Ziua Logo
  Nr. 4508 de joi, 9 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-04-09

Comentarii: 15, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2009-04-08 21:23:46

Geoana si rolul lui in PSD

Geoana si rolul lui in PSD
Dl.Geoana poarta o palarie prea mare,adica se repede la un rol care il depaseste.El a promis reformarea PSD dar nu poate,a uitat prea repede si nici nu stie ce sa faca.
PSD se afla astazi intr-un moment hotarator al evolutiei sale.Ne aflam in faza in care vechea generatie pierde din viteza atat biologic,cat mai ales privind posibilitatile sale de a mai genera progres in timp ce noua generatie si cea mijlocie are idei dar coabitarea cu fostii comunisti ii duc in situatia de a fi legati de maini si de picioare.
Am sa dau importanta ideilor doamnei Sabina Fati care analizeaza cu pertinenta situatia actuala din PSD.
Astfel,PSD a pierdut ocazia sa se restructureze si sa castige noi simpatizanti dupa schimbarile facute la varful partidului la ultimele doua congrese.
Mircea Geoana, reprezentant al noii generatii,fara curajul unui adevarat lider pentru o asemenea etapa in care se afla PSD rateaza mereu la randul sau, ocazia de a-si demonstra independenta si capacitatea reformatoare, intorcandu-se prea des la traditionalele jocuri de putere pe care le exerseaza Viorel Hrebenciuc din 1990 incoace.
Esecul social-democratilor se vede nu doar in sondajele de opinie, ci si in cultivarea unei atmosfere nesigure in partid precum si in tactici ineficiente ale partidului, care incearca sa imbine cele doua curente contradictorii: unul generat de Ion Iliescu, iar celalalt sustinut de liderii Grupului de la Cluj.
Aceasta combinatie amana insa transformarea PSD intr-un partid socialist modern atragator pentru generatiile mai tinere, in vreme ce electoratul iliescenist traditional dispare din cauze biologice.
Social-democratii, la fel ca majoritatea politicienilor autohtoni, sunt lipsiti de viziune si dezinteresati de propriul viitor.
Calculele gandite de reformisti raman la stadiul de analiza, in vreme ce combinatiile facute de vechii activisti sunt avizate si asumate de Geoana pe nemestecate.
PSD pare astfel castrat, anesteziat si adus la o stare vegetativa. Indemnurile celor din afara PSD si care le pasa de social-democratia romaneasca adaugate mesajelor prezidentiale, nu reusesc sa-i scoata pe social-democrati din imobilism fiindca variantele pe care le au la indemana sunt fie nefezabile din perspectiva evolutiei recente a partidului in coalitia actuala de la guvernare.
Totusi cine isi inchipue ca alianta PSD/PD-L a fost doar o alianta de guvernare se inseala amarnic.Nu numai pentru a avea 70% din parlamentari sau a obtine favorurile presedintelui si cele ale participarii la guvernare a determinat gruparea Geoana sa faca ce a facut.
Din contra totul este calculat de olteanul Geoana pentru a rezolva dureroasa dualitate din PSD si bineinteles pentru ca aripa reformatoare sa castige rasboiul intern din PSD.Atragand in tabara sa pe baronii locali si voturile lor si care gusta din plin avantajele guvernarii,Geoana a impbilizat practic gruparea Iliescu-Nastase-Hrebeniuc iar confruntarea din viitorul congres va acredita,credem noi,rezultatele rasboiului intern din PSD.Si aceasta se va face fie printr-o noua diviziune a PSD,fie printr-o victorie decisiva a gruparii Geoana.
Ajutorul dat de Presedintele Basescu in aceasta strategie,fie data prin intelegere prealabila sau nu este hotaratoare.Este nevoie ca aceasta coalitie guvernametala sa reuseasca si sa aiba si succes.
Si. Sabina Fati vorbeste de 5 scenarii:

1. Mircea Geoana, inapt pentru fotoliul guvernamental
Grupul de la Cluj isi recunoaste, prin vicepresedintele Vasile Dancu, esecul scoaterii din joc a echipei Iliescu-Hrebenciuc si implicit incapacitatea transformarii partidului: Ardelenii social-democrati considerati de Emil Boc radacina sanatoasa a PSD au incercat sa-i dea lui Geoana matura si manetele de conducere, dar fostul diplomat a abandonat repede curatenia si proiectele reformatoare, de teama sa nu fie el insusi aruncat la gunoi de elefantii ramasi in partid.
2. Opozitie de nevoie
Social-democratii trebue sa decida repede daca prefera la putere sau daca raman in opozitie. Mircea Geoana a inteles mesajul, marturisind ca PSD trebuie sa iasa
din ambiguitate fiindca partenerii straini sunt nervosi, de aceea liderul social-democratilor a si inceput negocieri in forta cu PD-L.

3. Conservarea ambiguitatii
Este posibil ca Mircea Geoana sa prefere mentinerea ambiguitatii, cel putin pana la
alegerile europarlamentare si prezidentiale si sa o continue in caz de succes.
4. Reformare fortata
Dupa alegerile europarlamentare si prezidentiale, e posibil sa apara schimbari majore
atat in PD-L, cat si in PSD, partide aflate la putere.Tariceanu va fi in mod sigur tras la raspundere de PNL-isti motiv pentru care ultimele sperante ale grupului reactionar PSD sa nu mai existe. In acest caz grupul de la Cluj ar putea forta inlaturarea balastului inclusiv prin punerea in discutie a eficientei lui Mircea Geoana.

5. Clarificare intarziata
PSD dupa anul electoral 2009 ar putea in sfarsit sa-si clarifice pozitia in functie de noile aranjamente. Aceasta intarziere ar dovedi insa ca PSD improvizeaza, tinand cont mai mult de imprejurarile exterioare decat de interesele pe termen lung ale partidului.
Odiseea reformarii PSD va dura ani pentru ca si in cazul victoriei reformatorilor si inlaturarea gruparii Iliescu,baronii care il ajuta azi pe Geoana vor trebui inlaturati sau sa li se scada influenta,caci numai asa vom putea vorbi de o adevarata reforma si de o social-democratie reformata.
Atunci dl.Geoana isi va putea impune ideile de reforma si democratie invatate candva la Washington.


Adrian v.D.
2009-04-08 21:51:53

ptr.domnul Pandrea

Apreciez efortul dvs. de a demasca toata facatura acestui partid neocomunist,numit azi PSD.Sesizez mereu ca asa-zisii liberali sau chiar <regalisti> nu critica psd cu virulenta si luciditatea dvs..Din contra!Unii dintre ei vad un pericol mai mare in PD-L decat in PSD.Poate puteti dvs. sa ma lamuriti....

Insa mai am si alte nelamuriri:
-de ce trebuia PD,un partid rupt de FSN,la propriu si figurat,un partid transformat peste noapte intr-un partid de centru-drepta(dar alegatorii voteaza nu ce a fost ci actuala doctrina-ce este!)sa-si adauge si "L",cand aceasta litera apartine si este <ocupata>de drept de PNL?(ceva e cert!-indiferent cata nomenklatura este introdusa in PNL,liberalii romani vor alege in continuare PNL!)
Daca PD a devenit un partid de centru-dreapta,de ce mai trebuia si L?Romania,dupa cum bine stiti,NU mai are un partid de centru-dreapta,crestin si democrat!Dupa distrugerea PNT,milioane de crestini(treziti la credinta si informatie!) nu mai au practic nici un partid.De ce nu a incercat PD sa-i atraga pe acesti oameni,democrati si crestini?Eu cred ca mai degraba un PDC ar fi avut mai mult succes.Asa,Romania este unica tara din UE cu doua partide care aspira la <liberali>.Cati liberali sa aiba Romania?-o tara totusi saraca comparand-o cu media din UE,stiind ca liberalii chiar si in tarile bogate sunt relativ putini.Majoritatea alegatorilor din UE aleg partidele crestine-populare,(atunci,de ce nu PPD?-Partidul Popular Democrat?)sau ....socialistii.Liberalii europeni sunt la cca.10%......

Alex.Pandrea
2009-04-08 22:41:38

Re: ptr.domnul Adrian v.D

La 2009-04-08 21:51:53, Adrian v.D. a scris:
Nu cred ca denumirea unui partid trebue sa ne preocupe.

PD s-a desprins de PDSR pentru ca s-a vazut clar ca este vorba atat de ideologia sa cat si staful sau in frunte cu dl.Iliescu continua politica fostului PCR pe care il adapteaza caricatural necesitatilor de democratie si parcursului european pe care il doreau romanii.
Si a facut-o sub conducerea lui Roman cand s-a creat PD.Abia aici a aparut dl.Basescu(nu a fost in PDSR) si care nu s-a putut multumi cu maniera in care functiona PD,care sub Roman ramanea tot un partid de stanga,ceva mai evoluat dar nu ajunsese sa indeplineasca standardele pentru care se rupsese din PDSR.

Asa cum este normal a urmat o lupta si la unul dintre congrese a reusit programul dlui Basescu,in timp ce dl.Roman nu a suportat sa fie al doilea si si-a facut Forta democrata care in urma insucceselor,inclusiv prin atragerea pensionarilor a esuat si azi il avem in PNL.

Ne mai voind sa fie partid socialist de stanga deci,PD a considerat ca a evoluat suficient spre dreapta si ca ideologia sa ,felul de a face politica poate emite pretentii de a fi adoptat in partidul popular european.

Dar ambitiile conducerii PD si a dlui Basescu in special erau si mai mari si dorinta de a -si modifica ideologia spre dreapta a determinat sa propuna partenerului din cadrul Aliantei DA,PNL sa formeze impreuna un partid veritabil de dreapta asa cum ar fi trebuit sa fie PNL.

PNL era condus de Dl.Stoica care a reusit reunificarea multiplelor sale aripi si apoi de dl.Stolojan care a dus PNL la 20%.
Era o evolutie frumoasa si PNL-ului i se deschidea o frumoasa perspectiva.

Din pacate o parte din aripile reunite ale PNL(aripa Patriciu-Tariceanu) aveau alte teluri.
Dl.Patriciuu a facut parte din actiunea de imbogatire p?rin cumparare de active de stat a dlui Iliescu asa ca el a ramas,surprinzator,recunoscator PSD si dlui Iliescu.

El nu credea in succesul lui Basescu in 2005 ci astepta esecul sau pentru o colaborare PSD-PNL.

Dl.Basescu a reusit,a devenit presedinte,a adus alianta DA la guvernare.

Ori politic era nevoie de o evolutie si aceasta era vazuta prin crearea unei coalitii sau a unui mare partid de dreapta,lucru la care conducerea PNL s-a aratat favorabila(dl.Stolojan,Stoica etc).

Incepe o lupta interna in PDL cu aripa Tariceanu-Patriciu,acestia desi adusi la putere de Stolojan si Basescu curata PNL de toti cei care erau favorabili unei creari a unui partid sau uniuni de partide de dreapta,care in viziunea dlui basescu si Satolojan urma sa conduca mult timp Romania.

Liderii PNL(Stoica,Stolojan etc) sunt exclusi si siliti sa faca un partid numit PLD care a si luat 8% la alegerile europarlamentare.
Cum masa critica nu s-a format repede,in sensul ca membrii pnl sa adere la PLD a urmat continuarea planului de a forma un mare partid de dreapta si s-a numir PD-L adica fuziunea celor 2 partide.

Rezultatul a fost scor electoral mare a dreptei,PNL si PD-L avand peste 50%.PD-L solicita PNL sa participe la guvernare,Patriciu/Tariceanu refuza si PNL da afara de la guvernare PD si se aliaza cu PSD cu care cinduce 2 ani guvernul.

Treptat PD-L se clarifica doctrinar ca un partid de centru dreapta si PD trece de la socialisti la populari iar PLD trece de la liberali la populari.

Am incercat deci sa va explic iar daca sunt putin incoerent este din cauza ca fiind obosit si fiind tarziu sa imi asum aceasta incoerenta.

PD-L este pregatit tot timpul sa reauneasca fortele de dreapta ,sa accepte PNL la guvernare sau intr-o viitoare alianta electoralka.
Din pacate Dl.Antonescu nu da semne ca doreste o dreapta puternica si continua politica paguboasa de aroganta a vechii conduceri.

Deci acesta ar fi raspunsul meu.
Nu inseamna ca este cel mai bun dar asa il realizez eu,
Scuze pentru greseli,nu mai pot corecta.

george nemteanu
2009-04-08 23:42:44

Geona stie

El stie ca actualul guvern poate da rateuri serioasa si prin actiunile sale incearca sa delimiteze preventiv partidul, inclusiv persoana sa, de posibilele nemultumiri populare. Din aceasta perspectiva s-a dovedit mai iute decat actualul locatar de la Cotroceni. Performanta actualului guvern (in caz ca nu se va destrama) va fi siluita de catre ambii protagonisti de sorginte fsn-ista. Electoratul lor este oarecum comun, cu inclinatii stangiste . Dl. Antonescu va bate moneda si el pe contraperformantele guvernului actual in scopul atragerii celor nehotarati dar va imprima campaniei sale si o tenta pronuntata anti basesciana, profitabila probabil in turul doi unde spera sa ajunga.

Alecs.Pandrea
2009-04-09 01:24:30

TOT UIT SA VA SCRIU...

...La inceputul comentariilor ca nu le fac lungi si partinitoare pt base&PDL degeaba.obisnuit fiind dinainte de 1989 cu ode la adresa conducatorului iubit,m-am gindit de ce acum sa nu o fac contracost ? ce,numai TRU sa cistige in plus ? cum el are un loc bun pe lista la euroiparlamentare, poate mi se ofera si mie un locsor caldut, pe undeva, pe linga cei pe care-i proslavesc.daca va plictisesc si va enerveaza comentele mele,aveti la indeminda telecomanda,pardon,mouse-ul si un simplu click...

vida clara
2009-04-09 04:47:56

Romania liberara.

In Romania cea tarmocita in principiu de comunism(care este,pana la urma,buna sau ne-buna,o politica),deraiat mai apoi in ceausism(care nu mai era o politica ci o religie),curentele politice inca nu s-au decantat.
Fiecare si-a tras "firmA",pt ca,daca ai "nume" consacrat,vinzi bine,daca nu,trebuie sa itzi construiesti un nume.
Cei de la pnl,isi spun liberali pt ca le foloseste,dar in practica sunt socialisti.
Afinitatzile comune ii vor impinge in final in imbratzisarea frateasca pe care pana in prezent si-au refuzat-o din pricina de impartzirea prazii.
Acum cand osul a ramas cam destul de alb,nu prea mai au motive sa-si maraie.
Noroc ca din tot putregaiul,a dat si o mladitza tanara,care creste destul de anevoie,dar creste.Abia din asta,cand s-o implini,vor da ramuri.
Un mugur,eu am si vazut.Indiferent daca va merge sau nu,acum, la Parlamentul European,e o buna promisiune.Dar,vor maiveni si altele.

alex dalaion
2009-04-09 08:41:18

FSN, PD(FSN), PD, PD-L ....

aceasta factiune, mostenitoarea de drept a FSN are ca principal scop distrugerea partidelor istorice, si transformarea Romaniei in colonie sionista. Uitati-va la traseul lui Base, la crizele pe care le-a declansat, ce urmari au avut, uitati-va la firava noastra infrastructura, n-avem nevoie de autostrazi(de la base citire in '98), distrug CFR-ul(boc), distrug educatia, distrug sanatatea,(agricultura e distrusa mai demult) distrug Codul Penal, ....de ce? africanizarea Romaniei..trecerea de la subdezvoltare cronica , la subdezv. acuta. Romania are nevoie urgenta de infrastructura..cai ferate si autostrazi.., refacerea agriculturii(apropos, stie careva? avem legislatie pt. asigurari agricole?). PD=antiromani, anticrestini(Renate Weber, Alina Mungiu Pippidi, Petre Nuelander(Roman), Radu Berkovitz(berceanu),samd)

gili
2009-04-09 10:47:55

Mai nene Vasile , pai hotaraste-te bre si matale o data ...

Iote ce ai zis cu fro doua saptamini in urma :

"De aceea eu spun,

TREBUIE SA ACORDAM CREDIT DLUI GEOANA"

Iar umbli bre cu ...
Pai se poa ?

LENIO
2009-04-09 11:32:17

Soarta PSDului ,ca mostenitor PCR -FSN !

In opozitie, "multi"ii credeau ca guverneaza cu liberalii !
La guvernare,ei se cred in...opozitie cu guv.Boc, din care fac ..jumatate !
Mirarea lor e simulata si ...insinuanta!
Dupa PASTI,urmeaza DUMINICILE :a Tomi,a Mironosditelor,a Slabanogului,a
Samarinencei,a ORBULUI....

rosu ovidiu
2009-04-09 12:26:41

LUI GEOANA II ESTE FRICA CA PDL-istii FURA MAI MULT DECAT PSD-tii?

Cata impostura si cata nesimtire poate avea caest comunisto-securist.MAI eset un minister de forta, actiunile acestui minister sunt impotriva romanilor , in actiunile lui MAI se foloseste de interlopi si infarctori si criminali , care trebuie paltiti foarte bine sa nu -i toarne in gat pe PSD-ti?

georgems
2009-04-09 14:00:53

Geoana a trecut in O pozitie, de asteptare

Ca de luat tot o ia, depinde de la cine !!

Ghita Bizonu'
2009-04-09 14:27:30

Re: Ardelenii social democrati , cartitele pedee , aia fara obraz , de ar fi sudisti ar

fi vanduti !!
Si rolu de Geoana este de hartie igienica!!

La 2009-04-08 21:23:46, Alex.Pandrea a scris:

> Geoana si rolul lui in PSD
> Dl.Geoana poarta o palarie prea mare,adica se repede la un rol care il
> depaseste.El a promis reformarea PSD dar nu poate,a uitat prea repede
> si nici nu stie ce sa faca.
> PSD se afla astazi intr-un moment hotarator al evolutiei sale.Ne aflam
> in faza in care vechea generatie pierde din viteza atat biologic,cat
> mai ales privind posibilitatile sale de a mai genera progres in timp
> ce noua generatie si cea mijlocie are idei dar coabitarea cu fostii
> comunisti ii duc in situatia de a fi legati de maini si de picioare.
> Am sa dau importanta ideilor doamnei Sabina Fati care analizeaza cu
> pertinenta situatia actuala din PSD.
> Astfel,PSD a pierdut ocazia sa se restructureze si sa castige noi
> simpatizanti dupa schimbarile facute la varful partidului la ultimele
> doua congrese.
> Mircea Geoana, reprezentant al noii generatii,fara curajul unui
> adevarat lider pentru o asemenea etapa in care se afla PSD rateaza
> mereu la randul sau, ocazia de a-si demonstra independenta si
> capacitatea reformatoare, intorcandu-se prea des la traditionalele
> jocuri de putere pe care le exerseaza Viorel Hrebenciuc din 1990
> incoace.
> Esecul social-democratilor se vede nu doar in sondajele de opinie, ci
> si in cultivarea unei atmosfere nesigure in partid precum si in
> tactici ineficiente ale partidului, care incearca sa imbine cele doua
> curente contradictorii: unul generat de Ion Iliescu, iar celalalt
> sustinut de liderii Grupului de la Cluj.
> Aceasta combinatie amana insa transformarea PSD intr-un partid
> socialist modern atragator pentru generatiile mai tinere, in vreme ce
> electoratul iliescenist traditional dispare din cauze biologice.
> Social-democratii, la fel ca majoritatea politicienilor autohtoni,
> sunt lipsiti de viziune si dezinteresati de propriul viitor.
> Calculele gandite de reformisti raman la stadiul de analiza, in vreme
> ce combinatiile facute de vechii activisti sunt avizate si asumate de
> Geoana pe nemestecate.
> PSD pare astfel castrat, anesteziat si adus la o stare vegetativa.
> Indemnurile celor din afara PSD si care le pasa de social-democratia
> romaneasca adaugate mesajelor prezidentiale, nu reusesc sa-i scoata
> pe social-democrati din imobilism fiindca variantele pe care le au la
> indemana sunt fie nefezabile din perspectiva evolutiei recente a
> partidului in coalitia actuala de la guvernare.
> Totusi cine isi inchipue ca alianta PSD/PD-L a fost doar o alianta de
> guvernare se inseala amarnic.Nu numai pentru a avea 70% din
> parlamentari sau a obtine favorurile presedintelui si cele ale
> participarii la guvernare a determinat gruparea Geoana sa faca ce a
> facut.
> Din contra totul este calculat de olteanul Geoana pentru a rezolva
> dureroasa dualitate din PSD si bineinteles pentru ca aripa
> reformatoare sa castige rasboiul intern din PSD.Atragand in tabara sa
> pe baronii locali si voturile lor si care gusta din plin avantajele
> guvernarii,Geoana a impbilizat practic gruparea
> Iliescu-Nastase-Hrebeniuc iar confruntarea din viitorul congres va
> acredita,credem noi,rezultatele rasboiului intern din PSD.Si aceasta
> se va face fie printr-o noua diviziune a PSD,fie printr-o victorie
> decisiva a gruparii Geoana.
> Ajutorul dat de Presedintele Basescu in aceasta strategie,fie data
> prin intelegere prealabila sau nu este hotaratoare.Este nevoie ca
> aceasta coalitie guvernametala sa reuseasca si sa aiba si succes.
> Si. Sabina Fati vorbeste de 5 scenarii:
>
> 1. Mircea Geoana, inapt pentru fotoliul guvernamental
> Grupul de la Cluj isi recunoaste, prin vicepresedintele Vasile Dancu,
> esecul scoaterii din joc a echipei Iliescu-Hrebenciuc si implicit
> incapacitatea transformarii partidului: Ardelenii social-democrati
> considerati de Emil Boc radacina sanatoasa a PSD au incercat sa-i dea
> lui Geoana matura si manetele de conducere, dar fostul diplomat a
> abandonat repede curatenia si proiectele reformatoare, de teama sa nu
> fie el insusi aruncat la gunoi de elefantii ramasi in partid.
> 2. Opozitie de nevoie
> Social-democratii trebue sa decida repede daca prefera la putere sau
> daca raman in opozitie. Mircea Geoana a inteles mesajul, marturisind
> ca PSD trebuie sa iasa
> din ambiguitate fiindca partenerii straini sunt nervosi, de aceea
> liderul social-democratilor a si inceput negocieri in forta cu PD-L.
>
>
> 3. Conservarea ambiguitatii
> Este posibil ca Mircea Geoana sa prefere mentinerea ambiguitatii, cel
> putin pana la
> alegerile europarlamentare si prezidentiale si sa o continue in caz de
> succes.
> 4. Reformare fortata
> Dupa alegerile europarlamentare si prezidentiale, e posibil sa apara
> schimbari majore
> atat in PD-L, cat si in PSD, partide aflate la putere.Tariceanu va fi
> in mod sigur tras la raspundere de PNL-isti motiv pentru care
> ultimele sperante ale grupului reactionar PSD sa nu mai existe. In
> acest caz grupul de la Cluj ar putea forta inlaturarea balastului
> inclusiv prin punerea in discutie a eficientei lui Mircea Geoana.
>
> 5. Clarificare intarziata
> PSD dupa anul electoral 2009 ar putea in sfarsit sa-si clarifice
> pozitia in functie de noile aranjamente. Aceasta intarziere ar dovedi
> insa ca PSD improvizeaza, tinand cont mai mult de imprejurarile
> exterioare decat de interesele pe termen lung ale partidului.
> Odiseea reformarii PSD va dura ani pentru ca si in cazul victoriei
> reformatorilor si inlaturarea gruparii Iliescu,baronii care il ajuta
> azi pe Geoana vor trebui inlaturati sau sa li se scada influenta,caci
> numai asa vom putea vorbi de o adevarata reforma si de o
> social-democratie reformata.
> Atunci dl.Geoana isi va putea impune ideile de reforma si democratie
> invatate candva la Washington.
>
>
>
>

Ghita Bizonu'
2009-04-09 14:30:49

Re: uf doamne da-mi mie un GATLING !!!

sa consideri ca cum ca<PD s-a desprins de PDSR pentru ca s-a vazut clar ca este vorba atat de ideologia sa cat si staful sau in frunte cu dl.Iliescu continua politica fostului PCR pe care il adapteaza >
insemana sa nu stii ca cand se depparti PD era cica ca cum adevaratu FSN cu uniku si adevartu trandafir !!!!

Uneori imi vine sa fiu de acord cu eutanasiererea .....

vida clara
2009-04-09 16:25:07

De ce nu astepti sa mori de moarte buna mai bizoane.

Apele s-au separat ( e normal) imediat,si pe masura ce s-au gasit incompabilitatzile.
In nici un fel de situatzie,mai inainte de a incerca nu ai de unde sa stii daca "casnicia" va merge sau nu.
Incompablitatzile,se descopera,si se vor descoperi,in veci,iar cei ce se gasec compatibili azi,nu sunt pe veci,compatibili.
Eu unul,de cand m-am nascut si pana o-i da coltzu,o sa-mi caut "asemanatori mie",pt ca imi este,lucrul acesta,o necesitate.
Omului,trebuie sa ii acorzi prezumtzia de nevinovtzie,dar mai apoi,in functie de ce da din el,potecile tzi se apropie( de multe ori meteoric) sau se departeaza(de si mai mlte ori,iremediabil).

PS. Eu zic sa renuntzi la ideea de a te euthanasia.

Aladin
2009-04-09 20:33:12

GILI !! Ai ocazia sa votezi sincer !

Un candidat care ar putea readuce constitutia din 1929 in actualitate.
Principele de Hohenzolern Radu Duda va candida la alegerile prezidentiale ! Ocazie perfecta de a alimina zombiile comuniste ca Basescu,Geoana ,Vadim,Isarescu, Becali si altii cu trecut dubios.
Acesta (probabil) dupa castigarea alegerilor va repune monarhia in drepturile uzurpate de comunistii tradatori vanduti rusilor. Guvernele castigatoare in alegeri vor conduce tara iar presedintii astia asa de daunatori vor DISPARE !! Ne-am saturat ca comunisti-cameleoni sa conduca tara in un fel neschimbat de vechea dictatura. USA si-a declarat singura simpatie de candidat la alegerile prezidentiale in printul Radu !!
Sa ajute Bunul Dumnezeu ca Romania sa scape de parazitii rosii !!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum face misto noul KGB de noi si UE (3023 afisari)
 CNN a ignorat protestele de la Chisinau (2513 afisari)
 Ce a vazut presa internationala (2361 afisari)
 Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei (2343 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2205 afisari)
 Ploiesti: Angajata unei banci a pozat sexy la serviciu! (FOTO) (2525 afisari)
 De ce s-a oprit Voronin inainte de vot la cimitirul Doina din Chisinau?  (2011 afisari)
 Frumoasa Mischa Barton, nud in Cosmopolitan! (FOTO) (1604 afisari)
 The Economist: Autoritatilor de la Chisinau le este mai usor sa se lupte cu bau-bau-ul sovinismului romanesc, decat sa isi apere guvernarea dezastruoasa (1597 afisari)
 Miron Cozma: Becali e un mafiot. Nu putea face bani fara acceptul mediului politic (1526 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00753 sec.