Ziua Logo
  Nr. 4547 de vineri, 29 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2009-05-29
cumanus (...@gmail.com, IP: 79.116.201...)
2009-05-29 12:08
Ati turnat D-le Longin?

> D-le, am dat o cautare pe Google, si uitati pe ce am dat (www.presa-zilei.ro, articol Ghidul jurnalistului turnator):
Ultimele deconspirari, prezentate ieri de „Ziua”, sint chiar cele ale redactorului-sef al ziarului, Adrian Patrusca, si ale senior-editorului Valentin Hossu-Longin. Primul sustine intr-o scurta nota ca a semnat un angajament in perioada liceului, cind tocmai isi facuse o trupa de rock. „Niciodata nu am dat nici un fel de informatii despre nimeni. Nici in scris, nici verbal. Nici inainte, nici dupa 1989. Ramine insa momentul de lasitate din liceu”, incheie Adrian Patrusca.
Desi mai voluminoasa, marturisirea lui Valentin Hossu-Longin lasa si mai multe intrebari fara raspuns. Acesta a fost pina in 1990 redactor principal la revista „Romania pitoreasca” si recunoaste ca a dat informatii despre turistii straini in declaratii, „toate laudative”. Apoi, dupa o vizita in Canada, i s-au solicitat „amanunte despre romanii intilniti in voiaj”. „Am scris asemenea informari si le-am semnat «Horea»“, recunoaste si Hossu-Longin. Nici unul dintre cei doi nu a putut fi contactat ieri pentru a da mai multe detalii, iar Sorin Rosca Stanescu, directorul de la „Ziua”, considera ca aceste marturisiri sint suficiente si spune ca a aflat abia ieri, din ziar, de ele. „Acest demers nu a fost facut pentru a rastigni pe cineva in piata publica”, spune directorul de la „Ziua”, precizind ca cei doi „sint inconjurati in continuare de dragoste si spirit de colegialitate”. „Surpriza e ca sint atit de putini”, mai spune acesta.

Spre deosebire de Rosca Stanescu, Victor Roncea, presedintele de la Civic Media, spune ca in redactie se stia de mult de experienta lui Adrian Patrusca. &#8222;In ce priveste marturisirea lui Valentin Hossu-Longin, aceasta arata ca, intr-adevar, nu puteai lucra in presa inainte de 1989 si sa pleci in strainatate fara sa dai note Securitatii, asa cum incearca acum sa sustina unii precum Cornel Nistorescu sau Ovidiu Ioanitoaia&#8221;, spune Victor Roncea. Lista celor care au colaborat cu Securitatea si scriu astazi la ziarul &#8222;Ziua&#8221; nu este insa definitivata prin marturisirile directorului, redactorului-sef si senior-editorului Hossu-Longin. Unii precum N.C. Munteanu sau Adrian Severin nu au raspuns inca apelului, altii, precum Dan Chiachir si Mihai Tanasescu, nu au putut fi contactati. Nu au raspuns apelului Civic Media nici cei care sint in concediu, precum Bogdan Comaroni, Dan Pavel sau Ioan Grosan. &#8222;Demersul nostru va continua pina cind ne vom lamuri cu privire la toti&#8221;, promite Roncea. <
Pina aici citatul. D-le va intreb cu respect: ati turnat???
Ca daca da, tot ceea ce scrieti dvs. poate sa aiba si o alta explicatie (motivatie), nu credeti?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Armata ii da lui Boc cu pensiile-n cap (2768 afisari)
 Crin Antonescu izolat de anturaj (2203 afisari)
 Femeia cu gripa porcina si-a infectat familia (1411 afisari)
 ZIUA misca trupele la CJ Dambovita (1404 afisari)
 Juristul catastrofa ii da raportul lui Popescu (1319 afisari)
 La deshumarea lui Petrache Lupu oamenii au strigat: "Un Sfant"  (3201 afisari)
 Armata rusa, lovita de sclavie sexuala si prostitutie  (1823 afisari)
 Doi piloti americani au ucis din nepricepere si neglijenta 154 de persoane (1787 afisari)
 O copilă de 14 ani a fost sechestrată și obligată să intrețină relații sexuale cu șapte bărbați (1208 afisari)
 Un partid din Ucraina cere reintroducerea vizelor pentru cetatenii Romaniei din motive de demnitate nationala (1081 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00715 sec.