Ziua Logo
  Nr. 4522 de marti, 28 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-04-28

Comentarii: 81, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2009-04-27 21:36:52

VA DOMINA DOCTRINA POPULARA ROMANIA SI EUROPA?

VA DOMINA DOCTRINA POPULARA ROMANIA SI EUROPA?
In urma esecurilor ideologiilor de partid in Romania asa cum este cfazul liberalismului taliban din PNL ,extremismului PRM sau a social democratiei marca PSD se pune problema ce a mai ramas ca ideologie politica in tara noastra.

Din fericire o serie de partide din Romania au adoptat doctrina majoritara din Europa politica si anumea doctrina populara.Avem aici partide vigurops construite ca PD-L sau UDMR dar si partode oarecum in deriva ca PNTCD sau PNG.
In cele ce urmeaza,pe baza de bibliografie vom prezenta,in limita unui spatiu limitat aspecte,sau unele aspecte ale doctrinei populare,doctrina care sta la baza unor partide ca PD-L.PNTCD,UDMR si chiar a PNGCD.
Avand in vedere calitatea materialului,personal nu am avut multe lucruri de adaugat.
Necesitatea unui astfel de material este necesar in forma sa cea mai calificata,mai males in acest moment cand partide ca PNL sau PSD ,in fapt,nu au doctrine vaabile ci doar niste doctrine hibride,pur afirmative si fara documentatie.
Este necesar precizari doctrinare a zonei politice romanesti care se revendica din gandirea crestin-democrata/populara.
Utilitatea imediata a unei astfel de precizari doctrinare este evidenta: nu se poate vorbi despre innoirea clasei politice fara sa se stie in numele caror principii si fundamente se petrece acest lucru. Altfel spus, o politica innoita nu poate sa cultive ambiguitatea doctrinar-etica din acest moment. In plus, prin delimitari si clarificari aparent teoretice, oferta politica prinde un contur ideatic dincolo de persoanele care reprezinta un partid sau altul in fata electoratului. Acesta din urma are astfel un instrument de comparatie intre declaratiile si faptele politice.
Din punct de vedere ideologic-politic, documentul de fata este si o contra-argumentare adusa teoriei potrivit careia epoca de fata este una a confuziei totale. Aglutinarea politica, lipsa de contur a ofertei de stanga si a celei de dreapta, nu fac altceva decat sa agraveze cancerul ce roade din interior exercitiul democratic: indiferentismul.
Despartirea de totalitarism sau reconcilierea Romaniei cu propria istorie
-Romania a inregistrat un decalaj negativ fata de celelalte state comuniste in ceea ce priveste despartirea de trecutul totalitar.
-Procesul comunismului nu trebuie privit strict in termeni institutionali – juridici.
-Condamnarea comunismului nu inseamna culpabilizarea intregului popor, ci ostracizarea celor care au contribuit la instaurarea si mentinerea acestui regim.
-Lustratia trebuie sa reprezinte un gest de responsabilitate civica si nu o arma de razbunare politica.
- Trebuie create conditiile optime de functionare pentru toate institutiile care au fost create in Romania pentru a permite reconcilierea cu propria sa istorie.
necesitatea Recompunerii institutionale a Romaniei contemporane
-Romania contemporana are nevoie de o redefinire a statului si a functiilor sale ca suma a initiativelor si a impulsurilor venite din partea corpului social.
-Statul are nevoie de o reabilitare in fata cetatenilor.
-A sosit momentul ca statul sa devina subsidiar, intervenind in viata cetatenilor doar atat cat este nevoie pentru a asigura respectarea drepturilor si libertatilor individuale, primatul dreptului, siguranta individuala si nationala, egalitatea sanselor, evitarea derapajelor sociale, protectia mediului inconjurator, asigurarea accesului la sanatate si educatie, demnitatea si afirmarea natiunii in lume.
- Romania europeana are nevoie de o reconsiderare a exercitiului puterii.
-Rolul decisiv al Presedintelui in viata statului este o imagine bine consolidata in mentalul colectiv al cetatenilor. Opinia publica are largi asteptari de la Presedinte dar acestea nu pot fi intru totul onorate. Presedintele trebuie investit cu reale atributii executive care sa conduca la un plus de unitate si stabilitate la nivelul puterii executive.
- In privinta Parlamentului, se impune sistemul unicameral si modificarea sistemului electoral.
-Reabilitatarea institutionala a Parlamentului este posibila prin restrangerea practicii ordonantelor de urgenta.
-Activitatea Guvernului trebuie sa aiba la baza principiul bunei guvernari.
-Justitia la standarde europene este osatura pe care ar trebui sa se construiasca mecanismul economic si statal al Romaniei. O justitie corupta si nefunctionala suprima increderea cetateanului in stat si in institutiile sale.
- Statul trebuie sa-si largeasca spectrul partenerilor sociali prin institutionalizarea unei relatii active cu sindicatele, patronatele, organizatiile non-guvernamentale.
-Partidele politice trebuie sa evolueze de la statutul de partide de patronaj care functioneaza pe baza unei relatii clientelare la cel de partide ideologice.
-Este necesar un primat al politicilor fata de politic.
-Administratia publica nu trebuie sa fie prelungirea unei descentralizari imperfecte.
- Reforma armatei: problema asistentei religioase, a statutului familiilor militarilor, a asociatiilor profesionale.

http://grupareaaproape.wordpress.com/

Atamild
2009-04-27 21:41:34

Istoria, asta!

Si o hotarara chiar dinainte, in laborator? Eu, :-) propun, sa o hotaram proaspat,
la locul de fata. Dreapta si frumoasa ca o zi aleasa.
Matilda

Alex.Pandrea
2009-04-27 21:43:01

Propaganda prin sondajele lui Felix,Mireille Matheu(Crin),Geoana,Vadim si tot neamul lor

Nici nu a inceput campania electorale,iar Excelenta sa presedintele basescu nu a intrat inca in hora prezidentiabililor ca a inceput rasboiul sondajelor.
daca candva se spunea ca fiecare senior cu onoarea sa,acuma onoarea lipsind,se poate spune ca fiecare prezidentiabil cu sondajul sau.
desi unii lideri de partid mai sunt inca obiectivi,motiv pentru care mai sunt si marginalizati

Vasile Dancu:Nimeni nu poate sa-l infranga pe Basescu!Vanghelie ii da lui Crin 5% din voturi,plus cele 2 voturi ale lui Iliescu si Oprescu.

Vasile Dancu este un membru PSD dar in acelasi timp el este un sociolog de mare clasa,capabil a se pronunta in multe situatii politice din tara noastra.

Viziunile sale sociologice,inclusiv in sociologia politica s-au adeverit aproape in totalitate.
Fiind asa cum am spus,inteligent,iar ca sociolog obiectiv chiar cand este implacabil, PSD s-a lepadat rapid de el si azi,cum se si mandreste el,este in primul rand sociolog si apoi simplu membru PSD.

Din aceste motive el este adesea chemat de catre mass media sa dea prognosticuri,lucru pe care l-am sesizat si pe care il redau in continuare.

Desi regula,dupa 1989 a fost ca nici un presedinte sa nu-si recastige mandatul(cu exceptia dlui Illiescu),Dl.Basescu este si va fi exceptia care intareste regula.

Si continua dl.Dancu:
In acest moment, insa, presedintele Basescu este cam greu de infrant.
Nu pentru ca are nu stiu ce cifre de notorietate sau de incredere, care sunt destul de mari cu sase luni inainte de alegeri, dar datorita felului in care actioneaza.

Este cel care merge sa faca rost de bani, se duce sa vorbeasca cu bancile, il ia pe guvernatorul Bancii Nationale, se duce in Harghita si in Covasna sa rezolve problemele romanilor,apare la sedintele de guvern si da replica lui Geoana cand acesta se arata nerecunascator.

Un asemenea presedinte jucator isi pastreaza intacte sansele in alegeri si devine si un motor pentru PD-L si cei legati sau recomandati de el.

Dancu ia in deradere sloganul lansat pe piata de unii pseudopoliticieni,al lansarii unui candidat antisistem,gen Obama,unde fie vorba intre noi se bat a fi Geoana si Antonescu si de ce nu Vadim sau Gigi.

Dar acel candidat antisistem este insasi dl. Traian Basescu .

El este fundamental un politician antisistem.

Chiar si atunci cand conduce sistemul.

Vedeti,spune sociologul, sistemul este inert si el il misca, desi el este intr-o functie in care nu are prerogative si nu are mijloace foarte multe sa faca asta.

De aceea ma gandesc eu, vazand inertia si imobilismul adversarilor politici, nu cred ca exista foarte multe personaje care sa creasca sau sa aiba sanse ca fiind mai antisistem decat Basescu.

Oricum, daca ar fi sa vorbim despre cine este cel mai puternic contracandidat pentru turul al doilea, atunci el este reprezentantul PSD cu siguranta.

Ne putem iluziona ca va veni cineva de pe pajiste, cum se spune, sau de pe miriste,cum este cazul lui Crin Antonescu?

Ce poate oferi Antonescu cu un partid in descrestere si care se va opri la 7-9%.Nici proteza Oprescu nu-i va folosi.

Acest presedinte de partid, repetent de 3 ori la facultatea de istorie (dupa anticomunistul si autorul Holocaustului rosu,Florin Matrescu),acum nici mai mult nici mai putin doreste sa conduca Romania si sa-l elimine pe Basescu si impreuna cu mentorii sai (Iliescu si Patriciu) sa instituie un nou regim,un alt fel de comunism hibrid,altoit cu un liberalism oligarhic,care pana la urma se aseamana cu regimul nomenclaturii comuniste.
Oprescu nu a facut nimic semnificativ in Bucuresti pentru a-si creste propria popularitate,dar sa mai dea si la altul.
Daca vrem si sa radem,iata ce spune acum serios dl.Vanghelie: Cat despre Crin Antonescu, Vanghelie crede ca va fi votat de cel mult 5% din populatie.

Sigur, domnul Antonescu de la cei 5% pe care-i va lua va mai primi doua voturi in plus de la domnul Iliescu si de la domnul Oprescu. Evident, spune vanghelie,eu asa am inteles, referindu-se la declaratiile de apreciere ale unor lideri PSD la adresa liberalului Antonescu.
Deci dl.Crin are sanse mari ,mai ales ca vestita Coalitia anti-Basescu a gasit baiatul destept,adica pe Sorin Oprescu si,bine inteles pe puerilul bancher care crede ca poate cumpara cu bani si Presedentia Romaniei.

Este deci imposibil sa vina cineva din afara,iar independentii,intr-un asemenea scrutin national au doar sansa de a se face de ras.
Nici unirea in turul doi intr-o coalitie anti-Basescu nu are mare importanta atata timp cat o asemenea coalitie este aproape permanenta si nu putem decat sa-i numaram esecurile.
Al doilea partid care se afla acum in sondaje, aproape la egalitate cu PDL, este cel care-l va da pe challengerul actualului presedinte. Si acesta va fi Mircea Geoana.

Dar Geoana nu are reale sanse atata timp cat insasi Iliescu indeamna PSD-istii sa-l voteze pe Crin.

Ori cu un PSD divizat si in pericol de scindare nu se poate vorbi de o adevarata forta electorala,mai ales ca guvernul din care face parte PSD ia masuri nepopulare.

Deci se pare ca epoca Basescu se va prelungi si poate dupa alti 5 ani sa apara acel lider real tanar,progresist si cu sanse electorale.


Hokusai san
2009-04-27 21:50:21

MULTI l-au votat pe Basescu, pentru ca sa nu iasa A.Nastase presedinte, aceia nu-l mai voteaza acum!

Ei il voteaza , acum, pe C. Antonescu pentru ca sa nu iasa Basescu presedinte, la toamna!

Hokusai san
2009-04-27 21:57:00

Re: VA DOMINA DOCTRINA POPULARA ROMANIA SI EUROPA? / Vei face propaganda pentru C. Antonescu, la

alegerile de peste 5 ani, el e viitorul presedinte al tarii, incepind de anul asta!

ACUM iti pierzi timpul si energia de pomana facind propaganda pro Basescu, NU VA CISTIGA UN NOU MANDAT!




La 2009-04-27 21:36:52, Alex.Pandrea a scris:

> VA DOMINA DOCTRINA POPULARA ROMANIA SI EUROPA?
> In urma esecurilor ideologiilor de partid in Romania asa cum este
> cfazul liberalismului taliban din PNL ,extremismului PRM sau a social
> democratiei marca PSD se pune problema ce a mai ramas ca ideologie
> politica in tara noastra.
>
> Din fericire o serie de partide din Romania au adoptat doctrina
> majoritara din Europa politica si anumea doctrina populara.Avem aici
> partide vigurops construite ca PD-L sau UDMR dar si partode oarecum
> in deriva ca PNTCD sau PNG.
> In cele ce urmeaza,pe baza de bibliografie vom prezenta,in limita unui
> spatiu limitat aspecte,sau unele aspecte ale doctrinei
> populare,doctrina care sta la baza unor partide ca PD-L.PNTCD,UDMR si
> chiar a PNGCD.
> Avand in vedere calitatea materialului,personal nu am avut multe
> lucruri de adaugat.
> Necesitatea unui astfel de material este necesar in forma sa cea mai
> calificata,mai males in acest moment cand partide ca PNL sau PSD ,in
> fapt,nu au doctrine vaabile ci doar niste doctrine hibride,pur
> afirmative si fara documentatie.
> Este necesar precizari doctrinare a zonei politice romanesti care se
> revendica din gandirea crestin-democrata/populara.
> Utilitatea imediata a unei astfel de precizari doctrinare este
> evidenta: nu se poate vorbi despre innoirea clasei politice fara sa
> se stie in numele caror principii si fundamente se petrece acest
> lucru. Altfel spus, o politica innoita nu poate sa cultive
> ambiguitatea doctrinar-etica din acest moment. In plus, prin
> delimitari si clarificari aparent teoretice, oferta politica prinde
> un contur ideatic dincolo de persoanele care reprezinta un partid sau
> altul in fata electoratului. Acesta din urma are astfel un instrument
> de comparatie intre declaratiile si faptele politice.
> Din punct de vedere ideologic-politic, documentul de fata este si o
> contra-argumentare adusa teoriei potrivit careia epoca de fata este
> una a confuziei totale. Aglutinarea politica, lipsa de contur a
> ofertei de stanga si a celei de dreapta, nu fac altceva decat sa
> agraveze cancerul ce roade din interior exercitiul democratic:
> indiferentismul.
> Despartirea de totalitarism sau reconcilierea Romaniei cu propria
> istorie
> -Romania a inregistrat un decalaj negativ fata de celelalte state
> comuniste in ceea ce priveste despartirea de trecutul totalitar.
> -Procesul comunismului nu trebuie privit strict in termeni
> institutionali – juridici.
> -Condamnarea comunismului nu inseamna culpabilizarea intregului popor,
> ci ostracizarea celor care au contribuit la instaurarea si mentinerea
> acestui regim.
> -Lustratia trebuie sa reprezinte un gest de responsabilitate civica si
> nu o arma de razbunare politica.
> - Trebuie create conditiile optime de functionare pentru toate
> institutiile care au fost create in Romania pentru a permite
> reconcilierea cu propria sa istorie.
> necesitatea Recompunerii institutionale a Romaniei contemporane
> -Romania contemporana are nevoie de o redefinire a statului si a
> functiilor sale ca suma a initiativelor si a impulsurilor venite din
> partea corpului social.
> -Statul are nevoie de o reabilitare in fata cetatenilor.
> -A sosit momentul ca statul sa devina subsidiar, intervenind in viata
> cetatenilor doar atat cat este nevoie pentru a asigura respectarea
> drepturilor si libertatilor individuale, primatul dreptului,
> siguranta individuala si nationala, egalitatea sanselor, evitarea
> derapajelor sociale, protectia mediului inconjurator, asigurarea
> accesului la sanatate si educatie, demnitatea si afirmarea natiunii
> in lume.
> - Romania europeana are nevoie de o reconsiderare a exercitiului
> puterii.
> -Rolul decisiv al Presedintelui in viata statului este o imagine bine
> consolidata in mentalul colectiv al cetatenilor. Opinia publica are
> largi asteptari de la Presedinte dar acestea nu pot fi intru totul
> onorate. Presedintele trebuie investit cu reale atributii executive
> care sa conduca la un plus de unitate si stabilitate la nivelul
> puterii executive.
> - In privinta Parlamentului, se impune sistemul unicameral si
> modificarea sistemului electoral.
> -Reabilitatarea institutionala a Parlamentului este posibila prin
> restrangerea practicii ordonantelor de urgenta.
> -Activitatea Guvernului trebuie sa aiba la baza principiul bunei
> guvernari.
> -Justitia la standarde europene este osatura pe care ar trebui sa se
> construiasca mecanismul economic si statal al Romaniei. O justitie
> corupta si nefunctionala suprima increderea cetateanului in stat si
> in institutiile sale.
> - Statul trebuie sa-si largeasca spectrul partenerilor sociali prin
> institutionalizarea unei relatii active cu sindicatele, patronatele,
> organizatiile non-guvernamentale.
> -Partidele politice trebuie sa evolueze de la statutul de partide de
> patronaj care functioneaza pe baza unei relatii clientelare la cel de
> partide ideologice.
> -Este necesar un primat al politicilor fata de politic.
> -Administratia publica nu trebuie sa fie prelungirea unei
> descentralizari imperfecte.
> - Reforma armatei: problema asistentei religioase, a statutului
> familiilor militarilor, a asociatiilor profesionale.
>
> http://grupareaaproape.wordpress.com/
>
>

MTV
2009-04-27 21:58:06

Nu va grabiti

d-le Stanescu.Sondajele mint in Romania.Scaderea lui Basescu e clara,dar nu catastrofala.Iar omul nu se va da in laturi de la nimic sa castige,aici e pericolul si aici aveti dreptate.A,si ceva pt.dl.AlexPandrea:d-le,aveti ceva de geniu pustiu in dvs.Nu aveti cu cine comunica in viata de zi cu zi si de aceea perorati in nestire pe aici?Sunteti ca un duh pisalog si plictisitor.Ce face singuratatea si lipsa de ocupatie din om...

Alex.Pandrea
2009-04-27 22:02:11

Re: Dar de munca de reconfortare ai auzit seniore.NDC

La 2009-04-27 21:58:06, MTV a scris:

> d-le Stanescu.Sondajele mint in Romania.Scaderea lui Basescu e
> clara,dar nu catastrofala.Iar omul nu se va da in laturi de la nimic
> sa castige,aici e pericolul si aici aveti dreptate.A,si ceva
> pt.dl.AlexPandrea:d-le,aveti ceva de geniu pustiu in dvs.Nu aveti cu
> cine comunica in viata de zi cu zi si de aceea perorati in nestire pe
> aici?Sunteti ca un duh pisalog si plictisitor.Ce face singuratatea si
> lipsa de ocupatie din om...
>

Hokusai san
2009-04-27 22:05:47

Re: MULTI l-au votat pe Basescu, pentru ca sa nu iasa A.Nastase presedinte, aceia nu-l mai voteaza acum!

Aici vorbeam de votantii inteligenti, nu de cei timpiti.


La 2009-04-27 21:50:21, Hokusai san a scris:

> Ei il voteaza , acum, pe C. Antonescu pentru ca sa nu iasa Basescu
> presedinte, la toamna!
>

Solitude
2009-04-27 22:40:06

:)

Am o vaga senzatie de deja vu!
Cand am mai vazut asa abundenta de sondaje Basesc-scoboratoare!?... Parca in 2007....

drina
2009-04-27 22:40:21

cred

acest sondaj este un dar otravit pentru adversarii pd-l si ai presedintelui basescu .asa ca dl alex.pandrea s-a mobilizat si s-a straduit degeaba .

Alistar
2009-04-27 22:41:10

Hokusai san
2009-04-27 22:49:35

Hokusai san
2009-04-27 22:52:00

Re: cred, crezi gresit, sau te faci, joci teatru...

La 2009-04-27 22:40:21, drina a scris:

> acest sondaj este un dar otravit pentru adversarii pd-l si ai
> presedintelui basescu .asa ca dl alex.pandrea s-a mobilizat si s-a
> straduit degeaba .
>

danie1
2009-04-27 22:53:46

Re: VA DOMINA DOCTRINA POPULARA ROMANIA SI EUROPA?

La 2009-04-27 21:36:52, Alex.Pandrea a scris:

> VA DOMINA DOCTRINA POPULARA ROMANIA SI EUROPA?
> In urma esecurilor ideologiilor de partid in Romania asa cum este
> cfazul liberalismului taliban din PNL ,extremismului PRM sau a social
> democratiei marca PSD se pune problema ce a mai ramas ca ideologie
> politica in tara noastra.
>
> Din fericire o serie de partide din Romania au adoptat doctrina
> majoritara din Europa politica si anumea doctrina populara.Avem aici
> partide vigurops construite ca PD-L sau UDMR dar si partode oarecum
> in deriva ca PNTCD sau PNG.
> In cele ce urmeaza,pe baza de bibliografie vom prezenta,in limita unui
> spatiu limitat aspecte,sau unele aspecte ale doctrinei
> populare,doctrina care sta la baza unor partide ca PD-L.PNTCD,UDMR si
> chiar a PNGCD.
> Avand in vedere calitatea materialului,personal nu am avut multe
> lucruri de adaugat.
> Necesitatea unui astfel de material este necesar in forma sa cea mai
> calificata,mai males in acest moment cand partide ca PNL sau PSD ,in
> fapt,nu au doctrine vaabile ci doar niste doctrine hibride,pur
> afirmative si fara documentatie.
> Este necesar precizari doctrinare a zonei politice romanesti care se
> revendica din gandirea crestin-democrata/populara.
> Utilitatea imediata a unei astfel de precizari doctrinare este
> evidenta: nu se poate vorbi despre innoirea clasei politice fara sa
> se stie in numele caror principii si fundamente se petrece acest
> lucru. Altfel spus, o politica innoita nu poate sa cultive
> ambiguitatea doctrinar-etica din acest moment. In plus, prin
> delimitari si clarificari aparent teoretice, oferta politica prinde
> un contur ideatic dincolo de persoanele care reprezinta un partid sau
> altul in fata electoratului. Acesta din urma are astfel un instrument
> de comparatie intre declaratiile si faptele politice.
> Din punct de vedere ideologic-politic, documentul de fata este si o
> contra-argumentare adusa teoriei potrivit careia epoca de fata este
> una a confuziei totale. Aglutinarea politica, lipsa de contur a
> ofertei de stanga si a celei de dreapta, nu fac altceva decat sa
> agraveze cancerul ce roade din interior exercitiul democratic:
> indiferentismul.
> Despartirea de totalitarism sau reconcilierea Romaniei cu propria
> istorie
> -Romania a inregistrat un decalaj negativ fata de celelalte state
> comuniste in ceea ce priveste despartirea de trecutul totalitar.
> -Procesul comunismului nu trebuie privit strict in termeni
> institutionali – juridici.
> -Condamnarea comunismului nu inseamna culpabilizarea intregului popor,
> ci ostracizarea celor care au contribuit la instaurarea si mentinerea
> acestui regim.
> -Lustratia trebuie sa reprezinte un gest de responsabilitate civica si
> nu o arma de razbunare politica.
> - Trebuie create conditiile optime de functionare pentru toate
> institutiile care au fost create in Romania pentru a permite
> reconcilierea cu propria sa istorie.
> necesitatea Recompunerii institutionale a Romaniei contemporane
> -Romania contemporana are nevoie de o redefinire a statului si a
> functiilor sale ca suma a initiativelor si a impulsurilor venite din
> partea corpului social.
> -Statul are nevoie de o reabilitare in fata cetatenilor.
> -A sosit momentul ca statul sa devina subsidiar, intervenind in viata
> cetatenilor doar atat cat este nevoie pentru a asigura respectarea
> drepturilor si libertatilor individuale, primatul dreptului,
> siguranta individuala si nationala, egalitatea sanselor, evitarea
> derapajelor sociale, protectia mediului inconjurator, asigurarea
> accesului la sanatate si educatie, demnitatea si afirmarea natiunii
> in lume.
> - Romania europeana are nevoie de o reconsiderare a exercitiului
> puterii.
> -Rolul decisiv al Presedintelui in viata statului este o imagine bine
> consolidata in mentalul colectiv al cetatenilor. Opinia publica are
> largi asteptari de la Presedinte dar acestea nu pot fi intru totul
> onorate. Presedintele trebuie investit cu reale atributii executive
> care sa conduca la un plus de unitate si stabilitate la nivelul
> puterii executive.
> - In privinta Parlamentului, se impune sistemul unicameral si
> modificarea sistemului electoral.
> -Reabilitatarea institutionala a Parlamentului este posibila prin
> restrangerea practicii ordonantelor de urgenta.
> -Activitatea Guvernului trebuie sa aiba la baza principiul bunei
> guvernari.
> -Justitia la standarde europene este osatura pe care ar trebui sa se
> construiasca mecanismul economic si statal al Romaniei. O justitie
> corupta si nefunctionala suprima increderea cetateanului in stat si
> in institutiile sale.
> - Statul trebuie sa-si largeasca spectrul partenerilor sociali prin
> institutionalizarea unei relatii active cu sindicatele, patronatele,
> organizatiile non-guvernamentale.
> -Partidele politice trebuie sa evolueze de la statutul de partide de
> patronaj care functioneaza pe baza unei relatii clientelare la cel de
> partide ideologice.
> -Este necesar un primat al politicilor fata de politic.
> -Administratia publica nu trebuie sa fie prelungirea unei
> descentralizari imperfecte.
> - Reforma armatei: problema asistentei religioase, a statutului
> familiilor militarilor, a asociatiilor profesionale.
>
> http://grupareaaproape.wordpress.com/
>
>
care antonescu presedinte? stai sa mai cresca deocamdata este cam necopt.poate un duda daca nu basescu.dar mai asteptam poate mai apare careva mai cu scaun la cap.

Stefan Caliga
2009-04-28 00:38:07

Penurie de oameni credibili

Toata lumea il critica pe Traian Basescu.
Dupa umila mea parere este un lucru extraordinar. Critica dovedeste mobilizare si naste o lupta politica ce poate fi benefica.
Ce bine ar fi ca in arena politica sa avem si concurenti pe masura.
Adica... sa nu ne intrebam, precum un personaj al lui Caragiale: "Eu..., cu cine votez?!"

Cristian88
2009-04-28 00:38:28

Re: MULTI l-au votat pe Basescu, pentru ca sa nu iasa A.Nastase presedinte, aceia nu-l mai voteaza a

Spui prostii, crin antonescu are mai multe sanse sa ajunga director pe la firmele lui Patriciu, ori comentator sportiv la la Televiziunile lui Felix decat presedinte al Romaniei.
Asta este o propaganda ieftina, mai bine s-ar lua de mana cu toti "Telectualii" liberali care se dau "independenti"si apolitici , la fel de apolitici ca si unii jurnalisti ,si ar emigra la Moldoveni ,astfel iar invata si pe ei "spiritul capitalist" si onoarea de trufanda cu papion.

.Sobru.
2009-04-28 01:00:40

Re: Penurie de oameni credibili

Oricine e mai credibil decat canalia de la Cotroceni la ora asta. Ai priceput? Vinde gogosi in alta parte.

Solitude
2009-04-28 01:03:56

Re: :)

Esti bolnav, .Sobru-le!
Pentru tine nu am decat mila, o infinita mila!
:)

Alecs.Pandrea
2009-04-28 01:11:03

Preaiubitului fiu al natiei,excelentei sale Alex.Pandrea

Nu te-ai saturat de lins dosul idolului tau ??! sau de la atita lins i-au rosit b..ile aluia si acuma le aerisesti ? Prea multa importanta se acorda ineptiilor postate de excelenta ta.ar trebui sa nu fii bagat in seama cu hihiielile tale identic bahice cu ale celui lins de tine.cred ca de fapt esti o ea si inca una frigida si posibil si blonda.

.Sobru.
2009-04-28 05:17:25

Re: Preaiubitului fiu al natiei,excelentei sale Alex.Pandrea

Cum sa se sature? Betivul sparcaie rahati incontinuu. Si se bese non stop. Cum sa se opreasca scatofagul asta?
La fel sint si toti tampitii care voteaza excremetul asta uman si partidul lui de gunoaie.

FB
2009-04-28 07:31:43

Romanii nu vor sa traiasca mai bine

Ei il vor pe Basescu.Et.co.Adica ,fiica parlamentara UE ,Elena Udrea *ministru*.Si Boc prim-ministru .Spre deliciul baietilor cu ochi albastrii ale caror batraneti par asigurate..

ionion
2009-04-28 07:34:01

Cu deosebita bucurie va anunt ca in urma cu cateva clipe si-a anuntat candidatura


Nea Salam .

Asa nivel "intelectal" - asa prishidinti !

Veniti cat mai multi la vot si aduceti si mushtar !
Pofta buna !


stan patitu
2009-04-28 08:29:26

L-AM VOTAT...

L-am votat pe Basescu pentru ca era inspirat si in consecinta vorbea bine. Cred ca era sincer. Puterea l-a schimbat. Se vede pe fata lui. Acum este mai versat dar pentru un cetatean de rind ca mine nu mai este interesant. Este incrincenat, nu stie sa ierte, sa fie intelegator cu semenii lui care sunt asa cum sunt si nu pot fi adusi altii de import. A devenit si demagog. Este mincinos. Mai grav este ca nu mai are capacitatea de a da speranta oamenior. Asta este defectul principal care il face si INUTIL. Confunda redarea sperantei cu minciuna ceeace nu este acelasi lucru. Pentru a reda speranta trebuie sa creada si el in ce spune. Trebuie sa vina un roman nou la putere capabil de a reda oamenilor speranta, macar o vreme...

acv99
2009-04-28 08:39:18

Re: VA DOMINA DOCTRINA POPULARA ROMANIA SI EUROPA?

La 2009-04-27 21:36:52, Alex.Pandrea a scris:

> VA DOMINA DOCTRINA POPULARA ROMANIA SI EUROPA?
> In urma esecurilor ideologiilor de partid in Romania asa cum este
> cfazul liberalismului taliban din PNL ,extremismului PRM sau a social
> democratiei marca PSD se pune problema ce a mai ramas ca ideologie
> politica in tara noastra.
>
> Din fericire o serie de partide din Romania au adoptat doctrina
> majoritara din Europa politica si anumea doctrina populara.Avem aici
> partide vigurops construite ca PD-L sau UDMR dar si partode oarecum
> in deriva ca PNTCD sau PNG.
> In cele ce urmeaza,pe baza de bibliografie vom prezenta,in limita unui
> spatiu limitat aspecte,sau unele aspecte ale doctrinei
> populare,doctrina care sta la baza unor partide ca PD-L.PNTCD,UDMR si
> chiar a PNGCD.
> Avand in vedere calitatea materialului,personal nu am avut multe
> lucruri de adaugat.
> Necesitatea unui astfel de material este necesar in forma sa cea mai
> calificata,mai males in acest moment cand partide ca PNL sau PSD ,in
> fapt,nu au doctrine vaabile ci doar niste doctrine hibride,pur
> afirmative si fara documentatie.
> Este necesar precizari doctrinare a zonei politice romanesti care se
> revendica din gandirea crestin-democrata/populara.
> Utilitatea imediata a unei astfel de precizari doctrinare este
> evidenta: nu se poate vorbi despre innoirea clasei politice fara sa
> se stie in numele caror principii si fundamente se petrece acest
> lucru. Altfel spus, o politica innoita nu poate sa cultive
> ambiguitatea doctrinar-etica din acest moment. In plus, prin
> delimitari si clarificari aparent teoretice, oferta politica prinde
> un contur ideatic dincolo de persoanele care reprezinta un partid sau
> altul in fata electoratului. Acesta din urma are astfel un instrument
> de comparatie intre declaratiile si faptele politice.
> Din punct de vedere ideologic-politic, documentul de fata este si o
> contra-argumentare adusa teoriei potrivit careia epoca de fata este
> una a confuziei totale. Aglutinarea politica, lipsa de contur a
> ofertei de stanga si a celei de dreapta, nu fac altceva decat sa
> agraveze cancerul ce roade din interior exercitiul democratic:
> indiferentismul.
> Despartirea de totalitarism sau reconcilierea Romaniei cu propria
> istorie
> -Romania a inregistrat un decalaj negativ fata de celelalte state
> comuniste in ceea ce priveste despartirea de trecutul totalitar.
> -Procesul comunismului nu trebuie privit strict in termeni
> institutionali – juridici.
> -Condamnarea comunismului nu inseamna culpabilizarea intregului popor,
> ci ostracizarea celor care au contribuit la instaurarea si mentinerea
> acestui regim.
> -Lustratia trebuie sa reprezinte un gest de responsabilitate civica si
> nu o arma de razbunare politica.
> - Trebuie create conditiile optime de functionare pentru toate
> institutiile care au fost create in Romania pentru a permite
> reconcilierea cu propria sa istorie.
> necesitatea Recompunerii institutionale a Romaniei contemporane
> -Romania contemporana are nevoie de o redefinire a statului si a
> functiilor sale ca suma a initiativelor si a impulsurilor venite din
> partea corpului social.
> -Statul are nevoie de o reabilitare in fata cetatenilor.
> -A sosit momentul ca statul sa devina subsidiar, intervenind in viata
> cetatenilor doar atat cat este nevoie pentru a asigura respectarea
> drepturilor si libertatilor individuale, primatul dreptului,
> siguranta individuala si nationala, egalitatea sanselor, evitarea
> derapajelor sociale, protectia mediului inconjurator, asigurarea
> accesului la sanatate si educatie, demnitatea si afirmarea natiunii
> in lume.
> - Romania europeana are nevoie de o reconsiderare a exercitiului
> puterii.
> -Rolul decisiv al Presedintelui in viata statului este o imagine bine
> consolidata in mentalul colectiv al cetatenilor. Opinia publica are
> largi asteptari de la Presedinte dar acestea nu pot fi intru totul
> onorate. Presedintele trebuie investit cu reale atributii executive
> care sa conduca la un plus de unitate si stabilitate la nivelul
> puterii executive.
> - In privinta Parlamentului, se impune sistemul unicameral si
> modificarea sistemului electoral.
> -Reabilitatarea institutionala a Parlamentului este posibila prin
> restrangerea practicii ordonantelor de urgenta.
> -Activitatea Guvernului trebuie sa aiba la baza principiul bunei
> guvernari.
> -Justitia la standarde europene este osatura pe care ar trebui sa se
> construiasca mecanismul economic si statal al Romaniei. O justitie
> corupta si nefunctionala suprima increderea cetateanului in stat si
> in institutiile sale.
> - Statul trebuie sa-si largeasca spectrul partenerilor sociali prin
> institutionalizarea unei relatii active cu sindicatele, patronatele,
> organizatiile non-guvernamentale.
> -Partidele politice trebuie sa evolueze de la statutul de partide de
> patronaj care functioneaza pe baza unei relatii clientelare la cel de
> partide ideologice.
> -Este necesar un primat al politicilor fata de politic.
> -Administratia publica nu trebuie sa fie prelungirea unei
> descentralizari imperfecte.
> - Reforma armatei: problema asistentei religioase, a statutului
> familiilor militarilor, a asociatiilor profesionale.
>
> http://grupareaaproape.wordpress.com/
>
> MA BAIATULER IATI TU LEFA DE COTROCENI SI LASANE NAIBI CU PROPAGANDA ASTA CA ZAU NU AM MAI INTRAT PE FORUM DE 2 SAPTAMINI SI CUM A APARUT UN ARTICOL CU TATUCUL CARE SCADE IN INMILE ROMINILOR CUM AI TRECUT LA ATAC DE PARCA AI LUAT FOC .LASANE IN PACE PUPA CE AI DE PUPAT IN TACERE SI NU MAI DA PRILEJ DE IRITARE PE FORUM ,CA AICI SE POT DEZBATE TREBURI INTERESANTE NU FANASMAGORIIILE TALE .MARS LA SOCOLA.

acv99
2009-04-28 08:41:53

gili
2009-04-28 08:53:08

Re: L-AM VOTAT... Ai patit-o ...

Nu-ti fa griji ca mereu a fost un neispravit . Numa te-a pacalit ...

sisea
2009-04-28 09:13:43

basescu

Eu cred ca s-au saturat romanii de glumele proaste si minciunile lui basescu. Sa dea Domnul sa se trezeasca cati mai multi romani pana nu-i prea tarziu.

Socrate
2009-04-28 09:54:37

E greu sa scotzi un avion din vrie.

Mai ales daca se instaureaza panica.

invizibil
2009-04-28 10:17:30

eu nu il mai votez. pacat

e pacat de Basescu. imi place ca om. e singurul presedinte realist de dupa 89. Iliescu si Constantinescu pluteau intr-o lumea a lor care nu avea nimic de a face cu realitatea sociala. Chiar si acum cand ii aud vorbind imi dau seama ca sunt total pe langa.
Basescu spune intotdeauna lucurilor pe nume, nu are frica de haita de bogatasi care umbla prin parlament. a comunicat foarte bine cu populatia (dand mereu raportul in conferinte), si pe plan extern s-a descurcat binisor.

insa faptul ca Videanu despre care toata lumea stie ca este un hot (borduri, parcari clientelare) a ajuns ministru ? cum a putut Basescu lasa un ratat care nu a fost in stare sa guverneze bine un oras, sa ajunga sa guverneze o tara.

iar copiii sai au pus capac. Elena Basescu ajunsa presedinte de partid la tineret: NEPOTISM clar. mii de euro salariu pe luna la o firma de iluminat in Bucuresti unde lucreaza cu jumate de norma. asta e CLIENTELISM.
Ioana Basescu cuparand case f scumpe cu banii jos, bani pe care nu poate sa ii justifice.
Pai cum mai are Basescu tupeu sa vina sa ne vorbeasca de oligarhi cand insasi familia si apropiatii lui sunt oligarhi ?

chiar imi pare rau pt ca sustin cateva idei (de stanga) pe care le-a adoptat guvernul Boc de cand a venit la guvernare. ciudat dar acum cred in Boc. locuiam in Cluj pe vremea cand a fost primul vot pt primaria Clujului. nu am crezut in el si am votat pe alcineva. mi se parea demagog. nu imi plac persoanele care vorbesc repede. dar am constat multe schimbari in bine in Cluj de cand a venit Boc primar. omul ala si echipa care si-a ales-o chiar au facut treaba excelenta. nu intru in detalii ca sunt prea multe de spus dar va spun ca Boc chiar isi merita procentul de 80% cu care a fost votat la al doilea mandat la primaria Clujului.

astept sa vad ce este cu acest principe cand va incepe campania serios. inainte m-am ferit sa ii votez pe cei de speta nobila (Ion Ratiu, ideea ca regele Mihai sa fie presedinte ma dezgusta) insa poate acum a venit momentul ca Romania sa aiba un altfel de presedinte. strict intre C Anonescu, Basescu si Geoana l-as vota tot pe Basescu. asa ca astept alt candidat interesant pt ca sunt gata sa aleg alceva decat Basescu.

mateea
2009-04-28 10:33:33

Tara milioanelor de dezamagiri

Dezamagirea este generalizata in Romania. Ca si nemultumirile sociale, ca si teama de ziua de maine. Numarul somerilor creste de la o zi la alta, ca si cel al falimentelor, sindicatele sunt tot mai decise sa declanseze greva generala, in timp ce clasa politica a ramas fidela doar luptei electorale....continuare:http://gandeste.org/politica/tara-milioanelor-de-dezamagiri/2545/

the
2009-04-28 11:11:44

Re: E greu sa scotzi un avion din vrie.

bolovan gheorghe
2009-04-28 11:52:33

plangeti dupa Basila...

tov.securisto-comunisti din pdl-psd,justitie,militie,administratie,servicii de criminali,boschetari,etc. ca asa bine n-ati mai dus-o de pe vremea lui Dej.Acest kirkiz o sa puna structurile mai sus mentionate sa-l scoata iar presedinte pt. ca altfel atit el cit si structurile mai sus mentionate infunda puscaria pe merit. Luptatoarea neinfricata Ana Boc si retardatul de fiu-sau trebuie sa-si puna chilotii la uscat ca in curind se strica vremea.

laur
2009-04-28 12:40:53

miscarile urmatoare 1-2-3

Miscarea 1 - 1schimbarea a 15.000 functzionari publici de aducatori de spaga ce vor aleraga sa-si aduca ofranda la pusculitza lui BASACU & CAMARILA
http://www.cotidianul.ro/armata_maimutelor-82241.html

Miscarea 2 – Achizitzii militare inutile de 4.5 miliarde euro inurtile acum in mijlocul crizei dar extrem de urgente deoarece sunt pretutindeni pe acest glob cand se fac sunt aducatore de extrem de mult parandarat (fregatele lui Basesacu ) . http://www.ziua.net/display.php?data=2009-04-28&id=252439

Micarea 3- FMI 13 miliarde euro pentru bancile straine cu care s-i faca parte-n parte prin suveica imobiliara

Mai vretzi miscari ale excrocului sef ?
Eu nu

rosu ovidiu
2009-04-28 12:41:22

Re:ha,ha,ha...


tov.pandrea ia spune tu frumos ce fel de "partide vigurops "eset PD-L "-ul?
d-ta stii ca PDL-ul este unpartid construit "vigiuros"de catre securistii lui stolojan?ce viitor vezi d-ta la un "partid voguros"fara nici o doctrin apolitica , doar anexa a infractionalului PSD?
tov.pandrea , trezeste-te , nu esti in fata unor tarani betzi carora le faci propanganda stalinista.
vremea lui basescu traian s-a terminat, pentru atat a platit,(cu viata grea a romanilor)pentru atat este un fals presedinte roman.Dea cum vine altul in locul lui si tine bine minte ca romanii se duc ca prostii la vot, pentru ca locul la cotroceni este deja "cumparat".
Ghici de cine?Unul mai ticalos decat iliescu, mai smecher decat basescu si mai mamaligar decat constantinescu.




La 2009-04-27 21:36:52, Alex.Pandrea a scris:

> VA DOMINA DOCTRINA POPULARA ROMANIA SI EUROPA?
> In urma esecurilor ideologiilor de partid in Romania asa cum este
> cfazul liberalismului taliban din PNL ,extremismului PRM sau a social
> democratiei marca PSD se pune problema ce a mai ramas ca ideologie
> politica in tara noastra.
>
> Din fericire o serie de partide din Romania au adoptat doctrina
> majoritara din Europa politica si anumea doctrina populara.Avem aici
> partide vigurops construite ca PD-L sau UDMR dar si partode oarecum
> in deriva ca PNTCD sau PNG.
> In cele ce urmeaza,pe baza de bibliografie vom prezenta,in limita unui
> spatiu limitat aspecte,sau unele aspecte ale doctrinei
> populare,doctrina care sta la baza unor partide ca PD-L.PNTCD,UDMR si
> chiar a PNGCD.
> Avand in vedere calitatea materialului,personal nu am avut multe
> lucruri de adaugat.
> Necesitatea unui astfel de material este necesar in forma sa cea mai
> calificata,mai males in acest moment cand partide ca PNL sau PSD ,in
> fapt,nu au doctrine vaabile ci doar niste doctrine hibride,pur
> afirmative si fara documentatie.
> Este necesar precizari doctrinare a zonei politice romanesti care se
> revendica din gandirea crestin-democrata/populara.
> Utilitatea imediata a unei astfel de precizari doctrinare este
> evidenta: nu se poate vorbi despre innoirea clasei politice fara sa
> se stie in numele caror principii si fundamente se petrece acest
> lucru. Altfel spus, o politica innoita nu poate sa cultive
> ambiguitatea doctrinar-etica din acest moment. In plus, prin
> delimitari si clarificari aparent teoretice, oferta politica prinde
> un contur ideatic dincolo de persoanele care reprezinta un partid sau
> altul in fata electoratului. Acesta din urma are astfel un instrument
> de comparatie intre declaratiile si faptele politice.
> Din punct de vedere ideologic-politic, documentul de fata este si o
> contra-argumentare adusa teoriei potrivit careia epoca de fata este
> una a confuziei totale. Aglutinarea politica, lipsa de contur a
> ofertei de stanga si a celei de dreapta, nu fac altceva decat sa
> agraveze cancerul ce roade din interior exercitiul democratic:
> indiferentismul.
> Despartirea de totalitarism sau reconcilierea Romaniei cu propria
> istorie
> -Romania a inregistrat un decalaj negativ fata de celelalte state
> comuniste in ceea ce priveste despartirea de trecutul totalitar.
> -Procesul comunismului nu trebuie privit strict in termeni
> institutionali – juridici.
> -Condamnarea comunismului nu inseamna culpabilizarea intregului popor,
> ci ostracizarea celor care au contribuit la instaurarea si mentinerea
> acestui regim.
> -Lustratia trebuie sa reprezinte un gest de responsabilitate civica si
> nu o arma de razbunare politica.
> - Trebuie create conditiile optime de functionare pentru toate
> institutiile care au fost create in Romania pentru a permite
> reconcilierea cu propria sa istorie.
> necesitatea Recompunerii institutionale a Romaniei contemporane
> -Romania contemporana are nevoie de o redefinire a statului si a
> functiilor sale ca suma a initiativelor si a impulsurilor venite din
> partea corpului social.
> -Statul are nevoie de o reabilitare in fata cetatenilor.
> -A sosit momentul ca statul sa devina subsidiar, intervenind in viata
> cetatenilor doar atat cat este nevoie pentru a asigura respectarea
> drepturilor si libertatilor individuale, primatul dreptului,
> siguranta individuala si nationala, egalitatea sanselor, evitarea
> derapajelor sociale, protectia mediului inconjurator, asigurarea
> accesului la sanatate si educatie, demnitatea si afirmarea natiunii
> in lume.
> - Romania europeana are nevoie de o reconsiderare a exercitiului
> puterii.
> -Rolul decisiv al Presedintelui in viata statului este o imagine bine
> consolidata in mentalul colectiv al cetatenilor. Opinia publica are
> largi asteptari de la Presedinte dar acestea nu pot fi intru totul
> onorate. Presedintele trebuie investit cu reale atributii executive
> care sa conduca la un plus de unitate si stabilitate la nivelul
> puterii executive.
> - In privinta Parlamentului, se impune sistemul unicameral si
> modificarea sistemului electoral.
> -Reabilitatarea institutionala a Parlamentului este posibila prin
> restrangerea practicii ordonantelor de urgenta.
> -Activitatea Guvernului trebuie sa aiba la baza principiul bunei
> guvernari.
> -Justitia la standarde europene este osatura pe care ar trebui sa se
> construiasca mecanismul economic si statal al Romaniei. O justitie
> corupta si nefunctionala suprima increderea cetateanului in stat si
> in institutiile sale.
> - Statul trebuie sa-si largeasca spectrul partenerilor sociali prin
> institutionalizarea unei relatii active cu sindicatele, patronatele,
> organizatiile non-guvernamentale.
> -Partidele politice trebuie sa evolueze de la statutul de partide de
> patronaj care functioneaza pe baza unei relatii clientelare la cel de
> partide ideologice.
> -Este necesar un primat al politicilor fata de politic.
> -Administratia publica nu trebuie sa fie prelungirea unei
> descentralizari imperfecte.
> - Reforma armatei: problema asistentei religioase, a statutului
> familiilor militarilor, a asociatiilor profesionale.
>
> http://grupareaaproape.wordpress.com/
>
>

rosu ovidiu
2009-04-28 13:05:12

BANII VORBESC.

Haideti stimabililor sa fim macar pentru cateva secunde barbati cu mintile limpezi.
Chestiile astea cu credibilitatea cu sondajele sunt zero barat.
Nu v-a fost oare clar ca doar 22% din" succesurile" lui basescu traian s-au datorat in 2004 pacalelii si prizei pe care a avut-o la acel electorat aburit de alcool si care se regasea in persoana lui basescu traian, restul au fost aranjamente , platite cu bani grei,banii contribuabililor romani, ca asa-i la romani , ei isi platesc condamnarile la mizerie perpetua securist-comunista.
Nu credibilitatea si sondajele il dau jos pe basescu traian ci marasaville tipic comuniste , minciunile si prefacatoriile de care s-a folosit de -a lungul mandatului sau.
Intr-o analiza a Centrului de Studii Politice Europene (CEPS) din Bruxelles se arata ca in cazul Romaniei trebuie aplicata o politica de sanctiuni . Sanctiunea ar consta in blocarea banilor destinati pentru Romania si doar o infima suma sa fie data pentru reforma justitiei. Numai dupa ce sistemul judiciar ar functiona corespunzator, autoritatile de la Bucuresti ar putea accesa bani si pentru alte domenii, numai DACA , Romania ar avea niste oameni pregatiti SA FACA REFORMA IN JUSTIE , DAR SA ACCESEZE SI FONDURILE EUROPENE.Unde vedeti voi "oameni" si pregatiti in fosta si actuala guvernare comunist-iliist-baseasca?Cum credeti voi ca indivizi scoliti in comunism pot fi oameni in stare sa faca o reforma, macar in justitie, daca aceasta reforma i-ar arunca la cosul de gunoi tocmai pe ei,presupusii reformatori.
Si acum sa ne intoarcem acasa in Romania actuala securist-comunist -PSD-PDL-PC.Codurile lui predoiu sunt total antireforma a justitiei, mai mult decat atat s-a incercat impunerea lor imediata prin fals intelectual din partea "ministrului justitiei"predoiu.
Dupa cum vedeti toti securist-comunistii ilisto-basesti sunt lasati sa zburde liberi doar pentru a se vedea pana unde poate merge nesimtirea unei haite comuniste, dar fara bani, pe cont propriu.
In alta ordine de idei, recent in mass media occidentala s-a analizat lipsa de capacitate de exercitiu a peste 30%(exact cat voteaza cu PSD-ul) a electoratului roman.
Puneti-le si voi singuri cap la cap si veti vedea ca alegerile in Romania raman deocamdata intr-o zona gri a comunismului desantat, perdant si criminal.Un europarlamentar maghiar ,spune acum ceva vreme in urma , este vorba despre George Schopflin,ca romanii trebuie s a scape de calaii lor, calai care au reocupat Romania dupa dec.1989 prin crimele controlate de PSD-ul iliist.

Hokusai san
2009-04-28 13:06:34

Re: MULTI l-au votat pe Basescu, pentru ca sa nu iasa A.Nastase presedinte, aceia nu-l mai voteaza a

VEI VEDEA LA TOAMNAL, ca tu ai spus prostii acum, BASESCU NU VA MAI CISTIGA UN MANDAT, LA TOAMNA!



a 2009-04-28 00:38:28, Cristian88 a scris:

> Spui prostii, crin antonescu are mai multe sanse sa ajunga director pe
> la firmele lui Patriciu, ori comentator sportiv la la Televiziunile
> lui Felix decat presedinte al Romaniei.
> Asta este o propaganda ieftina, mai bine s-ar lua de mana cu toti
> "Telectualii" liberali care se dau "independenti"si apolitici , la
> fel de apolitici ca si unii jurnalisti ,si ar emigra la Moldoveni
> ,astfel iar invata si pe ei "spiritul capitalist" si onoarea de
> trufanda cu papion.
>

Hokusai san
2009-04-28 13:11:34

Re: Basescu / Subscriu

La 2009-04-28 09:13:43, sisea a scris:

> Eu cred ca s-au saturat romanii de glumele proaste si minciunile lui
> basescu. Sa dea Domnul sa se trezeasca cati mai multi romani pana
> nu-i prea tarziu.
>

Ghita Bizonu'
2009-04-28 13:12:58

Re:mai dementa roscata dezonorabilu tau prishidinte (cu ciune ai voatat in turu 2?)

a castigat in urma farsei cu sda fie arestati !!
Si junii imbecili s-au gramadit sa voteze "Eroul Intre eroi" ca sa salveze bietii misteti de Aditza cel Crud
.Asa c a lasa cestia cu aburii de alcol. Cei ca tine nu au nevoie de alcool sa fie mereu turmentati. va ajung vorbele vorba lu Maiorescu..

La 2009-04-28 13:05:12, rosu ovidiu a scris:

> Haideti stimabililor sa fim macar pentru cateva secunde barbati cu
> mintile limpezi.
> Chestiile astea cu credibilitatea cu sondajele sunt zero barat.
> Nu v-a fost oare clar ca doar 22% din" succesurile" lui basescu traian
> s-au datorat in 2004 pacalelii si prizei pe care a avut-o la acel
> electorat aburit de alcool si care se regasea in persoana lui
> basescu traian, restul au fost aranjamente , platite cu bani
> grei,banii contribuabililor romani, ca asa-i la romani , ei isi
> platesc condamnarile la mizerie perpetua securist-comunista.
> Nu credibilitatea si sondajele il dau jos pe basescu traian ci
> marasaville tipic comuniste , minciunile si prefacatoriile de care
> s-a folosit de -a lungul mandatului sau.
> Intr-o analiza a Centrului de Studii Politice Europene (CEPS) din
> Bruxelles se arata ca in cazul Romaniei trebuie aplicata o politica
> de sanctiuni . Sanctiunea ar consta in blocarea banilor destinati
> pentru Romania si doar o infima suma sa fie data pentru reforma
> justitiei. Numai dupa ce sistemul judiciar ar functiona
> corespunzator, autoritatile de la Bucuresti ar putea accesa bani si
> pentru alte domenii, numai DACA , Romania ar avea niste oameni
> pregatiti SA FACA REFORMA IN JUSTIE , DAR SA ACCESEZE SI FONDURILE
> EUROPENE.Unde vedeti voi "oameni" si pregatiti in fosta si actuala
> guvernare comunist-iliist-baseasca?Cum credeti voi ca indivizi
> scoliti in comunism pot fi oameni in stare sa faca o reforma, macar
> in justitie, daca aceasta reforma i-ar arunca la cosul de gunoi
> tocmai pe ei,presupusii reformatori.
> Si acum sa ne intoarcem acasa in Romania actuala securist-comunist
> -PSD-PDL-PC.Codurile lui predoiu sunt total antireforma a justitiei,
> mai mult decat atat s-a incercat impunerea lor imediata prin fals
> intelectual din partea "ministrului justitiei"predoiu.
> Dupa cum vedeti toti securist-comunistii ilisto-basesti sunt lasati sa
> zburde liberi doar pentru a se vedea pana unde poate merge nesimtirea
> unei haite comuniste, dar fara bani, pe cont propriu.
> In alta ordine de idei, recent in mass media occidentala s-a analizat
> lipsa de capacitate de exercitiu a peste 30%(exact cat voteaza cu
> PSD-ul) a electoratului roman.
> Puneti-le si voi singuri cap la cap si veti vedea ca alegerile in
> Romania raman deocamdata intr-o zona gri a comunismului desantat,
> perdant si criminal.Un europarlamentar maghiar ,spune acum ceva
> vreme in urma , este vorba despre George Schopflin,ca romanii
> trebuie s a scape de calaii lor, calai care au reocupat Romania dupa
> dec.1989 prin crimele controlate de PSD-ul iliist.
>

Hokusai san
2009-04-28 13:15:09

eu nu il mai votez. pacat / Esti dus rau cu pluta, dar e FOARTE BINE CA NU-L MAI VOTEZI pe marinar

La 2009-04-28 10:17:30, invizibil a scris:

> e pacat de Basescu. imi place ca om. e singurul presedinte realist de
> dupa 89. Iliescu si Constantinescu pluteau intr-o lumea a lor care nu
> avea nimic de a face cu realitatea sociala. Chiar si acum cand ii aud
> vorbind imi dau seama ca sunt total pe langa.
> Basescu spune intotdeauna lucurilor pe nume, nu are frica de haita de
> bogatasi care umbla prin parlament. a comunicat foarte bine cu
> populatia (dand mereu raportul in conferinte), si pe plan extern s-a
> descurcat binisor.
>
> insa faptul ca Videanu despre care toata lumea stie ca este un hot
> (borduri, parcari clientelare) a ajuns ministru ? cum a putut Basescu
> lasa un ratat care nu a fost in stare sa guverneze bine un oras, sa
> ajunga sa guverneze o tara.
>
> iar copiii sai au pus capac. Elena Basescu ajunsa presedinte de partid
> la tineret: NEPOTISM clar. mii de euro salariu pe luna la o firma de
> iluminat in Bucuresti unde lucreaza cu jumate de norma. asta e
> CLIENTELISM.
> Ioana Basescu cuparand case f scumpe cu banii jos, bani pe care nu
> poate sa ii justifice.
> Pai cum mai are Basescu tupeu sa vina sa ne vorbeasca de oligarhi cand
> insasi familia si apropiatii lui sunt oligarhi ?
>
> chiar imi pare rau pt ca sustin cateva idei (de stanga) pe care le-a
> adoptat guvernul Boc de cand a venit la guvernare. ciudat dar acum
> cred in Boc. locuiam in Cluj pe vremea cand a fost primul vot pt
> primaria Clujului. nu am crezut in el si am votat pe alcineva. mi se
> parea demagog. nu imi plac persoanele care vorbesc repede. dar am
> constat multe schimbari in bine in Cluj de cand a venit Boc primar.
> omul ala si echipa care si-a ales-o chiar au facut treaba excelenta.
> nu intru in detalii ca sunt prea multe de spus dar va spun ca Boc
> chiar isi merita procentul de 80% cu care a fost votat la al doilea
> mandat la primaria Clujului.
>
> astept sa vad ce este cu acest principe cand va incepe campania
> serios. inainte m-am ferit sa ii votez pe cei de speta nobila (Ion
> Ratiu, ideea ca regele Mihai sa fie presedinte ma dezgusta) insa
> poate acum a venit momentul ca Romania sa aiba un altfel de
> presedinte. strict intre C Anonescu, Basescu si Geoana l-as vota tot
> pe Basescu. asa ca astept alt candidat interesant pt ca sunt gata sa
> aleg alceva decat Basescu.
>

Ghita Bizonu'
2009-04-28 13:16:29

Re: L-AM VOTAT...de fraier . ca ala de plimba fazanu la tembelizor ...

hahalera a fost, hahalera a ramas. ma rog ca politician are unn stomac tare ce ii permite sa inghita 10 broaste raioase ca desert dupa un crocodil ... e buin.
Si nu trebuie sperante ci ceva idei fezabile ... ca daca era asa ceva apai dupa intrarea un UE se mai aranjau niste lucururi ...

La 2009-04-28 08:29:26, stan patitu a scris:

> L-am votat pe Basescu pentru ca era inspirat si in consecinta vorbea
> bine. Cred ca era sincer. Puterea l-a schimbat. Se vede pe fata lui.
> Acum este mai versat dar pentru un cetatean de rind ca mine nu mai
> este interesant. Este incrincenat, nu stie sa ierte, sa fie
> intelegator cu semenii lui care sunt asa cum sunt si nu pot fi adusi
> altii de import. A devenit si demagog. Este mincinos. Mai grav este
> ca nu mai are capacitatea de a da speranta oamenior. Asta este
> defectul principal care il face si INUTIL. Confunda redarea sperantei
> cu minciuna ceeace nu este acelasi lucru. Pentru a reda speranta
> trebuie sa creada si el in ce spune. Trebuie sa vina un roman nou la
> putere capabil de a reda oamenilor speranta, macar o vreme...
>

Ghita Bizonu'
2009-04-28 13:19:20

Re: adicxa io nu-s roman? Atentie !! Eu voi a trai m bine . Si nu tin sa=l revaz pe Nutu

reales.
Si nici pre Boc si ptr unele motive mai serioase ...
La 2009-04-28 07:31:43, FB a scris:

> Ei il vor pe Basescu.Et.co.Adica ,fiica parlamentara UE ,Elena Udrea
> *ministru*.Si Boc prim-ministru .Spre deliciul baietilor cu ochi
> albastrii ale caror batraneti par asigurate..
>

Hokusai san
2009-04-28 13:20:19

Re: BANII VORBESC. / Corect!

La 2009-04-28 13:05:12, rosu ovidiu a scris:

> Haideti stimabililor sa fim macar pentru cateva secunde barbati cu
> mintile limpezi.
> Chestiile astea cu credibilitatea cu sondajele sunt zero barat.
> Nu v-a fost oare clar ca doar 22% din" succesurile" lui basescu traian
> s-au datorat in 2004 pacalelii si prizei pe care a avut-o la acel
> electorat aburit de alcool si care se regasea in persoana lui
> basescu traian, restul au fost aranjamente , platite cu bani
> grei,banii contribuabililor romani, ca asa-i la romani , ei isi
> platesc condamnarile la mizerie perpetua securist-comunista.
> Nu credibilitatea si sondajele il dau jos pe basescu traian ci
> marasaville tipic comuniste , minciunile si prefacatoriile de care
> s-a folosit de -a lungul mandatului sau.
> Intr-o analiza a Centrului de Studii Politice Europene (CEPS) din
> Bruxelles se arata ca in cazul Romaniei trebuie aplicata o politica
> de sanctiuni . Sanctiunea ar consta in blocarea banilor destinati
> pentru Romania si doar o infima suma sa fie data pentru reforma
> justitiei. Numai dupa ce sistemul judiciar ar functiona
> corespunzator, autoritatile de la Bucuresti ar putea accesa bani si
> pentru alte domenii, numai DACA , Romania ar avea niste oameni
> pregatiti SA FACA REFORMA IN JUSTIE , DAR SA ACCESEZE SI FONDURILE
> EUROPENE.Unde vedeti voi "oameni" si pregatiti in fosta si actuala
> guvernare comunist-iliist-baseasca?Cum credeti voi ca indivizi
> scoliti in comunism pot fi oameni in stare sa faca o reforma, macar
> in justitie, daca aceasta reforma i-ar arunca la cosul de gunoi
> tocmai pe ei,presupusii reformatori.
> Si acum sa ne intoarcem acasa in Romania actuala securist-comunist
> -PSD-PDL-PC.Codurile lui predoiu sunt total antireforma a justitiei,
> mai mult decat atat s-a incercat impunerea lor imediata prin fals
> intelectual din partea "ministrului justitiei"predoiu.
> Dupa cum vedeti toti securist-comunistii ilisto-basesti sunt lasati sa
> zburde liberi doar pentru a se vedea pana unde poate merge nesimtirea
> unei haite comuniste, dar fara bani, pe cont propriu.
> In alta ordine de idei, recent in mass media occidentala s-a analizat
> lipsa de capacitate de exercitiu a peste 30%(exact cat voteaza cu
> PSD-ul) a electoratului roman.
> Puneti-le si voi singuri cap la cap si veti vedea ca alegerile in
> Romania raman deocamdata intr-o zona gri a comunismului desantat,
> perdant si criminal.Un europarlamentar maghiar ,spune acum ceva
> vreme in urma , este vorba despre George Schopflin,ca romanii
> trebuie s a scape de calaii lor, calai care au reocupat Romania dupa
> dec.1989 prin crimele controlate de PSD-ul iliist.
>

Socrate
2009-04-28 13:34:34

Problema nu este pilotul, ci avionul, care suntem noi. Re: E greu sa scotzi un avion din vrie.

Hantzy
2009-04-28 13:39:25

Re: Penurie de oameni credibili Poate! Dar avem nevoie de unul incredibil!

Unul precum Gica de la sculerie!


La 2009-04-28 00:38:07, Stefan Caliga a scris:

> Toata lumea il critica pe Traian Basescu.
> Dupa umila mea parere este un lucru extraordinar. Critica
> dovedeste mobilizare si naste o lupta politica ce poate fi benefica.
> Ce bine ar fi ca in arena politica sa avem si concurenti pe
> masura.
> Adica... sa nu ne intrebam, precum un personaj al lui Caragiale:
> "Eu..., cu cine votez?!"
>

ianculescu lucian
2009-04-28 13:47:49

BASESCU ARE TOATE CELE 4 CAUCIUCURI DESUMFLATE

'' MASINUTA POLITICA '' a lui traian basescu care mergea ca pe roate in 2004 , dupa ce a dat cu ea prin toate gropile politice [ adica toate prostiile pe care le-a facut in 4 ani] a ajuns intr-o stare jalnica !! nu i-a mai ramas decit ROATA DE REZERVA [ adica micul boc si micul pd-l ] si nu stiu daca ii mai poate folosi la ceva !!eu sper ca aceasta masinuta politica [traian basescu ] sa mearga in luna noiembrie la programul RABLA la rematul politic la casare !!! in rest cred ca o sa aiba altii ''grija '' de el !!!

rosu ovidiu
2009-04-28 13:50:21

Re: BANII VORBESC.

citat:
"In betia de cuvinte respira desfraul emancipat al lichelei,iar lichelismul se mentine la putere pentru ca spatiul nostru public este stapanit de minciuna si e relativist fata de adevar.Ca si la 1873 carenta noastra continua sa fie adevarul.
Vom intelege vreodata ca singuira noastra datorie politica , etica si metafizica consta in a trai potrivit adevarului" HR Patapievici.

ghita, baiatule, ai vrut sa ma jignesti ,dar din fericire m-ai ajutat foarte mult in cele scrise de mine, de aceea iti multumesc.Vezi tu, ghita , baiatule, adevarul se impune singur,orb sa fii si tot il vezi..





La 2009-04-28 13:05:12, rosu ovidiu a scris:

> Haideti stimabililor sa fim macar pentru cateva secunde barbati cu
> mintile limpezi.
> Chestiile astea cu credibilitatea cu sondajele sunt zero barat.
> Nu v-a fost oare clar ca doar 22% din" succesurile" lui basescu traian
> s-au datorat in 2004 pacalelii si prizei pe care a avut-o la acel
> electorat aburit de alcool si care se regasea in persoana lui
> basescu traian, restul au fost aranjamente , platite cu bani
> grei,banii contribuabililor romani, ca asa-i la romani , ei isi
> platesc condamnarile la mizerie perpetua securist-comunista.
> Nu credibilitatea si sondajele il dau jos pe basescu traian ci
> marasaville tipic comuniste , minciunile si prefacatoriile de care
> s-a folosit de -a lungul mandatului sau.
> Intr-o analiza a Centrului de Studii Politice Europene (CEPS) din
> Bruxelles se arata ca in cazul Romaniei trebuie aplicata o politica
> de sanctiuni . Sanctiunea ar consta in blocarea banilor destinati
> pentru Romania si doar o infima suma sa fie data pentru reforma
> justitiei. Numai dupa ce sistemul judiciar ar functiona
> corespunzator, autoritatile de la Bucuresti ar putea accesa bani si
> pentru alte domenii, numai DACA , Romania ar avea niste oameni
> pregatiti SA FACA REFORMA IN JUSTIE , DAR SA ACCESEZE SI FONDURILE
> EUROPENE.Unde vedeti voi "oameni" si pregatiti in fosta si actuala
> guvernare comunist-iliist-baseasca?Cum credeti voi ca indivizi
> scoliti in comunism pot fi oameni in stare sa faca o reforma, macar
> in justitie, daca aceasta reforma i-ar arunca la cosul de gunoi
> tocmai pe ei,presupusii reformatori.
> Si acum sa ne intoarcem acasa in Romania actuala securist-comunist
> -PSD-PDL-PC.Codurile lui predoiu sunt total antireforma a justitiei,
> mai mult decat atat s-a incercat impunerea lor imediata prin fals
> intelectual din partea "ministrului justitiei"predoiu.
> Dupa cum vedeti toti securist-comunistii ilisto-basesti sunt lasati sa
> zburde liberi doar pentru a se vedea pana unde poate merge nesimtirea
> unei haite comuniste, dar fara bani, pe cont propriu.
> In alta ordine de idei, recent in mass media occidentala s-a analizat
> lipsa de capacitate de exercitiu a peste 30%(exact cat voteaza cu
> PSD-ul) a electoratului roman.
> Puneti-le si voi singuri cap la cap si veti vedea ca alegerile in
> Romania raman deocamdata intr-o zona gri a comunismului desantat,
> perdant si criminal.Un europarlamentar maghiar ,spune acum ceva
> vreme in urma , este vorba despre George Schopflin,ca romanii
> trebuie s a scape de calaii lor, calai care au reocupat Romania dupa
> dec.1989 prin crimele controlate de PSD-ul iliist.
>

Socrate
2009-04-28 14:06:52

Tzepele de pe Calea Victoriei le-au dezumflat * Re: BASESCU ARE TOATE CELE 4 CAUCIUCURI DESUMFLATE

Erau destinate coruptilor, dar au ramas golashe.

La 2009-04-28 13:47:49, ianculescu lucian a scris:

> '' MASINUTA POLITICA '' a lui traian basescu care mergea ca pe roate
> in 2004 , dupa ce a dat cu ea prin toate gropile politice [ adica
> toate prostiile pe care le-a facut in 4 ani] a ajuns intr-o stare
> jalnica !! nu i-a mai ramas decit ROATA DE REZERVA [ adica micul
> boc si micul pd-l ] si nu stiu daca ii mai poate folosi la ceva !!eu
> sper ca aceasta masinuta politica [traian basescu ] sa mearga in luna
> noiembrie la programul RABLA la rematul politic la casare !!! in
> rest cred ca o sa aiba altii ''grija '' de el !!!
>

IISUSCHR
2009-04-28 14:07:55

este clar ca daca

Hokusai , sobru si inca cativa betivani oligofreni notorii sunt impotriva Domnului Presedinte Basescu acesta nu mai are nici o sansa .......se stie ca tot aceste excremente l-au adus pe Basescu la putere ....ce consecventa .....

Ghita Bizonu'
2009-04-28 14:38:18

Re: BASESCU si al doilea mandat . De la marcus cetire ...

In ziua din turul II al alegerilor prezidentiale, Basescu se retrage in crama de la Cotroceni si in fata icoanei se roaga toata ziua:
- Doamne, Dumnezeul Meu, Da-mi te rog Doamne inca un mandat!

La terminarea votarii si aflarea noului presedinte, batai violente in usa cramei si aceeasi echipa operativa de mascati de la Becali da buzna in crama, iar seful acesteia vazandu-l pe Basescu i se adreseaza:

-Suntem Oastea Domnului, Dumnezeu ti-a ascultat ruga si iata un mandat de arestare pe numele tau pentru toate gainariile facute. Urmeaza-ne!

Hokusai san
2009-04-28 14:40:44

Re: este clar ca daca

Se stie ca esti un provocator evreu, ordinar si abject, sictir pe forumurile voastre evreisti si sa nu mai apari pe aici vreodata, stirpitura retardata!


La 2009-04-28 14:07:55, IISUSCHR a scris:

> Hokusai , sobru si inca cativa betivani oligofreni notorii sunt
> impotriva Domnului Presedinte Basescu acesta nu mai are nici o sansa
> .......se stie ca tot aceste excremente l-au adus pe Basescu la
> putere ....ce consecventa .....
>

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Miscarea urmatoare (3924 afisari)
 Romania o inmoaie cu Basarabia (2392 afisari)
 Baieti, e criza de bani! (2317 afisari)
 Sedinta CSAT de 4,5 miliarde de euro (2258 afisari)
 Rasturnare de CURS (1746 afisari)
 Marius Oprea lanseaza biografia lui Basescu: "Nu are decat sa ma dea in judecata" (3315 afisari)
 Gigi Becali catre o jurnalista: Tu nu mai aparea asa cu decolteuri din alea. Inchide alea acolo, la tate (2784 afisari)
 UPDATE: A murit Valeria Peter Predescu (2437 afisari)
 S-a insurat cu doua gemene, pentru ca nu reusea sa decida de care e indragostit! (2128 afisari)
 A fost arestata pentru ca facea prea multa galagie in timpul partidelor de sex (1875 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01190 sec.