Ziua Logo
  Nr. 4473 de vineri, 27 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-02-27
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2009-02-26 21:28
CUM SA NU AIBA DOCTRINA UN PARTID DE 40%?

CUM SA NU AIBA DOCTRINA UN PARTID DE 40%?

Cine crede ca electoratul roman este prost si voteaza ceva asa,cum spun cei din grupul Jicman nu au decat sa suporte consecintele ignorantei.
Evident trebue facut diferenta intre dorinta si realitate si acesti pretinsi comentatori nu o fac.
Iata ca ma insarcinez sa le fac putina educatie politica pentru a-i scoate din ignoranta.
Iata ce prevede ideologia si programul PD-L:
-In Romania lipseste un spatiu public bine conturat, lipsesc canalele de comunicare intre cetatean si decidentul politic.
-Cetatenia este si trebuie sa ramana un privilegiu si nu un drept. In caz contrar, riscul este aparitia unui multiculturalism haotic, greu de gestionat. Problema cetateniei este privita doar birocratic, reflectia politicului este inexistenta.
- Problema minoritatilor: segregationismul si separatismul pe criterii etnice nu sunt concordante cu spritul european si cu valorile democratiei.
-Regionalizarea trebuie sa raspunda unor provocari de natura economica si sa porneasca de la specificitati locale.
SUBSIDIARITATEA IN CONTEXT ROMANESC
-Ideea de subsidiaritate are un fundament diferit fata de alte concepte politice: se inspira dintr-o religie si nu din ideologiile modernitatii. Este conceptul de baza al crestin – democratiei, neputand fi asimilata liberalismului sau social – democratiei: energiile persoanei nu pot fi suprimate sub pretextul distribuirii lor inegale (liberalism), dar nu trebuie nici ignorate (conceptia welfare state, social - democratie).
-Subsidiaritatea sta la baza proiectului politic al Uniunii Europene. Nu s-a mers pana acolo incat sa se impuna introducerea principiului subsidiaritatii in legislatiile statelor europene. In Romania situatia reglementarii acestui principiu este confuza.
- Subsidiaritatea poate avea un rol decisiv la nivelul parteneriatelor public – privat.
-Subsidiaritatea se poate aplica numai intre parteneri egali. In privinta raporturilor intre stat si autoritatile locale trebuie intarita dimensiunea coordonarii in detrimentul subordonarii.
-Subsidiaritatea poate scoate mai bine in evidenta rolul comunitatilor religioase locale.
-Subsidiaritatea trebuie aplicata in privinta: luarii deciziilor in cadrul partidelor politice; la nivel cultural si educational (printre altele, autonomia universitara).
- Aplicarea principiului subsidiaritatii in raporturile dintre stat si grupurile sociale defavorizate inseamna detasarea de viziunea asistentiala a statului, descurajeaza dependenta celor asistati si manipularea populista din partea guvernantilor.
-Ajutorul statului este cu atat mai eficient cu cat se adreseaza doar persoanelor/segmentelor sociale care se afla in dificultate, are un interval de timp precis delimitat si nu are un nivel atat de mare incat sa fie considerat abuziv o alternativa la munca proprie.
NIVELE INTERMEDIARE INTRE STAT SI CETATEAN
-Un prim nivel intermediar este familia care trebuie mai mult ajutata pentru a ramane un spatiu de transmitere a valorilor.
-Nivelul imediat urmator: comunitatea locala.
-Structurile asociative socio – economice – nivel de interfata intre institutiile statului.
-Sindicatele trebuie sa devina structuri de aparare a intereselor angajatilor si nu mase sociale de manevra in viata politica. Solidaritatea sindicala trebuie sa insemne mai mult decat lupta comuna a celor care isi apara interesele in fata statului· Incurajarea clasei de mijloc: mici intreprinzatori, meseriasi, etc. Necesitatea unor structuri asemanatoare si in sectorul agricol.
PROPRIETATEA, INITIATIVA ANTREPRENORIALA SI POLITICILE ECONOMICE
-Structura economico-sociala: ordine sociala, ordine ecologica (sectoare redistribuitoare de plus-valoare), economia de piata (sector creator de plus-valoare).
-Pilonul de dreapta in economie este bazat pe: libertate, responsabilitate, proprietate, binele individual, profesie si implinire profesionala.
-In prezent, se aplica in Romania modelul neo-liberal. A sosit momentul pentru responsabilizarea capitalistilor. Responsabilizarea se poate face prin trecerea la ordo-liberalism, a treia cale in economie, diferita de neo-liberalism si socialismul interventionist.
-Scopul final al politicilor economice: stat minimal fara suprasolicitarea sociala a populatiei. Scop intermediar: statul care apara individul, familia, grupurile profesionale.
-Pilonul de stanga in economie este bazat pe: dreptate sociala, solidaritate, minimimul social absolut.
-Gandirea crestin – sociala: asigurarile sociale trebuie legate nu de venit, ci de riscul provocat de fiecare asigurat.
-Asigurarea de somaj: suportata in mod egal intre angajator si angajat. Este necesara gasirea unor forme de combinare a ajutorului de somaj cu munci de interes comunitar.
- Pilonul de centru este bazat pe ordinea ecologica. In viziune social – crestina, aceasta este expresia relatiei persoanei cu mediul inconjurato
_________________

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2009-02-26 21:37
Re: CUM SA NU AIBA DOCTRINA UN PARTID DE 40%? vasilica asta e

ai furat-o si ai "macanit" de poamana si in vant de atatia ani. Ete ca si sefii matale recunosc. Noroc cu Paleologu. Va "pupa" tata ca v-am spus de cel putin 3 ani de zile.

Acum la "studiu" ca aveti treaba.

Arogantu' din Pedelicii de Strinsura (...@k.ro, IP: 195.212.29...)
2009-02-27 19:05
He, he, he - CU CIT SINTEM MAI MULTI, CU-ATIT SINTEM MAI CULTI !

Asta DA doctrina !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Felix (5158 afisari)
 Lasata in grija cainilor de mama alcoolica (2388 afisari)
 Patriarhia binecuvanteaza cipul biometric (2246 afisari)
 Lista marii conspiratii (2139 afisari)
 Criminalul fara vina din Brasov (1842 afisari)
 Cel mai tare model din istorie, Elle Macpherson, topless (3228 afisari)
 Rihanna - si batuta, si cu un san pe afara! (2318 afisari)
 A murit Manea Mănescu, fost premier al Romaniei in perioada comunistă (2193 afisari)
 UPDATE Functionarii publici pierd sporuri consistente, sindicatele din invatamant ameninta ca vor da Guvernul in judecata (2044 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, Marisa Miller, mai senzuala ca oricand! (VEZI FOTO) (2043 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00869 sec.