Ziua Logo
  Nr. 4459 de miercuri, 11 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2009-02-11

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Pribeagul
2009-02-10 21:47:50

Minune mare

"...la toate unitatile importante din armata sa fie montate echipamente opto-electronice destinate asigurarii securitatii. Valoarea contractului este de aproximativ un miliard de euro."

Oare cum a fost posibil ca aceasta gramada de aur sa nu fie, pina in prezent, "apropiata" de valorosii nostri oameni de "afaceri", de valorosii nostri oameni politici?

gheorghe vlasceanu
2009-02-10 22:51:23

Dupa cum am mai spus in alte comentarii anterioare la acest subiect

Aceleasi concluzii le-am pus, si asta cind umblau aia granguri, toti ca naucii, inca de la primul si al doilea articol. Cele trei cauze sunt lizibile din prima. Chestia asta e legata cred de firma UTI? Cred ca da. UTI inseamna Urdareanu Tiberiu I, fost general de mare stofa comunista, si care abuzind de relatii si peschesuri a inceput cu camere video pe la ministerul apararii, niste second handuri proaste, apoi cu banii babani, sigur le-a mai modernizat si uite-asa ajunse grangure de elita. Dar problema e alta. Cineva e implicat direct, si daca va aduceti aminte, afacerea Logan de 70000 euro. Latra cit putea, sa se cerceteze si sa se anuleze contractul. Culmea in CSAT! Banuim ca firma UTI era si ea pe acolo prin contract, licitat legal, dar cu niste echipamente subtirele si altcineva era integrator de produs si lua potul mare. Si atunci? Iar banuim ca UTI reclama pe filiera intereselor la Cotroceni, consilierii vind pontul si asta, so! pe Tariceanu, sa anuleze contractul. Si cum baietii se prind repede, totul pare o inscenare de mare anvergura. Din mai multe puncte de vedere.
1. Accesul DGIA la depozit cu arme noi, pistoale Browning. Ce a facut aici? Le-a lasat si a stabilit exact punctele slabe din paza depozitului. Hotii au furat ca in codru, au ales, au selectat numai armament folosit. Nu au luat bijuteriile DGIA. Inscenarea da nastere la speculatii, vezi spargere, furt, nesupraveghere, contract sistem electronooptic, afacere, si capul lui Croitoru, sef SMFA, care nu agreaza dotarea cu F16, second hand, din cauza mentenantei proaste si resursei de zbor mica, plus banii de pregatire ai pilotilor si lipsa pieselor de schimb. Croitoru a spus clar ca nu trimite pilotii la moarte, mai zboara pe MIGurile vechi pe care pilotii le stiu. Basescu care a promis cele 4,5 miliarde de euro pe avioane, il pune pe sef SMG Marin sa il demita pe Croitoru. Croitoru nu are nicio treaba cu armele. Mai degraba Marin la care SMG e creierul si structura de norme, control si conducere a activitatii de paza din armata.
2. Ipoteza lipsa in gestiune, pica de la sine.
3. Furt pentru vinzare e credibil, firma de recuperare fier vechi care avea acces, si indiferent cine poate fi banuit.
Concluzia e una singura, paza in depozite si activitatile cu armament si munitii din armata sunt la un nivel de atentie cu mult sub prioritatile armatei, unde mai important e ca militarilor sa le taie norma de hrana si sa-i oblige sa manince in cazarma mincare facuta de firme de catering. Cei mai destepti din armata, inginerii de armament, nu se ocupa de acest domeniu, au plecat toti in rezerva, iar citi mai sunt, sunt in functii care nu au nicio treaba cu armamentul. La Directia Logistica din SMG nu mai e niciun inginer de armament. Geme de tanchisti, infanteristi, genisti si intendanti.
Repet, armamentul este cea mai importanta categorie de materiale a armatei si care justifica rolul ei. Cine gindeste altfel e un timpit.Se pare ca se gindeste altfel, de aici concluzia.

sorge
2009-02-10 23:09:05

Georgica ai gresit putin !

Tot pe UTI ,puneam magareata ,dar nu Tiberiu a fost general ,ci taicasu .
Chestia cu pistoalele vechi este ca si cu banii de rascumparare care trebuie sa fie vechi.
Totusi nu mi vine sa cred ca tiganii din Bailesti s au spurcat la arme cind cistiga bani frumosi si legali din comertul cu fier vechi.
Altceva :dotarea armatei cu miliarde de euro pt electronica de supraveghere nu se mai poate ,nu mai avem armata ,numai citeva mici unitati prin Bucuresti.

danie1
2009-02-11 00:26:03

BUN ARTICOL

interesant ca stie acum tot globul ca la ciorogarla sunt 200 de rachete sol ...in stare de lupta.nici nu mai este nevoie de spioni.felicitari reporterului.

.Sobru.
2009-02-11 01:20:12

Re: BUN ARTICOL

Reporterul e de vina tataie? Daca a aflat pana si el, crezi ca era nevoie sa scrie la ziar ca sa stie si spionii?

FB
2009-02-11 03:02:01

Tiganie ..romaneasca

Adica fel de fel de ..organisme vin ,fac controale ,nu se fura nu mai siu ce pistoale etc .mai oameni buni comandantul unitatii a fost schimbat ? ca el e primul vinovat la o adica .Nu ! Inseamna ca el stie ce s-a intamplat .Daca se vrea aflarea adevarului trebuie dus la "interogatoriu".Legat de calorifer (ca pe vremea lui..) si atins cu bulanu' ..in zonele intime .Si se stie ce si cum .Numai ca romanii buni regizori le incurca .Spre deliciul ..cui gandesc .zambaretul de la Cotroceni s-a scapat de Comandantul aviatiei militare care nu vroia sa achizitioneze avioane vechi de la americani .ca de aia nu se afla.Cineva acolo sus NE..iubeste.

georgems
2009-02-11 05:27:58

S-au furat baionete ??

Hai ca-i prea de tot , ce mama dracului sa faca hotii cu baionetele, sa ''asomeze'' porcii la tara.Tare-i cusuta cu ata alba chestia asta si tare ma tem ca asa ramane.

FB
2009-02-11 06:42:07

Re: S-au furat baionete ??

La 2009-02-11 05:27:58, georgems a scris:

> Hai ca-i prea de tot , ce mama dracului sa faca hotii cu baionetele,
> sa ''asomeze'' porcii la tara.Tare-i cusuta cu ata alba chestia asta
> si tare ma tem ca asa ramane.
>
Binenteles ,mare lucru daca "furtul" nu a fost coordonta de la Cotroceni.Atata stie Prezidentul nostru.Sa faca totul sa ramana la putere.Si spera ca americanii il vor sustine .s-au furat cateva arme vechi fara importanta (chiar si o mitraliera !! pai ce sa faca cu ea ??mai zic cu pistoalele )si l-au schimbat pe gen sef al fortelor aeriene .Care nu era de acord cu cumpararea de avioane vechi de la americani.Acuma tbase are calea deschisa .In schimb comandantul unitatii primul vinovat ramane in functie .

valentin vasilescu
2009-02-11 09:56:44

inca una mica in seria diversiunilor

Ca tot se profileaza verdictul : armele au fost livrate de mult peste granita. E l.m.c. ca o comanda externa de arme second-hand, incepe mai intii cu adunarea tipurilor de puscoace de prin depozitele din teritoriu si depozitarea lor intr-un sopron cit mai aproape de platforma de imbarcare pe avion de la Otopeni. Totul sub directa supraveghere a DGIA. Apropo, de ce a fost interzis orice inventar al celor 250.000 de P.M.-uri stocate ca urmare a reducerii numarului de militari de la 340.000 la 90.000 din 1997 pina in prezent ? http://www.myspace.com/val2002

apit
2009-02-11 10:14:46

protectia animalelor

Saracii caini.Au picat victime colaterale.

valentin vasilescu
2009-02-11 10:56:12

stie cineva despre ce vorbeste ?

Daca da atunci eu nu vad nici o legatura intre achizitionarea F-16 si armele disparute. Nici intre UTI si cazul acesta.
Orice ofiter superior, absolvent al Academiei de Inalte Studii Militare din SMFA sau SMG stie ca principalul depozit de armament al acestei categorii de forte are alta configuratie, este in alta parte, mai departe de Bucuresti decit Ciorogarla, dar nu chiar foarte departe. Si ca DGIA are propriul sau depozit in Bucuresti, deci n-avea de ce sa-si lase pistoalele la Ciorogarla sau prin vreun alt depozit al SMFA. Statutul asa-zisului depozit gazduit de UM 01916 este unul de tranzit pentru armele exportate si este responsabilitatea comandantului, ( specialitatea radiolocatie, artilerie AA si rachete ) sa stie ce arme se vintura prin el. UM 01961-Ciorogarla, apartine brigazii 1 rachete AA, dar nu este unul din divizioanele sale de foc ( adica nu lanseaza rachete ), asa ca iar a fost bagata o soparla in ecuatie.

gheorghe vlasceanu
2009-02-11 11:27:38

Da, domnul Vasilescu.

Stii exact care e legatura. Stii si dumneata mai multe si incerci sa afli ce se stie. Mai mult, faptul ca afirmi ca depozitul e unul de tranzit, te inseli. Altele sunt pentru tranzit. Acest Ciorogirla a un depozit de unitate, sa zicem, dar un depozit adevarat e cel al fostelor comandamente centrale. Vezi fosta CAFA, de exemplu. Mai mult importanta depozitelor de armament la "aviatori" si RSA e la "aviatori" a fost pe planul doi dintotdeauna. Aici la Ciorogirla e un fenomen simptomatic pentru toata armata romana. Compartimentele ATAM au fost decimate, depopulate si de abia anul trecut la interventia unui om destoinic de la o categ de forte s-au aprobat locuri la facultatea de armament din Academia Militara Tehnica. Ceea ce se intimpla acum e o mare prostie din armata, unde inginerii de armament au fost ciuca comandantilor, tocmai din faptul fricii acestora ca isi pierd functiile daca se intimpla ceva in acest sector. Depozitele se considera tembel ca nu fac nimic. Asa e in gindirea multora care venind in controale se plimbau nestiutori si mincau un salam de trupa la iarba verde. Munca in depozite e grea si foarte importanta. Aici se pregatesc, urmaresc, controleaza, repara si se aduc in resursa tehnica munitiile si armamentele care trebuie utilizate de trupe. Ele trebuie sa functioneze altfel mor oameni. Minimalizarea rolului acestui sector e una din marile prostii ale gindirii logistice acaparate de intendanti. Armurierul e cel mai important factor tehnic al unei unitati militare. Si tancul cit de motor bun are, nu face nimic fara munitii, tun, sistem de conducere a focului, stabilizator, aparatura de vedere pe timp de noapte, de ochire sau laser. Tanchistii sunt cei mai promovati in aprecierile armatei. De fapt ei trebuie sa se considere artileristi pentru ca tancul este in primul rind armament si apoi un vector de deplasare. Demonetizarea armamentelor au facut-o tanchistii, apoi alti urechisti si in final demonetizarea singurei specialitati militare pur militar tehnica inginerii de armament. Restul pot fi civili: intendanti, financiari, cazarmari, doctori, auto, analisti, logisticieni, planificatori, transmisiuni etc. Nu mai sunt ingineri de armament singurii capabili sa puna ordine in depozite. Si nu uita inca nu au inceput sa sara in aer ca in Bulgaria si Ucraina. Va veni vremea pentru ca nu se face nimic. Acum e virful aisbergului.

danie1
2009-02-11 11:29:17

Re: BUN ARTICOL

La 2009-02-11 00:26:03, danie1 a scris:

> interesant ca stie acum tot globul ca la ciorogarla sunt 200 de
> rachete sol ...in stare de lupta.nici nu mai este nevoie de
> spioni.felicitari reporterului.
>
nu te contrazic dar totusi sa afli chiar de acasa din fata computerului este totusi o performanta

Watchdog
2009-02-11 12:03:38

Re: Minune mare

La 2009-02-10 21:47:50, Pribeagul a scris:

> "...la toate unitatile importante din armata sa fie montate
> echipamente opto-electronice destinate asigurarii securitatii.
> Valoarea contractului este de aproximativ un miliard de euro."
>
> Oare cum a fost posibil ca aceasta gramada de aur sa nu fie, pina in
> prezent, "apropiata" de valorosii nostri oameni de "afaceri", de
> valorosii nostri oameni politici?
>

EVIDENT !

valentin vasilescu
2009-02-11 13:00:13

incep sa iasa la inventar

Inventarierea facind-o altii de afara care stiu sa numere, ceea ce deranjeaza rau pe domnii de la Bucuresti : http://alina_stefanescu.typepad.com/romania_revealed/2009/02/viktor-bout.html

gheorghe vlasceanu
2009-02-11 13:18:02

Re: incep sa iasa la inventar

Da, domnule Vasilescu. Stiam chestia cu But. Si stiu ca si dta altele. Si tot pe o filiera neortodoxa. Deci...

Culmea e ca toti fac comert cu armele astea si batalia e pentru cine sa faca acest comert. Sipri stie si ea ceva. Nu cred ca se pretau astia la arme de 2 lei.Cantitatile sunt mici.


> http://alina_stefanescu.typepad.com/romania_revealed/2009/02/viktor-bout.html
>

valentin vasilescu
2009-02-11 13:18:44

dle. Vlasceanu

daca tot va freaca grija de armurieri, cititi cu ce se ocupa de fapt, cine si de ce ii face disparuti, in cap. 5.1. Diversiunea "Locotenentului" Slobozeanu Cristian : http://www.expostar.ro/index.php/dosare/21-v-culisele-operatiunii-speciale-tigareta-2

gheorghe vlasceanu
2009-02-11 13:40:33

Re: dle. Vlasceanu

Tot respectul si solidaritatea. Si umana si profesionala. Stiu de astfel de porcarii si tracasari aberante, de jocul cu destine si familii. Stiu de astfel de tragedii umane. Stiu ce nopti veti fi putut trai... Deci, ca sa lamurim problema, domnule Vasilescu, se pare ca stim multe. Altii nu au de ce sa stie. Ar fi degeaba. Si ca sa revin, ma refer la inginerii de armament de la trupe, acolo unde e adevarata armata. De la Brigada in sus e administratie. Ca sa intelegeti, Departamentul asta pentru armamente, care face prin Romtehnica afaceri cu armament, e o mare prostie a armatei, o scula de netransparenta a afacerilor veroase. Iar daca baietii aia cu grade mici, ingineri, erau pe acolo, va imaginati ca erau niste marionete comandate. Locotenentii nu pot accede la ditamai Departamentul, numai daca sunt pile si beizadele. Nu are nicio legatura profesionistii unei culturi tehnice si afacerile facute pe sub mina la cel mai inalt nivel. O zi frumoasa.

Shadow
2009-02-11 15:10:54

Re: Minune mare era pe "teava".

> "...la toate unitatile importante din armata sa fie montate
> echipamente opto-electronice destinate asigurarii securitatii.
> Valoarea contractului este de aproximativ un miliard de euro."
>
> Oare cum a fost posibil ca aceasta gramada de aur sa nu fie, pina in
> prezent, "apropiata" de valorosii nostri oameni de "afaceri", de
> valorosii nostri oameni politici?

Momentan "lichidau" statiile motorola alea care nu au prea "mers niciodata" dar trebuie schimbate.

Shadow
2009-02-11 15:17:03

Re: S-au furat baionete ?? george

> Hai ca-i prea de tot , ce mama dracului sa faca hotii cu baionetele,
> sa ''asomeze'' porcii la tara.Tare-i cusuta cu ata alba chestia asta
> si tare ma tem ca asa ramane.

Sti ce se intampla daca esti "ranit" cu o baioneta de aia? Stii cat tregi prin spitale pana se inchide rana? E mai folositoare decat "asomarea" porcilor. Am avut un camarad in armata care s-a ranit in baioneta unui bou de locotenet care si-o montase din camion (contrar regulamentului). la coborare s-a infipt in baioneta locotenentului cu "fesa". 3 ani a durat sa i se inchida rana si nu stiu cate interventii de a ramas cu "o lipsa" la fesa.

scorillo decebal
2009-02-11 15:42:12

cam multe zerouri

Domnu' jurnalist de investigatii, cre' ca v-a intrat parul in ochi si nu ati numarat bine zerourile. Bugetu' lu' armata este de aproape opt miliarde lei, adecatelea undeva la vo' doua miliarde euro (cu indulgenta).
Sa-ntelegem ca armata da mai bine de juma' de buget numa' pe camere video si pe sonerii? Hai ca exagerezi. Cre' ca nu se auzea bine la telefon cand te-a informat sursa aia de incredere.

Bumerang
2009-02-11 16:34:51

Re: cam multe zerouri - oare? Armata in ro

Acu', o fi jurnalistu' enteresat de audienta si poate ca exagereaza putin.
Da', cu toate ca io nu cunosc bujetu armatei, ma intreb totusi, cum de vrea/poate bashila (nu-l mai scriu nici cu litere mare si nici cum trebe) sa cupere F16 de 4 miliarde, cu doar doua, de la bujet??

Adica tu pornesti de la considerentul ca oamenii de vaza ai tarii calculeaza bujetu' cum trebe? Pai lasa-ma te rog sa te contrazic. In Romanica nimic nu e imposibil. Asa cum 0 metri de autostrada au costat deja (sute de?)milioane, cum o Dacie poate costa 70.000.de Euro, tot asa se poate cheltuii bujetu anticipat(vezi petrolu' din mare) pe camere de supraveghere, pana prin 2015. Care-i problema? Ce nu intelegi?

Asa cum zicea un forumist pe buna dreptate, cum de dai afara sefu aviatiei, da pastrezi comandantul unitatii de la Ciorogarla?
Cum de <vine> agenturili autohtone sa depoziteze armamenta la Cirorogarla?(ce-mi place cum suna :-))
Cum de fura hotii pistoale Carpati, si lasa bunatatile de Browning acolo?
Da' cea mai tare e, desi pare mai putin importanta, este disparitia cainilor!!!!!

Pai sa va spun io din amintirile mele de militar in termen ceva. Cainii existau in TOATE unitatile militare. Faceau parte din inventar, ca sa zic asa, neoficial bine-nteles. Erau prietenii soldatilor, cu mici exceptii, si spaima unor cadre :-)).
In special erau prietenii celor de la paza si GAZ care lucrau noapte.
Pai de cate ori am dormit io in post (in afara de munitii), cu cainele langa mine...
Eram sigur ca tresare si scheauna cand miroasea pe cineva la 200 de metri! Daca era mai aproape latra! Pai ce vrei mai mult ca santinela? Iarna il infasuram in suba, si dormeam amandoi. Bun, trebuia sa vin cu ceva macare, e clar. Da merita.
Desi odata m-a speriat de era sa fac pipi in pantaloni. Eram intins pe banaca la poarta, acolo unde vin parintii si stateau la masa de lemn cu soldatii. Totul era un fel de sopron semideschis. Eu sprijinit de peretele de lem, culcat pe banca. La un moment dat aud un poc, poc, poc, poc in peretele sopronului! Dupa ce am sarit trei metrii in sus, s-a oprit. Cu cartus pe teava m-am dus dupa sopron, ca sa-l vad pe Azorel, care ma zarise printre scanduri si langa locul unde eram eu, insa dupa peretele de lemn al sopronului, dadea fericit cu coada in lemn :-).

Si acuma, ziceti si voi, daca e o coincidenta ca au disparut cainii!! Pai in afara de santinele, de unii caini nu trecea nimeni! De multe ori bibanii trebuia dusi la mirosit inainte de a prelua anumite posturi.La 2009-02-11 15:42:12, scorillo decebal a scris:

> Domnu' jurnalist de investigatii, cre' ca v-a intrat parul in ochi si
> nu ati numarat bine zerourile. Bugetu' lu' armata este de aproape opt
> miliarde lei, adecatelea undeva la vo' doua miliarde euro (cu
> indulgenta).
> Sa-ntelegem ca armata da mai bine de juma' de buget numa' pe camere
> video si pe sonerii? Hai ca exagerezi. Cre' ca nu se auzea bine la
> telefon cand te-a informat sursa aia de incredere.
>

scorillo decebal
2009-02-11 16:44:07

Re: cam multe zerouri

La 2009-02-11 15:42:12, scorillo decebal a scris:

Treaba cu bugetul a scris-o presa, nu-mi apartine.
Pe de alta parte, eu stiu ca au fost destituiti si comandantul unitatii, si seful de stat major si seful operatiilor unitatii. Ca sa nu mai vorbim de cei din garda, sau de comandantul lor de pluton.

gheorghe vlasceanu
2009-02-11 16:57:49

Bumerangule


> Pai de cate ori am dormit io in post (in afara de munitii), cu cainele
> langa mine...
> Eram sigur ca tresare si scheauna cand miroasea pe cineva la 200 de
> metri! Daca era mai aproape latra! Pai ce vrei mai mult ca santinela?
> Iarna il infasuram in suba, si dormeam amandoi. Bun, trebuia sa vin cu
> ceva macare, e clar. Da merita.
> Desi odata m-a speriat de era sa fac pipi in pantaloni. Eram intins pe
> banaca la poarta, acolo unde vin parintii si stateau la masa de lemn
> cu soldatii. Totul era un fel de sopron semideschis. Eu sprijinit de
> peretele de lem, culcat pe banca. La un moment dat aud un poc, poc,
> poc, poc in peretele sopronului! Dupa ce am sarit trei metrii in sus,
> s-a oprit. Cu cartus pe teava m-am dus dupa sopron, ca sa-l vad pe
> Azorel, care ma zarise printre scanduri si langa locul unde eram eu,
> insa dupa peretele de lemn al sopronului, dadea fericit cu coada in
> lemn :-).


Foarte frumos ai scris. Adevarat si tineresc.

georgems
2009-02-11 17:51:26

Re: S-au furat baionete ?? george

La 2009-02-11 15:17:03, Shadow a scris:

> > Hai ca-i prea de tot , ce mama dracului sa faca hotii cu baionetele,
> > sa ''asomeze'' porcii la tara.Tare-i cusuta cu ata alba chestia asta
> > si tare ma tem ca asa ramane.
>
> Sti ce se intampla daca esti "ranit" cu o baioneta de aia? Stii cat
> tregi prin spitale pana se inchide rana? E mai folositoare decat
> "asomarea" porcilor. Am avut un camarad in armata care s-a ranit in
> baioneta unui bou de locotenet care si-o montase din camion (contrar
> regulamentului). la coborare s-a infipt in baioneta locotenentului cu
> "fesa". 3 ani a durat sa i se inchida rana si nu stiu cate interventii
> de a ramas cu "o lipsa" la fesa.
>
>
Hai dom'le ca si eu am facut armata si am avut baioneta, un cutitoi cu prindere la akm, ca doar nu o fi unsa cu ''curara'' sa faca infectii oribile din ce povestesti.Era buna sa te joci cu ea cand erai de santinela. Apropo un coleg a rupt una asa , a vrut sa o predea la sfarsitul mandatului da l-a prins la bagat la batalionul disciplinar si l-a pus sa plateasca 5ooo de lei.

Shadow
2009-02-11 17:56:14

Re: S-au furat baionete ?? george

> Hai dom'le ca si eu am facut armata si am avut baioneta, un cutitoi cu
> prindere la akm, ca doar nu o fi unsa cu ''curara'' sa faca infectii
> oribile din ce povestesti.Era buna sa te joci cu ea cand erai de
> santinela. Apropo un coleg a rupt una asa , a vrut sa o predea la
> sfarsitul mandatului da l-a prins la bagat la batalionul disciplinar
> si l-a pus sa plateasca 5ooo de lei.

Chiar e tratata lama pt asa ceva :-(. Cum naiba l-a bagat la BD daca nu a pierdut cutitul ca doar era "consumabil" :-). Unde ai facut ? Io la Lipova.

Alcor
2009-02-11 18:07:44

Dezvaluiri senzationale....

....dar armele nu-s! Ati vazut ce repede s-au miscat ungurii pentru prinderea criminalilor lui Cozma? Asta inseamna profesionalism! La noi se bate apa-n piua, se fac comisii peste comisii, si ce-i furat, furat ramane!!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Drumul armelor de la Ciorogarla (8697 afisari)
 Se stie ucigasul! (3909 afisari)
 Rusii speriati (2965 afisari)
 Atac antisemit in revista lui Felix (2765 afisari)
 Ucisa de laptele mamei (2367 afisari)
 Solistul trupei Iris, Cristian Minculescu, internat intr-o clinica din Germania, pentru ca boala s-a agravat (4541 afisari)
 A gasit o comoara de 3 miliarde de dolari pe Google Earth (3736 afisari)
 Monica Belluci, sexy si tandra sub dus! (FOTO) (3291 afisari)
 Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase (3159 afisari)
 Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO) (2647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01912 sec.