Ziua Logo
  Nr. 4616 de marti, 18 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2009-08-18
Deva din New York, USA (...@yahoo.com, IP: 66.108.2...)
2009-08-18 17:14
NAZISTUL HORIA PATAPIEVICI ATACA AMERICA

EW YORK MAGAZIN:
Nazistii la New York si CONSTANTA
Autor : Radu Toma


In New York traiesc peste 3 milioane de evrei americani, cifra reprezentnd mai mult de jumatate din populatia Israelului. Snt stranepotii, nepotii si copiii celor veniti acum 130-140 ani din Europa si, putini, din alte parti, sa se bucure de oportunitati, sa faca afaceri si, cei mai multi dintre ei, spre a scapa de antisemitism, persecutii si exterminarea fizica. S-au dus acolo si din vechea Romnie. n sudul Manhattanului, aproape de Wall Street, pe strada Rivington, se afla cea mai veche sinagoga din oras, naltata de evreii romani la 1880. New yorkez in anii '80, obisnuiam sa merg cu vechii prieteni sositi din tara, Virgil Candea, Emanoil Petrut s.a. la restaurantul lui nea Nicu Amiralu', emigrant din Dudesti, In cartierul Forrest Hills. Sa mncam telemea cu rosii si mici, serviti de un ajutor de chelner al lui Feri, din barul de jos, de la Athne Palace, a juns n America. 
Dintre toti cunoscutii evrei de acolo, cel mai important a fost Erich. Un om de 85 de ani, un gentleman perfect, refugiat n 1938 din Germania lui Hitler. Familia i-a ramas n urma si a disparut la Auschwitz. Am petrecut multe seri cu el, vorbea mai ales de patria lui, Germania, avea numai cuvinte de lauda pentru ea. Plngea nsa, uneori, cu ochi albastri si pomenea obsesiv numele german al fratelui sau, Kurt Gnther, disparut si el n Holocaust. Am aflat, astfel, nca o data, de la sarmanul Erich, ca oamenii au dreptul sa fie ce snt, sa creada ce vor si sa mearga unde vor... n ziarul de ieri a fost publicata o scrisoare neobisnuita, trimisa de o familie americana, sot si sotie, lui Traian Basescu. Cei doi solicita respectuos presedintelui sa dispuna masuri disciplinare pentru ctiva functionari ai statului romnan in misiune la New York, care comit abuzuri grave si incalca atit legea romana, ct si pe cea americana. Acestia interzic accesul liber al celor doi cetateni, sotul fiind originar din Romnia, la Centrul Cultural Romn din New York, dar, atentie, si in alte locuri din oras, unde trimisii tarii organizeaza manifestari culturale romnesti. Inclusiv In cartierul Tribeca, din vestul Manhattanului, intesat de librarii, biblioteci, teatre, sali de cinema si cluburi muzicale, unde pulseaza zi si noapte aproape toata viata cultural-artistica si intelectuala a marelui oras. Au interzis, prin urmare,in anul 2009, accesul si libera miscare a doi oameni liberi, unul roman american, prin orasul la portile caruia te ntmpina, de 120 ani, cea mai primitoare gazda din lume, Statuia Libertatii! Au pus gorilele pe ei si i-au izgonit in strada. in plin New York, deci, ctiva nazisti fac o alta lege, cea a discriminarii, interdictiei si a violentei. O supraveghetoare de la Centrul Cultural Romn - probabil o replica a faimoasei Frau Else Koch, gardiana SS din al II-lea razboi mondial, poreclita "cateaua de la Bergen Belsen" - crede ca poate sa lase sa intre acolo doar pe cine vrea ea. A dat dispozitie bodyguarzilor sa-i scoata pe vizitatorii americani in strada. Frau Corina Suteu, "directoarea", a precizat, conform autorilor scrisorii, ca a primit dispozitii in acest sens de la Horia-Roman Patapievici, seful Institutului Cultural Romn, de la Bucuresti. Alaturata este si poza sa cazona, in camasa verde-brun, cu o privire fanatica si o tunsoare ofitereasca, asa cum i sta bine unui adevarat Gauleiter. Visand, probabil, puciuri. Unul in balcoanele Parlamentului Romniei, altul mai departe, intr-o berarie la Mnchen. Iar altul foarte departe, peste Ocean, in preajma teatrului "La Mama",din cartierul Tribeca, din New York.












dorinP din Kanata (...@hotmail.com, IP: 216.208.140...)
2009-08-18 18:05
Re: NAZISTUL HORIA PATAPIEVICI ATACA AMERICA

De curiozitate, l-ai cunoscut pe Radu Toma, in perioada anilor 80, inainte sau dupa?

La 2009-08-18 17:14:15, Deva a scris:

> EW YORK MAGAZIN:
> Nazistii la New York si CONSTANTA
> Autor : Radu Toma
>
[...]


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hoara, trompeta PDL pe bani publici (2411 afisari)
 Algoritmul de concediere a functionarilor (1989 afisari)
 Udrea sfideaza Parlamentul (1812 afisari)
 Banuita Anastase (1773 afisari)
 Editorialul ideal (1530 afisari)
 Orgiile sexuale dintr-un club din Mallorca, inregistrate de turisti (FOTO/VIDEO) (4133 afisari)
 Vedeta din "Anatomia lui Gray" s-a filmat in timpul unei partide de sex in trei (FOTO/VIDEO) (2791 afisari)
 Doua colege de fabrica au descoperit ca sunt maritate cu acelasi barbat (2330 afisari)
 Expert rus: Rusia ar putea ataca Ucraina peste trei ani (2197 afisari)
 Ministerul Finantelor ii da o lovitura dura Elenei Udrea: O serie de cheltuieli facute la capitolul publicitate nu au baza legala! (2099 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00750 sec.