Ca ati insirat doar incredientele!!! Desigur devine imposibil si DIFICIL de preparat fara instructiile de rigoare!!!!
Se fierbe o supa din oase de vita pe foc mic timp indelungat ... ca pe vremuri, vreo 3 zile!!!! Pe langa oase si carne maiintra in oala imensa si toate zarzavaturile din zona: morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac si telina, o gulie cat un mar, o rosie, 1 ardei gras mic sau macar niste cotoare de ardei gras uscat, o ceapa mare, 4 catei de usturoi, o lingurita de boabe de piper si o lingura de supa de sare, .... fierbe torul 2 ore dupa care se adauga 2 cartofi mari de culoare rosie, o 1/2 varza mica sau cateva verze de Bruxelles, cozi de telina.
Mai fierbe totul la foc minim o ora si daca e bine fiarta carnea de pe oase, e gata
supa. Pentru o culoare frumoasa de la inceput se adauga Safran!!! si apoi incercati-l cu niste galuste de grisi sau fidelute de casa!!!
Aaaasa .... deci strecuram niste zeama excelenta intr-un container sa se aseze
si intr-o cana sau ceva castronas de plastic se freaca perfect niste amidon de porumb cu un pic de supa, se foloseste telul, se verifica consistenta ca scopul
acestui sauce este sa ingroase putin zeama de la legume.
Traditional se face un rantas inchis la culoare si se diluaza cu supa si vin.
Sos de rosii n-are nimic de cautat langa aceste cratite!!!! supa cu usturoi si gelatina din oase fiert mult si incet ii da acel look "glace" sauce-ului!!!!
In rest este o mancare simpla dar time consuming!!! |