Ziua Logo
  Nr. 4649 de vineri, 25 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2009-09-25
Ioan Munteanu din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 85.122.3...)
2009-09-25 12:53
CRI-CRI-CRITERII BALADESTI PENTRU UN PROFESOR MARE

Am aflat si eu, tot din presa - este adevarat, mai demult - cum se poate baladi un profesor universitar intr-o "opinie" cu titlul "Balada unui greier mic".
Astazi, doamna profesor cauta sa impuna criterii - presupun ca nu in acceptiunea subsidiara a termenului ( proba sportiva privind selectarea celui mai bun profesor de sport ) - pentru a ierarhiza "intelectual" un Presedinte, un cioban cu palat, un medic fara halat si un ...intelectual profesor de sport "cultivat si de o inteligenta unanim recunoscuta" de toti colegii sai sportivi ai neamului.

Mirabil lucru, doamna profesor a crescut atat de mult in ochii sai, incat nu mai are loc de un alt profesor universitar - dl Cristian Preda. De ce? Simplu.
Pentru ca domnul profesor Preda este un sustinator al domnului Traian Basescu si nu al domnului Lehrer ( profesor de scoala/liceu, dar nu in greaca veche) Crin Antonescu.
Acestea ar fi primele criterii ale doamnei profesor universitar.

Un alt criteriu este o amintire din copilarie; din copilaria baietilor doamnei Petre. Unul dintre acestia, probabil transpirat de atata visat la vieti de doamne si domnite, o intreba, imberb, cum e cu razboiul, cu presedintele decident in situatii de conflict armat si cu armata - care pe atunci era, inca, obligatorie.
Nu stim daca acel baiat este tocmai expertul analist in politica externa de la emisiunile "de ga?c?" ( am folosit diacriticele, pentru a nu intelege "gasca" ) ale
'TELECTUALILOR Gadea, Stan, Ciutacu, Ciuvica si onor Radu Tudor ( pe care, in treacat fie spus, baiatul curios ar fi trebuit sa il consulte, macar la nivel bibliografic, daca tot e un "suprabrosurist" in politica militara).

Evident lucru, zona in care parcheaza doamna profesor si descendentii domniei sale este alta decat aceea in care, colocvial si incremenitor pentru un profesor universitar, il incartiruieste pe presedinte si pe colegul sau, dl Preda, care, "desi nu e tata de baieti" nu intelege cat de belicos poate fi domnul Basescu, de cand a intrat Romania in NATO.

Hotarat lucru, doamna Zoe Petre s-a manierizat stilistic.
Criteriul, de data aceasta, este tipul stilului brucanist, de Scanteia anilor '50, al companionului domniei sale din paginile cotidianului in care - mai nou - doamna profesor imita greierii - domnul SOOORIIIIN ROOOOSCAAAA STANEEESCUUUU!
Nu se putea, - cum altfel? - ca doamna profesor universitar sa rateze tocmai concluzia triumfala a opiniunii domniei sale, precum o sentinta "asa da, asa nu" de gazeta de perete stalinista! Si sa nu incheie, sententios si inebranlabil, cu "Domnul Basescu si-a dovedit cu asupra de masura inadecvarea la toate aceste exigente".

Stimabila doamna, nu mai inteleg nici care va mai sunt exigentele, nici care va sunt criteriile, atata vreme cat am senzatia plenara ca pana la a ajunge la ele - la criterii, vreau sa spun - pareti a imita greierii, doar pentru ca onomatopeea specifica face parte din radacina cuvantului criteriu.

In ceea ce priveste, insa, exigentele dumneavoastra, refuz sa cred ca "am fost un dobitoc" cand am participat electoral - mijlocit, prin alegerea dlui Constantinescu - la aducerea dv la putere, acum 13 ani.
Daca ele sunt aceleasi cu cele care v-au persuadat in optiunea de a renunta si a-l conilia la rejectul candidaturii prezidentiale a dlui Constantinescu acum 9 ani, va inteleg si va doresc muuulta sanatate si viata lunga si sportiva, nu doar una intelectuala cultivata si unanim recunoscuta.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Generalul Olaru arunca manusa (5938 afisari)
 Biserica cu spatele la zid (2351 afisari)
 Ghaddafi a facut spectacol la ONU (2305 afisari)
 Covei: vand masini si sparg seminte (990 afisari)
 Criterii (988 afisari)
 Tanara prinsa beata la volan bate politistii din sectie (VEZI VIDEO) (1849 afisari)
 Coincidenta bulgareasca la Loto 6/49: Numerele 06, 22, 41 si 43 au iesit castigatoare de doua ori consecutiv la Bucuresti (1618 afisari)
 Jaf la drumul mare din fonduri europene (1496 afisari)
 Incredibil! Portarul lui IFK Goteborg si-a micsorat poarta in timpul meciului! (VIDEO) (1398 afisari)
 Cel mai trist catel din lume (FOTO) (1223 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00754 sec.