Ziua Logo
  Nr. 4452 de marti, 3 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-02-03
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2009-02-02 21:51
DOMNUL SEVERIN IMBOGATESTE VOCABULARUL:NEOCEZARISM

DOMNUL SEVERIN IMBOGATESTE VOCABULARUL:NEOCEZARISM
Dl.Severin se poate imbolnavi de prea-destept.Nu este bine sa fii prea destept pentru ca dispare diferenta dintre aceasta stare si ignoranta.

Mai mult,poate pati ca un var de al meu,de al 2-lea,care de prea destept a inebunit si prindea muste.
Dl.Severin si-a facut un fel de Stefan Gheorghiu personal(este doar un nostalgic de pe vremurile cand preda la Stefan Gheorghiu), conducand un asa numit institut de studiu al social-democratiei,numit Ovidiu Sincai.Nu prea sta el pe acolo ci mai mult prin strainatate dar,cand are nevoie.poate folosi asa zisele lui cercetari politice,asa pentru a se mai baga in seama,si el socoate ca acest moment a si venit.Marea descoperire a dlui Severin(in treacat fie spus ca si el a fost pe la PD) este neocezarismul sau mai rau cezarocratia,supraevaluand,evident fara sa vrea,pe dl.Basescu care numai la aceasta nu se gandeste.
Un om care circula intre santiere,prin sate,sare apoi in guvern sau parlament ,pentru ca apoi sa se duca in Georgia sau sa discute la telefon cu Putin numai de dictatura nu-i mai arde.
Cine vrea il insulta,uneori le mai raspunde si el spre zumzetul indignat al celor care il insultasera.

Problema dictaturii lui Basescu apare mai degraba ca o fumigena,in spatele careia se ascund frustratii politicii de tip Severin,acei impotenti care isi vad ,insfarsit,interesele grav amenintate,motiv pentru care fenomenul trebuie desvaluit opiniei publice.
Ori nimic nu este mai cotidian pentru dl.Severin decat frustrarea.

Acuzatia de dictatura asupra lui Basescu ne arata de fapt neputinta grupurilor oligarhice si de interese,cu acoperirea mediatica privata a mogulilor din presa.

Saracia de argumente ii duce pe adversarii sau inamicii presedintelui la invective,printre care cea de dictator pare a fi preferata,pentru ca fiind o generalitate, argumentele sunt ambigui si nedemonstrabile.

De fapt patronii acestor afirmatii sunt fie persoane din sfera politica sau economica care ei insasi au manifestat sau manifesta comportament dictatorial,imbogatiti pe cai ilegale si care deodata se vad confruntati cu un opozant redutabil,fie asa numiti lideri de opinie care care lucreza in solda oligarhilor politici sau economici si care,la vremea lor, nu se jucau de-a-dictarura ci chiar o promovau.

Ridicolul situatiei este ca, asa numitul dictator Basescu apare in aceasta postura aproape in toate domeniile:desfiinteaza parlamentul,inabusa presa,pune la punct personalitati politice impotente dar pe functii inalte.

Si toate acestea sunt facute de detractori cu cat mai mult sgomot,uneori teatral,chiar histeroid.

Detractorii de stanga,de tip Severin, par cei mai jalnici din acest punct de vedere caci in peste 10 ani de conducere a tarii au practicat dictatura economica,aservirea presei,au creat sistemul baronilor si a imbogatitilor penal.
Din partea dreapta a scenei politice,mai ales din PNL-ul incremenit in proiecte politice dubioase si adesea reactionare ,acuzatiile de dictatura apar ca o adevarata invidie fata de un conducator viril,gata sa se sacrifice si sa lucreze pana la epuizare pentru a pune capat politicii maligne care s-a practicat in tara noastra.
Nu este de mirare ca de la liberali tocmai dl.Nicolaescu se alatura dlui Severin cerand candidat unic pentru prezidentiale din partea restului lumii,tocmai el care inginer si ministru al sanatatii a folosit medicina(controlul sanatatii populatiei,vaccinuri etc) pentru scopurile politice ale PNL.

Basescu apare pentru acestia ca un obstacol serios in fata tendintei de a folosi functiile publice pentru imbogatire si mai ales teama permanenta de sistemul anticoruptie pus in practica de catre el.

Alaturi de aceste grupuri interesate,apar asa numitii PAPUSNIKI,grupuri sau persoane intelectuale frustrate,unii care chiar l-au sprijinit in alegeri pe Basescu dar care dupa parerea lor nu au primit ceea ce meritau.

Asa cum sublinia recent un mare ziarist.acuza ca presedintele actual al Romaniei ca ar fi un dictator este construita printr-o deplasare flagranta de sens.
Basescu face altfel politica. El nu se ascunde in spatele cuvintelor; vorbeste raspicat, numeste, nu evita, puncteaza si nu prea rateaza. E ferm si e un tip de lider puternic, cu multa autoritate.
Trebuie sa fii orb pentru a nu vedea ca Basescu nu incalca separarea puterilor in stat,nu se ploconeste si nici nu ofera avantaje mass mediei si adesea se afla in disputa cu ziaristii.Nici un raport international nu s-a referit la inabusirea democratiei pluripartinice ,sau ca s-ar amesteca in problemele justitiei sau ar manipula sau obstructiona presa.Din contra,el insasi este adesea victima atacurilor din presa.
Si subliniaza acelasi autor,la care m-am referit mai sus,in toata aceasta afacere, a „dictatorului“ Basescu, exista un amanunt frapant. Nu straniu, ci frapant. Cei care pretind ca deschid mintile oamenilor, aratindu-le adevarata fata a lui Traian Basescu, sint exact aceiasi care s-au straduit, din rasputeri, sa le inchida. •.
Argumentele unui Basescu care ar fi deasupra legii si care se viseaza dictator, este contrazis de faptul ca tocmai asupra lui se abat criticile politicienilor, ale presei, judecatorilor si chiar ale fostilor aliati.

Ar trebui sa ne intrebam daca seful statului, unanim etichetat drept un politician abil, chiar poate fi atat de inconstient incat sa-si asume imensul risc de a fi acuzat de torpilarea statului democratic?
Si Horia Alexandrescu enumera o serie de insinuari nedemne:
-El o fi dirijat dosarul Guru, care ne-a facut de ras in Europa, prin acordarea acelui azil politic care a ridicat un mare semn de intrebare asupra democratiei romanesti?
-Tot el sa fi cerut si inculparea ziaristilor pentru detinerea unor secrete militare, atragand proteste internationale, inclusiv de la OSCE.
-Basescu ar fi aruncat pe piata bomba cu atacurile americane lansate de pe teritoriul Romaniei, fara sa ni se ceara parerea?
-El a aranjat scandalul cu Fundatia Gojdu
-El pregateste Declaratia de autonomie a secuilor, anuntata pentru saptamana viitoare?!

Este limpede ca in toate aceste provocari nu se poate vorbi de responsabilitatea lui Basescu
In schimb, nu realizeaza nimeni ca diversiunile indreptate din diferite alte directii spre institutiile statului de drept - incepand chiar cu asaltul asupra Parlamentului, CSM-ului, serviciilor secrete si chiar Curtii Constitutionale tintesc, implicit, in seful statului si chiar dincolo de capul sau



Presedintele Traian Basescu a promis ca va invinge "vechile structuri, acolo unde mai exista" in societatea romaneasca. In acest sens el a spus:"Sunt convins ca asa cum spunea un presedinte al Romaniei la sfarsit de mandat, 'M-au invins vechile structuri', sunt convins ca a avut dreptate. Ceea ce va pot spune cu certitudine este ca eu o sa le inving", a declarat Traian Basescu.

Promisiunea facuta de Traian Basescu la Timisoara a fost insotita de o adaugire - vointa politica nu este suficienta, trebuie actiune si fermitate,adaugand 'Voi invinge vechile structuri'
Sunt oare aceste evenimente si luari de pozitie ale Dlui Basescu simptomele unui dictator?
Cred ca ar fi cazul sa ne indoim si sa vedem cine de fapt dusmaneste Romania si instaurarea democratiei in aceasta tara

Arogantu' din Pedelicii de Strinsura (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2009-02-02 21:56
Ahaaa - am inteles ce e cu tine !

Deh - nimeni nu-si poate alege parintii si fratii !
Si nici verii ...

Danny (...@us.mahle.com, IP: 67.71.59...)
2009-02-03 02:01
Re: DOMNUL SEVERIN IMBOGATESTE VOCABULARUL:NEOCEZARISM

Arogantul dixit:
<<<< Deh - nimeni nu-si poate alege parintii si fratii ! Si nici verii ...>>>>

Asa e varule! C-oi fi si tu varul cuiva

Arogantu' din Pedelicii de Strinsura (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2009-02-03 06:29
Tu precis esti ala care prinde muste ! ndc


La 2009-02-03 02:01:48, Danny a scris:

> Arogantul dixit:
> <<<< Deh - nimeni nu-si poate alege parintii si fratii ! Si nici verii
> ...>>>>
>
> Asa e varule! C-oi fi si tu varul cuiva
>
>


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doi morti pentru 50 de euro (3700 afisari)
 Basescu are un joc la doua capete (3695 afisari)
 Tara lui Gorbunov (3663 afisari)
 Basescu se tine tare la Budapesta (2072 afisari)
 Caderi masive de zapada (1984 afisari)
 Soc! E groasa: Populatia de pe Insula Serpilor a votat autonomia si cere alipirea la Romania (8981 afisari)
 CURTEA DE LA HAGA NE-A DAT DREPTATE: Romania a primit 80% din suprafata disputata (4633 afisari)
 Criza economica a fost declansata de un american care o contractat un credit de 250.000 de dolari (3810 afisari)
 "Mama, nu face asta!", a fost strigatul disperat al unei fetite de 12 ani, ucisa de propria mama, la cererea iubitului  (2658 afisari)
 Kievul anunta o victorie obtinuta la Haga: Insula Serpilor a fost recunoscuta oficial (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00727 sec.