Ziua Logo
  Nr. 4502 de joi, 2 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2009-04-02
CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2009-04-02 14:40
Contact

Contact e un film superb. Nu ca mi-ar place mie genul stiintifico-fantastic, dar gasesti in acest film extrem de multe exprimari ale unor idei filozofice fundamentale. Una dintre aceste idei apare in dialogul dintre protagonista filmului, jucat frumos de lesbiana Jodie Foster si un personaj ,,carierist" si murdar (moraliceste speaking). Ce se intimplase ? David Drumlin (alias Tom Skerritt) fusese ales in locul lui Eleanor Arroway (alias Jodie) sa fie trimis cu o masinarie a carei scheme de realizare fusese trimisa de catre o civilizatie supersofisticata extraterestra de undeva din constelatia Vega, intr-o alta lume, purtind mesajul planetei Pamint. Eleanor n-a fost aleasa pe motiv ca ea nu crede in Dumnezeu iar planeta Pamint, crede in proportie de peste 95% intr-o forta divina. Inainte sa plece, aflati fata in fata, Eleanor si David au un mic dialog. David, ordinar din start se preface ca-i pare rau ca Eleanor a pierdut cursa de calificare si ,,scuipa" printre dinti un ,,Sorry, Eleanor", dar vezi tu, traim intr-o lume atit de murdara !, la care Elelanor ii spune ceva magistral : ,,credeam ca lumea e cea pe care ne-o facem !", si pleaca din fata lui in timp ce nemernicul ramine interzis dar nu mai poate zice nimic.

Asta mi-a venit in minte cind am citit acest editorial anemic al lui Scarlat. Si mai spun : si ce daca vine comunistii ? Si ce daca ne indreptam spre o lume a ,,egalitatii" ? Chiar nu vede nimeni ca din start capitalismul a devenit insuportabil ? Ca nu are viitor ? Nici macar Patapievici nu-l mai poate resuscita !

Capitalismul a supravietuit numai si numai si numai si numai si numai comunismului. Ramas fara comunism, capitalismul arata la fel de hidos si de jegos ca si oponentul lui. Singurul avantaj al capitalismului a fost acela al neamestecului in libertatile cerute dar neobtinute ale individului.

Libertatea si capitalismul sunt doua notiuni care nu se combina absolut de loc. Va dau un exemplu din prorpria-mi realitate americaneasca care este realitatea TUTUROR celor care traiesc in aceasta tara de cacat ! Exista o constitutie a Amricii ? Da, exista, insa numai cind iesi de la servici. Pentru ca, o data ce intri si pontezi fisa, sau semnezi intr-o condica, sau swip the card, constitutia Americii devine o mizerie care isi iese din efect si intra in joc constitutia companiei la care sclavagesti.

Exista, cel putin la mine, ca si la toate, ABSOLUT TOATE companiile din SUA, constitutii locale, ale fiecarei companii, care scot din efect constitutia mare a SUA. Daca cineva ar citi constitutia companiei mele care este aceeasi, cu mici, foarte mici si nesemnificative diferente fata de toate celelalte companii din acesta tara de cacat, vor spune ca bietul comunism era un mic copil in comparatie cu capitalismul amerecan. Isi poate inchipui cineva ca exista o LEGE INTERNA care stipuleaza ca trebuie sa declari ORICE OBIECT pe care-l primesti in dar si care este mai scump de 50 de centi ? M ? Baaa, timpitilo,r incluzindu-te si pe tine, Scarlatule, voi vorbiti de capitalism, democratie, si alte daraveruri, dar realitatea va da o flegma de nu va mai spala nici oceanul Atlantic. Chiar nu mai aveti rusine ? ... Sau ! Stiati ca in constitutia companiei unde sclavagesc ca si in toate, ABSOLUT TOATE companiile amerecanesti nu ai voie sa ai postat la locul de munca vreo imagine cu vreo gagica fotografiata in bikini ? Nuuu, nu goala ! He-heee ! Goala ? Nici atit ! Vorbesc de vreo pipitza pozata in costum de baie sumar. Sau ? Nu ai voie sa folosesti in adresarea catre colegi cuvinte ca dark, boy, girl, negro ! Sau ? Nu ai voie sa te uiti in direct in ochii vreunei colege mai mult de 9 secunde ? Sau ? Nu ai voie sa asculti la radio talk show-uri care pot ,,jigni" pe colegii tai ?, cum este showul timpitului de Rush Limbaugh ? Si mai sunt o mie si una de legi si regulamente ale acestei constitutii care o overwrite pe cea a SUA ? O data ce ai intrat in companie, nu mai exista prima Constitutie si traiesti subt constitutia companiei care nu are nimic de-a face cu ,,cealalalta". Parca ti-ar spune cineva : ,,auzi, bibicule ?, o data ce-ai intrat aici, esti al meu si fac ce vrea muhkii mei cu tine !" Asta este capitalismul, ardi-l-ar focu ! Ce tot faceti voi spume la gura cu tot felul de idei si opinii ? Adevarul este unul singur : capitalismul vine de nicaieri si te duce tot nicaieri. Capitalismul nu genereaza fericire colectiva sau personala. Totul e o mizerie, vorba ecleziastului : ,,Desertaciune; desertaciune sunt toate !". Vai de voi; vai de noi, amaritilor !

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2009-04-02 15:55
Re: Contact. Adaugire. In Germania se mirau unii ca aia din Est nu chiar se tavaleau

de placerile democratiei.
Pana s-a dat si explicatia m: stiti inainte vreme nu aveam voie sa zicem nimic de partid, prim ministru si secretaru general. Insa ne cewrtam cu seful de serviciu , criticam in sedinta directorul si ne plangeam mmereu de intreprindere. Acum putem sa injuram guvernu da la servicu stam Drepti !!!

Oricum socialismul ca doctrina a aparut din cauza apectelor mai putin placute ale capitalismului. Socialismu a trecut espectele mai putin placute nu sau mai rau.
Da asta depaseste nivelul unui Scarlat . Carele fulgera si tuna impotriva sindicatelor din Detroit da habar nu are de beneficiile sociale din Bavaria ( vaterlandu lu Mercedez, VW , BMW ). Ca daca o ieie la bani marunti e mai bine per total in RFG ....

Omul din Himalaya din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 62.231.78...)
2009-04-02 17:26
Re: Contact

Iti multumesc ca ti-ai luat timpul (destul de lung la lungimea si coerenta textului) sa spui lucrurilor pe nume. Ma indoiesc ca vor fi prea multi care vor intelege sau recunoaste realitatea pe care o descrii. Sunt convins ca cei mai multi dintre protestatari vor o lume mai buna decat cea in care traim acum, nu neaparat una comunista.

ValVerde (...@hotmail.com, IP: 68.89.186...)
2009-04-02 17:46
Re: Contact

Hahaha Calugare!...pari nefericit...

Ai vreo propunere concreta de cum ai putea aranja lucrurile daca ai putea???

Pari indignat de regulile interne ale companiei d-tale. E celebra incercare de a pastra biroul intr-o atmosfera cit mai lipsita de controverse. La birou se lucreaza, nu se asculta Rush Limbough si daca pe colegele d-tale le ofenseaza pozele cu femei in pielea goala, compania nu vrea sa fie data in judecata pentru hartuire sexuala. Daca ar fi compania d-tale ai face la fel.

Te stiu ca iti tare iti place Doamne -Doamne.
Daca eu asi avea biroul lipit de al d-tale si serviciul te obliga sa fii in birou la mine de multe ori pe zi.
Daca eu pe perete l-asi avea pe Mohamed jucind barbut cu o tigare in gura si paharul de vin alaturi de o fleica de porc, nu te-ar deranja.
Dar daca l-asi avea pe Iisus Cristos privind gales in ochii lui Iuda si atingindu-se dragastos prin partile intime te-ar deranja, nu e asa???
Imagineaza-ti ca sint persoane si religii carora un fund de femeie dezvelit le provoaca aceeasi rectie pe care ti-o provoaca d-tale imaginea lui Doamne-Doamne ortidox cu plete rasta (ca in Jamaica)




La 2009-04-02 17:26:29, Omul din Himalaya a scris:

> Iti multumesc ca ti-ai luat timpul (destul de lung la lungimea si
> coerenta textului) sa spui lucrurilor pe nume. Ma indoiesc ca vor fi
> prea multi care vor intelege sau recunoaste realitatea pe care o
> descrii. Sunt convins ca cei mai multi dintre protestatari vor o lume
> mai buna decat cea in care traim acum, nu neaparat una comunista.
>
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Numai Minca-i norocoasa! (2311 afisari)
 A murit Marga Barbu (2233 afisari)
 Toate casele presedintelui (2014 afisari)
 Ciuvica loveste in Traian prin Mircea (1317 afisari)
 Soacra cu trei nurori sclave (1187 afisari)
 Poze inedite cu Lady GaGa: A aratat funduletul fanilor!  (3171 afisari)
 UPDATE 15:00 Gigi Becali a fost retinut de procurori (2932 afisari)
 I-au taiat penisul si i l-au crescut din antebrat (2873 afisari)
 Ne-a placut spectacolul cu Becali! Asteptam ca Mircea Basescu sa-i faca loc de veci lui Ciuvica!  (2182 afisari)
 Femeile afgane, obligate sa faca sex cu sotii lor  (2015 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00751 sec.