Ziua Logo
  Nr. 4459 de miercuri, 11 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2009-02-11
valentin vasilescu din bucuresti (...@yahoo.fr, IP: 89.38.206...)
2009-02-11 10:56
stie cineva despre ce vorbeste ?

Daca da atunci eu nu vad nici o legatura intre achizitionarea F-16 si armele disparute. Nici intre UTI si cazul acesta.
Orice ofiter superior, absolvent al Academiei de Inalte Studii Militare din SMFA sau SMG stie ca principalul depozit de armament al acestei categorii de forte are alta configuratie, este in alta parte, mai departe de Bucuresti decit Ciorogarla, dar nu chiar foarte departe. Si ca DGIA are propriul sau depozit in Bucuresti, deci n-avea de ce sa-si lase pistoalele la Ciorogarla sau prin vreun alt depozit al SMFA. Statutul asa-zisului depozit gazduit de UM 01916 este unul de tranzit pentru armele exportate si este responsabilitatea comandantului, ( specialitatea radiolocatie, artilerie AA si rachete ) sa stie ce arme se vintura prin el. UM 01961-Ciorogarla, apartine brigazii 1 rachete AA, dar nu este unul din divizioanele sale de foc ( adica nu lanseaza rachete ), asa ca iar a fost bagata o soparla in ecuatie.

gheorghe vlasceanu din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.253...)
2009-02-11 11:27
Da, domnul Vasilescu.

Stii exact care e legatura. Stii si dumneata mai multe si incerci sa afli ce se stie. Mai mult, faptul ca afirmi ca depozitul e unul de tranzit, te inseli. Altele sunt pentru tranzit. Acest Ciorogirla a un depozit de unitate, sa zicem, dar un depozit adevarat e cel al fostelor comandamente centrale. Vezi fosta CAFA, de exemplu. Mai mult importanta depozitelor de armament la "aviatori" si RSA e la "aviatori" a fost pe planul doi dintotdeauna. Aici la Ciorogirla e un fenomen simptomatic pentru toata armata romana. Compartimentele ATAM au fost decimate, depopulate si de abia anul trecut la interventia unui om destoinic de la o categ de forte s-au aprobat locuri la facultatea de armament din Academia Militara Tehnica. Ceea ce se intimpla acum e o mare prostie din armata, unde inginerii de armament au fost ciuca comandantilor, tocmai din faptul fricii acestora ca isi pierd functiile daca se intimpla ceva in acest sector. Depozitele se considera tembel ca nu fac nimic. Asa e in gindirea multora care venind in controale se plimbau nestiutori si mincau un salam de trupa la iarba verde. Munca in depozite e grea si foarte importanta. Aici se pregatesc, urmaresc, controleaza, repara si se aduc in resursa tehnica munitiile si armamentele care trebuie utilizate de trupe. Ele trebuie sa functioneze altfel mor oameni. Minimalizarea rolului acestui sector e una din marile prostii ale gindirii logistice acaparate de intendanti. Armurierul e cel mai important factor tehnic al unei unitati militare. Si tancul cit de motor bun are, nu face nimic fara munitii, tun, sistem de conducere a focului, stabilizator, aparatura de vedere pe timp de noapte, de ochire sau laser. Tanchistii sunt cei mai promovati in aprecierile armatei. De fapt ei trebuie sa se considere artileristi pentru ca tancul este in primul rind armament si apoi un vector de deplasare. Demonetizarea armamentelor au facut-o tanchistii, apoi alti urechisti si in final demonetizarea singurei specialitati militare pur militar tehnica inginerii de armament. Restul pot fi civili: intendanti, financiari, cazarmari, doctori, auto, analisti, logisticieni, planificatori, transmisiuni etc. Nu mai sunt ingineri de armament singurii capabili sa puna ordine in depozite. Si nu uita inca nu au inceput sa sara in aer ca in Bulgaria si Ucraina. Va veni vremea pentru ca nu se face nimic. Acum e virful aisbergului.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Drumul armelor de la Ciorogarla (8697 afisari)
 Se stie ucigasul! (3909 afisari)
 Rusii speriati (2965 afisari)
 Atac antisemit in revista lui Felix (2765 afisari)
 Ucisa de laptele mamei (2367 afisari)
 Solistul trupei Iris, Cristian Minculescu, internat intr-o clinica din Germania, pentru ca boala s-a agravat (4541 afisari)
 A gasit o comoara de 3 miliarde de dolari pe Google Earth (3736 afisari)
 Monica Belluci, sexy si tandra sub dus! (FOTO) (3291 afisari)
 Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase (3159 afisari)
 Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO) (2647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00687 sec.