Ziua Logo
  Nr. 4619 de vineri, 21 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-08-21

Comentarii: 5, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ion Caramache
2009-08-21 06:14:59

S'avem pardon!

endevour
2009-08-21 10:42:34

Universitatile particulare nu constituie o provocare pentru stat

Universitatile particulare de stat, de tipul Spiru Haret, nu constituie o provocare pentru universitatile de stat. In alte tari, universitatile particulare se respecta: acolo, o astfel de institutie are zeci de hectare de pamant, laboratoare de fizica, chimie, cu aparatura de ultimul racnet (lasere, plasma rece sau fierbinte, truse de chimie, substante, aparate RMN, de analiza spectrala, cromatografe, ciclotroane), de astronomie, de ecologie, de robotica, piscina si terenuri sportive, biblioteci, cercuri de literatura, teatru, poezie, boarding pentru elevi (aer conditionat, laptop si plasma in camera, internet), masini de teren pentru a indeplini diferite proiecte de geologie, de fizica a mediului, de ecologie, de studiu al poluarii mediului etc. Acolo, studentii trebuie sa depuna efort pentru a trece de examene. Aici, studentii, dand banul, trec foarte usor examenele, fiind in numar de 56 000 de absolventi pe an...
Cine isi inchipuie ca vestitul cod al lui Miclea si universitatile particulare ar constitui state of the art (ultimul racnet), e intr-o grava eroare. Sistemul lui Miclea doar sectioneaza, nu asigura invatarea pragmatica, desi e promovat de propaganda comunista cu sarle si trambite... Examenul pentru liceu e national in USA, la fel, in Franta si USA exista inspectorate si autoritati federale, pentru a se limita intruziunea activistului de partid. Daca activistul de partid se va implica in medicina si invatamant, politie, armata, putem fi siguri ca aceste domenii vor ajunge si mai mult in ruina. Directorul trebuie ales de profesori (consilii) si controlat de minister, inspectorate etc. Ar fi necesar si un FBI local pentru a se elimina coruptia autoritatilor locale (sa ne amintim de milioanele de euro cheltuite de primarii pe flori, pe firmele de partid, pe comisioanele pentru apropiati)! Titulatura profesorilor trebuie sa fie generala! Pentru a se asigura stabilitate sistemului!
Sistemul de invatamant ar trebui sa constituie un domeniu strategic, dar prin subfinantare si subsalarizare (asa se intampla acum: legea salarizarii unice determina discriminari iesite din comun pentru medici si profesori), acest lucru nu se intampla. Pentru tari ca USA, invatamantul si medicina constituie domenii strategice: in felul acesta, USA isi asigura progresul si isi dezvolta economia.
La noi, absolventii de facultati vor fi someri pe banda, pentru ca aici nu exista institute de cercetare, firme de ingineri care sa construiasca trenuri de mare viteza, avioane cu sisteme de salvare, autostrazi durabile, aparate medicinale performante, chiar pe baza de nanoboti, electronice, drumuri suspendate, aparate de monitorizare a traficului auto, zgarie-nori etc.
Sistemul privat nu prea exista in Romania, iar daca reforma invatamantului nu va fi doar propagandistica, atunci Romania nu va iesi din sistemul speculativ si manufacturier, de secol al XIX-lea, al economiei, fiind lipsita de progres si inalta tehnologie!

George-Felix
2009-08-21 15:09:49

Re: S'avem pardon!

La 2009-08-21 06:14:59, Ion Caramache a scris:
> Este interesant de ce Magda Severin, care pina acum a informat
> corect, asa, dintr-odata a schimbat makazul si incepe sa scrie precum
> Viktor Alexandr Ronczea. Cine a dat ukazul?


Da' daca nu e cu ucaz? Daca asa a inteles?
Daca e ca in faza cu Bellu Silber:?

"- Cu cat ai vandut tara Iuda?
- Domnule capitan, dl.Silber e un ideralist. El nu vionde tara, el o da gratis"


Felix

Ion Caramache
2009-08-21 17:06:43

Re: S'avem pardon!

La 2009-08-21 15:09:49, George-Felix a scris:

> La 2009-08-21 06:14:59, Ion Caramache a scris:
> > Este interesant de ce Magda Severin, care pina acum a informat
> > corect, asa, dintr-odata a schimbat makazul si incepe sa scrie precum
> > Viktor Alexandr Ronczea. Cine a dat ukazul?
>
>
> Da' daca nu e cu ucaz? Daca asa a inteles?
> Daca e ca in faza cu Bellu Silber:?
>
> "- Cu cat ai vandut tara Iuda?
> - Domnule capitan, dl.Silber e un ideralist. El nu vionde tara, el o
> da gratis"
>
>
> Felix
>

This iz za cueshtinS.

Ion Caramache
2009-08-21 17:46:57

Re: Universitatile particulare nu constituie o provocare pentru stat

endevour (...@gmail.com, IP: 93.122.252...)2009-08-21 10:42

>Universitatile particulare nu constituie o provocare pentru stat

> Universitatile particulare de stat, de tipul Spiru Haret, nu constituie o
> provocare pentru universitatile de stat.

Deci, sa se infiinteze universitati de stat particolere care sa provoace statu' si ceapitalishtii mioritici.

> In alte tari, universitatile particulare se respecta: acolo, o astfel de institutie are
>......boarding pentru elevi (aer conditionat, laptop si plasma in camera,
> internet),....

Chestia cu plasma in camera este MORTALA !

>..... Examenul pentru liceu e national in USA, la fel, in Franta si USA exista
> inspectorate si autoritati federale, pentru a se limita intruziunea activistului de
> partid.

" Examenul pentru liceu este national in USA " exista, dar.....ipseste cu desavirsire.
In USA inspectoratele si autoritatlie locale alese si platite din taxele locale sunt stapine pe domeniul lor. De aceea unele scoli sunt mai bune, iar altele mai proaste, sau, foarte proaste. Asta depinde de cit sunt de prosti alegatorii care voteaza conducerile si membrii districtelor scolare. Dar, tot in USA exista si competitie intre diversele tipuri de scoli preunuiversitare. Unele ( majoritatea ) sunt de stat, iar minoritatea sunt private. In ultimul timp a aparut trend-ul ca parintii sa poata alege unde sa-si trimita copii la scoli de stat, sau la scoli private.
Evident scolile private sunt ceva mai scumpe, dar merita paralele deoarece in ele se face carte. In multe state se aplica sistemul " voucher". Oricarui elev din cuprinsul unui district scolar i se aloca aceeasi suma de bani pe an, de obicei intre 3.500 si 8.000 dolari de caciula. Parintii decid daca sa-si trimita copilul la stat sau la particular. Unele scoli particulare se multumesc numai cu suma de la stat, altele sunt mai scumpe, sau mult mai scumpe decit scolile de stat.
Evident ca sindicatele profesorilor de la scolile de stat se opun cu indirjire acestui sistem deoarece sunt speriati ca vor ramine fara elevi. Iar politicienii democrati le tin isonul deoarece sindicatele participa cu parale multe la campaniile electorale ale candidatilor si partidului democrat.
Culmea este ca, raportat la calitate, eficienta financiara si calitatea scolilor preuniversitate particulare este mult mai buna decit aceea a scolilor de stat.
De aceea si sindicatele profesorilor se tem de concurenta, si se zbat pentru monopol.
Si, cum e prosti, da' multi.....concluzia se trage de la sine.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ciopartirea Ucrainei (4325 afisari)
 Udrea a premeditat jignirea Parlamentului (2806 afisari)
 Tradarea lui DIP a gonit americanii (2702 afisari)
 Circul Andronescu - Spiru Haret incheiat oficial (2099 afisari)
 Universitatea Oradea, fabrica de doctori bananieri (1822 afisari)
 Taiat in doua de un camion, mai are puterea sa ii vorbeasca celui care a filmat accidentul! (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE) (2586 afisari)
 Vanghelie dezvăluie: "Cei care au ascultat in comisia de anchetă Udrea au fost oameni din SPP puși de Băsescu" (1626 afisari)
 Avionul de supraveghere care poate zbura cinci ani non-stop! (FOTO) (1539 afisari)
 Elena Udrea "s-a blocat" in termeni": Comisia de ancheta mi-a trimis solicitări cu denumiri "pe care nu le ințeleg deloc gen jpg, gif sau pdf" VEZI VIDEO (1480 afisari)
 Marturii socante ale copiilor din Bucuresti abuzati de pedofili: participantii la orgii erau gay si se imbatau (1473 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00597 sec.