Ziua Logo
  Nr. 4507 de miercuri, 8 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-04-08
M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.153...)
2009-04-08 09:10
Invatul are si dezvat

Domnii judecatori s-au invatat cu salarii nesimtite, de sute de milioane de lei (vechi) pe luna. Traiesc ca belferii, se duc in statiuni in strainatate, si-au facut vile si au Jeep-uri. Ei considera ca asa este corect si li se cuvine, ca aia care produc ceva in tara asta si care de cele mai multe ori sunt mai destepti si mai pregatiti decat domniile lor, sa traiasca la limita, cu un salariu de sub 2000 RON, iar "incoruptibilii" din justitie sa ia de zeci de ori mai mult.
Trebuie ca de urgenta sa se dea o lege a salarizarii bugetarilor si raportul intre salariile celor cu studii superioare, cu aceeasi vechime, sa nu fie mai mare de 2/1, as zice chiar 1,5/1. S-ar accepta un raport de 5/1 numai in cazul sefilor mari de la Bucuresti, din ministere. Asa este corect, iar nemultumitii sa-si deschida firme particulare si sa castige cat pot de mult.
Ce tot atata discutie cu importanta muncii celor din justitie.
Tata a fost avocat pe timpul lui Ceasca si atunci putea sa incaseze de la clienti maxim 6000 lei / luna (atat era plafonul), din care i se dadea 60%, adica lua in mana 3600 lei. In aceeasi perioada inginerii castigau cel putin tot atatia bani, la fel si profesorii si economistii. La Politehnica s-au dus intotdeauna cei mai buni absolventi de liceu, aia care o bungheau bine la matematica. In schimb, multi dintre judecatorii actuali au dat examen de zece ori ca sa intre la facultate, sau sunt chiar fosti militieni bagati acolo fara examen.
Daca autoritatile isi vor bate joc in continuare de salariatii productivi, de ingineri si cercetatori, de profesori, de medici, chiar si de cei cu studii medii, dandu-le salarii nestimulative, atunci economia se va prabusi total si "incoruptibilii" vor avea un salariu de 30 $, ca cei din Africa. Asa au facut americanii, de zeci de ani, iar acum au dat cu economia jos. Nu i-au mai platit bine pe specialisti si tot tineretul s-a orientat spre profesiile mai banoase (sectorul bancar, justitie, medicina), in timp ce in laboratoarele de cercetare jumatate din angajati sunt asiatici sau din alte tari (India, Mexic, etc), care se multumesc cu mai putin. Am auzit la BBC ca directorul de la NASA si-a dat demisia pentru ca era platit cu 150000 $ pe an. S-a dus pe functie de rector la o universitate particulara si i-a crescut salariul la 500000 $ pe an.
Sa se termine cu tampenia asta, cum ca judecatorii trebuie sa fie niste milionari de care nu se poate atinge nimeni. Pot sa judece corect la procese si pe bani mai putini, ca toti ceilalti bugetari. Pe timpul lui Stalin au judecat toata elita tarii, pe salarii infime in raport cu cele de azi. Daca le dati salarii mari, nu faceti altceva decat sa-i invatati cu luxul, dupa care vor cere alti bani. Oricat de mari ar fi salariile lor, nimeni nu garanteaza ca vor fi mai cinstiti.
Care nu se va multumi cu salariul oferit, sa se apuce de afaceri. Se vor gasi altii care n-au de lucru si care vor sa le ia locul.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bogdan Hossu tradeaza miscarea sindicala (2472 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2405 afisari)
 Ole, ole, Basarabie! (2302 afisari)
 Basarabenii se ridica din nou (2183 afisari)
 Tacerea oilor (1848 afisari)
 LIVE: Protestatarii s-au adunat din nou in centrul Chisinaului. Se scandeaza "Nu plecam" si "Iura si cu Vova ne-au furat Moldova" (3492 afisari)
 Sexul oral poate duce la cancer la gat (3377 afisari)
 Experiment secret intr-un centru social britanic: Sute de fetite au fost drogate si abuzate sexual in anii '70 (3086 afisari)
 Care "dusmani romani"? Fiul lui Voronin, Oleg, face afaceri bune in Romania (2526 afisari)
 Tata, amant si proxenet: Pentru ca tipam si strigam, imi punea o perna pe cap si continua... (2152 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00672 sec.