Ziua Logo
  Nr. 4547 de vineri, 29 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-05-29
Gargantua (...@hotmail.com, IP: 62.217.251...)
2009-05-29 11:37
Liberalismul, un cal aproape mort

Cu toate ifosele lor caraghioase, liberalii stiu ca ideologia lor nu mai are multi adepti in Europa. Grupul democrat-liberal din Parlamentul European e cel mai restrans, iar ideologia lor e perceputa mai degraba de centru-stanga, decat de dreapa. Liberalismul sec.VIII-XIX a deviat in stangism in sec. XX-XXI, cand principala sa preocupare este ocrotirea copiilor abandonati (baroneasa Nicholson) sau a homosexualilor (vezi cazul neobositei doamne Lalumiere).
Cat despre barfele de la PNL, colportate de ZIUA, nu merita comentate mai mult decat "o furtuna intr-un pahar cu apa"...
Eu cred ca o sa votez PNTCD, pentru ca imi plac ideile lui Milut si pentru ca acest partid a fost singurul care nu s-a aliat niciodata cu comunistii si s-a sacrificat pentru Romania, pe intreaga durata a existentei sale. Si sacrificat a ramas!

ionion din Iganga-Uganda (...@hotmail.com, IP: 88.103.57...)
2009-05-29 12:29
Cu ajutorul vostru PNL a crapat asa ca puneti-l bai pe Iliescu Secretar General al Romaniei. ndc


ce va mai jucati ...

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 86.121.161...)
2009-05-29 14:00
Re: Liberalismul, un cal aproape mort

Gargantua, din cate stiu si eu, da - liberalii europeni sint mai de centru-stanga. Insa, in Romania liberalii se situaeaza la dreapta. Iar persoane precum Patriciu se pozitioneaza clar la dreapta.
Ori pana la urma PNL-ul din ce e format? Asa in mare, zic. Din scheletul PL'93 . Partid pe care eu nu prea l-am prins. Dar din cate am auzit, nu sint dubii cum ca PL'93 nu ar fi fost un partid de dreapta. Si nici seniori precum Radu Campeanu nu pot fi acuzati de stangism.
Acum daca vrem sa privim lucrurile asa cum sint.


In privinta lui Milut,eu nu sint unul dintre cei care il critica. Mi-e chiar indiferent. Insa, am observat ca adevaratii taranisti nu prea il simpatizeaza, ceea ce ma face sa cred ca Milut nu e chiar taranist 100%. Sau cel putin nu poate fi identificat cu taranistii vechi.

Gargantua (...@hotmail.com, IP: 62.217.251...)
2009-05-29 14:46
Re: Liberalismul, un cal aproape mort - pentru octaa

Problema e ca in Romania multi se pretind ceea ce nu sunt. A fi de dreapta, in opinia mea, inseamna sa incurajezi initiativa privata, micii intreprinzatori, profesiunile liberale, sa intaresti autoritatea statului si sa dai cat mai putini bani de la buget pentru cheltuieli sociale, preferand investitiile si sustinerea economiei private.
Poate ca nu sunt suficient de bine informat, insa stiu ca PNL-ul, care se pretinde de dreapta, a marit foarte mult pensiile, a alimentat birocratia si plata de la buget a salariilor pentru peste 200.000 de noi functionari. Sunt informatii oficiale, nu inventiile cuiva. As fi fost de acord sa avem deficit excesiv, dar pentru ca guvernul liberal ar fi sustinut initiativa privata, profesiile liberale, investitiile in productie s.am.d., nu pentru ca a risipit bani publici pe salariile bugetarilor si pe pensii...
De aceea, din ciclul "faptele vorbeste", as zice ca, ajuns la putere, PNL-ul s-a comportat 100% ca un partid de stanga, acceptand tacit si sustinerea PSD in Parlament. Te intreb atunci: cine e de dreapta, cei care spun asta sau cei care iau/propun masuri de dreapta?

La 2009-05-29 14:00:51, octaaa a scris:

> Gargantua, din cate stiu si eu, da - liberalii europeni sint mai de
> centru-stanga. Insa, in Romania liberalii se situaeaza la dreapta.
> Iar persoane precum Patriciu se pozitioneaza clar la dreapta.
> Ori pana la urma PNL-ul din ce e format? Asa in mare, zic. Din
> scheletul PL'93 . Partid pe care eu nu prea l-am prins. Dar din cate
> am auzit, nu sint dubii cum ca PL'93 nu ar fi fost un partid de
> dreapta. Si nici seniori precum Radu Campeanu nu pot fi acuzati de
> stangism.
> Acum daca vrem sa privim lucrurile asa cum sint.
>
>
> In privinta lui Milut,eu nu sint unul dintre cei care il critica. Mi-e
> chiar indiferent. Insa, am observat ca adevaratii taranisti nu prea il
> simpatizeaza, ceea ce ma face sa cred ca Milut nu e chiar taranist
> 100%. Sau cel putin nu poate fi identificat cu taranistii vechi.
>

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 86.121.161...)
2009-05-29 15:05
Re: Liberalismul, un cal aproape mort - pentru octaa

Gargantua , ai dreptate .
Chiar nu prea am cu ce sa te contrazic.

Bine , oricum, pana la urma s-au luat si masuri de dreapta. De exemplu cota unica de impozitare vine de la dreapta, nu de la stanga.
Insa in privinta pensilor, a ajutoarelor sociale(laptop pentru elevi, etc) ai dreptate. Astea au fost niste greseli ale liberalilor.
Dar cred ca au venit si din faptul ca PSD_ul si PD-ul supralicitau ajutoarele sociale. Si astfel i-ar fi aruncat pe liberali afara de pe scena politica.

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2009-05-29 15:40
Re: Liberalismul, un cal aproape mort - pentru octaa

> Gargantua , ai dreptate .
> Chiar nu prea am cu ce sa te contrazic.
>
> Bine , oricum, pana la urma s-au luat si masuri de dreapta. De exemplu
> cota unica de impozitare vine de la dreapta, nu de la stanga.
> Insa in privinta pensilor, a ajutoarelor sociale(laptop pentru elevi,
> etc) ai dreptate. Astea au fost niste greseli ale liberalilor.
> Dar cred ca au venit si din faptul ca PSD_ul si PD-ul supralicitau
> ajutoarele sociale. Si astfel i-ar fi aruncat pe liberali afara de pe
> scena politica.

cota unica, neamestecul in economie, descentralizarea, investitiile, etc sunt liberale. Toate astea au dus la cresterea economica. IMM-urile au mers bine si fara ajutor de la stat ceea ce era foarte bine. Impozitarea globala (toata lumea la 16%) corecta. Investitiile in autostrazi poate ati uitat ca la conducerea transporturilor 3/4 din cei 4 ani au fost pdlisti. Crearea unui fond de plata pt casele care nu se puteau retroceda (fondul Proprietatea prima incercare romaneasca pt rezolvarea problemei). Neterminata din pacate. Prima data cand s-a vorbit in sanatate de "preventie". Aparitia asigurarilor "private" la sanatate.

Statutul medicului de familie si deci una din primele luari in considerare a profesiilor liberale.

Functionarul apolitic. S-a terminat si cu asta azi.

Liberalizarea pietei energiei si supararea bajetilor dastepti mai ales prezidentiali.

Dacia, Ford, Nokia si Ericsson. Nu e productie? Nu au fost investitii in "productie"?

si mai sunt.

Prima crestere mare de functionari realizata la "recalcularea pensiilor" a lui barbu tot de la pdl. A durat un an si ceva. Dupa ea se murea de foame la pensie.

Ce se intampla azi? Aceeasi functionari dar de data asta nu mai e grav ca sunt condusi de cine trebuie.

Si vrei sa-mi spui ca asta e 100% de stanga? Nu ma innebuni.
Pai atunci ce face boc, geoana si basecu sunt extrema stanga.

Iar Milut nici nu mai e presedinte de partid de ceva vreme. E bine ca gargantua il voteaza.

Cat despre "liberalismul european de stanga" asta este alta gogorita pe care am explicat-o la alwis.
Majoritatea PE se bazeaza pe liberalism economic. De aia exista consiliile de concurenta, etc.

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 86.121.161...)
2009-05-29 15:53
Shadow

Pai si eu ce am zis? Desigur nu am enumerat toate lucrurile bune. Dar nici toate lucrurile rele .
Eu doar am recunoscut ca pe final de mandat , liberalii au virat putin la stanga. Adica masurile bune pe care le amintesti , cred ca au fost facute pana in martie 2008.
Caci in ultimle 6 luni au cam disparut masurile bune, ele fiind inlocuite cu masurile populiste. Adica anul electoral i-a facut pe liberali sa uite ca-s liberali.
Asta e tot ce am zis eu.
Cat priveste guvernarea pe ansamblu ei, da si eu cred ca a fost cea mai buna de dupa '90.

Gargantua (...@hotmail.com, IP: 62.217.251...)
2009-05-29 16:09
Re: Liberalismul, un cal aproape mort - pentru shadow

Cota unica nu este inventia PNL-ului de azi, ci a factiunii Stolojan si a fost aplicata de coalitia PD-PNL, Dreptate si Adevar. Nu te face ca uiti!
Imi spui ca tot ce a fost rau la liberali se datoreaza PD-ului? Asta ar fi stat in picioare daca Tariceanu n-ar fi dat o minilovitura de stat si n-ar fi inlaturat de la guvernare partidul datorita caruia a ajuns acolo, pentru a guverna singur 2 ani. Poti sa nu fii PD-ist, dar gestul tot iti pare marlanesc si nesimtit, daca ai obraz tu insuti!
Care descentralizare liberala? Care investitii liberale? Te lauzi cu investitiile straine de la Dacia, Nokia si Ericsson, dar eu ma refer la CE-A FACUT GUVERNUL LIBERAL cu banii publici: unde si ce a investit? Aud?
Ai vorbit cu vreun medic de familie, sa vezi cat de "liberal" este? Sunt niste functionari, mai degraba decat medici, pentru ca tot ce fac este sa care hartii catre CNAS, dar platesc taxe imense. Vai mama lor de "profesionisti liberali"!
Incercarea cu Fondul proprietatea nu a facut decat sa inmulteasca cazurile Romaniei la CEDO, cu proprietarii ale caror case PUTEAU fi restituite, dar nu s-a vrut, inclusiv de catre Guvernul PNL.
Functionarul apolitic? Ma faci sa rad: pe ce lume traiesti? Directorul scolii la care preda sora-mea a fost numit pentru ca era liberal si tot de aia a fost dat afara. Iar cazul nu este o exceptie, este general.
Care liberalizare a pietei energiei? Aceea pe care o vroia Vosganian cand dorea sa reinfiinteze RENEL-ul, colos de stat? Iar ma faci sa rad, opreste-te!
Fiind din Franta, te inteleg ca nu prea stii ce se intampla la Bruxelles si in restul lumii, pentru ca asta e perceptia francezilor despre ce nu e francez: nu exista. Totusi, iti recomand sa mai cauti pe site-urile institutiilor europene si sa vezi ponderea si situarea politica a liberal-democratilor europeni, din care face parte si dragul tau PNL...

> cota unica, neamestecul in economie, descentralizarea, investitiile,
> etc sunt liberale. Toate astea au dus la cresterea economica.
> IMM-urile au mers bine si fara ajutor de la stat ceea ce era foarte
> bine. Impozitarea globala (toata lumea la 16%) corecta. Investitiile
> in autostrazi poate ati uitat ca la conducerea transporturilor 3/4
> din cei 4 ani au fost pdlisti. Crearea unui fond de plata pt casele
> care nu se puteau retroceda (fondul Proprietatea prima incercare
> romaneasca pt rezolvarea problemei). Neterminata din pacate. Prima
> data cand s-a vorbit in sanatate de "preventie". Aparitia
> asigurarilor "private" la sanatate.
>
> Statutul medicului de familie si deci una din primele luari in
> considerare a profesiilor liberale.
>
> Functionarul apolitic. S-a terminat si cu asta azi.
>
> Liberalizarea pietei energiei si supararea bajetilor dastepti mai ales
> prezidentiali.
>
> Dacia, Ford, Nokia si Ericsson. Nu e productie? Nu au fost investitii
> in "productie"?
>
> si mai sunt.
>
> Prima crestere mare de functionari realizata la "recalcularea
> pensiilor" a lui barbu tot de la pdl. A durat un an si ceva. Dupa ea
> se murea de foame la pensie.
>
> Ce se intampla azi? Aceeasi functionari dar de data asta nu mai e grav
> ca sunt condusi de cine trebuie.
>
> Si vrei sa-mi spui ca asta e 100% de stanga? Nu ma innebuni.
> Pai atunci ce face boc, geoana si basecu sunt extrema stanga.
>
> Iar Milut nici nu mai e presedinte de partid de ceva vreme. E bine ca
> gargantua il voteaza.
>
> Cat despre "liberalismul european de stanga" asta este alta gogorita
> pe care am explicat-o la alwis.
> Majoritatea PE se bazeaza pe liberalism economic. De aia exista
> consiliile de concurenta, etc.
>
>

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2009-05-29 16:33
Re: gargantua calare pe calul mort

> Cota unica nu este inventia PNL-ului de azi, ci a factiunii Stolojan
> si a fost aplicata de coalitia PD-PNL, Dreptate si Adevar. Nu te face
> ca uiti!

Pana acuma mi se "scornea" ca marii "creatori" ai cotei unice sunt economistii desavarsiti pogea si videanu. Va e rusine de ei acum? Sau strica la imagine? Stolojan ce treaba sa aibe cu cota unica? El e specialist in nationalizari, productie pe stoc, cadere economica, piata neagra si nu in ultimul rand inflatie cu 3 cifre. E realitatea guvernarii sale nu e inventia mea.
Cota unica a fost "inventia" (nu e inventie ca nu suntem noi primii care am introdus-o) sau mai bine zis alegerea atat a liberalilor cat si a pd-ului. Buna alegere pt a a scoate din marasm economia de piata "nefunctionala" cu care ne "alinta" UE.

> Imi spui ca tot ce a fost rau la liberali se datoreaza PD-ului? Asta
> ar fi stat in picioare daca Tariceanu n-ar fi dat o minilovitura de
> stat si n-ar fi inlaturat de la guvernare partidul datorita caruia a
> ajuns acolo, pentru a guverna singur 2 ani. Poti sa nu fii PD-ist,
> dar gestul tot iti pare marlanesc si nesimtit, daca ai obraz tu
> insuti!

Nu tot. Au si liberalii hibele lor. O parte amintite de octaa altele arhicunoscute de toata lumea cum a fost taxa auto de-anboulea. Trebuia gasita metoda de "protejare" pt o perioada scurta a productiei locale dar nu cu "hei rupismul" aberant liberal.

> Care descentralizare liberala?

Inseamna ca ai uitat ca legislativ au facut incompatibila ocuparea unei functii de functionar cu cea de membru de partid. Puteau face mai mult e drept. Ma refer exact la legea anulata de boc.

> Care investitii liberale? Te lauzi cu
> investitiile straine de la Dacia, Nokia si Ericsson, dar eu ma refer
> la CE-A FACUT GUVERNUL LIBERAL cu banii publici: unde si ce a
> investit? Aud?

Bani pt drumuri au fost cu duiumul. Pot fi acuzati pe buna dreptate liberalii pt lipsa de control la aceste investitii bechtel, bucuresti pitesti, bucuresti constanta, etc. Au mai fost cele din spitale si scoli. Ca si acolo s-au dus bani gramada unii neaccesati de tot felul de "primari" neajutorati si altii blocati in interese la minister (vina clara a ministrului pt asta).

> Ai vorbit cu vreun medic de familie, sa vezi cat de "liberal" este?
> Sunt niste functionari, mai degraba decat medici, pentru ca tot ce
> fac este sa care hartii catre CNAS, dar platesc taxe imense. Vai mama
> lor de "profesionisti liberali"!

Da intamplator am vorbit. Daca muncesc castiga daca le place sa "stea" nu prea. Iar taxele se platesc in principal pe venituri si nu pe "forfetare" decat in viziuni aberante pdlace.

> Incercarea cu Fondul proprietatea nu a facut decat sa inmulteasca
> cazurile Romaniei la CEDO, cu proprietarii ale caror case PUTEAU fi
> restituite, dar nu s-a vrut, inclusiv de catre Guvernul PNL.

Restituirea caselor este in mana PRIMARIILOR. In caz ca nu cunostaei acest aspect. Acolo unde a intervenit guvernul s-a restituit. Bran-ul de exemplu pe care eu personal cu toata optiunea mea liberala nu l-as fi restituit decat in conditii extrem de "dure" pt fostii proprietari.

> Functionarul apolitic? Ma faci sa rad: pe ce lume traiesti? Directorul
> scolii la care preda sora-mea a fost numit pentru ca era liberal si
> tot de aia a fost dat afara. Iar cazul nu este o exceptie, este
> general.

Serios? Si ai demonstrat "generalul" cu cazul dtale. La fostul meu liceu s-a dat pe bune examen de post. O intamplare deh.

> Care liberalizare a pietei energiei? Aceea pe care o vroia Vosganian
> cand dorea sa reinfiinteze RENEL-ul, colos de stat? Iar ma faci sa
> rad, opreste-te!

Dta nu faci diferenta intre piata si companie. Nu am ce sa discut in acest caz. Liberalizarea pietei insemna formarea pretului in urma cererii si ofertei si o eventuala bursa energetica.

> Fiind din Franta, te inteleg ca nu prea stii ce se intampla la
> Bruxelles si in restul lumii, pentru ca asta e perceptia francezilor
> despre ce nu e francez: nu exista.

Vorbesti sa nu adormi. Fara argumente ci doar cu aprirori. In plus cred ca stiu mult mai bine decat dumneata si tot felul de "intrusi" care candideaza ce se intampla la bruxelles si in principal in Europa. Mai invata.

> Totusi, iti recomand sa mai cauti
> pe site-urile institutiilor europene si sa vezi ponderea si situarea
> politica a liberal-democratilor europeni, din care face parte si
> dragul tau PNL...

Tu faci confuzii intre "grupul" liberal si politica liberala. Iti recomand si eu dtale sa te informezi e tot ce pot sa-ti spun. Vorbim dupa ce inveti.

Hai ca vorba francezului "ai paine pe plansa". Adica ai cu ce sa te ocupi lunile urmatoare daca imi asculti indemnurile la informare.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Armata ii da lui Boc cu pensiile-n cap (2768 afisari)
 Crin Antonescu izolat de anturaj (2203 afisari)
 Femeia cu gripa porcina si-a infectat familia (1411 afisari)
 ZIUA misca trupele la CJ Dambovita (1404 afisari)
 Juristul catastrofa ii da raportul lui Popescu (1319 afisari)
 La deshumarea lui Petrache Lupu oamenii au strigat: "Un Sfant"  (3201 afisari)
 Armata rusa, lovita de sclavie sexuala si prostitutie  (1823 afisari)
 Doi piloti americani au ucis din nepricepere si neglijenta 154 de persoane (1787 afisari)
 O copilă de 14 ani a fost sechestrată și obligată să intrețină relații sexuale cu șapte bărbați (1208 afisari)
 Un partid din Ucraina cere reintroducerea vizelor pentru cetatenii Romaniei din motive de demnitate nationala (1081 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00641 sec.