Ziua Logo
  Nr. 4462 de sambata, 14 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-02-14

Comentarii: 138, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

doctorul
2009-02-13 21:42:08

Succes Domnului Doctor !

Acum 15 - 16 ani,am incercat si eu ceva asemanator,am infiintat chiar o organizatie civica - profesionala care a functionat in cadrul Conventiei Democrate cu drept de vot . Era prea devreme , buba nu era inca coapta.Sper din toata inima ca actualul demers al Domnului Doctor sa constituie un succes al breslei noastre

jan dinu
2009-02-13 21:45:23

In sfirshit am intrat in problematica reala a sanatatzii - Nu cu cine are fundu mare sigur are o sal

..o - salvare - !Acum shi doamna Adelarda a trecut
pe un "fond "placut in spiritul jurnalisticii - active
cu un subiect atit de neglijat - sugrumat de can - canuri ..ajutat !!
Tandemul calugarul - jan dinu ...era doar o presupunere a imaginatiei ..
spre a schimba lamentabila ...>>Fund mare sanatate maxima <<!
Primul ghiocel a inflorit - shi o sa-l primitzi - negreshit !
JD

knowbothsystems
2009-02-13 21:47:08

Asa este, vechiul vrea sa stea vechi pina moare, ca sa pastreze sistemul vechi,

In unul reformat nu s-ar simti 'ca acasa'.

La fel e si la bloc. Intr-un bloc de 3 scari, doar 1 s-a batut pentru 'descoperit' cum vechii-sefi pe bloc de zeci de ani, reusisera afacerea $5000/ lift pentru o cutie de comanda de tip vechi (1 comanda ia) care mutata intre blocuri costa 2 milioane. (Ca oficialii cu petrolul Marii) , reusisera alesii blocului --cu 5 aditionale la Contract cu 1 clauza-favorabila IFMA. Aceiasi 'vechi' propagau si mentinerea blocului 'cum este, cu consum pe scara la pausal, inginer mintind ca repartitoarele nu sint bune- la baza fizica a lor ca nu masoara caldura (adica nu sint calorimetre). Acum, si descoperiti la Aditionale, si dati jos, aceia au ramas la pausal singuri.

Dar, vechiul e la fel oriunde. Peste ocean studentii minuiau mobil, strainii invatau computer, dar sefi nativi scriau de mina si dadeau secretarei pentru scris la masina, in anii' 90.

Raul produs de vechi este ca invata noul la hachitele sale vechi deci impiedica progresul. Un rau pe termen lung ! Deci, sacrifici progresul sau vechiul?

Dar, nu sint medici--ca nu-i Stat de drept , ci doar politichie ocupata cu imunitatea prin functie, cu puterea, si cu furatul public.

Alcor
2009-02-13 21:47:39

Plecat de mult....

....de pe meleagurile romanesti, intotdeauna am spus ca medicii romani faceau minuni, pe vremea cand traiam in tara, tinand cont de tehnologia pe care o aveau in dotare.Ca si alte activitati, si in Sanatate lucrurile, se pare, o iau la vale cu o viteza constant accelerata.

knowbothsystems
2009-02-13 22:05:14

Re: Plecat de mult....Re: e regula:- cu cit dotare mai putina cu atit inventivitate crescuta

In sua, Inst Nat of Health -cel care acorda granturi pe competitie, devenise public vocal, ca medicii au ajuns cititorii masinilor, si ca din lipsa de asa training ca studenti si rezidenti au pierdut contactul cu realitatea---cu bolnavul-- simptome, istoria bolii, startul ei, reractie la tratament spusa de pacient, etc. Planuia pe atunci reintroducerea acestor vechi educari medicale.

In tara, spaga a distrus medicul. stiut zeci de ani in urma.
Un ORL-ist la Coltea glasuia dupa 2000... slujba lui acolo e 'doar asa, ca-i sigura si ii aduna clienti pentru privata clinica Unirea-acolo e adevarata lui slujba". Cum trateaza acel medic un pacient in sediul de stat, your best guess !
Policlinicile de stat sint abuzate de medici, evicent cu vechi state in ele, se simte 'atmosfera de proprietate a lor , si cu asistentele- tratate ca servantii lor platiti de public insa. Un medic de familie cu sediu privat este evident diferit de cel gazduit de stat. Primul stie, prin clienti bine tratati isi plateste si chiria cabinetiului nu doar livinng..


La 2009-02-13 21:47:39, Alcor a scris:

> ....de pe meleagurile romanesti, intotdeauna am spus ca medicii romani
> faceau minuni, pe vremea cand traiam in tara, tinand cont de
> tehnologia pe care o aveau in dotare.Ca si alte activitati, si in
> Sanatate lucrurile, se pare, o iau la vale cu o viteza constant
> accelerata.
>

neamtu tiganu
2009-02-13 22:14:12

Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten

Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute, inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a incheiat consultatia de atunci.

Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine? Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si deocamdata ultima) la Y.

Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez. Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect, este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr. X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit, programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12 ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca a fost un virus, se intimpla!
Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc. Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme pentru o bagatela de ureche.
Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente, dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca nu mai sti dupa ce te-ai luat.

Tudor190
2009-02-13 22:18:26

mai zice dmnu doftor unele adevaruri dar tot medic ramine

" ... pentru ca medicii au fost dintotdeauna o casta. "

Pai cu orice student de la orice facultate puteai avea o discutie normala dar cu medicinisti nu. Nu exagerez.

" Medicina a fost o scoala inchistata, a mers pe drumul ei, si cand a fost atacata, medicii s-au retransat in secretele lor. "

Secrete ... sau mai degraba acoperire. Dar mai bine le zice Faust:

Inca vreo citiva pasi pina la piatra.
Aci ne odihnim, unde-n atitea rinduri
Am poposit muncit de ginduri.
Dedatu-m-am aci si postului si rugaciunii.
Plin de nadejde, cu credinta, cu suspine,
Cu lacrimi, am crezut sa pot obtine
De la cerescul Domn sfirsitul ciumii.
Batjocura imi par aplauzele cu care unii
Ma-ntimpina. O, de-ai vedea in mine!
Ai intelege-atunci cit de putine
Sunt meritele tatalui si ale mele.
Om onorabil a fost tata, dar intunecat
Asupra firii si a sfintelor arcane1
Gindea, nu necinstit, dar intr-un fel ciudat,
Cu grele osteneli, de vrei, insa cam apucat.
Se inchidea, cu-ceata lui de-adepti,
in neagra lui bucatarie si gatea pe indelete,
Unea contrarii, dupa lungi retete.
Un rosu-leu2 cu crinul alb3 se logodea
in blinda si domoala baie, zilnic.
Apoi, imperecheati in flacara, cei doi
Trecuti erau dintr-un alcov4 in altul, silnic.
Cind intr-un joc de aprige culori
Craiasa tinara se alegea in zori,
Medicamentul era gata. Oamenii mureau.
Dar nimeni nu-ntreba: se face vreunul sanatos?
Astfel cu infernalele tertipuri
Prapad facuram prin aceste vai, mai fioros,
Decit facuse ciuma. Insumi dat-am din otrava
La mii de oameni. Toti s-au stins.
Si-acum vazusi, cum suntem ridicati in slava,
Noi, noi netrebnicii si ucigasii!

Nota
1. Arcane, in alchimie taine ale naturii.
2. Rosu-leu, in alchimie oxid rosu de mercur.
3. Crinul alb, in alchimie acid clorhidric.
4. Alcov, in alchimie retorta.

neamtu tiganu
2009-02-13 22:20:50

Intimplare sanitara din Germania

Un bebelus de trei saptamini are asa o iritatie pe burtica. Repede la doctor, cica nu-i nimic grav, probabil e o alergie la sapun sau la baie, sa ia altu. Repede la farmacie, un sapun sau o unsoare pt. un bebelus, aveti reteta, nu, dr. a zis ca stiti d-voastra... nu stiu. Vine moasa in control, vede iritatia, cica precis e alergie, la ce? pai bebelusu suge numai lapte, pai la lapte trebe sa fie, da va trimit la un dr. homeopat... plata privat, intra la "doctor", dr. pune mina pe copil si o tine de mina pe o sora, daca-i cade mina sorei are alergie, la ce? La lapte, pai ce sa fac sa nu-i mai dau lapte, ce sa-i dau sarmale..

Din fericire iritatia a trecut de la sine, da ce o fi fost oare?

Tudor190
2009-02-13 22:26:51

Ce vindeca medicina?

In afara de accidente mecanice (cazaturi, lovituri, taieturi etc) si accidente chimice (inhalare sau contact cu substante otravitoare) nu vindeca nici o boala.

Daca vi se pare deplasata afirmatia, incercati sa gasiti singuri succese ale medicinei.

Astept provocari!

Alex.Pandrea
2009-02-13 22:33:13

Reforma sanitara nu inseamna numai multi bani ci si suflet

neamtu tiganu
2009-02-13 22:35:56

Re: Reforma sanitara nu inseamna numai multi bani ci si suflet

La 2009-02-13 22:33:13, Alex.Pandrea a scris:

> Reforma sanitara nu inseamna numai multi bani ci si suflet
------------------------------
Timpenii pabdresti... iti statea mai bine pe post de pupincurist..

neamtu tiganu
2009-02-13 22:39:52

Tudorica lele...

La 2009-02-13 22:26:51, Tudor190 a scris:

Daca vi se pare deplasata afirmatia, incercati sa gasiti singuri
> succese ale medicinei.
>
> Astept provocari!
>
-----------------------
Virsta medie a crescut simtitor mai ales datorita medicinii. Iti doresc din suflet sa nu ajungi sa simti pe pielea ta in ce fel s-a dezvoltat medicina, da totusi crede-ma e fantastic ce fac acesti oameni. Medicina e fara doar si poate cea mai grea meserie din lume. banii cistigati de medici sunt mai mult decit meritati.

Alex.Pandrea
2009-02-13 22:41:01

Intre argentofilie si o buna relatie medic-pacient

A explodat cazanul.Acum este clar ca in Romania incompetenta a constituit politica de stat.

Domenii ca sanatatea sau educatia au explodat in societatea romaneasca,lipsa de simt politic a romanilor,coruptia,incompetenta nu numai politica dar si in toate domeniile de activitate sociala au determinat cutremurul social actual.

Si acesta este doar un inceput.

De ani de zile se stie ca sistemul sanitar este corupt,ca fostii profesori comunisti inca mai educa pe viitorii medici,ca coruptia in invatamantul sanitar a ajuns la cote cutremuratoare,pana la vanzarea pur si simplu a diplomelor de medic.

Gogornita cu lipsa de medici este un fel de a ne lua fata.An de an mii de tineri medici doresc a deveni specialisti.Numai ca in posturile acestea,de obicei la oras,trebue sa intre cine trebue,evident prin concursul lor.
Nacialnicii sanatatii prefera sa fie specialitati sau judete fara medici de anumita specialitate decat sa nu aiba ei posibilitati de a promova fetitele si nepoteii cui trebue.

In instritutele si universitatile de medicina din prostie sau indiferenta se preda la nivelul anilor 50-60.Psihologizarea medicinii,imtroducerea psihologiei in medicina s-a introdus daca s-a introdus tardiv si este predata de niste tovarasei care vor postuiri universitare.Din acest motiv,si nici nu-si dau seama medicina romaneasca nu a progresat.Modelul medical de boala(boala=leziune) domina gandirea dascalilor comunisti iar institutia de tratament,spitalul ,policlinica functioneaza dupa reforma comunista a spitalului unificat(ierarhie absoluta,sistem de ritualuri si ceremonialuri),modelul bolnavului in pat ca in sec.19 este cel aplicat,alte forme comunitare sau deschise nici nu-i duc mintea.

Incompetentul Cinteza avea si are o marota,sistemul este subfinantat.A crescut de 4 ori finantarea si este tot mai rau.
Incompetentul Cinteza a introdus un sistem, discretional fata de medici,i-a pus sa cumpere puncte de educatie continua,a inchis cabinetele medicilor pensionmari.
Aplicand cintezismul a carui parinte este a scos in strada cancerosii,epilepticii,diabeticii etc.
Oare cel din Slatina nu a actionat in stilul cintezist,lansat de acest comunist care a devenit presedinte a colegiului medicilor si apoi ministru.
Si daca este vorba de comunisti apoi 2/3 din fostii ministri ai sanatatii provin din comitetul de partid a UMF Bucuresti(enumar din memorie:Milcu,Bartos,Cinteza,Dan Georgescu,Bogdan Marinescu,cel cu plagiatul Boureanu, si altii).

Cu ministri comunisti,cu profesori comunisti,cu stoparea promovarii tinerilor oare este cazul sa ne mai miram de efectele in sistemul sanitar.
In sistemul nostru sanitar omul nu conteaza.Este considerat un serv,o fiinta inferioara,singura sa misiune este sa aduca bani.Foarte multi practicanti ai medicinii au doar vocatie argentofila.
De fapt ei ii urasc pe bolnavi,nu se simt multumiti cu ce primesc legal sau ilegal dar in acelasi timp aroganta lor este fara limite.

Un alt domeniu unde cazanul este gata sa explodeze este cel al invatamantului.
Invatamantul romanesc este la nivelul sec.19,adica ca pe timpul lui Pestalozzi.Nimic nu a evoluat.Elevul trebue sa stea pasiv,eventual cu mainile la spate,sa asculte lectii neinteresante,cu un program si carti facute de universitari si care doar nu au facut decat sa introduca in manuale material excesiv care depaseste interesul copiilor.
Daca mai adaugam sistemul de pedepse in care adesea sunt antrenati si parintii,ca si in sanatate invatamentul devine un loc de suferinta,daca nu de tortura.
Este oare de mirare ca niste minori,nematurizati reactioneaza prin indisciplina,fuga de la ore,drogare,alcool.Daca mai adaugam si seductia juvenolatrica a unor profesori ca sa nu vorbim de vicii ca betia,comportamente sexuale indecente avem tabloul clar a ceea ce si unde se afla invatamantul romanesc.
Inasprirea pedepselor acasa sau la scoala nu va rezolva problema,pentru ca nu aceasta este calea de a face invatamantul atractiv si interesant.

Este greu ca pe un spatiu asa de redus sa se expuna mai multe.Multi postatori ametesc cand vad o postare de 2000 semne.

Este limpede ca ceea ce se intampla in sanatatea si invatamantul romanesc tine de cauze mult mai profunde decat de salarizarea medicilor sau a mprofesorilor.

Aici cum spunea Excelenta sa Presedintele Basescu este nevoie de reforma.
Din pacate nici nu are cine o face,nici nu se stie ce trebue facut.

Dar de fapt,ce merge bine in tara asta,cand Nastase in loc sa se duca la tribunal sa-si dovedeasca dreptatea este salvat de Parlament,cand Tariceanu lasa gaura de 5 miliarde euro si spune ca a condus bine,cand la TV slethe de asa zisi formatori de opinie nu fac decat sa-si merite euroii pe care ii primesc.

In acest context bietul elev sau bolnav,ca si in timpul comunismului nu are nici un suport.
Intr-o tara in care nu te poti baza nici pe medic,nici pe invatator,nici pe preot,sa fim seriosi,nu este un fel de Ferma animalelor?



jan dinu
2009-02-13 22:41:22

Re: Ce vindeca medicina?

La 2009-02-13 22:26:51, Tudor190 a scris:

> In afara de accidente mecanice (cazaturi, lovituri, taieturi etc) si
> accidente chimice (inhalare sau contact cu substante otravitoare) nu
> vindeca nici o boala.
>
> Daca vi se pare deplasata afirmatia, incercati sa gasiti singuri
> succese ale medicinei.
>
> Astept provocari!
>
===============================================================
In parte ai dreptate !
Frontierele noii medicini sunt nelimitate ,Prin dedicatia unora
care pastreaza ,cunoaste juramintul profesiei punind prin
fiintza lui o sperantza pacientului in conditiile cind shansele
sunt limitate .Mama natura ne indeamna in fiecare clipa s-o observam ..
s-a pastram echilibrul coexistent ...cu participare permanenta
observindu-i miracolele ce lucreaza pe neobservate ...!
JD

neamtu tiganu
2009-02-13 22:45:31

Nea Pandrea cred ca ai nevoie de un medic..

da de unu bun, sau mai bine cred ca ti-ar trebui o echipa de medici, teama mi-e insa ca nu se mai poate face nimic, in cel mai bun caz ajungi la Antipa, ca exponat!

roy
2009-02-13 22:47:44

Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten

Bun, am citit relatarile tale. Si ce vrei sa spui? Ar vrea romanii sa aiba ce au nemtzii.

In legatura cu urechea... daca nu te deranjeaza rau, trebuie sa vezi punctele pozitive. In primul rand, te faci ca nu auzi cand te baraie nefasta la cap. In al doilea rand, daca e zgomot cand vrei sa dormi, te culci pe urechea sanatoasa si cu cealalta nu auzi nimic... si dormi ca un prunc.

Neamtzule, o sa mai constatzi ca si alte lucruri se deterioreaza cu vremea. Ireparabil. Nu cerceta aceste legi, caci esti nebun cand le-ntzelegi.

Welcome to the club!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2009-02-13 22:14:12, neamtu tiganu a scris:

> Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga
> infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute,
> inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un
> rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE
> cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat
> (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar
> cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o
> presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic
> (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac
> audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma
> intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a
> incheiat consultatia de atunci.
>
> Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante
> intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele
> familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste
> amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul
> cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii
> exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da
> amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce
> mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi
> recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu
> auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine?
> Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai
> nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea
> intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare
> OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba
> e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se
> repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te
> matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu
> e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de
> tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta
> am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si
> deocamdata ultima) la Y.
>
> Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur
> problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive
> si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un
> distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun
> si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste
> specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra
> Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se
> inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez.
> Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect,
> este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc
> consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea
> stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect
> normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
> Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din
> experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului
> auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din
> urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea
> stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea
> dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul
> radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum
> stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr.
> X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
>
> N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate
> fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta
> evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de
> mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat
> de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci
> clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit,
> programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o
> umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
> Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu
> mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de
> la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a
> intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce
> n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
> Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12
> ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca
> a fost un virus, se intimpla!
> Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in
> spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram
> la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie
> pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica
> canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum
> nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc.
> Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la
> vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens
> version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea
> nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma
> intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin
> burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme
> pentru o bagatela de ureche.
> Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre
> "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa
> ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente,
> dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de
> care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg
> geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea
> (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te
> aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca
> nu mai sti dupa ce te-ai luat.
>
>

neamtu tiganu
2009-02-13 22:52:41

Roy nici tu n-auzi cu dreapta?

La 2009-02-13 22:47:44, roy a scris:

> Neamtzule, o sa mai constatzi ca si alte lucruri se deterioreaza cu
> vremea. Ireparabil. Nu cerceta aceste legi, caci esti nebun cand
> le-ntzelegi.
>
> Welcome to the club!
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
Nu e vorba de mine ci de un prieten. Io am altele.

Io am trei prieteni, am mai povestit, unu in Florida, altu in California si al treilea in Sud Africa. Ne vedem f. rar da tinem legaturi strinse prin E-mail. Pina acum vrun an discutam de gagici, bauturi, masini, meserie, politica.
Acum discutam mai mult de boli!

Tudor190
2009-02-13 22:55:27

Re: Tudorica lele...

La 2009-02-13 22:39:52, neamtu tiganu a scris:

> Virsta medie a crescut simtitor mai ales datorita medicinii. Iti
> doresc din suflet sa nu ajungi sa simti pe pielea ta in ce fel s-a
> dezvoltat medicina, da totusi crede-ma e fantastic ce fac acesti
> oameni. Medicina e fara doar si poate cea mai grea meserie din lume.
> banii cistigati de medici sunt mai mult decit meritati.

Nu exista nici o legatura directa intre virsta medie si " progresele medicinei " ci doar o coincidenta.
Medicina actuala este facuta pe calapotul impus de Rockefeller si Carnegie doi " mari filantropi " . Du-te pe saitul fundatiei rockefeller si la istoricul anilor 20-30 se lauda ca au dat bani, multi, si facultatilor de medicina din Cluj si Bucuresti. Nici una nu recunoaste asta cel putin pe sait. De ce oare?
Dar sa revenim, in afara de arhicunoscuta placa ca medicna a salvat X si Y stii sa-mi zici vre-o bola pe care o vindeca?

jan dinu
2009-02-13 22:55:48

Re: Intre argentofilie si o buna relatie medic-pacient--ai atins bine niste nevralgii ...

La 2009-02-13 22:41:01, Alex.Pandrea a scris:

> A explodat cazanul.Acum este clar ca in Romania incompetenta a
> constituit politica de stat.
>
> Domenii ca sanatatea sau educatia au explodat in societatea
> romaneasca,lipsa de simt politic a romanilor,coruptia,incompetenta nu
> numai politica dar si in toate domeniile de activitate sociala au
> determinat cutremurul social actual.
>
> Si acesta este doar un inceput.
>
> De ani de zile se stie ca sistemul sanitar este corupt,ca fostii
> profesori comunisti inca mai educa pe viitorii medici,ca coruptia in
> invatamantul sanitar a ajuns la cote cutremuratoare,pana la vanzarea
> pur si simplu a diplomelor de medic.
>
> Gogornita cu lipsa de medici este un fel de a ne lua fata.An de an mii
> de tineri medici doresc a deveni specialisti.Numai ca in posturile
> acestea,de obicei la oras,trebue sa intre cine trebue,evident prin
> concursul lor.
> Nacialnicii sanatatii prefera sa fie specialitati sau judete fara
> medici de anumita specialitate decat sa nu aiba ei posibilitati de a
> promova fetitele si nepoteii cui trebue.
>
> In instritutele si universitatile de medicina din prostie sau
> indiferenta se preda la nivelul anilor 50-60.Psihologizarea
> medicinii,imtroducerea psihologiei in medicina s-a introdus daca s-a
> introdus tardiv si este predata de niste tovarasei care vor postuiri
> universitare.Din acest motiv,si nici nu-si dau seama medicina
> romaneasca nu a progresat.Modelul medical de boala(boala=leziune)
> domina gandirea dascalilor comunisti iar institutia de
> tratament,spitalul ,policlinica functioneaza dupa reforma comunista a
> spitalului unificat(ierarhie absoluta,sistem de ritualuri si
> ceremonialuri),modelul bolnavului in pat ca in sec.19 este cel
> aplicat,alte forme comunitare sau deschise nici nu-i duc mintea.
>
> Incompetentul Cinteza avea si are o marota,sistemul este subfinantat.A
> crescut de 4 ori finantarea si este tot mai rau.
> Incompetentul Cinteza a introdus un sistem, discretional fata de
> medici,i-a pus sa cumpere puncte de educatie continua,a inchis
> cabinetele medicilor pensionmari.
> Aplicand cintezismul a carui parinte este a scos in strada
> cancerosii,epilepticii,diabeticii etc.
> Oare cel din Slatina nu a actionat in stilul cintezist,lansat de acest
> comunist care a devenit presedinte a colegiului medicilor si apoi
> ministru.
> Si daca este vorba de comunisti apoi 2/3 din fostii ministri ai
> sanatatii provin din comitetul de partid a UMF Bucuresti(enumar din
> memorie:Milcu,Bartos,Cinteza,Dan Georgescu,Bogdan Marinescu,cel cu
> plagiatul Boureanu, si altii).
>
> Cu ministri comunisti,cu profesori comunisti,cu stoparea promovarii
> tinerilor oare este cazul sa ne mai miram de efectele in sistemul
> sanitar.
> In sistemul nostru sanitar omul nu conteaza.Este considerat un serv,o
> fiinta inferioara,singura sa misiune este sa aduca bani.Foarte multi
> practicanti ai medicinii au doar vocatie argentofila.
> De fapt ei ii urasc pe bolnavi,nu se simt multumiti cu ce primesc
> legal sau ilegal dar in acelasi timp aroganta lor este fara limite.
>
> Un alt domeniu unde cazanul este gata sa explodeze este cel al
> invatamantului.
> Invatamantul romanesc este la nivelul sec.19,adica ca pe timpul lui
> Pestalozzi.Nimic nu a evoluat.Elevul trebue sa stea pasiv,eventual cu
> mainile la spate,sa asculte lectii neinteresante,cu un program si
> carti facute de universitari si care doar nu au facut decat sa
> introduca in manuale material excesiv care depaseste interesul
> copiilor.
> Daca mai adaugam sistemul de pedepse in care adesea sunt antrenati si
> parintii,ca si in sanatate invatamentul devine un loc de
> suferinta,daca nu de tortura.
> Este oare de mirare ca niste minori,nematurizati reactioneaza prin
> indisciplina,fuga de la ore,drogare,alcool.Daca mai adaugam si
> seductia juvenolatrica a unor profesori ca sa nu vorbim de vicii ca
> betia,comportamente sexuale indecente avem tabloul clar a ceea ce si
> unde se afla invatamantul romanesc.
> Inasprirea pedepselor acasa sau la scoala nu va rezolva
> problema,pentru ca nu aceasta este calea de a face invatamantul
> atractiv si interesant.
>
> Este greu ca pe un spatiu asa de redus sa se expuna mai multe.Multi
> postatori ametesc cand vad o postare de 2000 semne.
>
> Este limpede ca ceea ce se intampla in sanatatea si invatamantul
> romanesc tine de cauze mult mai profunde decat de salarizarea
> medicilor sau a mprofesorilor.
>
> Aici cum spunea Excelenta sa Presedintele Basescu este nevoie de
> reforma.
> Din pacate nici nu are cine o face,nici nu se stie ce trebue facut.
>
> Dar de fapt,ce merge bine in tara asta,cand Nastase in loc sa se duca
> la tribunal sa-si dovedeasca dreptatea este salvat de Parlament,cand
> Tariceanu lasa gaura de 5 miliarde euro si spune ca a condus
> bine,cand la TV slethe de asa zisi formatori de opinie nu fac decat
> sa-si merite euroii pe care ii primesc.
>
> In acest context bietul elev sau bolnav,ca si in timpul comunismului
> nu are nici un suport.
> Intr-o tara in care nu te poti baza nici pe medic,nici pe
> invatator,nici pe preot,sa fim seriosi,nu este un fel de Ferma
> animalelor?
==========================================================
La o astfel de societate - de asemenea "medicina "avetzi parte !
JD





>
>
>
>

Constantin Timoc
2009-02-13 22:59:53

Solutia: Administratia spitalelor la nivel judetean cu director judetean ales la fiecare doi ani 1/2

Hokusai san
2009-02-13 23:00:58

Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten / Astea-s cazuri usoare, comice. Stiu

cazuri cumplite, tragice, unul e cazul mamei care a fost pur si simplu omorita de prostia, lipsa de experienta a unui medic de 25 de ani, tinar si frumos si de o asistenta de 21 de ani, tinara si frumoasa.

Doctorul i-a spus sa-i faca mamei perfuzie, deoarece i-am spus medicului ca mama are momente cind nu ma recunoaste, mama minca si bea apa, nu avea nevoie de perfuzie.

Mina cu perfuzia a fost legata de pat, mama tot ducea mina libera la cea legata, probabil o durea, idioata asistenta i-a legat si mina cealalta de pat, eu am fost obligat sa plec,am lipsit de acolo o noapte, dimineata cind am venit mama era moarta la morga, medicul care i-a facut autopsia a spus ca din cauza stresului (stresul a fost cauzat de faptul ca a fost legata cu ambele miini de pat ca rastignita) i-a pleznit ulcerul si s-a umplut stomacul cu singe.

Povestind si altora cum a murit mama, multi mi-au relatat cazuri asemanatoare de bolnavi (rude sau cunoscuti) care au fost legati, murind
''rastigniti'' de pat !!!


> Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga
> infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute,
> inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un
> rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE
> cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat
> (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar
> cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o
> presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic
> (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac
> audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma
> intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a
> incheiat consultatia de atunci.
>
> Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante
> intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele
> familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste
> amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul
> cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii
> exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da
> amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce
> mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi
> recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu
> auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine?
> Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai
> nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea
> intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare
> OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba
> e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se
> repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te
> matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu
> e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de
> tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta
> am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si
> deocamdata ultima) la Y.
>
> Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur
> problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive
> si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un
> distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun
> si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste
> specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra
> Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se
> inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez.
> Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect,
> este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc
> consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea
> stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect
> normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
> Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din
> experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului
> auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din
> urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea
> stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea
> dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul
> radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum
> stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr.
> X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
>
> N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate
> fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta
> evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de
> mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat
> de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci
> clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit,
> programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o
> umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
> Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu
> mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de
> la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a
> intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce
> n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
> Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12
> ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca
> a fost un virus, se intimpla!
> Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in
> spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram
> la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie
> pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica
> canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum
> nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc.
> Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la
> vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens
> version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea
> nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma
> intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin
> burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme
> pentru o bagatela de ureche.
> Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre
> "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa
> ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente,
> dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de
> care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg
> geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea
> (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te
> aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca
> nu mai sti dupa ce te-ai luat.
>
>

jan dinu
2009-02-13 23:01:00

Re: Tudorica lele...

La 2009-02-13 22:55:27, Tudor190 a scris:

> La 2009-02-13 22:39:52, neamtu tiganu a scris:
>
> > Virsta medie a crescut simtitor mai ales datorita medicinii. Iti
> > doresc din suflet sa nu ajungi sa simti pe pielea ta in ce fel s-a
> > dezvoltat medicina, da totusi crede-ma e fantastic ce fac acesti
> > oameni. Medicina e fara doar si poate cea mai grea meserie din lume.
> > banii cistigati de medici sunt mai mult decit meritati.
>
> Nu exista nici o legatura directa intre virsta medie si " progresele
> medicinei " ci doar o coincidenta.
> Medicina actuala este facuta pe calapotul impus de Rockefeller si
> Carnegie doi " mari filantropi " . Du-te pe saitul fundatiei
> rockefeller si la istoricul anilor 20-30 se lauda ca au dat bani,
> multi, si facultatilor de medicina din Cluj si Bucuresti. Nici una nu
> recunoaste asta cel putin pe sait. De ce oare?
> Dar sa revenim, in afara de arhicunoscuta placa ca medicna a salvat X
> si Y stii sa-mi zici vre-o bola pe care o vindeca?
>
>
======================================================
Te infunzi in niste generalizari care nu le potzi - cuprinde ...!
JD

Constantin Timoc
2009-02-13 23:01:28

Solutia: Administratia spitalelor la nivel judetean cu director judetean ales la fiecare doi ani 2/2

In America, fiecare stat are propria lui trezorerie, separata de trezoreria federala, in care se depun taxele si impozitele statale pentru a fi utilizate numai in folosul acelui stat. Spre deosebire de principiul de taxare din Romania in care administratia, taxarea si finantele judetene sunt subordonate celor nationale, in America, conform jurisdictiei taxarii concomitente, fiecare administratie judeteana/regionala (county) este imputernicita sa stabileasca si sa colecteze propriile sale taxe care se varsa la trezoreria acelui judet pentru ca banii sa fie folositi numai pentru necesitatile judetului. De exepmlu, statutul judetului/regiunii (county) Los Angeles specifica urmatoarele:

"Toate taxele colectate de judet/regiune [county]... se vor depune la trezoreria judetului/regiunii [county]... "

Ca urmare a aplicarii principiului separarii taxelor federale de cele statale, un cetatean american care locuieste in statul California, plateste din venitul sau, atat taxe federale care se varsa in trezoreria federala prin agentia IRS (Internal Revenue Service) cat si taxe statale care se depun la trezoreria statului prin intermediul agentiei FTB (Franchise Tax Board). Taxele de vanzare si cumparare (taxa pe valoarea adaugata -- TVA), se varsa in trezoreria statului California si banii sunt folositi numai in acest stat.

Deci, odata cu implentarea jurisdictiei taxarii concomitente in Romania, atat guvernul national va fi imputernicit sa taxeze cat si fiecare administratie judeteana/regionala, va avea o putere adecvata si independenta de cea nationala de a taxa pentru a satisface nevoile judetene/regionale.

Exemplul organizarii statului american este demn de urmat si in privinta descentralizarii la nivel de judet/regiune (county) a functiilor judetene/regionale conduse de persoane alese prin vot popular de catre cetatenii fiecarui judet/regiune.

De exemplu, in statul California, judecatorii (din Curtea Suprema si Curtile de Apel) sunt alesi prin vot popular (nu sunt numiti) tocmai ca sa distruga piramida coruptiei care ar rezulta din numirea acestora:

"Judecatorii Curtii Supreme vor fi alesi de toti alegatorii si judecatorii curtilor de apel vor fi alesi din fiecare district ... "

La nivel de judet/regiune (county) atat procurorul sef (district attorney) cat si seful politiei din judet (sheriff) sunt alesi prin vot popular:

" Din fiecare judet/regiune [county] va fi ales ... cate on sef al politiei [sheriff], un procuror sef al judetului/regiunii [district attorney] si un asesor al proprietatilor [assessor]. "

Deci, in sistemul american, metoda cea mai eficienta pentru a distruge coruptia in justitie si in politie este alegerea prin vot popular, cu un madat cat mai scurt , , a cat mai multor persoane din conducere. In acest fel, poporul prin votul sau vegheaza asupra propriei sale libertati , , nu reprezentantii lui.

Urmatorul amendament la Constitutie, inspirat din sistemul de organizare american, respecta jurisdictia taxarii concomitente si principiul separarii administratiei si finantelor nationale de cele judetene/regionale:

(1) Fiecare Judet va fi constituit din un numar de colegii electorale si va fi condus de un consiliu judetean constituit din cate un consilier ales din fiecare colegiu . Va fi consilier o persoana care a obtinut cele mai multe voturi.

(2) Imediat dupa ce Consilierii se vor fi intruni ca urmare a primei alegeri pentru Consiliul Judetean, ei vor fi imparti prin tragere la sorti in un prim grup si un al doilea grup, cat mai egale intre ele; mandatele Consilierilor din primul grup se vor termina la sfarsitul primului an si ale celui de al doilea grup la sfarsitul anului al doilea . Dupa a doua alegere, mandatul fiecarui consilier va fi de doi ani .

(3) In fiecare judet va fi ales cu un mandat de doi ani un presedinte al consililui judetean. Va fi Presedinte al Consiliului Judetean o persoana care a obtinut cele mai multe voturi.

(4) O majoritate al unui Consiliu Judetean va constitui un cvorum pentru a activa; dar un grup mai mic poate poate fi autorizat sa oblige participarea membrilor absenti, in asa fel si cu asemenea penalizari cum vor fi prevazute de fiecare consiliu.

(5) Fiecare sedinta si votul fiecarei persoane alese in judet va fi public si televizat pe un canal al judetului .

(6) Fiecare judet/regiune va colecta taxe si impozite pe care le va depune in o trezorerie a judetului/regiuniii. Nici un ban din trezoreria judetului nu va fi folosit in afara judetului/regiunii .

(7) Fiecare judet/regiune va finanata din propria sa trezorerie urmatoarele servicii ale judetului/regiunii :
(a) politie,
(b) tribunal,
(c) invatamant,
(d) sanatate publica si spitale,
(e) servicii sociale si adoptii,
(f) mediu, ape, paduri si parcuri,
(g) constructii de drumuri si poduri,
(h) protectia si imbogatirea vanatului si pescuitului sportiv,
(i) pompieri si
(j) utilitati publice.

(8) In fiecare judet va fi ales cu un mandat de doi ani cate un oficial judetean pentru fiecare din urmatoarele locuri:
(a) inspector-sef de politie al inspectoratului judetean de politie,
(b) procuror-sef al tribunalului judetean ,
(c) inspector general scolar al inspectoratul scolar judetean,
(d) director al directiei de sanatate publica judeteana,
(e) asesor al prorietatilor,
(f) colector de taxe si imposite,
(g) director al serviciilor sociale si adoptiilor, (i) un director al personalului,
(h) director al mediului, apelor, padurilor si parcurilor,
(i) doctor criminalist,
(j) inspector al drumurilor si podurilor,
(k) inspector al imbogatirii vanatului si pescuitului sportiv,
(l) inspectorul al vamilor,
(m) director general al tresoreriei judetului,
(n) auditor,
(o) inspector-sef al pompierilor si
(p) director al utilitatilor publice.

(9) Data alegerilor va fi prima zi de miercuri din luna noiembrie.Mandatul fiecarei persoane alese incepe la data de intai ianuarie a anului imediat dupa ce aceasta a fost aleasa si se termina pe data de treizeci si unu decemnbrie.

(10) Consiliul Judetean va stabili prin un regulament un numar de ore de lucru, un orar de lucru, salarii care se vor plati din trezoreria judetului si atributii ale fiecarei persoane alese; si orice regulament care va schimba recompensa pentru serviciile prestate de persoanele alese nu va intra in vigoare decat dupa urmatorul mandat al consilierilor .

(11) Nici o persoana platita din trezorerie nu va avea un alt venit; si nu va ocupa nici o alta functie decat cea pentru care a fost aleasa.

(12) Nu va fi Consilier, Presedinte al Consiliului Judetean, sau Oficial Judetean o persoana care nu va fi implinit varsta de treizeci si cinci de ani, nu va fi fost de cel putin douzeci de ani cetatean roman si care nu va fi, cand este aleasa, un locuitor de cel putin doi ani in colegiul in care ea va fi aleasa; si va fi membru al unui partid politic; si va fi fost sprijinit de orice partid politic in alegerea sa.

(13) Nici o persoana nu va fi in functie mai mult decat doua mandate; si nici o persoana care a detinut un mandat timp de mai mult de doi ani, nu va fi detine mai mult decat un mandat; si fiecare persoana va locui pe toata durata mandatului in colegiul sau judetul in care va fi fost aleasa.

(14) Cand un loc al unei persoane alese devine vacant, Consiliul Judetean va organiza in termen de treizeci de zile alegeri pentru ocuparea permanenta a acelui loc.

(15) Consiliul Judetean poate, cu aprobarea a doua treimi din membrii sai, schimba impartirea judetului in colegii electorale dar numai dupa cel putin un an de la alegerile Consilierilor.

Atamild
2009-02-13 23:03:26

Ascultati de medici. Asta-i tot ce pot spune, sa ascultati ce va spun doctorii.

Ce se intampla mai departe,,, e mila lui Dumnezeu.
Matilda

Tudor190
2009-02-13 23:03:54

Re: Ce vindeca medicina?

La 2009-02-13 22:41:22, jan dinu a scris:

> In parte ai dreptate !
> Frontierele noii medicini sunt nelimitate ,Prin dedicatia unora
> care pastreaza ,cunoaste juramintul profesiei punind prin
> fiintza lui o sperantza pacientului in conditiile cind shansele
> sunt limitate .Mama natura ne indeamna in fiecare clipa s-o observam
> ..
> s-a pastram echilibrul coexistent ...cu participare permanenta
> observindu-i miracolele ce lucreaza pe neobservate ...!
> JD

Bine zis!
Ca aminteai de juramint, se pare ca el difera de la o tara la alta. pasaje sint scoase sau adaptate. Cu cel original este dificil sa nu-l incalci cind este vorba de eutanasie sau avort de exemplu. Ce sa mai zic de la primitul darului pentru servicile oferite.
Medicina a luat-o razna prin secolul XIV la Bolonia cind au separat-o ca " stiinta " de sine statatare. Daca ne uitam la specializarile si supra-specializarile la care a ajuns azi ne apuca groaza. O boala, poate in afara accidentelor mecanice si chimice, nu se rezuma la un organ si gata.

Hokusai san
2009-02-13 23:09:35

Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten / Astea-s cazuri usoare, comice. Stiu

La fel a fost omorit si evreul ala de 90, la Tecuci parca, vara trecuta, daca memoria nu ma inseala, rudele, fica au spus ca la-au legat de pat, idiotii ce lucrau la spital!

E O MARE CRIMA SA LEGI BOLNAVII DE PAT!!!

S-a discutat cazul lui aici pe forum, nu mai retin, vara trecuta sau cea dinainte.



La 2009-02-13 23:00:58, Hokusai san a scris:

> cazuri cumplite, tragice, unul e cazul mamei care a fost pur si simplu
> omorita de prostia, lipsa de experienta a unui medic de 25 de ani,
> tinar si frumos si de o asistenta de 21 de ani, tinara si frumoasa.
>
> Doctorul i-a spus sa-i faca mamei perfuzie, deoarece i-am spus
> medicului ca mama are momente cind nu ma recunoaste, mama minca si
> bea apa, nu avea nevoie de perfuzie.
>
> Mina cu perfuzia a fost legata de pat, mama tot ducea mina libera la
> cea legata, probabil o durea, idioata asistenta i-a legat si mina
> cealalta de pat, eu am fost obligat sa plec,am lipsit de acolo o
> noapte, dimineata cind am venit mama era moarta la morga, medicul
> care i-a facut autopsia a spus ca din cauza stresului (stresul a fost
> cauzat de faptul ca a fost legata cu ambele miini de pat ca
> rastignita) i-a pleznit ulcerul si s-a umplut stomacul cu singe.
>
> Povestind si altora cum a murit mama, multi mi-au relatat cazuri
> asemanatoare de bolnavi (rude sau cunoscuti) care au fost legati,
> murind
> ''rastigniti'' de pat !!!
>
>
> > Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga
> > infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute,
> > inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un
> > rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE
> > cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat
> > (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar
> > cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o
> > presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic
> > (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac
> > audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma
> > intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a
> > incheiat consultatia de atunci.
> >
> > Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante
> > intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele
> > familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste
> > amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul
> > cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii
> > exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da
> > amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce
> > mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi
> > recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu
> > auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine?
> > Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai
> > nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea
> > intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare
> > OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba
> > e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se
> > repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te
> > matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu
> > e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de
> > tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta
> > am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si
> > deocamdata ultima) la Y.
> >
> > Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur
> > problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive
> > si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un
> > distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun
> > si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste
> > specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra
> > Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se
> > inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez.
> > Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect,
> > este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc
> > consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea
> > stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect
> > normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
> > Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din
> > experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului
> > auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din
> > urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea
> > stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea
> > dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul
> > radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum
> > stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr.
> > X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
> >
> > N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate
> > fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta
> > evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de
> > mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat
> > de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci
> > clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit,
> > programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o
> > umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
> > Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu
> > mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de
> > la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a
> > intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce
> > n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
> > Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12
> > ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca
> > a fost un virus, se intimpla!
> > Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in
> > spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram
> > la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie
> > pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica
> > canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum
> > nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc.
> > Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la
> > vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens
> > version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea
> > nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma
> > intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin
> > burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme
> > pentru o bagatela de ureche.
> > Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre
> > "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa
> > ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente,
> > dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de
> > care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg
> > geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea
> > (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te
> > aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca
> > nu mai sti dupa ce te-ai luat.
> >
> >
>
>

vida clara
2009-02-13 23:11:28

Eu nu sunt doctor ,dar pot pune un diagnostic mult mai sigur.

"ai sa mori,in mod sigur,doar ca nu se poate determina,cand".

Atamild
2009-02-13 23:12:20

Nu critic pa nimeni, insa fumatul?

Nu-i daunator?
matilda

jan dinu
2009-02-13 23:15:30

Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten

La 2009-02-13 22:47:44, roy a scris:
===================================================
Roy ,pina cind shi-un medic evreu venit la specializare
se plingea de "ortodoxia medicinii "...transformata
mai de curind in caraushia afacerii pentru o motivatie
continua - profitul - !Tocmai El care ...stia citi de multi
doctori - evrei au un talent inascut - ..dar shi prin traditia
pasionanta spre descoperiri ...dupa cum stim ..!
Totushi medicina astazi este un - mit - pe un pedestal - infernal - ...
nepriceput ..de cei ajunshi la spital ..
Ash mai spune mai mult ..dar secretele nu m-a lasa !...
JD



> Bun, am citit relatarile tale. Si ce vrei sa spui? Ar vrea romanii sa
> aiba ce au nemtzii.
>
> In legatura cu urechea... daca nu te deranjeaza rau, trebuie sa vezi
> punctele pozitive. In primul rand, te faci ca nu auzi cand te baraie
> nefasta la cap. In al doilea rand, daca e zgomot cand vrei sa dormi,
> te culci pe urechea sanatoasa si cu cealalta nu auzi nimic... si
> dormi ca un prunc.
>
> Neamtzule, o sa mai constatzi ca si alte lucruri se deterioreaza cu
> vremea. Ireparabil. Nu cerceta aceste legi, caci esti nebun cand
> le-ntzelegi.
>
> Welcome to the club!
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
> La 2009-02-13 22:14:12, neamtu tiganu a scris:
>
> > Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga
> > infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute,
> > inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un
> > rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE
> > cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat
> > (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar
> > cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o
> > presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic
> > (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac
> > audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma
> > intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a
> > incheiat consultatia de atunci.
> >
> > Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante
> > intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele
> > familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste
> > amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul
> > cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii
> > exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da
> > amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce
> > mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi
> > recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu
> > auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine?
> > Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai
> > nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea
> > intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare
> > OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba
> > e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se
> > repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te
> > matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu
> > e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de
> > tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta
> > am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si
> > deocamdata ultima) la Y.
> >
> > Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur
> > problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive
> > si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un
> > distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun
> > si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste
> > specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra
> > Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se
> > inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez.
> > Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect,
> > este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc
> > consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea
> > stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect
> > normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
> > Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din
> > experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului
> > auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din
> > urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea
> > stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea
> > dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul
> > radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum
> > stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr.
> > X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
> >
> > N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate
> > fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta
> > evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de
> > mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat
> > de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci
> > clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit,
> > programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o
> > umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
> > Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu
> > mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de
> > la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a
> > intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce
> > n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
> > Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12
> > ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca
> > a fost un virus, se intimpla!
> > Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in
> > spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram
> > la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie
> > pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica
> > canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum
> > nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc.
> > Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la
> > vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens
> > version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea
> > nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma
> > intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin
> > burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme
> > pentru o bagatela de ureche.
> > Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre
> > "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa
> > ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente,
> > dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de
> > care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg
> > geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea
> > (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te
> > aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca
> > nu mai sti dupa ce te-ai luat.
> >
> >
>
>

Tudor190
2009-02-13 23:18:05

Re: Tudorica lele...

La 2009-02-13 23:01:00, jan dinu a scris:

> Te infunzi in niste generalizari care nu le potzi - cuprinde ...!
> JD

Foarte probabil, insa sint receptiv la orice argument de bun simt.
Totusi nu pot inghitii grafice ce arata mortalitatea legata de molima X numai de cind s-a introdus pilula/vaccinul Y. Daca avem norocul sa gasim alte grafice lagate tot de molima X ce acopera o peroada mult mai mare avem surpriza sa vedem ca introducerea panaceului Y nu au afectat cu nimic tendita desrescatoare ba mai mult in unele cazuri au schimbat-o ... in rau.
Pe saitul MS de la noi sint tot felul de documente deosebit de stintifice. La vaccinari se spune ca de cind au fost introdusa vaccinarea (polio cred) au scazut decele legate de boala ... si cam atit. Pe ce se bazeaza, cine a facut calculul si cum? Sau OMS a zis ca ... fara sa mai dea amnunte. Eu nu pot inghitii asa ceva

Hokusai san
2009-02-13 23:19:39

Re: Ascultati de medici. Asta-i tot ce pot spune, sa ascultati ce va spun / Si de cei imbecili?

Nu de alta dar sint destui doctori care nu merita sa fie numiti doctori!


La 2009-02-13 23:03:26, Atamild a scris:

> Ce se intampla mai departe,,, e mila lui Dumnezeu.
> Matilda
>

jan dinu
2009-02-13 23:26:33

Re: Nu critic pa nimeni, insa fumatul?Nu ...atita timp cit..

La 2009-02-13 23:12:20, Atamild a scris:

> Nu-i daunator?
> matilda
>
========================================================
JDAtita timp cind e insotzit de un infocat - amor ..!-:)

Atamild
2009-02-13 23:27:38

Vanzatorul intreaba asemeni unui mediC:) -Cu ce va pot ajuta?

Fara cuvinte.
Matilda

jan dinu
2009-02-13 23:30:23

Re: Ce vindeca medicina?--Cunoaste-te pe tine insutzi - !...

La 2009-02-13 23:03:54, Tudor190 a scris:

> La 2009-02-13 22:41:22, jan dinu a scris:
>
> > In parte ai dreptate !
> > Frontierele noii medicini sunt nelimitate ,Prin dedicatia unora
> > care pastreaza ,cunoaste juramintul profesiei punind prin
> > fiintza lui o sperantza pacientului in conditiile cind shansele
> > sunt limitate .Mama natura ne indeamna in fiecare clipa s-o observam
> > ..
> > s-a pastram echilibrul coexistent ...cu participare permanenta
> > observindu-i miracolele ce lucreaza pe neobservate ...!
> > JD
>
> Bine zis!
> Ca aminteai de juramint, se pare ca el difera de la o tara la alta.
> pasaje sint scoase sau adaptate. Cu cel original este dificil sa nu-l
> incalci cind este vorba de eutanasie sau avort de exemplu. Ce sa mai
> zic de la primitul darului pentru servicile oferite.
> Medicina a luat-o razna prin secolul XIV la Bolonia cind au separat-o
> ca " stiinta " de sine statatare. Daca ne uitam la specializarile si
> supra-specializarile la care a ajuns azi ne apuca groaza. O boala,
> poate in afara accidentelor mecanice si chimice, nu se rezuma la un
> organ si gata.
>
=================================================
Astazi mai totzi ingrijim stiintific masina ..Mercedez - Benz ...
cu preventia ..ceruta de dealer //decit ...corpul atit de fragil ....-:)
JD

jan dinu
2009-02-13 23:35:18

Re: Vanzatorul intreaba asemeni unui mediC:) -Cu ce va pot ajuta?

La 2009-02-13 23:27:38, Atamild a scris:

> Fara cuvinte.
> Matilda
>
============================================================
Nimic miraculos ..pentru ziua de maine ..,?
Doamna Matilda - sunteti neintrecuta ca un anotimp - neschimbat ..-:)
JD

Ion Ionescu
2009-02-13 23:41:01

Apel: refuzati cipurile si pe satana!

Mitropolitul Greciei IPS Hristodulos impreuna cu alti clerici si sute de mii de credinciosi greci au luat atitudine impotriva introducerii cipurilor si nu li s-a putut impune acceptarea lor!! Pr Paisie Aghioritul, Pr Rafail Noica, Pr Iustin Parvu, Pr Adrian Fageteanu, si alti mari parinti declara ca introducerea cipului in buletine si pasapoarte reprezinta inceputul lepadarii de Hristos! Parintele Paisie Aghioritul profeteste ca multi vor fi inselati si vor cadea duhovniceste acceptand fie numai acest cip in identitate fara sa mai vorbim despre cipul implantat care este pecetluirea! Ei ne indeamna cu tarie sa nu primim in buletine si pasapoarte aceste cipuri! Asa sa facem cu ajutorul lui Dumnezeu!

Transmite apelul...si tu mai departe !

Atamild
2009-02-13 23:42:18

jan dinu unde-i CALUGARUL?

ori iti tratezi diabetul pe care (fictiv) il ai, ori bei ceiuri din plante deoarece la rinichi si la ficat chimicalele nu fac bine :-)..
Matilda

jan dinu
2009-02-13 23:42:37

Intrebare ; atzi vazut undeva la spital ori clinica ..jutamintul lui Hippocrates ?

Ori poate-a fost interzis ..ca nu mai corespundea noulor
norme - modernizate - de imorale anulate !
jd

jan dinu
2009-02-13 23:49:50

Re: jan dinu unde-i CALUGARUL?

La 2009-02-13 23:42:18, Atamild a scris:

> ori iti tratezi diabetul pe care (fictiv) il ai, ori bei ceiuri din
> plante deoarece la rinichi si la ficat chimicalele nu fac bine :-)..
> Matilda
>
=====================================================
Sunt tare ordonat shi'n piciare shi la pat ...
organele le ingrijesc - altfel repede-o patzesc !...
JD

jan dinu
2009-02-13 23:56:03

Re: Apel: refuzati cipurile si pe satana!..Urmam indemnul !

La 2009-02-13 23:41:01, Ion Ionescu a scris:

> Mitropolitul Greciei IPS Hristodulos impreuna cu alti clerici si sute
> de mii de credinciosi greci au luat atitudine impotriva introducerii
> cipurilor si nu li s-a putut impune acceptarea lor!! Pr Paisie
> Aghioritul, Pr Rafail Noica, Pr Iustin Parvu, Pr Adrian Fageteanu, si
> alti mari parinti declara ca introducerea cipului in buletine si
> pasapoarte reprezinta inceputul lepadarii de Hristos! Parintele
> Paisie Aghioritul profeteste ca multi vor fi inselati si vor cadea
> duhovniceste acceptand fie numai acest cip in identitate fara sa mai
> vorbim despre cipul implantat care este pecetluirea! Ei ne indeamna
> cu tarie sa nu primim in buletine si pasapoarte aceste cipuri! Asa sa
> facem cu ajutorul lui Dumnezeu!
>
> Transmite apelul...si tu mai departe !
>
================================================
Dumnezeu adevarat - pe Satan l-a exilat ...
Shi de-acolo din pustie ..cauta 'napoi s-a vie ...!
JD

Thalia
2009-02-14 00:02:41

Bloghistul fumator

Mie mi-ar fi frica sa-l las sa-mi opereze pisica de matreata.
sa-si vada de blogul lui, de activism social, politica, interviuri cat cuprinde, sau ce l-o mai amuza, dar sa se lase de chirurgie, ca e meserie grea si adevarati meseriai nu au timp de medatizari.

In alta ordine de idei, inca se mai poarta badarania proletcultista la medicii romani? tot nu au invatat sa se adreseze cu pronumele de reverenta?

"s-ar putea sa mori" sa i-o spui lu' tac'tu, sau lu frati-tu, mitocane!

Thalia
2009-02-14 00:07:42

Re: Succes Domnului Doctor !

La 2009-02-13 21:42:08, doctorul a scris:

> Acum 15 - 16 ani,am incercat si eu ceva asemanator,am infiintat chiar
> o organizatie civica - profesionala care a functionat in cadrul
> Conventiei Democrate cu drept de vot .

Dar intre timp v-ati maturizat profesional si v-at lasat de activim social.

Cum vedeti dv. adresarea pacientilor la <per tu> de catre personalul medical?

vida clara
2009-02-14 00:08:45

Mai pocaitilor,voua sa va dea pasaport fara cip.

Daca Isus ar putea fi pe aici,v-ar bate cap in cap pana la loc comanda.

Hokusai san
2009-02-14 00:14:55

Mai pocaitilor,voua sa va dea pasaport fara cip./ Sint ortodocsi nu pocaiti! Isus al tau e bataus?

La 2009-02-14 00:08:45, vida clara a scris:

> Daca Isus ar putea fi pe aici,v-ar bate cap in cap pana la loc
> comanda.
>

jan dinu
2009-02-14 00:22:14

--"Doctorul "--..cu tzigara 'n maNa ..da sfaturi medicale ...??!!

Fumuri - fumuri - fumuri ...
Cu patienti plimbati pe drumuri ...~!!
JD

Al
2009-02-14 00:31:22

Comic doctorul.

Parol.

Dupa ce Romania si-a extirpat creierul in 1990, odata cu votul multimii pentru furt....urmeaza ca doctorul asta sa se trezeasca peste 20 de ani ca este in rahat si furat.
Cine deturneaza banii de la sanatate? Un Iliescu, un Basescu, un berar,un Nicolaescu.
Pai daca voi i-ati votat pe astia, la ce va asteptati?

Medicii romani sint asteptati in Franta sau SUA.

Punct.

Thalia
2009-02-14 00:38:19

Juramantul hipocratic

La 2009-02-13 23:03:54, Tudor190 a scris:

> Ca aminteai de juramint, se pare ca el difera de la o tara la alta.
> pasaje sint scoase sau adaptate.

In orice varianta ar fi, trebuie sa contina si directiva primordiala: IN PRIMUL RAND NU FACE RAU! (First do no harm)

Dar clownul asta din poza inalca din start juramantul, facind un rau imens celor care incearca sa se lase de fumat, precum si tinerilor in cautare de role models.

Ca sa nu mai vorbesc de raul pricinuit onorabilei tagme a adevaratilor chirurgi care nu au timp de mediatizari.

cotrofelnitza
2009-02-14 01:01:36

Re: Bloghistul fumator

La 2009-02-14 00:02:41, Thalia a scris:

... pai, nu esti da talia mea, ca, cind te pune pa masa, e mai bine sa-ti zica
"s-ar putea sa mori" , decit, ptiu drace "s-ar putea sa traiesti".
Cam stergi mortii da transpiratie, da cu globalizarea asta mondiala
pare o meserie cu viitor, incet incep sa umble cadavrele vii...



> Mie mi-ar fi frica sa-l las sa-mi opereze pisica de matreata.
> sa-si vada de blogul lui, de activism social, politica, interviuri cat
> cuprinde, sau ce l-o mai amuza, dar sa se lase de chirurgie, ca e
> meserie grea si adevarati meseriai nu au timp de medatizari.
>
> In alta ordine de idei, inca se mai poarta badarania proletcultista la
> medicii romani? tot nu au invatat sa se adreseze cu pronumele de
> reverenta?
>
> "s-ar putea sa mori" sa i-o spui lu' tac'tu, sau lu frati-tu,
> mitocane!
>

Atamild
2009-02-14 01:13:09

Re: Juramantul hipocratic

La 2009-02-14 00:38:19, Thalia a scris:

> La 2009-02-13 23:03:54, Tudor190 a scris:
>
> > Ca aminteai de juramint, se pare ca el difera de la o tara la alta.
> > pasaje sint scoase sau adaptate.
>
> In orice varianta ar fi, trebuie sa contina si directiva primordiala:
> IN PRIMUL RAND NU FACE RAU! (First do no harm)
>
> Dar clownul asta din poza inalca din start juramantul, facind un rau
> imens celor care incearca sa se lase de fumat, precum si tinerilor in
> cautare de role models.
>
> Ca sa nu mai vorbesc de raul pricinuit onorabilei tagme a adevaratilor
> chirurgi care nu au timp de mediatizari.
>
Fumatul este o porcarie. Nimeni nu se lasa de fumat decat in momentul in care isi da seama, ca fumatul este o adevarata porcarie.
Matilda
p.s. cu ani in urma fumatoare

Dan Petre
2009-02-14 01:32:30

Re: Ce vindeca medicina?

La 2009-02-13 22:26:51, Tudor190 a scris:

> In afara de accidente mecanice (cazaturi, lovituri, taieturi etc) si
> accidente chimice (inhalare sau contact cu substante otravitoare) nu
> vindeca nici o boala.
>
> Daca vi se pare deplasata afirmatia, incercati sa gasiti singuri
> succese ale medicinei.
>
> Astept provocari!
>

ok, nu vindeca nimic. penicilina si diagnosticele sint niste mofturi.

tu sa ai bandaje in casa si data viitoare cind te doare ceva sa nu te mai duci la doctor.

eu am fost vindecat de osteomielita (infectie osoasa) datorita unui diagnostic pus de un medic care venea la mare in gazda la bunica-mea si al carui nume l-am uitat. si imi pare rau ca l-am uitat, as fi vrut sa o caut acum. bunica-mea a murit.

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "S-ar putea sa mori" (7129 afisari)
 Voda in loboda (2581 afisari)
 Basescu pune secuimea pe jar (1802 afisari)
 Obama abandonat de locotenenti (1670 afisari)
 Rascoala baronilor (1623 afisari)
 Obama schimba regulile la Casa Alba (5484 afisari)
 Mai slab ca niciodata, Patrick Swayze sfideaza cancerul si fumeaza 60 de tigari pe zi (3906 afisari)
 Romania, spaima Austriei (2729 afisari)
 Monstrii din Congo (2528 afisari)
 Un OZN a fost filmat de turisti in Somerset, Anglia (VIDEO) (2351 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.13760 sec.