Ziua Logo
  Nr. 4492 de sambata, 21 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2009-03-21
Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2009-03-22 17:44
Zilele si umbrele din sertare

Lectorul profesor universitar corespondent academician Eugen Simion ne ofera astazi proaspata surpriza de a informa partial ce a bagat dinsul in sertarul personal.
Cazul lui Traian Chelariu imi aminteste de cazul lui Mihail Sadoveanu, cel pe care doctorul circtic literar Eugen Simion cauta prin orice mijloace cusute cu ata rosie si argumente desfundate sa il tina la suprafata, scotindu-l din lada de gunoi unde ii este locul pentru toate porcariile pe care le-a facut, si ticalosiile la care Sadoveanu a fost ori participant direct, ori complice ordinar.
Aflam deci, din cele ce ne impartaseste lectorul universitar Eugen Simion, ca Traian Chelariu, zburat de catre regimul comunist de la catedra de la Universitate, a devenit un deratizator care, acasa, dupa o zilnica munca chinuitoare de a scapa republica populara de sobolani, plosnitze, gindaci, infecti si infectii, revine acasa si il studiaza pe Nietzsche.
Imi inchipui ce trebuie sa fi trecut prin mintea lui Traian Chelariu atunci cind
s-a gindit la Sadoveanu, carlistul Renasterii natzionale, autorul de pamflete antisovietice in anii 1941-42, omul comunistilor dupa 1944 si laureatul premiului Stalin.
Ma gindesc ce s-o fi gindit Traian Chelariu la faptul ca nu a putut avea acces la ferma lui Pamfil Seicaru confiscata de catre regimul comunist si daruita, cu cearceafuri, perne, plapumi, farfurii si tacimuri lui Sadoveanu, sau in casa confiscata lui Franasovici de strada Pitar Mos in care se lafaia acelas Sadoveanu. Pai cum putea sa fi visat Traian Chelariu sa fi putut sa deratizeze, dezintectizeze si dezinfecteze acele imobile de maestrul Sadoveanu care era in plin avint creator de a-l scoate la lumina pe Mitrea Cocor ?
Sau, daca inca mai traia, ce s-ar fi gindit Traian Chelariu aflind ca ilustrul savant de renume mondial Eungeniu I. Simion se lupta din rasputeri ca creatorul lui Mitrea Cocor si al Paunei mici sa ramina in areopapgu' litirilor si besentristicii rumanesti ? Sau, ca acelasi savant lector profesor corespondent academcian simonist Simion i-a fost mentor si indrumator chiultural stitzific la doctorat lui Adrian Porcescu, apropitar locatar al aceleeasi case a lui Franasovici din strada Pitar Mosh, munitzipiul Bukuresci, raionul I.V. Stalin din 30 decembrie sector 1 ?
Si uite asa se scrie istoria literaturii si literatorilor bashinasi circticati de menajerul circtic literat Eungeniu I. Simion, fostul presedinte al academiei romane.

P.S.
Si, ca tot veni vorba de chestii tinute la sertar, de ce marele invatzat Eungeniu I. Simion nu sufla o vorba de niste chestii de actualitate in care dinsul a fost implicat direct si perzonal ? Ma refer la faptul ca tocmai a iesit la iveala faptul ca, la Academia de rezbelul de aparare natzionala, cel putin un specialist in aparare si mutare in grad si fonctie, a fost confirmat cu firman baban gradat doftor pr.uni. de catre istitutzia numita Comisia Nationala de Atestare a Certificatelor, Diplomelor si Titlurilor Universitare ( CNATCDU ) pe vremea cind pasha cu mai multe tuiuri peste acest pashalic de confirmat titrati sfertodocsi semidocti era bulibasha academician Eungeniu I. Simion, lefegiu cumulard la Statu'n Palme Barba'n Cot cu renumeratii barosane de la bujet pentru fiecare din tuiurile agatzate pe batzul omului de chiultura si hartza jurnalist zilier.
Si, ca tot suntem la capitolul de firmane hotzomane emise de Inalta Poarta CNATCDU, ar fi interesant de aflat din mina penei venerabilului ilustru critic prozator al literaturii romane, pasha director al Institutului de istorie si teorie literara Calinescu, genialul Eungeniu I. Simion, daca nu cumva cei doi profesori universitari de la Universitatea particolera desfiintata Ghica din Alexandria, Teleorman, acuzati de a fi capii excrocheriei ce a scos in Piata Muncii natziunii peste 15.000 de posesori de diplome de liceu si iuniversitare false, nu au fost cumva confirmati cu firman, de catre acelas organ hotzoman CNATCDU pe vremea pashalicului pashei Simion, om de litere cu o....mare.
Astept surprizele din sertarele cu fishe si pline de fise in fishicuri de 30 de argintzi fisticul ale venerabilului si inestimabilului inegalabil Eungeniu I. Simion.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adio meditatii, dom' profesor! (5865 afisari)
 Permise pe liste speciale (1842 afisari)
 Unguri din toate partile... (1809 afisari)
 Cantec de leagan pentru Natasha (1548 afisari)
 Nota de plata a FMI pentru mahmuri (1376 afisari)
 Ionut Dolanescu: Tatal meu a trait ca un rege si am dorit din toata inima sa-l ingrop tot ca pe un rege  (3769 afisari)
 Iasi: Clanul Corduneanu s-a batut cu sabii si bate cu cel al lui Bacauanul. Noua personae au fost ranite (3627 afisari)
 O imagine care seamana cu chipul lui Iisus a fost descoperita pe zidul unei biserici  (2806 afisari)
 Topul celor mai vinovati oameni pentru criza financiara mondiala (2666 afisari)
 Cautatorii de comori, in alerta: Un preot de la manastirea Baia de Arama sutine ca a gasit aurul lui Brancoveanu in altarul bisericii (2537 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00671 sec.