, e din ce in ce mai jigodie. Lichelele de azi sunt jigodiile de maine si nu cred ca vom scapa de ele.

http://pheideas.blogspot.com/2009/04/parca-e-un-dat-al-neamului-sa-avem.html
Publicat de pheideas

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 188.25.185...)
2009-09-27 23:02
Re: jigodia mioritica cand posteaza se autocarcterizeaza. Uiti ca si Sefu tau iubit provine din ace

lasi mediu ?

La 2009-09-27 21:40:39, Davidescu vasile a scris:

> jigodia mioritica
> Cum putem oare sa caracterizam pe fostii securisti si fii lor care in
> spatele celor 20 ani de regim democrat ambiguu aspira azi la functia
> suprema in stat.
> De sigur,pentru a ajunge in situatia dlui Organ sau Oprescu in primul
> rand trebue sa nu mai ai sensatii neplacute cand minti,cand devii
> populist sau demagog.Adesea asemenea indivizi sunt numiti si
> jigodii,persoane desconsiderate.
> Dar sa vedem cum vede un bloger asemenea specimene
> Parca e un dat al neamului sa avem carmuitori vicleni si prosti.
> Probabil ca veti sari si veti spune, ca a fi viclean presupune o doza
> ridicata de desteptaciune. Asa e, dar nu pe plaiurile mioritice. La
> noi, s-a format de veacuri o specie aparte de viclean. Un smecher de
> termen scurt. Am vazut vicleni si prin alte parti, cum sunt englezii
> spre exemplu. Ei au un gen de viclean stilat, istet, care gandeste pe
> termen lung. Si de regula nu gandeste dupa capul lui, ca nu are voie.
> Vicleanul englez, cand incepe sa urce scarile puterii, se conecteaza
> voluntar la viclenia colectiva, istorica. Ca sa aiba acces la
> tribuna, sa i se dea voie sa speek-uiasca, trebuie sa aiba pedigree.
> Adica scoala si referinte, atestate care sa-i confirme capacitatile
> mentale. Si tine si de traditie. El pune mai presus de interesele
> proprii, the family, God and The Queen si se gandeste de doua ori
> inainte sa traga vreo teapa.
>
> Jigodia mioritica n-are mama si tata. Nu stiu daca tineti minte o
> zicala: Tiganul cand s-a vazut imparat, intai pe tac-su l-a spanzurat
> !. O aluzie generalizata, desigur.
> In orice colt al istoriei am privi, gasim acelasi pattern: dorinta
> acerba de accedere pe culmile puterii pentru propriul beneficiu. Nici
> o urma de moralitate, bine, rau, grija pentru aproape, model universal
> etc. Sa puna mana pe bani, cu orice pret, cat mai repede si pe urma sa
> -spele putina- inainte ca urmatoarea jigodie sa-i ia locul si averea.
> Sunt pline analele de domnitori veniti de nicaieri, care pentru o
> tura cu tronuletu' si-au vandut sufletele, stramosii si poporul.
> Stiti care a fost cel mai mare spagar din istorie ? Carol II. Putini
> stiu cate valize cu bani au carat la Capsa Malaxa si Mociornita, ca
> sa obtina contractele cu armata. Apoi valizele au luat definitiv
> calea exilului. Ati auzit de Marmoros Bank ? A dat faliment in 1940,
> dupa ce Carol II a pierdut-o la cazino in Monte Carlo. Acolo avea si
> bunica-meu saracul depusi niste bani.
>
> Mi-aduc aminte, cu ani in urma am vazut la televizor faza cand a fost
> arestat Razvan Temesan, taticul BANCOREX-ului. Genul de jigodie cu
> diploma si epoleti. La cateva zile a fost eliberat. Nevasta-sa drept
> multumire, s-a intins pe jos si a pupat pamantul zicand:
> Multumescu-ti tie Doamne ca ai facut dreptate, si ai scapat un om
> nevinovat !. Nu stiu la ce Dumnezeu se referea, cred ca la cel al
> hotilor.
> Acum patru ani am fost undeva prin Baragan la un parastas, intr-un sat
> amarat pe nume Movilita. In mijlocul campului se ridica o manastire cu
> trei maici. Am ramas putin surprins de un aspect: manastirea fusese
> refacuta, iar in mijloc trona o catedrala. Nu glumesc, era o
> imensitate de biserica, mai mare decat mitropolia chiar. Am intrebat
> o maicuta si mi-a spus ca a fost o donatie din partea –unuia-
> din Constanta. Se mira si ea, pentru ca duminicile abia vin doi,
> trei, la slujba, dintr-un sat de optzeci de suflete. In acel moment
> mi-a fost clar: vreun Becali s-a gandit ca-i prisosesc banii de
> ciunga si si-a zis: Ia sa ma pun eu bine cu divinitatea, ca nu se
> stie !. S-a gandit la el, nu la ceilalti. Mai bine facea o scoala, un
> spital. Nu, ca sa faci asa ceva, iti trebuie minte. Si nu numai minte,
> ci si acte pe banii investiti. Exact ce lipseste jigodiei mioritice.
>
> Stau si ma intreb, pe ei nu-i doare cand vad batrani flamanzi, oameni
> murind prin spitale, nevinovati tarati prin tribunale de judecatori
> corupti, copii fara educatie si lista continua la nivel macro cu:
> agricultura de subzistenta, criminalitate in crestere, paduri taiate
> si o mizerie generalizata ?
> Ce om poate sa fie insensibil la asemenea grozavii ? Acel om, nu e om
> ci jigodie !
> Pentru jigodie exista AZI, ACUM ! Maine, nu se stie !
> Stiti cum arata o jigodie ?
> In celebrul film pentru copii -Stapanul Inelelor-, era un personaj pe
> nume Golum. Unul dezbracat, plesuv si urat. La origini si el fusese
> Hobbit, la fel ca ceilalti. Apoi treptat, dorinta de a obtine
> Nepretuitul Inel, l-a transformat intr-un mostru hidos, ascuns si
> viclean.
> Comparatia e puerila, insa mi-am adus-o aminte si e infiorator de
> reala. De ce ? Nu vi se pare ca romanul se transforma pe zi ce trece
> intr-un Golum ? Oamenii nu mai au repere morale, credinta si alte
> valori decat banul. Se duc la Biserica din cand in cand, si cei mai
> multi in al doisprezecelea ceas. Notiuni precum: drept, stramb, bine,
> rau, cinste, necinste, adevar, minciuna, si-au pierdut esenta.
>
> Cu ani in urma eram la tara, undeva prin Oltenia. Il vad pe un vecin
> calare pe caruta si il intreb unde se duce. Imi spune ca in deal, sa
> ia niste porumb. De fapt, se ducea la furat de pe tarlaua altuia.
> Pentru el era un gest absolut normal. Un alt vecin, cu ceva timp
> inainte, fusese batut de altii pentru ca ii prinsese la furat prune
> si se legase de ei. Noroc ca bietul om n-a avut pusca, ca intra la
> parnaie. Asa a intrat in spital.
>
> Am impresia ca jigodismul e un fel de pattern arhaic. E intiparit in
> creier, aproape de intinct si face parte din kitul de supravietuire
> al unei bune parti a neamului romanesc. Altfel nu-mi pot explica, cum
> odata cu -revolutia- au iesit atat de multe jigodii la suprafata. Cu
> atata entuziasm, incat in decembrie cand se tragea pe strazi, ei isi
> frecau palmele cu gandul la viitoarele –afaceri-.
> Am spus-o de multe ori, daca maine l-as lua pe cel mai amarat si
> inversunat critic al politicii romanesti si l-as sui in scaun de
> ministru, a doua zi si-ar trage un mertzan, doua jeepuri si o vila in
> Pipera. Daca l-as intreba de ce, mi-ar spune senin: Pai ce, eu sa fiu
> mai prost ?.
> Jigodismul tine de educatie, se transmite din tata in fiu, generatii
> la rand. Jigodia a invatat de la parinti sa fure. Acesta este
> adevarul. Si tot atat de adevarat e si faptul ca istoria le ofera
> jigodiilor atat de multe oportunitati, incat le e imposibil sa
> dispara.
> Ce e intereant, jigodia ca sa prospere are nevoie de prosti. Si multi
> , m-ar fi corectat cineva mai demult.
>
> Dan Puric: Apelul lui Gabriel Liiceanu catre lichele este gestul unui
> intelectual de buna-credinta, dar ca, din pacate, dupa cum spunea
> Nietzsche, nu poti impiedica fiarele sa fie fiare. Asta imi aminteste
> de o intamplare povestita de Petre Tutea pe care-l cunoaste bine
> domnul Liiceanu. Se duce Tutea intr-o zi la Capsa si spune: Domnule,
> licheaua nu evolueaza!, la care Puiu Iancovescu ii raspunde: Te
> inseli, Petrica. Eu am un amic care, de cate ori il intalnesc, e din
> ce in ce mai jigodie. Lichelele de azi sunt jigodiile de maine si nu
> cred ca vom scapa de ele.
>
> http://pheideas.blogspot.com/2009/04/parca-e-un-dat-al-neamului-sa-avem.html
> Publicat de pheideas
>
>
>

lil (...@yahoo.fr, IP: 86.77.164...)
2009-09-27 23:26
Re: Ma , tu m-ai convins

La 2009-09-27 21:40:39, Davidescu vasile a scris:

> jigodia mioritica
> Cum putem oare sa caracterizam pe fostii securisti si fii lor care in
> spatele celor 20 ani de regim democrat ambiguu aspira azi la functia
> suprema in stat.


Inca nu-ti citisem delirul.

Daca incepi sa-l denigrezi pe Oprescu inseamna ca nu e nici un aranjament cu Don Quijote al tau.

Ouf , m-am speriat degeaba.
Desi tot nu-mi place ambitia lui Oprescu pentru prezidentiale , dar subtilitati de genul asta deja te depasesc.

Hai, liber.

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2009-09-27 23:32
He-he-heeee ! Lilisor nu te grabi ...

Iesirea felcerului cu Cozminca de mina spune clar ca tinta acestuia este nu Ba'secu ci Geoana . Ma rog , nu intelege gresit .
Felcerul ia voturi din bazinul lui Geoana si scopul este acela de a scoate din carti pe Prostanac .
De ce ?
Pentru ca Prostanacul poate sa fure in turul doi tot atit de mult ca si Ba'secu .
Ba'secu este astfel in pericol .
Despre furt am scirs o leca mai sus.

lil (...@yahoo.fr, IP: 86.77.164...)
2009-09-27 23:44
Re: He-he-heeee ! Lilisor nu te grabi ...

La 2009-09-27 23:32:25, gili a scris:

> Iesirea felcerului

Mai , pai si eu sant felcer !:)
Sau poate doctor ,...ce crezi ? ...

cu Cozminca de mina spune clar ca tinta
> acestuia este nu Ba'secu ci Geoana . Ma rog , nu intelege gresit .
> Felcerul ia voturi din bazinul lui Geoana si scopul este acela de
> a scoate din carti pe Prostanac .
> De ce ?
> Pentru ca Prostanacul poate sa fure in turul doi tot atit de mult
> ca si Ba'secu .

Nu am umrarit Gili , dar ma rasureaza sau cum se zice ca Davimachin incepe sa insulte.

Inteleg insa ce spui.


gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2009-09-27 23:54
Lilisor ...

Eu nu la doctorul Oprescu ma refer.
Aici vorbim despre cu totul si cu totul altceva decit pregatirea lui profesionala .
Felcer sau Oparescu ii spun luind in calcul nu pregatirea profesionala ci ceea ce a a facut si face in calitate de persoana publica mai ales in politica .
Zau , individul este un mascarici de genul Ba'secului , o copie mai pala asa si nimic mai mult. Inclusiv in ceea ce priveste caracterul .

lil (...@yahoo.fr, IP: 86.77.164...)
2009-09-28 00:08
Re: Lilisor ...

Am inteles , am zis expres. Nu-mi placea exprimarea.

In schimb cred ca la felcer m-am incurcat in romana , vrea sa zica chirurg? Atunci nu-s chirurg.

Cat despre partea importanta , dupa ce m-am ganditi un pic... , daca tinta e Geoana atunci e clar in favoarea lui Basescu (prin ricoseu , cum s-ar spune).

Iar daca Davidescu injura sant doua posibilitati : ori nu e aranjament , ori habar n'are Davidescu care traieste in lumea lui.

Din pacate inclin sa cred ( iar dupa ce m-am gandit un pic) ca nimeni nu-i da raportul lui Davidescu.

Asa ca s-ar putea sa castigi pariul.
Noapte buna.

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2009-09-28 00:20
Re: Lilisor ...

He-he-he ! Nici mie nu-mi place , dar tocmai de aceea o si folosesc .

Nenea Vasile ...

Nenea vasile a fost mare sustinator leberal pe vremuri , se visa derector .
Ajunsi la potere leberalii i-au dat flit ...
Mai precis Cinteza Mircea , fost la sanatate ministru .
S-a pus pe asta si pe liberali .
Nu-i scotea din cintezisti ..., doctrina cintezista si alte alea ...
Apoi , cind neispravitul de Cinteza a tradat si a fugit la pedelici , nenea Vasile a fost fortat sa schimbe macazul si sa vezi ce mi-ti-l tamiia si nu-l scotea din "Excelenta Sa Domnul Senator Cinteza" .
Sa nu te strici de ris ?!
In fapt venerabilul neica Vasile, se gudura pe linga Pinalti cela de la Neamt , prinde si dinsul cite un muc de tutun scapat pe jos ...

catani (...@yahoo.com, IP: 89.40.215...)
2009-09-28 00:47
Re: jigodia mioritica

La 2009-09-27 21:40:39, Davidescu vasile a scris:

> jigodia mioritica
> Cum putem oare sa caracterizam pe fostii securisti si fii lor care in
> spatele celor 20 ani de regim democrat ambiguu aspira azi la functia
> suprema in stat.



Nu stiu nene pisalogule cum sa ti-o mai caracterizam. O Paler i-a zis pe scurt "canalia perfecta". Acuma vezi si mata ca e simplu di tat: te uiti la escelenta sa si ... ne-o descrii.

Sa delirati bine!

.Sobru. (...@yahoo.com, IP: 86.106.63...)
2009-09-28 00:56
Re: Lilisor ...

Daca davidescu injura inseamna ca e chiar speriat dobitocul. Ca si scarba de la Cotroceni de altfel.
Oricum, mai bun Oprescu decat Geoana. Ca e o copie mai pala a basinosului nu-i chiar adevarat, dar si-asa tot ar fi mai buna o copie pala decat canalia conturata apasat.

.Sobru. (...@yahoo.com, IP: 86.106.63...)
2009-09-28 00:58
Re: jigodia mioritica

PS Sa nu-mi spui peste vreun 1 an ca acuma i-am cantat osanale lui Oprescu.

.Sobru. (...@yahoo.com, IP: 86.106.63...)
2009-09-28 01:55
Re: jigodia mioritica

Pai cu tine m-am trezit zilele trecute spunandu-mi precum costica, Dumnezeu sa-i dea minte, cum ca io l-am laudat pe Base. Si acu o sa strig ca si atunci ca trebuie sustinut contracandidatul lui Basescu, iar unii ar putea crede ca-l laud.
Cat despre liberali, n-am ce le face, astia sint, prea domni pentru satul asta plin de prosti numit Romania. Dar, nu se stie...
Cat l-am injurat pe Tariceanu pentru atitudinea lui bou incasator, numai eu stiu. Pana la urma a rezistat...
Ramane de vazut.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Crin Antonescu ridica manusa generalului Olaru (4541 afisari)
 Nou venitul (2589 afisari)
 Israelul cere pedepsirea Iranului atomic (2288 afisari)
 Ofensiva contra invatamantului privat contracarata cu absolventi seriosi (1820 afisari)
 Armata este o piesa pe tabla de sah a luptei politice (1568 afisari)
 Adevarul despre 1989 sau de ce comunistii au cazut in picioare (3806 afisari)
 "Sunt viu!" - Vocea unei fantome inregistrate intr-un video cu un bebelus, face furori in Marea Britanie! (VIDEO) (2352 afisari)
 Catalin Botezatu: Am facut si voi face sex in grup, deci nu sunt homosexual (2324 afisari)
 A lasat fotbalul pentru a se calugari! Un fost fotbalist de la Rapid a ajuns calugar la Manastirea Putna (1966 afisari)
 Lovitura de teatru! Ion Iliescu: Dan Nica nu poate fi revocat fara acordul Parlamentului (VIDEO) (1755 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01145 sec.