Ziua Logo
  Nr. 4482 de marti, 10 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-03-10
Robin din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.ca, IP: 216.113.168...)
2009-03-09 22:57
embryonic stem cells: same issue as global warming

Intii o precizare: cercetarile de "embryonic stem cells" nu au fost niciodata interzise, ca sa se dea acum "liber" la ceva. Orice laborator de cercetare privat era si este liber sa faca orice fel de cercetari si experimente. Ceea ce nu era "liber" era folosirea de fonduri guvernamentale pentru finantarea acestor cercetari. La asta s-a dat "liber".

Intrebarea este: cine si de ce sa vrea finantare guvernamentala pentru "embryonic stem cell research"? Daca leacurile miraculoase ce se pot deriva din ele sint reale de ce sa fie nevoie de bani de la guvern? De ce nu le finanteaza firmele private? N-ar fi nici un risc! Oricine stie ca rezultatele sint garantate (si ce rezultate!)

Evident, goana si presiunile care se fac pentru obtinerea de fonduri guvernamentale arata ca lucrurile nu sint deloc bature in cuie, ca rezultatele nu sint certe. Indiferent ce ar zice avocatii cauzei "embryonic stem cells", money talks and bullshit walks. Firmele private nu le finanteaza pentru ca nu e nimic de obtinut din ele. Si-atunci parazitii fac ce-au facut ei dintotdeauna: paraziteaza statul.

Cine-si da osteneala sa analizeze problema stie ca promisiunile nu stau in "embryonic stem cells" ci in "ADULT stem cells". Un exemplu dintre multe altele:

--------------------------
http://www.usnews.com/blogs/heart-to-heart/2009/03/04/why-embryonic-stem-cells-are-obsolete.html

Even as the future of embryonic stem cells has dimmed, adult stem cell research has scored major wins evident just in the past few months. These advances involve human stem cells that are not derived from human embryos.
...
To date, most of the stem cell triumphs that the public hears about involve the infusion of adult stem cells."
--------------------------

Numai ca discutia despre embryonic/adult este la fel ca discutia pe tema global warming-ului. "The debate is over!" "There is a consensus!" "Este concluzia majoritatii covirsitoare a oamenilor de stiinta!" Articolele embrionice apar pe pagina 1. Articolele contra apar in pagina 25.

Cauza este si ea aceeasi: sint prea multi paraziti care vor sa traiasca bine dintr-o minciuna. Prea multe mediocritati care nu pot crea/descoperi nimic si pentru care statul este singura speranta pentru o viata indestulata.

Pina si metodele sint aceleasi: manipularea ignorantei publicului, minciuna, exploatarea fricii, demolarea dizidentilor, etc., etc. Si, mai ales, excitarea si exacerbarea sentimentelor irationale ale publicului. Ce diferenta este intre modul in care a fost folosit Christopher Reeves pentru promovarea "embryonic stem cells research" si ursii polari ai lui Al Gore? Nici una.




     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pensii speciale pentru bugetarii smecheri (3120 afisari)
 Urmariti general prin pasaport (2722 afisari)
 Un mare chix (2680 afisari)
 Femeie-vampir dezgropata in Italia dupa patru secole (2061 afisari)
 Basescu lanseaza S.O.S. (1550 afisari)
 Incredibil, dar adevarat! Sex in grup chiar sub nasul politistilor (7657 afisari)
 Un act intocmit in SUA te poate lasa sarac lipit in Romania! (3664 afisari)
 Britney Spears cu partile intime la vedere, in plin concert! (FOTO/VIDEO) (3610 afisari)
 Bataie intre top-modele la o prezentare Jean Paul Gaultier (VIDEO) (2973 afisari)
 Nicolette Sheridan si-a acoperit fata, nu si...chilotii! (FOTO) (2813 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00658 sec.