Ziua Logo
  Nr. 4471 de miercuri, 25 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-02-25
itzik (...@yahoo.com, IP: 79.176.132...)
2009-02-24 21:35
rromi si roma

romani ati sfeclit-o.
Acum in italia maine in romania...o sa va dea romii afar din casa....va asteptam in israel...noi va trecem cu vederea ca ne-ati pus in carlige la abator.

osa va taie tiganii cu ...iataganul

spaiu' (...@k.ro, IP: 78.96.15...)
2009-02-24 21:38
Re: rromi si roma

La 2009-02-24 21:35:37, itzik a scris:

> romani ati sfeclit-o.
> Acum in italia maine in romania...o sa va dea romii afar din
> casa....va asteptam in israel...noi va trecem cu vederea ca ne-ati
> pus in carlige la abator.
>
> osa va taie tiganii cu ...iataganul
>
Nu preferi sa va dam voua tiganii? Ca sunt mai apropiati la culoare de voi...si au o natalitate... ceva de speriat! Asa puteti cuceri si Arabia Saudita!

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-02-24 21:53
Rromii s-ar simti ca la ei acasa in Israel, nu crezi?

La 2009-02-24 21:35:37, itzik a scris:

> romani ati sfeclit-o.
> Acum in italia maine in romania...o sa va dea romii afar din
> casa....va asteptam in israel...noi va trecem cu vederea ca ne-ati
> pus in carlige la abator.

Apropo de problema pe care ai ridicat-o, in cele cateva randuri oarecum neinteligibile pe care le-ai postat. Toate aberatiile lansate de evrei, de la aberatia cu evreii asasinati si agatati in carligele Abatorului din Bucuresti la evreii gasiti ucisi in padurea Jilava (care au fost de fapt cadavre aduse de la morga pentru a-i compromite pe legionari), pana la evreii morti dupa 29 iunie 1941 la Iasi si in timpul transportului cu trenul (cand legionarii erau de fapt in inchisoare saurau refugiati peste hotare) si altele asemenea, au fost dezmintite si dovedite ca nefondate chiar de instantele tribunalelor comuniste. Dupa 1989, in presa romaneasca a fost reprodus un protest ce poarta semnaturile directorului si angajatilor de la Abatorul din Bucuresti (printre care si cativa evrei), si un articol in care se afirma ca acestia au dat declaratii in fata instantelor prin care au dezmintit ca la Abator s-ar fi aflat "evrei ucisi si agatati in carlige" de catre legionari, pe care se pusese inscriptia "carne cucher" Apoi, cand in ianuarie 1941 legionarii erau alungati de la guvernare de Antonescu sunt marturii despre faptul ca anumiti indivizi au fost imbracati in tinuta legionara ptr a produce furie in randul cetatenilor.

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.32...)
2009-02-24 22:58
Re: Rromii s-ar simti ca la ei acasa in Israel, nu crezi?

La 2009-02-24 21:53:12, Evreu-rus a scris:

> La 2009-02-24 21:35:37, itzik a scris:
>
> > romani ati sfeclit-o.
> > Acum in italia maine in romania...o sa va dea romii afar din
> > casa....va asteptam in israel...noi va trecem cu vederea ca ne-ati
> > pus in carlige la abator.
>
=======================================================

Deportarea tiganilor in Transnistria



Deportarea rromilor rromilor in Transnistria1 aparitia problematicii etnice si rasiale din Romania in timpul celui de-al II-lea razboi mondial.
Capitolul cel mai important al acestei problematici, ca si intreaga politica fata de tiganii din Romania acelor ani, a ramas pana in present, in afara interesului cercetarii. Ceea ce se cunoaste despre deportarea tiganilor in Transnistria sunt cateva date extrem de sumare invocate la procesul care a fost intentat in 1946 generalului Ion Antonescu si principalilor sai colaboratori2, marturiile unor deportati inregistrate in unele scrieri3 si povestea, cu elemente veridice, a deportarii unei comunitati de tigani nomazi, din romanul Satra, publicat de Zaharia Stancu in 1968.
Exista, de asemenea, in literatura privitoare la destinul tiganilor din Europa in timpul razboiului, unele speculatii in legatura cu amploarea deportarilor din Romania si numarul de victime,4 insa cercetarea documentara ofera alte cifre.
Teritoriul sovietic dintre Nistru si Bug, intrat sub ocupatie romaneasca in vara anului 1941, a fost folosit de guvernul de la Bucuresti ca loc in care au fost ,,evacuati”numerosi cetateni romani apartinand unei categorii considerate indezirabile.
Sub acest aspect Transnistria a indeplinit functia pe care a avut-o Generalgouvernament pentru Reich-ul nazist. Tiganii au constituit unul din grupurile de populatie supuse deportarii in Transnistria, alaturi de evreii din Basarabia, Bucovina si judetul Dorohoi si de inochentisti ( adeptii unei secte religioase, in numar de circa 2000 ).
Ideologia nazista ii considera pe tigani ca pe o ,, natiune de categoria a doua “, datorita faptului ca erau nomazi si practicau activitati straine de poporul german.
Expulzarile initiale la care au fost supusi tiganii nu au multumit autoritatile germane, astfel ca, in anul 1938 tiganii au fost incadrati dintr-o categorie sociala inferioara intr-o categorie rasiala inferioara.5 Cuceririle teritoriale ale Germaniei naziste in Europa au cauzat izolarea tiganilor si in noile teritirii ocupate. In 1941, tiganii au fost inchisi in lagare de concentrare, in ghetouri si lagare de exterminare alaturi de evrei.
Lagarele tiganilor erau denumite ,, lagare de familie “ tiganii preferand sa fie inchisi cu toata familia in acelasi loc, ceea ce a determinat uciderea unor intregi familii de tigani in camerele de gazare.
Datorita modificarii regimului politic in Romania prin guvernarea generalului Ion Antonescu si a puternicei influente germane s-a impus ideea ca este mai bine ca tiganii sa fie luati cu forta din casele si localitatile unde traiau si sa fie trimisi la est de raul Nistru, in Ucraina de astazi. Din proprie hotarare Antonescu a decretat deportarea tiganilor in Transnistria in vara si la inceputul anului 1942 motivand hotararea prin presiunea opiniei publice care reclama unele furtisaguri si alte fapte mai grave facute de unele grupuri de oameni printer care se aflau si tigani, astfel punandu-se in pericol ,, siguranta statului national “6.

http://www.didactic.ro/files/7/articol_revista_2.doc


nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.32...)
2009-02-24 23:07
Re: rromi si roma

La 2009-02-24 21:38:05, spaiu' a scris:

> Nu preferi sa va dam voua tiganii? Ca sunt mai apropiati la culoare de
> voi...si au o natalitate... ceva de speriat! Asa puteti cuceri si
> Arabia Saudita!
===========================================================

O SOLUTIE LA PROBLEMA TIGANEASCA
..............
E nevoie sa cautam o solutie la aceasta problema, nu mai avem timp de amanari. Altfel intreaga tara va fi inecata sub calamitatea sangelui tiganesc.
Ce vrem ? Sa inmultim talantii pe care i-a sadit Dumnezeu in fiinta noastra nationala sau sa ii ingropam in toropeala sangelui negroid tiganesc ?
Toti cei care cauta cu sinceritate o solutie la problema tiganilor trebuie sa inceapa o dezbatere deschisa.
Am putea sa incepem de la urmatoarea ipoteza de lucru. Am putea sa incercam sa gasim un stat asiatic (poate chiar India lor natala) sau african care sa ii primeasca pe tiganii care vor accepta sa emigreze acolo si sa renunte la cetatenia romana in schimbul unei sume de bani. Vom platii statului dispus sa ii primeasca o suma in bani ori bunuri de consum, iar tiganilor, o suma de bani fixa ori o renta viagera. Mai bine sa muncim pe branci pentru a ne scapa de ei si a rezolva aceasta problema decat sa le lasam urmasilor nostri povara de a se vedea straini in tara stramoseasca si pentru care inaintasii lor si-au dat viata timp de 25 de secole...................

deja unele organizatii tiganesti inainteaza numere alarmante (4.000.000 de tigani in Romania) , aceasta problema nu mai poate fi ignorata !......


http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t322750.html

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.32...)
2009-02-24 23:19
Re: Rromii s-ar simti ca la ei acasa in Israel, nu crezi?

La 2009-02-24 21:53:12, Evreu-rus a scris:

==========================================================
1.Tiganii au purces pe calea definirii propriului lor nationalism. Au
nevoie de un teritoriu. Poporul ales drept victima sunt romanii. Sa
lasam minciuna si ipocrizia deoparte, daca considera numele tigan
peiorativ atunci sa-si ia numele lor original care este DOM si nu ROM.
2.In absenta unui plan concret ce trebuie urmarit cu consecventa, cred ca sunt toate sansele ca in constiin?a civica europeana sa se consolideze credinta ca Romania chiar este tara romilor (daca nu s-a intamplat deja) si se prefigureaza tot mai mult ideea domnului Teodor Melescanu care spunea ca se doreste creerea unui stat ?iganesc in Romania, ca Romania va fi in curand tara tiganilor.
3.Imediat dupa ‘90 Nicolae Gheorghe apare ca membru GDS, publica la
Revista 22, este trimis la tot felul de simpozioane internationale, devine membru Soros, lanseaza tot felul de programe pentru tigani, precum si infiintarea de catedre universitare tiganesti. Aceasta ascensiune a unor tigani s-a petrecut mai ales in conditiile politicii sociale a regimului comunist, care urmarea incurajarea categoriilor sarace si distrugerea vechii structuri sociale, refractara noilor randuieli. Asa se explica de ce, nu in putine comune, in func?ia de primar a fost pus un tigan. Datorit? originii sociale “sanatoase” tiganii au fost promova?i mai departe, facand cariera politica, ajungand in aparatul superior de partid. Ascensiunea lor s-a datorat nu originii lor etnice, pe care de altfel cei mai mul?i o declinau, ci
pentru ca proveneau din categoriile sarace. Acesti tigani adevarati, oameni ajunsi in anumite functii, vor avea un rol important in promovarea etnica si in regimul ce a urmat regimului comunist. Si sub aspect locativ tiganii au facut un important progres in anii socialismului. Cocioabele care reprezentau habitatul natural al tiganilor pana in anii ‘50 au fost schimbate cu apartamente in blocurile nou construite, iar din anii ‘70, ‘80, cu locuinte in case nationalizate. Asa s-a ajuns in situatia de astazi, cand centrul multor orase mai este ocupat de tigani.

Sunt cateva elemente importante care nu pot fi ignorate:
1) Generalul (seful) securitatii din jud. Sibiu in ‘71 era un tigan care fusese deportat cu familia in Transnistria de unde a fugit. 2) Nicolae Gheorghe devine secretarul personal al lui Cioaba in ‘71-’72
3) Cioaba e var primar cu Ion Iliescu (se poate verifica)
4) Cioaba participa la primul congres tiganesc de la Londra din ‘71 unde apare prima oara etnonimul de Rom
5) Anii ‘70 inseamna plecarea masiva a sasilor
6) Securitatea organizeaza un program de colonizare cu tigani a sasimii si svabimii
7) Scopul nu a fost integrarea tiganilor. Integrare inseamna o populatie minoritara tiganeasca intr-o populatie majoritara de alta etnie. O majoritate tiganeasca cu o minoritate ignorabila de alta etnie nu duce la integrarea tiganilor, ci la asimilarea celorlalti.(Dau cazul unor moldoveni din Galati asimilati in tigania din Garcini, de langa Brasov ).

Dupa 1989 s-au produs unele transformari majore in comportamentul
populatiei de tigani. Pe fondul liberalizarii economice, o parte din ei au inceput diverse afaceri, dintre care multe profitand de haosul legislativ de la inceputul anilor ‘90, dar si de dispretul general fata de legi, au ajuns sa aduc? unei parti a tiganilor sume importante pe care s-au cladit clanuri puternice, care folosindu-se de patura saraca a tiganilor, domina lumea interlopa, cu ramificatii importante in sfera politicului. De asemenea, profitand de deschiderea granitelor, o mare parte dintre ?igani au emigrat, stabilindu-se mai ales in Spania, Italia ?i Fran?a, unde constituie comunit??i importante. Dupa 1996 se axeaza exclusiv pe dezvoltarea organizatiilor politice tiganesti din Ardeal, a promovarii tiganilor ardeleni in tot felul de organizatii politice, de a infiltra absolut totul. Este clar ca e vorba de nasterea unui nationalism tiganesc, bazat pe etnonimul roma, bazat pe ideea teritoriala, Romania.

.................http://rahoveanu.wordpress.com/%CF%88-tiganii-adevarata-istorie/

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.32...)
2009-02-24 23:29
Re: rromi si roma

La 2009-02-24 23:19:30, .Sobru. a scris:

> Tiganii sint ca si jideanii. Pan ala utma In Isreal le e lcul. Taramul
> promis de dumnezeul jidanesc si tiganesc. Acolo, impreuna cu
> nespalatii jidani se vor simti ca acasa.Romania va fi in curand tara tiganilor

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.32...)
2009-02-24 23:35
Re: Rromii s-ar simti ca la ei acasa in Israel, nu crezi?

La 2009-02-24 21:53:12, Evreu-rus a scris:
============================================================

Istoria descoperirii unui holocaust. Al romilor

La citiva ani dupa revolutie, o mina de sociologi si istorici au inceput sa scotoceasca in gropi comune cu amintiri si documente si au descoperit un nou fragment de Holocaust: deportarea tiganilor in Transnistria. Copiii abandonati in sant de parinti care nu-i mai puteau duce in brate, viii care si-au mincat mortii, ciorile ciugulind din degetele fetitelor fac parte din istoria pe care Basescu a pus luni trei decoratii.

Dumitru Tranca, unul dintre cei trei supravietuitori ai deportarii in Transnistria decorati de presedintele Basescu, a umblat prin toata tara spunindu-si istoria ca un bard care-a trait mai mult decit a auzit, in cadrul unui proiect ONG-ist.

..............

Dumitru Tranca, azi bunicul a peste 30 de nepoti, avea 8 ani cind autoritatile antonesciene l-au deportat in 1942 cu familia in Transnistria: "Noi locuiam in Teleorman, zisa Vlasca atunci, comuna Galateni. Pe vremurile alea aveam si carute, si cai, aveam si casa. Iarna trageam la casele noastre, vara plecam prin comune, ca eram caldarari. Au venit atunci autoritatile alea, Antonescu si cu Hitler, si ne-au strins pe toti seminomazii si pe nomazi, aia cu plete si banisori. Ne-au zis: "Plecam si va ducem in Transnistria"". Cind au intrebat de ce-i duc acolo, jandarmii le-au descris Transnistria ca pe tarimul tuturor posibilitatilor, in care fiecare tigan va avea pamintul, calul si vaca lui. "Au strins vreo suta de carute si ne-au luat escortati de doi-trei jandarmi. Se imbolnavea o femeie si voiam sa o ducem la doctor, ziceau jandarmii: "Ce doctor?", murea unul, il ingropam in cimitirul comunei in care eram. Ne mai bateau, dar cine sa-i mai riposteze, ca erau automatele alea in gitul lor. Daca se abatea cineva din drum, venea jandarmul ala cu bastonul, dadea de sarea pielea de pe el", povesteste cu voce intretaiata doar de tutun, caci zecile de conferinte la care a mai spus asta par ca au scos din ea emotia. Surorii sale, Ioana Vaduva, care avea 10 ani cind a trecut Nistrul, ii tremura si azi plinsul in glas cind revede in minte privelistea pe care i-a oferit-o Bugul: "Aoleuuu, mi-aduc aminteee, ne-a bagat pe valea aia, pe groapa aia mare si era o apa mare si stateau tiganii cita frunza si iarba, cu copilasii ca vai de ei. Ne-au luat si carutele, si aurul, si salbile noastre, si tot. Ne-au lasat cu ce aveam pe noi". Ramasi fara alimente, copiii Tranca ajungeau de multe ori sa manince carnea animalelor moarte. "Eram paziti de jur imprejur de un cordon de jandarmi, in afara gropii erau paminturi cu porumb, daca iesea cineva il impusca. Au trecut doi copii sa ia un porumb si i-au impuscat", n-a uitat Dumitru Tranca. Cind a venit iarna, i-au mutat in niste grajduri si nu era noapte sa nu moara unul dintre ei: "Era mizerie mare, eram plini de toate lighioanele, se murea de foame, de tifos. Te sculai dimineata si vedeai doi morti acolo, doi morti dincolo, calcam peste ei, ii dadeam la o parte. Fiecare isi lua mortul lui, se ducea la o ripa, zgirma o groapa in pamint si il punea acolo". Doua surori mici le-au murit fratilor Tranca intr-o noapte. "Le-a luat taica-meu in brate si le-a dus sa le ingroape, a facut o gropita, nici nu le-a invelit bine ca pamintul era inghetat, iar primavara cind s-a dezghetat se vedeau piciorusele, mincau ciorile din picioarele lor", o apuca si acum mila de surorile ei duse pe Ioana Vaduva. In 1944, cind s-a spart frontul, iar rusii avansau spre Romania, tiganii au fost liberi sa fuga inapoi peste Nistru, isi aminteste Dumitru Tranca: "Ne-au zis jandarmii: "Bai baieti, sintem si noi la prapad, fugiti unde vedeti cu ochii". Am plecat pe jos, intrebam unde-i Romania si acolo ne duceam. Erau unii care nu mai aveau nimic pe ei si luau paie, le puneau pe o sfoara si se infasurau cu ele. Cind am ajuns la comunele noastre si ne-au vazut, romanii au zis: "A venit familia lui cutare, hai sa le dam si noi cite o hainuta", ne-au dat un petic de pamint pe care sa ne facem o casa".

..........http://www.cotidianul.ro/istoria_descoperirii_unui_holocaust_al_romilor-34646.html

carol zwilling1 (...@in.com, IP: 87.69.184...)
2009-02-24 23:35
Re: rromi si roma

La 2009-02-24 23:19:30, .Sobru. a scris:

> Tiganii sint ca si jideanii. Pan ala utma In Isreal le e lcul. Taramul
> promis de dumnezeul jidanesc si tiganesc. Acolo, impreuna cu
> nespalatii jidani se vor simti ca acasa.
>

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.32...)
2009-02-24 23:37
Re: Nemtii i-au despagubit, romanii, nu

La 2009-02-24 21:53:12, Evreu-rus a scris:
=========================================================

..........Violul, prea putin pentru imaginatia soldatilor
Unul dintre cei trei supravietuitori decorati de Basescu, Ion Miutescu (foto), de 77 de ani, din Sibiu, a fost singurul dintr-o familie de 18 persoane care s-a intors viu din Transnistria. Cit a stat acolo a vazut ca si violul era prea putin pentru imaginatia imbolnavita a unor soldati: "Isi bateau joc de lume. Erau mama cu copilul, ii puneau cu forta sa faca sex, sa rida de ei. Mama cu baiat, frate cu sora, tata cu fiica, nu conta ce neam esti". Ca sa nu ramina fara cinste, fetele trebuiau sa se imbrace ca barbatii: "La noi e treaba mare sa fii fata mare si toate familiile erau rusinate acolo. Nu aveai ce face. Fetele se imbracau cu pantaloni, isi ridicau parul si isi puneau palarie in cap. Se purtau ca baietii, sa scape de batjocura", povesteste Miutescu. Daca doar femeile se luptau pentru salvarea onoarei, toti deportatii trebuiau sa se lupte zi de zi pentru salvarea trupului. Supravietuitorul Ion Miutescu a vazut ce gust amar avea in multe rinduri pastrarea vietii: "Erau oameni care nu avea ce minca. Si taiau din morti sa manince. Au mincat cai, magari si ciini la inceput si, cind nu au mai avut ce minca, taiau din mort ca sa traiasca". Ion Miutescu a convietuit si cu romani, si cu evrei, in Transnistria, dar isi aminteste ca tiganii erau cei mai multi. Conflictele existau si intre oamenii care isi imparteau nenorocirea si cele mai numeroase erau intre diferitele familii de tigani, mai ales intre tiganii nomazi si cei care nu mai bateau lumea in lung si-n lat cu carutele. "Au fost romani cu noi care au crezut ca le dau case si de toate. Au trait cu noi. Care au trait, au trait, care nu, mila lui Dumnezeu. Cel mai bine ne-am inteles cu evreii, ca erau mai domnosi. Dar erau tiganii de vatra, aia care nu-s ca noi cu caruta. Astia ne bateau si ne mincau viata. Erau ca niste salbaticiuni si le placea cel mai mult sa ne batjocoreasca femeile noastre, ale caldararilor", spune Ion Miutescu. (Oana TIMAR)

Nemtii i-au despagubit, romanii, nu

Alexandru Alexe spune ca tiganii deportati din Romania au primit despagubiri din partea Germaniei. "Statul german nu-i despagubise pe cei din Europa de Est. Nemtii au fost dati in judecata de citiva evrei, care traisera in estul Europei si s-au mutat in America, si au fost nevoiti sa plateasca despagubiri. Au alocat 5 miliarde de marci pentru cei din estul Europei si au inchis capitolul despagubirilor. O parte dintre acesti bani le-au revenit tiganilor deportati din Romania sau mostenitorilor lor." Desi teoretic deportatii in Transnistria au dreptul la o pensie din partea statului roman, birocratia e atit de mare incit cei mai multi nu o vad niciodata. "Unei femei nu au vrut sa-i dea banii pentru ca nu avea documente care sa dovedeasca cind s-a intors in Romania", spune Alexandru Alexe. Straina, nora lui Dumitru Tranca, s-a lasat pagubasa: "Am incercat trei ani sa obtin pensia aia amarita de un milion si ceva pentru socrul meu si sora lui si n-am reusit. In final am renuntat".

Fila de istorie
http://www.cotidianul.ro/istoria_descoperirii_unui_holocaust_al_romilor-34646.html

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.32...)
2009-02-24 23:50
Re: rromi si roma

> > > La 2009-02-24 23:19:30, .Sobru. a scris:

Tiganii sint ca si jideanii. Pan ala utma In Isreal le e lcul. Taramul
promis de dumnezeul jidanesc si tiganesc. Acolo, impreuna cu
nespalatii jidani se vor simti ca acasa.Romania va fi in curand tara tiganilor
==========================================================


Al doilea Holocaust pentru romi


http://www.ftr.ro/al-doilea-holocaust-pentru-romi-4033.php

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-02-25 00:27
Despre etimologia termenului "tigan"

La 2009-02-24 23:07:18, nellu a scris:
> O SOLUTIE LA PROBLEMA TIGANEASCA
> ..............
> E nevoie sa cautam o solutie la aceasta problema, nu mai avem timp de
> amanari. Altfel intreaga tara va fi inecata sub calamitatea sangelui
> tiganesc.
> Ce vrem ? Sa inmultim talantii pe care i-a sadit Dumnezeu in fiinta
> noastra nationala sau sa ii ingropam in toropeala sangelui negroid
> tiganesc ?


Tigan provine din expresia "ti Gange", care ar insemna in limba hindusa "de dincolo de Gange" - de unde ar fi provenit tiganii (adusi in Tarile Romane de tatari). Prin pierderea ultimei silabe, a devenit ti-gan, apoi s-a facut tigan. Oricum, celor mai multi lideri ai tiganilor le place sa afirme ca tiganii au venit din India.
Unii tigani vor sa-si confectioneze o genealogie asezonata cu termeni mai rasariti si, urmand spusele sociologului tigan Gheorghe Nicolae, pretind ca denumirea ar proveni dintr-un cuvant grecesc, "athinganoi" sau, dupa altii "athiganoi", care ar fi insemnat "de neatins" si care, astfel, ii indica pe "cei care nu trebuie atinsi"; de aici, ar fi rezultat, ulterior, cuvantul "tigan". Daca ar fi sa acreditez "ruta" etimologiei lui Gh. Nicolae, cred ca "athinganoi" a dat, mai degraba, prin prescurtare succesiva- athing-anoi, athing, ating -, pe romanescul "ating", nu pe "tigan". Apoi, daca insemna "de neatins", releva, totusi, faptul pe care Gheorghe Nicolae et comp. l-au trecut sub tacere: ca era un indemn imperativ al grecilor sau romanilor sa nu-i atinga pe tigani, fiindca, atunci, cand umblau cu satra, erau mult mai imputiti decat sunt acum - cand au apa curenta la bloc, dar tot nu se spala! -si, fireste, nu trebuiau atinsi, ca sa nu sa se murdareasca si sa se contamineze cu ceva, de exemplu, cu TBC, cum zice, acum, The Sun! Probabil ca de la aceasta lectiune subliminala a cuvantului provine respingerea de catre ei ai denumirii de "tigan", fiindca le reaminteste mizeria fizica si morala din care descind si in care au ramas. Tinand cont de cum arata acum etnia tiganeasca, sa ne inchipuim cum era in urma cu un mileniu, cand a fost adusa aici, din India, tarata de hoardele tatarasti. Apoi, chiar acum, India este stratificata foarte rigid in clase sociale, cea inferioara fiind numita paria, cu care celelalte clase nici nu au voie sa intre in contact si, deci, pe ai carei indivizi nu au voie sa ii atinga! Evident, tiganii nu puteau sa provina decat din clasa paria si, dupa aducerea lor in Europa, asa au ramas, in mileniul urmator, tot paria, "de neatins" - desigur, cu exceptia indivizilor care s-au civilizat si s-au adaptat, cu greu si tardiv, in marginea popoarelor in cadrul carora s-au aciuat.
Dar, oricare ar fi antecedentul din care provine cuvantul "tigan" - "ti Gange" sau "athinganoi" -, vocabula "rom" nu are nici o legatura cu numele etniei. Ideologii tigani pretind ca "rom" ar insemna, in "limba" lor, "om", desi ei nu au limba: au niste rudimente argotice, specifice fiecarui clan. Dar "om /rom" nu este un nume de etnie, ca dovada ca tiganii, in cvasitotalitatea lor, nici nu stiu ca ar fi "romi": ei se stiu ca sunt doar tigani! Deci nu exista nici o ratiune sa fie folosit ca denominatie etnica. Asadar, impunerea vocabulei "rom" nu are nici o justificare - in afara acesteia singure, subversive si diversioniste, din cazul de fata: de compromitere deliberata a Romaniei, prin asocierea tiganilor cu romanii, a substituirii lor si, in final, a crearii impresiei ca romanii sunt, de fapt, tigani.
Vasile I. Zarnescu
http://ro.altermedia.info/minoritati/tiganii-o-iminenta-bomba-politica_8220.html

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 79.114.174...)
2009-02-25 20:52
Re: imbecil si cretin ce esti

ce a fost va mia fi.
Si ce s-a vazut se va vedea.
E in tora ta !!
Continuati asa jigodii si pana la urma o sa trimiteti pe tineri la d'alde mine .
Si jigofdii nu ma scufundati cu imbecilii de legionari . Ntz .
Eu nu am bazdacuri religioase .



     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Politia sterge urmele mafiotilor (3020 afisari)
 Intrebari care impun o ancheta ministeriala (2147 afisari)
 Ucigasul tacut (1835 afisari)
 Politia da explicatii jenante (1787 afisari)
 Sef de aviatie numit ilegal (1657 afisari)
 Megan Fox, sexy si disponibila! (VEZI FOTO) (3378 afisari)
 Mihaela Radulescu: "Sunt inca o femeie inselata de un milionar, chiar daca toata lumea m-a aratat pe mine cu degetul!"  (3221 afisari)
 Oferta XXX de 1 milion de dolari pentru mama octupletilor americani (3130 afisari)
 Kate Winslet, asa cum n-ati mai vazut-o niciodata! (FOTO) (2944 afisari)
 Guvernul vrea sa elimine 18 sporuri, salariul de merit, premiile si plata orelor suplimentare (2808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01777 sec.