Ziua Logo
  Nr. 4560 de sambata, 13 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2009-06-13
cosor ion din SUA (...@msn.com, IP: 76.27.240...)
2009-06-13 00:40
cind ministrul

invatamitului va intelege ca adunarea mediilor ,cu cea de la teza unica sunt o aberatie de care profita cadrele didactice.notind in cursul anilor pe nepregatiti,in dauna elevilor meritosi.bine inteles pe spaga.cind aceasta bramburica va intelege ca admiterea in liceu sau facultate,trebuie facute fara a tine cont de notele din liceu sau clasele 5-8.admiterea sa se rezume numai la ce stie candidatul in acel moment.cind vor dispare aceste aranjamente care se fac inca din cursul elementar.chiar invatamintul asta nu poate scapa de aceste capuse si de mafia meditatiei?

M_D_L (...@email.ro, IP: 193.231.40...)
2009-06-14 16:33
Re: cind ministrul

La 2009-06-13 00:40:25, cosor ion a scris:

> invatamitului va intelege ca adunarea mediilor ,cu cea de la teza
> unica sunt o aberatie de care profita cadrele didactice.notind in
> cursul anilor pe nepregatiti,in dauna elevilor meritosi.bine inteles
> pe spaga.cind aceasta bramburica va intelege ca admiterea in liceu
> sau facultate,trebuie facute fara a tine cont de notele din liceu sau
> clasele 5-8.admiterea sa se rezume numai la ce stie candidatul in acel
> moment.cind vor dispare aceste aranjamente care se fac inca din cursul
> elementar.chiar invatamintul asta nu poate scapa de aceste capuse si
> de mafia meditatiei?
>

Nu va dati seama la ce dezastru s-a ajuns in invatamantul superior.
De cand pot sa intre la facultate fara examen, toti derbedeii si retardatii, secretarele si vanzatoatele, maistrii si chelnerii, etc, s-au facut studenti. Nu dau pe la orele de curs si nici pe la laboratoare (care inca sunt obligatorii), ajung in ultimul an cu examenele neluate din anul I, la discipline fundamentale, dar in final capata diploma fara sa stie nimic (mituindu-i pe profesori, sau promovati ca sa nu se desfiinteze grupele si sa dispara normele didactice).

La noi la facultate nu mai avem angajati cu studii medii, pentru ca laborantele si secretarele s-au "studentit" la locul de munca (promovati "colegial") . Nu poti sa le mai pui sa stearga un aparat de praf, fiindca au "studii superioare" si se simt jicnite (asta dupa ce au fost angajate tot pe pile - rude ale fostilor salariati - si oricum nu stiau sa faca ce este prevazut in fisa postului). Unei alte laborante i s-a transormat postul in unul de "informatician", desi nu programeaza nimic si tot ca dactilografa lucreaza. Avem angajat si un domn care este platit la nivelul conferentiarilor, desi se ocupa cu aprovizionarea (treaba pe care inainte de a fi adus pe post o faceau laborantii, care oricum nu trageau la jug) si cred ca duce sticlele cu apa minerala la muncitorii care lucreaza pe la vilele sefilor.
Nimeni nu se mai ocupa de service-ul aparaturii, sau sa puna lucrari noi. Singurul tehnician priceput (subinginer ) lucreaza de peste 15 ani la un copiator. Baga foaia de hartie pe o parte a aparatului si o scoate pe cealalta parte. Mai copiaza si cursuri la studenti si scoate un ban in plus. Este mai rentabil decat sa se chiorasca prin aparate si sa le puna la punct. Pentru ca nu se mai ocupa nimeni de aparatura, au casat scule de mare valoare pentru ca aveau o siguranta arsa, sau cablul de alimentare intrerupt. Le-a dat Tariceanu bani (miliarde de dolari - la nivelul tarii) si si-au cumparat (la preturi umflate) lucrari de laborator gandite de altii (de la Phywe sau Leybold).

Mania diplomelor a fost incurajata de toate guvernele de dupa '90, pentru ca au permis ca bugerarii sa fie platiti conform diplomei detinute, nu dupa ce lucreaza efectiv. Astfel, o secretara care a dobandit o diploma de studii de lunga durata (fara sa conteze in ce domeniu), este automat platita la nivel de studii superioare, desi ea se ocupa cu aceleasi treburi ca si inainte de a avea "facultate". Se plateste diploma, de asta au casunat toti sa devina studenti. Este o porcarie imensa, dar autoritatile se fac ca nu inteleg treaba asta.

Am fost zilele trecute sa asist la niste examene (la fizica) de la Politehnica. In amfiteatru erau in medie 90 de "studenti". Initial titularul cursului a dat un fel de preselectie, care sa-i elimine pe cei care erau habarnisti absoluti si sa nu ne pierdem toata ziua cu ei. I-a pus sa scrie: teorema lui Pitagora, aria cercului, sa transforme densitatea din g/cm^3 in kg/ m^3, etc. Doua treimi dintre ei au picat testul. Au copiat unii de la altii si au scris ca aria cercului este (pi x r^2)/2. Nu stiau cu cat este egal sin(pi/2). Va dati seama ca astia sunt viitorii ingineri ai Romaniei, care vor proiecta poduri si blocuri, care vor lucra ca mari specialisti pe la primarii si prin ministere (ca cei 15000 pe care i-a avut Emil Constantinescu pe timpul Conventiei Democrate).
L-am intrebat pe un student din sala, mai batran, care era subinginer si venise sa-si "completeze" studiile, de ce pierde timpul cu asa ceva si nu isi face la tara (unde avea casa si suficient teren) o prisaca cu o suta de stupi, ca ai fi mai castigat. Mi-a zis ca la serviciul la care lucreaza (tot la stat) au fost angajati multi "ingineri" tineri, care nu stiu sa faca nimic, dar ii dau ordine si trebuie sa faca si treburile lor.




     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nataraii (3059 afisari)
 Evreii l-au votat pe Ahmadinejad (2835 afisari)
 Nikola Tesla in arhivele FBI (2044 afisari)
 Falimente in lant (1854 afisari)
 Felix ii creeaza probleme lui Teszari (1733 afisari)
 Solista Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger, sexy pe plaja din Hawaii! (FOTO) (2478 afisari)
 Are 2,33 metri si e cea mai inalta... femeie din lume (VEZI FOTO) (1877 afisari)
 Susan Boyle, de nerecunoscut la revenirea pe scena! (VIDEO) (1826 afisari)
 Ronaldo si Paris Hilton, nopti fierbinti "scaldate" in sampanie de 30 de mii de dolari (1659 afisari)
 Berlusconi, vrăjit de una din femeile din corpul de gardă al președintelui libian (VIDEO) (1597 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00699 sec.