Ziua Logo
  Nr. 4609 de luni, 10 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-08-10
Deva din New York, USA (...@yahoo.com, IP: 74.73.177...)
2009-08-10 08:23
ATAC BANDITESC ORGANIZAT DE BASESCU LA NEW YORK




VICTOR NICOLAE

ORDIN DE RESTRICTIE

New York Magazin > Nr. 606 > Editorial

Avem de recucerit o demnitate romaneasca, avem o cultura reprezentativa valoroasa! Cum le facem cunoscute? Intelectualii puterii au un institut cultural, ce fac cu el? Romanii au o tara si o diaspora din ce in ce mai numeroasa. Seful statului a avut, ca prim marinar, o mandra flota: ce-a facut cu ea? Ce face acum cu Romania? Cand Iliestii si Basestii aveau flota, era revolutie. Cand au o intreaga tara la picioare, e criza si intram in recesiune? dar despre astea nu se mai vorbeste in presa bucuresteana,

unde si recentele tulburari din centrul Parisului au trecut sub o dubioasa tacere, in vreme ce toate fortele de ordine au primit ordinul secret de intensificare maxima a antrenamentelor privind lupta de strada.



FRAUDE INTELECTUALE

Si Plesu are o revista, atinsa de incremenirea in proiect. DILEMA lui VECHE ? Nr. 258 publica opiniile directoarei Institutului Cultural Roman de la New York, care se credea a fi o ?biata femeie? in CATAVENCU. Dilematic, s-a razgandit: ?Nu, nu cred ca sint o biata femeie si eu!? Acum, ea revendica ?un fel de obsesie a lucrului facut bine si in folosul celorlalti?. Leo o intreaba in serviciu comandat: ?Unde a disparut troublemaker-ul de serviciu ? Robert Horvath?! (Cel care a orchestrat campania anti-ICR provocata de expozitia ?Freedom for Lazy People?.) Desi stiu ca obtinusesi un ?restraining order? ? individul nu avea voie sa se apropie de tine la mai putin de o suta de metri??

Ce ?restraining order?? Ce ordin de restrictie emis impotriva unuia care n-ar avea voie sa se apropie de Corina Suteu? Nu s-a obtinut in justitie niciun astfel de act, de care ar fi trebuit sa stie si cel restrictionat, ca de aceea este pronuntata interdictia. Biata-nebiata femeie Corina consimte la dezinformare si adauga: ?Domnul Horvath n-a disparut (?) am fost foarte surprinsa ca fusese invitat la Ziua Nationala a Romaniei, organizata de consulatul din NY. A venit, a relansat foarte agresiv tot felul de injurii la adresa mea si a ICR (?) Mi-am spus opinia, in scris, catre MAE (?) cei care il tolereaza si incurajeaza pe Robert Horvath in continuare au o atitudine cel putin ambigua fata de tocmai principiile demnitatii diplomatice si a valorilor patriotice pe care pretind ca le apara.?

Ce-a facut MAE instiintat in scris? Discretie. Normal, sefii Corinei ar fi retras-o imediat, presati de principiile demnitatii diplomatice si valorilor patriotice ce se cer aparate cu deosebita fermitate, nu-i asa? Nu-ti periclitezi inaltul functionar obligat sa intretina amiabile relatii cu publicul in conditiile in care acesta necesita un ?restraining order?, fiind sistematic atacat? prin intermediul fortelor de ordine. Corina recunoaste telefonic inexistenta unui ?restraining order?, cand ?troublemaker?-ul o intreaba politicos despre minciuna din interviu. Leo mai mediteaza persuasiv: ?Stau sa ma-ntreb: ce se poate face cu asemenea ?cazuri? de (clara!) hartuire, sa-i zicem institutionala? Mi se pare anormal ca astfel de indivizi sa beneficieze de un fel de ?impunitate? pe motiv ca, vezi Doamne, sint ?dusi?: adica, ei cheama (degeaba) politia, voi de ce nu puteti sa-i dati in judecata?!?

Cum, chiar avem de-a face cu un caz de clara hartuire institutionala prin apel politienesc?! Leo, dezmeticeste-te! Politia americana a patruns repetat, dupa ora 21, in cladirea reprezentantelor romane de la New York, spatiu aparat printr-o imunitate diplomatica inexpugnabila. Situatia devine chiar ?dusa?, impinsa pana aici de cei ce cunosc adevarul, dar mistificarea roz, minciuna comoda si iresponsabilitatea cronica i-au impotentat temporar.



LIBERTATEA DE EXPRESIE

In 1 decembrie 2008, de Ziua Nationala a Romaniei, organizata de Consulatul din New York, este invitat la festivitate chiar ?troublemaker?-ul Robert Horvath. Corina nu va pierde prilejul de a-l vedea in catuse pe hartuitorul ei, numai sa intre in perimetrul celor o suta de metri restrictivi si paranoici. Ceea ce Robert face de cum intra pe usa. Este atat de ?dus?, dupa parerea lui Leo, incat se crede intr-o tara foarte libera, unde dreptul lui inalienabil de cetatean ii ofera la discretie toate oportunitatile comunicative. Deci, intreaba despre cum se cheltuiesc dolarii la ICR sau despre expozitia terorista a puturosilor din vara, aceea antiromaneasca, anticrestina si antisemita. Nimeni nu-i raspunde, de parca le-a luat mutu? graiul. Directoarea ICR si subalterna ei zambesc cu subinteles, iar consulul? isi asuma intreaga responsabilitate. Apare politia, asta americana. ?Dracu? te-a luat, mai, asta, perturbatorule, vom scapa de tine, ti-am copt-o!?

Daca ar fi navalit gradatii ordinii noastre, Robert ar fi zburat in strada si si-ar fi rupt oasele de caldaram. In cazul adunarilor protocolare si politia newyorkeza are un consemn special ? se poarta fara pic de menajament, pana ce agresorul e complet imobilizat. Si acum, atentie, vine scena cea mai tare, patentata sub slogan publicitar?



ONLY in NEW YORK!

Politistul american cu privire de erete si obraz masliniu il localizeaza printre invitati pe reclamat, se apropie profesional si, cand toata lumea din jur se asteapta sa-l umfle? ofiterul isi pune haina-n cap! Isi ascunde fata-n veston si cauta s-o stearga repede din zona. Superiorul lui, la fel. Incredibil, dar adevarat. ?Troublemaker?-ul lui Leo, hartuitorul institutional Robert, tine in mana un aparat de filmat si poarta-n piept ecusonul presei, verificat temeinic, trimestrial, de NYPD. Pretinsa lui agresiune cade sub incidenta Primului Amendament la Constitutia USA, care impiedica ingradirea libertatii de constiinta, a libertatii de exprimare si a libertatii presei. Cine sunt hartuitorii si incalcatorii acestui faimos amendament? Directoarea ICR-NY si subalterna ei. In loc sa raspunda civilizat reporterului cu ecuson verificat de politie, ele i-au pus pumnul in gura: furioase, au astupat cu palma, golaneste, obiectivul camerei si au chemat

conspirativ ofiterii. Aceasta este tot o parte dintr-o expozitie icerista, suteista, patapieviciana, antiromaneasca, una a mentalitatii diplomatice basesciene, dedata ?live?, in inima celui mai democrat oras al lumii, chiar la Public Library.

Avem diplomati lipsiti de diplomatie! Ce faceti cu ei?

Saltati-i, inlocuiti-i urgent cu altii, mai civilizati, mai conectati la realitatea internationala, pana ce nu-i prea tarziu? Imaginea Romaniei arata datorita si lor ca in caricaturile sponsorizate pe ban public, romanesc, la MoMA, muzeul unde se poate latra grafic pe un perete intreg fara a ramane acolo nici macar urma unei muscaturi autentice.



The court gave the defender a restraining order!

Minciunile jalnice ale ?Dilemei vechi? si ale altor reviste inrudite se inscriu intr-o denigrare mai ampla, bine coordonata. Ca si pe vremea securistilor scoliti, neoactivistii reinventeaza stari de conflict intre romani. Intelectualii lui Basescu ii discrediteaza metodic pe cei aflati in America, etichetati fara incetare ca mitocani de azbest, ca national-comunisti agresivi, ca golani tricolori, ca ramasite legionare, extremisti, negationisti, criminali, mancatori de sarmale, straromano-americani, kitscho-dependenti, provinciali, spioni sau hartuitori de joasa speta. Nu sunt crutati nici cei din tara: animale, gaozari, tiganci imputite, patrioti de tramvai, turma, stigmatizati cu fier rosu, corupti, degenerati, ingamfati, prosti, rai, manelisti, prostituati pe linii de centura, fecalici, mafioti, putori, omuleti patibulari, vulgari, agramati, bolovanosi, tocmai buni ca dupa spanzurare sa fie si urinati corosiv?

Criza globala va trezi insa curand in acesti patibulari stigmatizati o furie revolutionara adormita, dar bine sedimentata decembrist, si atunci? presedintele tarii, primul lui ministru si acolitii lor iresponsabili isi vor dori cu disperare un ?restraining order? impotriva romanilor de pretutindeni.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Esecul Traian Basescu (3720 afisari)
 Scufundarea Flotei (3193 afisari)
 Haremul ucigas cerseste clementa (1785 afisari)
 Turnul Babel la Cadastru (1673 afisari)
 Cameron Douglas risca inchisoarea pe viata (1392 afisari)
 Sex oral printre carucioarele de la hipermarket! - VIDEO INTERZIS MINORILOR (7654 afisari)
 La 12 ani, face sex cu zece barbati pe zi pentru a-si cumpara acadele (3293 afisari)
 BBC s-a facut de ras in Anglia! Au intrerupt rezumatul etapei pentru o tanara care statea pe WC (VIDEO)  (3234 afisari)
 Diplomat american filmat in Rusia in timp ce facea sex cu o prostituata (Video) (3049 afisari)
 Un Airbus a zburat cinci zile cu un mort la bord si nimeni nu a observat (2483 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00837 sec.