Ziua Logo
  Nr. 4469 de luni, 23 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-02-23
Giuseppe Cocos din Wanderland (...@yahoo.com, IP: 71.167.82...)
2009-02-22 23:11
Prblema este ca l-au casapit pe Mussolini prea triziu

si d'aia o avem pe Alessandra ....care.... pare cam ne-fututa....ce ziceti biatezi....

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.222...)
2009-02-22 23:21
Re: Prblema este ca l-au casapit pe Mussolini prea triziu

La 2009-02-22 23:11:37, Giuseppe Cocos a scris:

> si d'aia o avem pe Alessandra ....care.... pare cam ne-fututa....ce
> ziceti biatezi....
============================================================
55.000 lei pentru rromii care vor sa infiinteze tarafuri

Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National a anuntat ca va aloca 55.000 lei pentru etnicii rromi care vor sa infiinteze tarafuri, orchestre, relateaza Ziua de Iasi.

„Etnicii interesati trebuie sa completeze un formular pe care sa il trimitem prin posta la Ministerul Culturii pina pe 20 februarie. Banii se cheltuie in trei luni, iar dupa aceasta perioada trebuie sa se dea raportul despre activitatea lor, despre cum au fost cheltuite sumele”, a declarat Margareta Hertanu, consultantul pe problemele rromilor in cadrul Prefecturii Iasi.

Cu banii alocati, etnicii rromi care vor fi selectati isi pot achizitiona instrumente, costume. De asemenea, isi pot achita cheltuielile de drum cind merg in turnee.

Etnicii rromi care doresc sa aplice pentru a solicita fonduri trebuie sa demonstreze ca sint artisti prezentind un portofoliu artistic.

Ziua de Iasi.

Giuseppe Cocos din Wanderland (...@yahoo.com, IP: 71.167.82...)
2009-02-22 23:24
Re: Prblema este ca l-au casapit pe Mussolini prea triziu


Un taraf bun de lautari face cit 5 Beatlesuri. Sa moarrrra mama!






La 2009-02-22 23:21:09, nellu a scris:

> La 2009-02-22 23:11:37, Giuseppe Cocos a scris:
>
> > si d'aia o avem pe Alessandra ....care.... pare cam ne-fututa....ce
> > ziceti biatezi....
> ============================================================
> 55.000 lei pentru rromii care vor sa infiinteze tarafuri
>
> Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National a anuntat ca
> va aloca 55.000 lei pentru etnicii rromi care vor sa infiinteze
> tarafuri, orchestre, relateaza Ziua de Iasi.
>
> „Etnicii interesati trebuie sa completeze un formular pe care sa
> il trimitem prin posta la Ministerul Culturii pina pe 20 februarie.
> Banii se cheltuie in trei luni, iar dupa aceasta perioada trebuie sa
> se dea raportul despre activitatea lor, despre cum au fost cheltuite
> sumele”, a declarat Margareta Hertanu, consultantul pe
> problemele rromilor in cadrul Prefecturii Iasi.
>
> Cu banii alocati, etnicii rromi care vor fi selectati isi pot
> achizitiona instrumente, costume. De asemenea, isi pot achita
> cheltuielile de drum cind merg in turnee.
>
> Etnicii rromi care doresc sa aplice pentru a solicita fonduri trebuie
> sa demonstreze ca sint artisti prezentind un portofoliu artistic.
>
> Ziua de Iasi.
>
>

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.222...)
2009-02-22 23:35
Re: Prblema este ca l-au casapit pe Mussolini prea triziu

La 2009-02-22 23:24:00, Giuseppe Cocos a scris:

Un taraf bun de lautari face cit 5 Beatlesuri. Sa moarrrra mama!
==================================================
Caldararii din Neamt - o radiografie 1

Pe malul sting al raului Ozana, fata in fata cu Cetatea Neamtului, se intinde comunitatea traditionala de rromi caldarari din comuna Vanatori Neamt. Ceea ce frapeaza la prima vedere este contrastul dintre specificul turistic al locurilor (zona a fost declarata parc natural) si saracia extrema in care traiesc rromii din aceasta comunitate.
S-ar putea argumenta ca exista numeroase astfel de cazuri in Romania, insa situatia acestei comunitati este neindoielnic una dintre cele mai grave. Cu atit mai neobisnuit este faptul ca ea nu se regaseste mentionata in studiul efectuat de Banca Mondiala in colaborare cu Agentia Nationala pentru Romi, "Comunitatile de romi din Romania. O harta a saraciei comunitare prin sondajul PROromi", publicat in luna iulie 2005.
Interesant mai ales este faptul ca, istoria saraciei acestei comunitati s-a scris si pe fundalul unui conflict etnic.
Neam de caldarari nomazi, rromii din Vanatori Neamt mergeau prin tara, dintr-un sat in altul, vinzind cazane, mestesug pe care il deprinsesera din tata-n fiu. Conform unei legi date prin1959, mai multe satre aflate in zona Tirgu Neamt, au fost adunate la un loc in cadrul comunei Vinatori. Cele 70 de familii si-au ridicat singure casele din lemn, fiind obligate de autoritati sa le intretina in permanenta deoarece zona era turistica si foarte des vizitata. Majoritatea membrilor comunitatii lucrau la CAP, faceau cazane din tabla pentru fabricile din imprejurimi sau negot ambulant prin sate.
In anul 1980, o disputa intre rromii din comunitate si citiva romani, a dus la moartea unui roman. Faptul a produs o crestere a tensiunilor dintre rromi si romanii din sat, care a degenerat intr-un conflict etnic de proportii. Acest lucru i-a decis pe rromii din Vinatori sa porneasca cu carutele si familiile spre sediul Partidului Comunist din Piatra Neamt pentru a cere mutarea lor in alte locuri. Intimplarea a facut ca drumul lor sa coincida cu vizita lui Nicolae Ceausescu la manastirea Neamt. Pentru a masca existenta conflictului etnic, Militia a stationat caravana sub paza, timp ce citeva zile, apoi a intors-o spre Vinatori.
La intoarcerea in sat, rromii si-au gasit casele arse din temelii. Ancheta avusese loc in lipsa lor, si orice incercare de a-si face dreptate a fost sortita esecului. Nimic din gospodarii nu a mai putut fi salvat. Intre timp, cei care au avut ceva posibilitati si-au ridicat cite o camera, cei mai multi insa au construit case din pamint, ai caror pereti se deterioreaza pina la naruire in anotimpurile ploioase.
Dupa 1989 situatia rromilor s-a degradat din ce in ce mai tare, fara ca autoritatile locale sa faca ceva concret pentru ameliorarea ei. Este aproape imposibil sa decizi care dintre nevoile acestei comunitati este mai importanta si, daca cineva cu initiativa si resurse ar incerca sa faca un plan de dezvoltare comunitara, s-ar afla intr-o situatie de dezorientare totala. Cu ce ar trebui inceput? Cu locurile de munca, educatia, locuintele, sanatatea - sa nu uitam, toate considerate arii prioritare de interventie de "Deceniul de Incluziune a Rromilor" ?

........

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.222...)
2009-02-22 23:36
Re: Prblema este ca l-au casapit pe Mussolini prea triziu

La 2009-02-22 23:35:26, nellu a scris:

> La 2009-02-22 23:24:00, Giuseppe Cocos a scris:
>
> Un taraf bun de lautari face cit 5 Beatlesuri. Sa moarrrra mama!
> ==================================================
> Caldararii din Neamt - o radiografie 2

....."Pai nici unul nu-i angajat cu carte de munca pe undeva. Unii mai gasesc la negru, la cherestea, dar parca au unde lucra? Cine-i primeste?"
Dintre cele 33 de familii care traiesc in comunitatea de rromi din Vinatori Neamt, nici unul dintre adulti nu este angajat legal undeva. Multi dintre ei spun ca si-au cautat un loc de munca, dar au fost refuzati, fiind totusi primiti sa munceasca sezonier la negru uneori. Din ce traiesc atunci? Fara exceptie, fiecare familie primeste ajutor social, o familie de cinci persoane primind lunar suma de 1.200.000 de lei. Un calcul simplu indica faptul ca fiecare persoana din comunitate traieste cu suma de 8.000 de lei pe zi.
In rest, principalul mijloc de trai, atit al adultilor, cit si al copiilor este cersitul si ghena.
Acesti oameni, dependenti de sprijinul acordat de stat, au sanse extrem de mici pe piata muncii, neavind nici un fel de educatie sau calificare profesionala.

"Tot ce e nascut pe timpul lui Ceausescu are pina la 4 clase. Unul singur are 10 clase si asta face negot din sat in sat. In rest n-au scoala, aproape toti sint analfabeti."
Aproape toti rromii din Vinatori Neamt sint analfabeti. Posibilitatile de ameliorare a acestei probleme in viitor sint minime, intrucit situatia se perpetueaza, nici un copil din comunitate nu merge in prezent la scoala. In parte, aceasta se datoreaza saraciei extreme, dar mai ales igienei lor precare. In plus, copiii rromilor din Vinatori Neamt, goi in mijlocul iernii, pasind desculti pe zapada, nevaccinati si netestati medical, hranindu-se cu cele adunate din ghena si mergind la cersit, nu stiu decit foarte putin romana, in comunitate vorbindu-se doar limba romani.
Ce solutie ar putea fi gasita pentru ca acesti oameni sa fie plasati undeva pe piata muncii ? Campania "Caravana Ocuparii" - in comunitatile de rromi, organizata de Agentia Nationala pentru Romi in colaborare cu Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca si desfasurata in luna august a anului trecut, nu a lasat urme foarte palpabile in judetul Neamt. La nivel local, se considera ca actiunea nu a fost eficienta in primul rind pentru ca ofertele de locuri de munca au fost nerealiste. Multi rromi afirma ca li s-au propus locuri de munca in alte judete, indepartate de casa, mutarea fiind imposibila in lipsa unei locuinte in noul oras.

"Aicea sta o femeie cu sapte copii, i-a murit barbatu" si sta si cu fiica-sa mai mare care are un copil mic. Au doua camere, in una adapostesc calul, in cealalta locuiesc toti 10. Le lipsesc usile, geamurile, acoperisul e din nailoane si carton"
Cea mai stringenta problema este totusi starea extrem de precara a locuintelor. Din cele 22 de locuinte, doar 4 sint formate din doua camere, toate celelalte avind doar o singura incapere in care traiesc cite 8-9 persoane. Multora din case le lipseste acoperisul, improvizat din carton sau tabla, iar umezeala scursa pe peretii din chirpici face ca acestia sa se naruie. Casele au ferestre din folie de plastic sau materiale textile. O singura casa din comunitate este electrificata. Apa curenta nu exista, rromii din Vinatori aprovizionindu-se cu apa cu ajutorul unor pompe, direct din Ozana. Iarna oamenii se incalzesc arzind cauciuc in improvizatii din butoaie de tabla si aerul din incapere e aproape de nerespirat. Iarna toti au in permanenta chipul si hainele innegrite de fumul inecacios.

"Om fi bolnavi da" nu stim ce boli avem. Sint femei care nasc copii, da" ii lasa la spital peste iarna ca le ninge in case si le e frica sa nu moara inghetati"
Din cauza conditiilor de locuit, comunitatea este un adevarat focar de infectie. De-a lungul anilor, aici s-au inregistrat numeroase decese cauzate de tuberculoza. Majoritatea rromilor spune ca nu au fost niciodata la medic. O regula pentru supravietuirea nou-nascutilor este abandonul acestora in maternitatea Tirgu-Neamt si apoi institutionalizarea lor temporara pina la virsta de 1-2 ani, in functie de robustetea copilului.
De un an de zile comunitatea beneficiaza de un educator sanitar de etnie rroma, angajat prin intermediul unui program de sanatate desfasurat de o organizatie internationala pentru drepturile omului. Astfel, mai multi copii rromi au fost vaccinati, mai multi bolnavi de TB au fost supravegheati, iar in comunitate au inceput sa fie raspandite informatii despre igiena si profilaxie.

"Deceniul de Incluziune a Romilor este o initiativa internationala la care participa guverne, organizatii internationale si reprezentanti ai societatii civile rrome din mai multe state si care isi propune ca, pe parcursul a zece ani (2005-2015), sa reduca semnificativ decalajele socio-economice existente intre romi si restul societatii"
Am trecut in revista principalele domenii de interventie ale Deceniului de Incluziune a Romilor, cel mai mediatizat program international, prin care guvernul se angajeaza sa actioneze in parteneriat cu societatea civila si organizatiiile internationale, pentru a ameliora "decalajele socio-economice existente intre rromi si restul societatii". Am trecut in revista si nevoile cu care se confrunta una dintre cele mai sarace comunitati de rromi din Romania, nevoi care se suprapun acestor patru domenii.

In ce mod va ajunge acest program, deocamdata blocat la un inalt nivel de lobby si advocacy, la comunitatile de rromi care traiesc la limita extrema a saraciei ?
Si daca Deceniul propriu-zis nu reprezinta decit un instrument cu rol de catalizator, intrebarea care se pune este urmatoarea: sint pregatite autoritatile locale sa se foloseasca de acest instrument in beneficiul comunitatilor ? Stiu ele cum sa faca acest lucru ?
Dintr-o discutie cu un grup de lideri locali rromi din judetul Neamt, unii cu functii politice, altii cu functii cheie in administratia locala, am constatat cu mare surprindere ca nici unul dintre ei nu auzise de Deceniul de Incluziune a Romilor. Nici macar unul dintre ei nu stia ce reprezinta aceasta initiativa internationala, lansata de peste un an de zile si a carei presedintie este detinuta de Romania inca din luna iulie a anului trecut. Decalajul de comunicare si mai ales circuitul deficitar al informatiilor de la centru la nivelul local (sau de la autoritatile municipale la cele din teritoriu) reprezinta un adevar care nu poate fi negat. Ciate dintre concluziile atelierelor de lucru si conferintelor desfasurate in cadrul Deceniului ajung acolo unde initiativele ar trebui sa devina actiuni ?
O alta intrebare care se ridica este urmatoarea: exista la nivel local o societate civila rroma puternica si capabila sa se asigure de transformarea acestor planuri nationale de actiune ale Deceniului in actiuni propriu-zise? Pentru membrii comunitatii de rromi din Vinatori Neamt nu s-a facut nimic, desi au trecut 26 de ani de cind, pe fondul unui conflic etnic, casele le-au fost arse din temelii. In septembrie 2004, primaria din Vanatori Neamt a depus un proiect intitulat "Locuinte sociale pentru rromi", in cadrul programului PHARE: Sprijin pentru strategia nationala de imbunatatire a situatiei romilor in domeniile mica infrastructura si locuinte sociale. Proiectul a fost respins, fiind declarat neeligibil din cauza insuficientei documentatiei solicitate.

akimottte din Canada (...@gmail.com, IP: 24.37.76...)
2009-02-23 03:13
Re: Prblema este ca l-au casapit pe Mussolini prea triziu

Ba jegosule, intimplator cunosc locurile acelea minunate si tot ceea ce scrii sint niste minciuni sfruntate si aruncate probabil doar din ura pe care o porti romanilor !
Tiganii dupa Ozana stau de-o vesnicie pe prundul din fata cetatii Neamtului, sigur, e un fel de-a spune .... mongoloid scirbos si gretzos ce esti si niciodata nu au fost dispute si pogroame cum incerci tu sa insinuezi.
Baietii faceau cazane stateau la marginea satului , nu furau si nu faceau necazuri niciodata.... dimpotriva, satenii le cumparau produsele si , astfel, toata lumea era multumita.
De unde naiba ai scos toate neroziile aste , sconcs nespalat ce esti ?
Humulestii lui Creanga e un sat cu oameni foarte gospodari , pasnici si buni la suflet bai kokalar primitiv !
Hai sictir bai karcalak infect !





La 2009-02-22 23:35:26, nellu a scris:

> La 2009-02-22 23:24:00, Giuseppe Cocos a scris:
>
> Un taraf bun de lautari face cit 5 Beatlesuri. Sa moarrrra mama!
> ==================================================
> Caldararii din Neamt - o radiografie 1
>
> Pe malul sting al raului Ozana, fata in fata cu Cetatea Neamtului, se
> intinde comunitatea traditionala de rromi caldarari din comuna
> Vanatori Neamt. Ceea ce frapeaza la prima vedere este contrastul
> dintre specificul turistic al locurilor (zona a fost declarata parc
> natural) si saracia extrema in care traiesc rromii din aceasta
> comunitate.
> S-ar putea argumenta ca exista numeroase astfel de cazuri in Romania,
> insa situatia acestei comunitati este neindoielnic una dintre cele
> mai grave. Cu atit mai neobisnuit este faptul ca ea nu se regaseste
> mentionata in studiul efectuat de Banca Mondiala in colaborare cu
> Agentia Nationala pentru Romi, "Comunitatile de romi din Romania. O
> harta a saraciei comunitare prin sondajul PROromi", publicat in luna
> iulie 2005.
> Interesant mai ales este faptul ca, istoria saraciei acestei
> comunitati s-a scris si pe fundalul unui conflict etnic.
> Neam de caldarari nomazi, rromii din Vanatori Neamt mergeau prin tara,
> dintr-un sat in altul, vinzind cazane, mestesug pe care il
> deprinsesera din tata-n fiu. Conform unei legi date prin1959, mai
> multe satre aflate in zona Tirgu Neamt, au fost adunate la un loc in
> cadrul comunei Vinatori. Cele 70 de familii si-au ridicat singure
> casele din lemn, fiind obligate de autoritati sa le intretina in
> permanenta deoarece zona era turistica si foarte des vizitata.
> Majoritatea membrilor comunitatii lucrau la CAP, faceau cazane din
> tabla pentru fabricile din imprejurimi sau negot ambulant prin sate.
> In anul 1980, o disputa intre rromii din comunitate si citiva romani,
> a dus la moartea unui roman. Faptul a produs o crestere a tensiunilor
> dintre rromi si romanii din sat, care a degenerat intr-un conflict
> etnic de proportii. Acest lucru i-a decis pe rromii din Vinatori sa
> porneasca cu carutele si familiile spre sediul Partidului Comunist
> din Piatra Neamt pentru a cere mutarea lor in alte locuri.
> Intimplarea a facut ca drumul lor sa coincida cu vizita lui Nicolae
> Ceausescu la manastirea Neamt. Pentru a masca existenta conflictului
> etnic, Militia a stationat caravana sub paza, timp ce citeva zile,
> apoi a intors-o spre Vinatori.
> La intoarcerea in sat, rromii si-au gasit casele arse din temelii.
> Ancheta avusese loc in lipsa lor, si orice incercare de a-si face
> dreptate a fost sortita esecului. Nimic din gospodarii nu a mai putut
> fi salvat. Intre timp, cei care au avut ceva posibilitati si-au
> ridicat cite o camera, cei mai multi insa au construit case din
> pamint, ai caror pereti se deterioreaza pina la naruire in
> anotimpurile ploioase.
> Dupa 1989 situatia rromilor s-a degradat din ce in ce mai tare, fara
> ca autoritatile locale sa faca ceva concret pentru ameliorarea ei.
> Este aproape imposibil sa decizi care dintre nevoile acestei
> comunitati este mai importanta si, daca cineva cu initiativa si
> resurse ar incerca sa faca un plan de dezvoltare comunitara, s-ar
> afla intr-o situatie de dezorientare totala. Cu ce ar trebui inceput?
> Cu locurile de munca, educatia, locuintele, sanatatea - sa nu uitam,
> toate considerate arii prioritare de interventie de "Deceniul de
> Incluziune a Rromilor" ?
>
> ........
>

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 94.52.184...)
2009-02-23 17:14
Akimottte,stirpitura Nellu e un ungur 100% care minte ca tac-su ar fi fost evreu, jegul asta uraste

ENORM, poporul roman pentru ca TRANSILVANIA iarasi e a noastra ASA CUM A FOST INAINTE ca BARBARII ASTIA SA NAVALEASCA IN EA!!!!!!!!!!!!



La 2009-02-23 03:13:02, akimottte a scris:

> Ba jegosule, intimplator cunosc locurile acelea minunate si tot ceea
> ce scrii sint niste minciuni sfruntate si aruncate probabil doar din
> ura pe care o porti romanilor !
> Tiganii dupa Ozana stau de-o vesnicie pe prundul din fata cetatii
> Neamtului, sigur, e un fel de-a spune .... mongoloid scirbos si
> gretzos ce esti si niciodata nu au fost dispute si pogroame cum
> incerci tu sa insinuezi.
> Baietii faceau cazane stateau la marginea satului , nu furau si nu
> faceau necazuri niciodata.... dimpotriva, satenii le cumparau
> produsele si , astfel, toata lumea era multumita.
> De unde naiba ai scos toate neroziile aste , sconcs nespalat ce esti
> ?
> Humulestii lui Creanga e un sat cu oameni foarte gospodari , pasnici
> si buni la suflet bai kokalar primitiv !
> Hai sictir bai karcalak infect !
>
>
>
>
>
> La 2009-02-22 23:35:26, nellu a scris:
>
> > La 2009-02-22 23:24:00, Giuseppe Cocos a scris:
> >
> > Un taraf bun de lautari face cit 5 Beatlesuri. Sa moarrrra mama!
> > ==================================================
> > Caldararii din Neamt - o radiografie 1
> >
> > Pe malul sting al raului Ozana, fata in fata cu Cetatea Neamtului, se
> > intinde comunitatea traditionala de rromi caldarari din comuna
> > Vanatori Neamt. Ceea ce frapeaza la prima vedere este contrastul
> > dintre specificul turistic al locurilor (zona a fost declarata parc
> > natural) si saracia extrema in care traiesc rromii din aceasta
> > comunitate.
> > S-ar putea argumenta ca exista numeroase astfel de cazuri in Romania,
> > insa situatia acestei comunitati este neindoielnic una dintre cele
> > mai grave. Cu atit mai neobisnuit este faptul ca ea nu se regaseste
> > mentionata in studiul efectuat de Banca Mondiala in colaborare cu
> > Agentia Nationala pentru Romi, "Comunitatile de romi din Romania. O
> > harta a saraciei comunitare prin sondajul PROromi", publicat in luna
> > iulie 2005.
> > Interesant mai ales este faptul ca, istoria saraciei acestei
> > comunitati s-a scris si pe fundalul unui conflict etnic.
> > Neam de caldarari nomazi, rromii din Vanatori Neamt mergeau prin tara,
> > dintr-un sat in altul, vinzind cazane, mestesug pe care il
> > deprinsesera din tata-n fiu. Conform unei legi date prin1959, mai
> > multe satre aflate in zona Tirgu Neamt, au fost adunate la un loc in
> > cadrul comunei Vinatori. Cele 70 de familii si-au ridicat singure
> > casele din lemn, fiind obligate de autoritati sa le intretina in
> > permanenta deoarece zona era turistica si foarte des vizitata.
> > Majoritatea membrilor comunitatii lucrau la CAP, faceau cazane din
> > tabla pentru fabricile din imprejurimi sau negot ambulant prin sate.
> > In anul 1980, o disputa intre rromii din comunitate si citiva romani,
> > a dus la moartea unui roman. Faptul a produs o crestere a tensiunilor
> > dintre rromi si romanii din sat, care a degenerat intr-un conflict
> > etnic de proportii. Acest lucru i-a decis pe rromii din Vinatori sa
> > porneasca cu carutele si familiile spre sediul Partidului Comunist
> > din Piatra Neamt pentru a cere mutarea lor in alte locuri.
> > Intimplarea a facut ca drumul lor sa coincida cu vizita lui Nicolae
> > Ceausescu la manastirea Neamt. Pentru a masca existenta conflictului
> > etnic, Militia a stationat caravana sub paza, timp ce citeva zile,
> > apoi a intors-o spre Vinatori.
> > La intoarcerea in sat, rromii si-au gasit casele arse din temelii.
> > Ancheta avusese loc in lipsa lor, si orice incercare de a-si face
> > dreptate a fost sortita esecului. Nimic din gospodarii nu a mai putut
> > fi salvat. Intre timp, cei care au avut ceva posibilitati si-au
> > ridicat cite o camera, cei mai multi insa au construit case din
> > pamint, ai caror pereti se deterioreaza pina la naruire in
> > anotimpurile ploioase.
> > Dupa 1989 situatia rromilor s-a degradat din ce in ce mai tare, fara
> > ca autoritatile locale sa faca ceva concret pentru ameliorarea ei.
> > Este aproape imposibil sa decizi care dintre nevoile acestei
> > comunitati este mai importanta si, daca cineva cu initiativa si
> > resurse ar incerca sa faca un plan de dezvoltare comunitara, s-ar
> > afla intr-o situatie de dezorientare totala. Cu ce ar trebui inceput?
> > Cu locurile de munca, educatia, locuintele, sanatatea - sa nu uitam,
> > toate considerate arii prioritare de interventie de "Deceniul de
> > Incluziune a Rromilor" ?
> >
> > ........
> >
>
>

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 94.52.184...)
2009-02-23 17:14
Akimottte,stirpitura Nellu e un ungur 100% care minte ca tac-su ar fi fost evreu, jegul asta uraste

ENORM, poporul roman pentru ca TRANSILVANIA iarasi e a noastra ASA CUM A FOST INAINTE ca BARBARII ASTIA SA NAVALEASCA IN EA!!!!!!!!!!!!



La 2009-02-23 03:13:02, akimottte a scris:

Ba jegosule, intimplator cunosc locurile acelea minunate si tot ceea
> ce scrii sint niste minciuni sfruntate si aruncate probabil doar din
> ura pe care o porti romanilor !
> Tiganii dupa Ozana stau de-o vesnicie pe prundul din fata cetatii
> Neamtului, sigur, e un fel de-a spune .... mongoloid scirbos si
> gretzos ce esti si niciodata nu au fost dispute si pogroame cum
> incerci tu sa insinuezi.
> Baietii faceau cazane stateau la marginea satului , nu furau si nu
> faceau necazuri niciodata.... dimpotriva, satenii le cumparau
> produsele si , astfel, toata lumea era multumita.
> De unde naiba ai scos toate neroziile aste , sconcs nespalat ce esti
> ?
> Humulestii lui Creanga e un sat cu oameni foarte gospodari , pasnici
> si buni la suflet bai kokalar primitiv !
> Hai sictir bai karcalak infect !
>
>
>
>
>
> La 2009-02-22 23:35:26, nellu a scris:
>
> > La 2009-02-22 23:24:00, Giuseppe Cocos a scris:
> >
> > Un taraf bun de lautari face cit 5 Beatlesuri. Sa moarrrra mama!
> > ==================================================
> > Caldararii din Neamt - o radiografie 1
> >
> > Pe malul sting al raului Ozana, fata in fata cu Cetatea Neamtului, se
> > intinde comunitatea traditionala de rromi caldarari din comuna
> > Vanatori Neamt. Ceea ce frapeaza la prima vedere este contrastul
> > dintre specificul turistic al locurilor (zona a fost declarata parc
> > natural) si saracia extrema in care traiesc rromii din aceasta
> > comunitate.
> > S-ar putea argumenta ca exista numeroase astfel de cazuri in Romania,
> > insa situatia acestei comunitati este neindoielnic una dintre cele
> > mai grave. Cu atit mai neobisnuit este faptul ca ea nu se regaseste
> > mentionata in studiul efectuat de Banca Mondiala in colaborare cu
> > Agentia Nationala pentru Romi, "Comunitatile de romi din Romania. O
> > harta a saraciei comunitare prin sondajul PROromi", publicat in luna
> > iulie 2005.
> > Interesant mai ales este faptul ca, istoria saraciei acestei
> > comunitati s-a scris si pe fundalul unui conflict etnic.
> > Neam de caldarari nomazi, rromii din Vanatori Neamt mergeau prin tara,
> > dintr-un sat in altul, vinzind cazane, mestesug pe care il
> > deprinsesera din tata-n fiu. Conform unei legi date prin1959, mai
> > multe satre aflate in zona Tirgu Neamt, au fost adunate la un loc in
> > cadrul comunei Vinatori. Cele 70 de familii si-au ridicat singure
> > casele din lemn, fiind obligate de autoritati sa le intretina in
> > permanenta deoarece zona era turistica si foarte des vizitata.
> > Majoritatea membrilor comunitatii lucrau la CAP, faceau cazane din
> > tabla pentru fabricile din imprejurimi sau negot ambulant prin sate.
> > In anul 1980, o disputa intre rromii din comunitate si citiva romani,
> > a dus la moartea unui roman. Faptul a produs o crestere a tensiunilor
> > dintre rromi si romanii din sat, care a degenerat intr-un conflict
> > etnic de proportii. Acest lucru i-a decis pe rromii din Vinatori sa
> > porneasca cu carutele si familiile spre sediul Partidului Comunist
> > din Piatra Neamt pentru a cere mutarea lor in alte locuri.
> > Intimplarea a facut ca drumul lor sa coincida cu vizita lui Nicolae
> > Ceausescu la manastirea Neamt. Pentru a masca existenta conflictului
> > etnic, Militia a stationat caravana sub paza, timp ce citeva zile,
> > apoi a intors-o spre Vinatori.
> > La intoarcerea in sat, rromii si-au gasit casele arse din temelii.
> > Ancheta avusese loc in lipsa lor, si orice incercare de a-si face
> > dreptate a fost sortita esecului. Nimic din gospodarii nu a mai putut
> > fi salvat. Intre timp, cei care au avut ceva posibilitati si-au
> > ridicat cite o camera, cei mai multi insa au construit case din
> > pamint, ai caror pereti se deterioreaza pina la naruire in
> > anotimpurile ploioase.
> > Dupa 1989 situatia rromilor s-a degradat din ce in ce mai tare, fara
> > ca autoritatile locale sa faca ceva concret pentru ameliorarea ei.
> > Este aproape imposibil sa decizi care dintre nevoile acestei
> > comunitati este mai importanta si, daca cineva cu initiativa si
> > resurse ar incerca sa faca un plan de dezvoltare comunitara, s-ar
> > afla intr-o situatie de dezorientare totala. Cu ce ar trebui inceput?
> > Cu locurile de munca, educatia, locuintele, sanatatea - sa nu uitam,
> > toate considerate arii prioritare de interventie de "Deceniul de
> > Incluziune a Rromilor" ?
> >
> > ........
> >
>
>

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 94.52.184...)
2009-02-23 17:17
Akimottte,stirpitura Nellu e un ungur 100% care minte ca tac-su ar fi fost evreu, jegul asta uraste

ENORM, poporul roman pentru ca TRANSILVANIA iarasi e a noastra ASA CUM A FOST INAINTE ca BARBARII ASTIA SA NAVALEASCA IN EA!!!!!!!!!!!!

Stirpitura nu are nici macar bunul simt, ca de onoare nu poate fi vorba la el, sa recunoasca ca-i 100% ungur, si deloc evreu, asa cum mintea !




La 2009-02-23 03:13:02, akimottte a scris:

Ba jegosule, intimplator cunosc locurile acelea minunate si tot ceea
> ce scrii sint niste minciuni sfruntate si aruncate probabil doar din
> ura pe care o porti romanilor !
> Tiganii dupa Ozana stau de-o vesnicie pe prundul din fata cetatii
> Neamtului, sigur, e un fel de-a spune .... mongoloid scirbos si
> gretzos ce esti si niciodata nu au fost dispute si pogroame cum
> incerci tu sa insinuezi.
> Baietii faceau cazane stateau la marginea satului , nu furau si nu
> faceau necazuri niciodata.... dimpotriva, satenii le cumparau
> produsele si , astfel, toata lumea era multumita.
> De unde naiba ai scos toate neroziile aste , sconcs nespalat ce esti
> ?
> Humulestii lui Creanga e un sat cu oameni foarte gospodari , pasnici
> si buni la suflet bai kokalar primitiv !
> Hai sictir bai karcalak infect !
>
>
>
>
>
> La 2009-02-22 23:35:26, nellu a scris:
>
> > La 2009-02-22 23:24:00, Giuseppe Cocos a scris:
> >
> > Un taraf bun de lautari face cit 5 Beatlesuri. Sa moarrrra mama!
> > ==================================================
> > Caldararii din Neamt - o radiografie 1
> >
> > Pe malul sting al raului Ozana, fata in fata cu Cetatea Neamtului, se
> > intinde comunitatea traditionala de rromi caldarari din comuna
> > Vanatori Neamt. Ceea ce frapeaza la prima vedere este contrastul
> > dintre specificul turistic al locurilor (zona a fost declarata parc
> > natural) si saracia extrema in care traiesc rromii din aceasta
> > comunitate.
> > S-ar putea argumenta ca exista numeroase astfel de cazuri in Romania,
> > insa situatia acestei comunitati este neindoielnic una dintre cele
> > mai grave. Cu atit mai neobisnuit este faptul ca ea nu se regaseste
> > mentionata in studiul efectuat de Banca Mondiala in colaborare cu
> > Agentia Nationala pentru Romi, "Comunitatile de romi din Romania. O
> > harta a saraciei comunitare prin sondajul PROromi", publicat in luna
> > iulie 2005.
> > Interesant mai ales este faptul ca, istoria saraciei acestei
> > comunitati s-a scris si pe fundalul unui conflict etnic.
> > Neam de caldarari nomazi, rromii din Vanatori Neamt mergeau prin tara,
> > dintr-un sat in altul, vinzind cazane, mestesug pe care il
> > deprinsesera din tata-n fiu. Conform unei legi date prin1959, mai
> > multe satre aflate in zona Tirgu Neamt, au fost adunate la un loc in
> > cadrul comunei Vinatori. Cele 70 de familii si-au ridicat singure
> > casele din lemn, fiind obligate de autoritati sa le intretina in
> > permanenta deoarece zona era turistica si foarte des vizitata.
> > Majoritatea membrilor comunitatii lucrau la CAP, faceau cazane din
> > tabla pentru fabricile din imprejurimi sau negot ambulant prin sate.
> > In anul 1980, o disputa intre rromii din comunitate si citiva romani,
> > a dus la moartea unui roman. Faptul a produs o crestere a tensiunilor
> > dintre rromi si romanii din sat, care a degenerat intr-un conflict
> > etnic de proportii. Acest lucru i-a decis pe rromii din Vinatori sa
> > porneasca cu carutele si familiile spre sediul Partidului Comunist
> > din Piatra Neamt pentru a cere mutarea lor in alte locuri.
> > Intimplarea a facut ca drumul lor sa coincida cu vizita lui Nicolae
> > Ceausescu la manastirea Neamt. Pentru a masca existenta conflictului
> > etnic, Militia a stationat caravana sub paza, timp ce citeva zile,
> > apoi a intors-o spre Vinatori.
> > La intoarcerea in sat, rromii si-au gasit casele arse din temelii.
> > Ancheta avusese loc in lipsa lor, si orice incercare de a-si face
> > dreptate a fost sortita esecului. Nimic din gospodarii nu a mai putut
> > fi salvat. Intre timp, cei care au avut ceva posibilitati si-au
> > ridicat cite o camera, cei mai multi insa au construit case din
> > pamint, ai caror pereti se deterioreaza pina la naruire in
> > anotimpurile ploioase.
> > Dupa 1989 situatia rromilor s-a degradat din ce in ce mai tare, fara
> > ca autoritatile locale sa faca ceva concret pentru ameliorarea ei.
> > Este aproape imposibil sa decizi care dintre nevoile acestei
> > comunitati este mai importanta si, daca cineva cu initiativa si
> > resurse ar incerca sa faca un plan de dezvoltare comunitara, s-ar
> > afla intr-o situatie de dezorientare totala. Cu ce ar trebui inceput?
> > Cu locurile de munca, educatia, locuintele, sanatatea - sa nu uitam,
> > toate considerate arii prioritare de interventie de "Deceniul de
> > Incluziune a Rromilor" ?
> >
> > ........
> >
>
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Obama il bate pe Dumnezeu (3164 afisari)
 Reteta de post strict secreta (3004 afisari)
 Geoana presedinte (2486 afisari)
 "Taiati libidoul romanilor!" (1740 afisari)
 Viena, cuibul spionilor (1453 afisari)
 Sharon Stone, dezbracata intr-o rochie (5239 afisari)
 Spune-mi in ce sector stai, ca sa iti spun ce clan te terorizeaza (4850 afisari)
 Sexy-Oscarul pentru cea mai buna actrita ... intr-o scena nud! (FOTO) (3741 afisari)
 Noua Lara Croft, topless la piscina! (FOTO) (3563 afisari)
 Sexy-actrita din "Slumdog Millionaire", Freida Pinto, si ale sale picioare perfecte!  (2870 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00821 sec.