Ziua Logo
  Nr. 4519 de vineri, 24 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Mapamond

2009-04-24
Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-04-24 00:35
Legiunea Secuiasca: protejata de serviciile secrete romanesti, decapitata de cele boliviene

O teorie interesanta si mult mai plauzibila:
Legiunea Secuiasca sau "Szekely Legio", potrivit denumirii oficiale, a primit o grea lovitura in Bolivia dupa ce un commando guvernamental i-a ucis pe Arpad Magyarosi, Eduardo Rozsa-Flores si Dwyer Michael Martin si l-a arestat pe Toaso Elod, care se pregateau sa Il asasineze pe presedintele bolivian Evo Morales. Legiunea Secuiasca Isi desfasoara activitatea In Romania de ani buni, antrenandu-se In Muntii Ciucului si amenintand cetatenii romani care prezinta un pericol pentru extremistii secui.
Eduardo Rosza Flores s-a antrenat In 2007 In Romania
Cotidianul Ziua prezenta pe larg activitatile Legiunii In din anul 2007, Intr-un articol din 29 ianuarie. Membrii acestei grupari pregatisera o tabara paramilitara chiar In Muntii Ciucului, iar printre cei prezenti la antrenamente era si Eduardo Rosza Flores, ucis de commando-ul bolivian pe 16 aprilie. Ungurul- evreo- spaniol Rosza Flores a participat si la razboiul din Iugoslavia si a primit cetatenia croata, ca urmare a acestui fapt. Dar cel mai important lucru din CV-ul teroristului "secui" este faptul ca acesta a fost In perioada 1978-1982 traducatorul teroristului Carlos "sacalul", In perioada cand acesta activa In Ungaria.
La taberele paramilitare din Romania au mai participat si alti membri ai Legiunii, toti cu experienta militara si chiar vechi combatanti In raboaiele din Balcani: Tibor "Photosniper" Revesz, un fost luptator In Legiunea Straina, Sandor "Guerilla" Csurgo, Zolt "Simca" Simonics, Gabor "Soldat" Katona, un specialist in luptele cu cutitul si Janos "Hassan" Horvath, un fost ofiter al armatei ungare, cei doi avand state vechi In antrenamentele din Serbia.
Legiunea s-a antrenat In Harghita si Covasna cu aprobarea statului roman?
Referitor la organizarea acestor tabere paramilitare ale unor grupari extremiste maghiare pe teritoriul Romaniei au fost trase mai multe semnale de alarma, In special din partea miscarii patriotice Noua Dreapta. Presa din Romania a preferat sa trateze aceste declaratii, aparent "alarmiste", fara prea mare importanta. Insa, dupa cum s-a dovedit saptamana trecuta, Legiunea Secuiasca prezenta un pericol real pe care autoritatile boliviene nu l-au tratat cu manusi.
Este bizar modul cum aceasta grupare a organizat ani la rand tabere paramilitare pe teritoriul Romaniei, fara ca autoritatile romanesti sa se impotriveasca. Informatiile referitoare la aceste actiuni au aparut si in presa, deci nu poate fi vorba de o lipsa de informare. Cel mai plauzibil scenariu este ca Legiunii i s-a permis desfasurarea In regiunile Harghita si Covasna pentru a actiona apoi la comanda serviciilor secrete americane Impotriva statelor sud-americane, care sunt ostile SUA. De altfel, un atentat organizat de Legiunea Secuiasca Impotriva presedintelui bolivian nu are sens, insa daca ne gandim ca de la aderarea Romaniei la NATO serviciile secrete romanesti lucreaza strans cu CIA, ca sa nu spunem ca sunt vasale americanilor, scenariul unui atentat pregatit de americani Impotriva "comunistului" Evo Morales pare mult mai realist.
Legiunea Secuiasca ameninta nationalistii romani
Legiunea Secuiasca este Insa, dincolo de o unealta paramilitara a serviciilor secrete americane, si o grupare extremista care militeaza pentru autonomia secuilor din regiunea Harghita- Covasna. Liderul Legiunii, Tibor Revesz, este nascut la Sfantu Gheorghe In anul 1976. Acesta a parasit Romania In urma cu 15 ani si a devenit expert In dezamorsarea bombelor artizanale, a dresajului canin si a acordarii de prim ajutor pe campul de lupta.
Autoproclamat "Comandant Suprem al Legiunii Secuiesti", acesta si-a gasit dusmani si In Romania, majoritatea lor fiind membri ai organizatiei Noua Dreapta. Anul trecut, dupa ce la Cluj-Napoca si Bucuresti au avut loc pe 15 martie mitinguri impotriva separatismului maghiar, conducerea Noii Drepte a primit mai multe email-uri de amenintare din partea Legiunii, fiind sfatuiti sa "aiba grija", deoarece adresele si datele personale ale organizatorilor manifestatiilor au intrat In posesia secuilor din Legiune.
Legiunea secuiasca, o grupare nazisto-anarho-islamico-maghiara
Infiintata In anul 2002, Legiunea a strans pana acum 5000 de membri, dupa propriile declaratii, Insa cifra reala se apropie mai degraba de cateva sute. Cu scopul de a reda secuilor din Harghita si Covasna teritoriul strabun, organizatia a strans In randurile sale oameni cu ideologii total diferite. Eduardo Rosza Flores, pe un sfert evreu, a devenit musulman, fapt dovedit si de blogul sau personal, unde atitudinea "anti-nazista" se poate observa cu usurinta. De asemenea, el este fondator si al Partidului National (!) Anarhist Maghiar.
In schimb, Tamas Horvath si Tibor Revesz sunt membrii ai gruparii neo-naziste "Blood and Honour", cu toate ca Horvath a participat la antrenamente de lupta In desert tocmai In Israel.
Legiunea secuiasca are statut legal si este recunoscuta de catre statul Ungar, avand chiar un sediu si un depozit cu armament In localitatea Dunaujvaros.

http://www.napocanews.ro/2009/04/legiunea-secuiasca-protejata-de-serviciile-secrete-romanesti-decapitata-de-cele-boliviene.html

Se pare ca Morales a mai reusit sa impiedice un impotriva guvernului bolivian, orchestrat de ambasadorul american Philip Goldberg, prin intermediul organizatiei umanitare USAID, finantata de catre contribuabilii americani, ce doneaza 85 de milioane $ anual Boliviei, urmarind sa instige opozitia politica boliviana impotriva sa.
Scandalul a inceput de cand un consilier de securitate al ambasadei SUA, a cerut unui student american si mai multor voluntari ai unor asociatii umanitare sa ii dea orice informatie despre cetateni din Venezuela sau Cuba pe care acestia i-ar fi putut intalni, iar un primar bolivian a recunoscut cA i s-au oferit bani de catre USAID ptr a candida la congres din partea opozitiei.

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/A273B880-3BAD-4733-8893-F271D43C5F74.htm

Urmarea: ambasadorul SUA a fost expulzat dupa ce a fost acuzat ca destabilizeaza tara.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mitrea incalca Omerta (3717 afisari)
 Salarizarea unica incaiera bugetarii (3516 afisari)
 Dublu bumerang (2225 afisari)
 Voronin umileste Parlamentul European (1545 afisari)
 Nasul celulei din Kiseleff 10 (1498 afisari)
 Stefan Andrei: Walter Roman nu a fost omorat de Ceausescu! (3027 afisari)
 Eva Mendes complet goala si extrem de sexy (FOTO) (2465 afisari)
 Un tanar a incercat sa o violeze pe doctorita care l-a bandajat la cap (2250 afisari)
 Savantul american Dennis Meadows: ''Urmatorii 20 de ani vor fi marcati de transformari intense, criza actuala este doar inceputul" (1831 afisari)
 Vecinii lui Elizabeth Hurley o vad adesea pe actrita goala pe balcon (FOTO) (1493 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00700 sec.