Ziua Logo
  Nr. 4451 de luni, 2 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2009-02-02

Comentarii: 61, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ghita Bizonu'
2009-02-01 22:55:45

Da ... si mme Monica Macovei cand si-a iceput cruciada reformatoare

a repus in functie 2 judecatoare "persecutate" de bestile PSDiste care nu le apreciau indpendeta fata de .... tot : lege, principii , datorie si bun simt.
Prima a fost aia care dorea sponsorizari si cica nu e mita ci e de la amant (declaratia ei de femeie mariatata !!).
A dopua a fost aia de la Galati care uitase , ratacise numa fro 400 de dosare si docomente si astfel 400 de cetateni din Galati se bucurau de binemeritata libertate meritata pentru : furturi )de la buzunar la efractie ) jafuri, violuri , vatamari corporale diverse ba si tentattive de omor...
Asa ca sa nu ne miram ca ne cerem scuze de la individu asta care ar trebui parcat iute si fara intarziere si sa i se dea si binemeritatul supliment pentru intarziere (evadare)...

nellu
2009-02-01 22:56:12

Titlu reprezentativ

Ca si legea Voiculescu care va aduce economia Romaniei la faliment .Este una din tepele nationale ,mai grava decat "privatizarea" economiei de stat.Bucuria judecatorilor la CEDO va fi mare totul va merge pe banda rulanta dupa primul precedent .Deci situatia este clara stat ce nu are justitie ce pretentiii are la oraganele abilitate ca politia ?

Basescu are dreptate :

Basescu: Exista judecatori si procurori corupti, i-am vazut cu ochii mei Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 16:09


Presedintele Traian Basescu a declarat joi, cu ocazia ceremoniei de investire in Magistratura a tinerilor absolventi ai INM ca este unul dintre cei care cer independenta justitiei dar ca "judecatorii si procurorii sunt atat de independenti cat vor ei".

"De patru ani de cand indeplinesc aceasta functie nu am auzit niciun procuror sau judecator care sa spuna ca cineva a vrut sa il influenteze, ca cineva a exercitat asupra lui presiuni", a declarat seful statului joi, in fata absolventilor Institutului National al Magistraturii care aveau prinse in piept cocarde pe care scria "Respectati independenta Justitiei", la fel ca si Traian Basescu.

"Am constatat ca mai multi dintre dumneavoastra cer printr-un autocolant independenta justitiei. Si eu cer acelasi lucru. Dar judecatorii si procurorii sunt atat de independenti cat vor ei. Am auzit de judecatori corupti, procurori corupti. I-am vazut si cu ochii mei, in fata instantelor, i-am vazut public. Un judecator este atat de independent si atat de liber cat vrea el", a subliniat seful statului.

Totodata, acesta a sustinut ca nicio declaratie de presedinte nu va influenta un judecator dar presedintele are dreptul si obligatia sa se exprime public.

"Nimeni nu poate obliga un judecator sa faca altceva decat ii dicteaza legea si constiinta", a mai spus Traian Basescu precizand insa ca sunt si judecatori care se angajeaza in batalia politica.

Justitia nu o facem pentru UE, ci pentru lege si pentru romani

Pe de alta parte, presedintele le-a urat succes celor 29 de procurori si 83 de judecatori care au intrat joi, in magistratura, si si-a exprimat speranta ca acestia vor reusi sa aduca un suflu nou in acest sistem, care este "unul dintre cele mai putin apreciate de romanii insisi".

"Justitia nu o facem nici pentru Uniunea Europeana nici pentru Comisia de la Bruxelles, ea trebuie facuta pentru lege si pentru romani", a spus seful statului subliniind inca o data ca, din pacate, in acest moment increderea in justitie este extrem de scazuta.

"Se judeca greu, marile dosare nu se judeca, avem adesea judecatori care incalca legea, va sunt cunoscute cazurile, de exemplu judecatoarea de la Dambovita sau tentativa de frauda de la examenul pentru magistrati", a reamintit presedintele doua dintre cazurile cele mai cunoscute din ultimul an.

Subliniind inca o data uriasa responsabilitate ce apasa pe umerii lor, Traian Basescu i-a avertizat pe noii magistrati asupra importantei hotararilor pe care acestia urmeaza sa le ia.

"Sunteti tineri, inca nu ati judecat niciun proces, nu ati anchetat niciun inculpat. Dar vreau sa stiti ca inamovibilitatea va face intangibili chiar si cand gresiti. Hotararile dumneavoastra sunt deasupra oricarui om de rand, de la presedinte pana la cel mai neinsemnat om din Romania", a mai spus in discursul sau presedintele Traian Basescu.

In acelasi timp, acesta a explicat ca in toate interventiile sale nu a dorit sa influenteze actul de justitie ci doar a criticat anumite lucruri.

"In ceea ce ma priveste nu am sanctionat public doar lucruri care sunt in neregula in justitie ci si ce este in neregula din punct de vedere al politicului, atunci cand prin abuz a blocat derularea procesului normal pentru oameni politici", a afirmat seful statului.

"V-as ruga sa nu credeti ca nimeni nu are voie sa va critice. Atunci cand gresiti, va judeca cei impotriva carora ati judecat, justitiabilii", a mai spus Traian Basescu subliniind totodata ca isi doreste ca aceasta noua promotie de absolventi ai INM va aduce "acel suflu nou in justitie, si de incredere si de profesionalism si de spirit de dreptate".

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi, la ora 15,00, la Palatul Cotroceni, cu tinerii magistrati absolventi in acest an ai Institutului National al Magistraturii. La ceremonia de investire in Magistratura au participat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi precum si mai multi reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii.---------------------

Probabil ca trebuie din nou importat un "rege" si mai ales un tribunal din afara Romaniei.


nellu
2009-02-01 23:18:58

Re: Da ... si mme Monica Macovei cand si-a iceput cruciada reformatoare

Solutia este schimbarea in masa a judecatorilor corupti,sechestrarea averii ilicite obtinute pe baza de spaga lucru usor de dovedit prin comparearea veniturilor si ale averilor.
Obligativitatea de a recupera prejudiciile de la CEDO din buzunarul judecatorilor ale caror dosare/sentinte/decizii a facut obiectul pierderii de catre Romania a proceselor derulate la aceasta institutie.
Rotatia judecatorilor din regiune in regiune pentru timp scurt pentru a nu avea timp necesar de asi consolida stabilimentele de spaga -tribunalele devenind mosie personala cu decizii contradictoriide la judet la judet a aplicarii aceleasi legi.

Implementarea legislatiei europene nu in teorie ci de facto si mai ales instruirea personalului juridic cu mijloace competente si abilitate.
Efectuarea de teste a profilului profesional pe baza de examene de competenta si nu pe baza de spaga cand se cumpara scaunul de judecator cu bani sau pe baza politica (corb la corb nu scoate ochii).

..........................................

Changeman
2009-02-01 23:27:55

Corect, dar cam prea tarziu. Cu o singura completare...


Statul acesta are nu prea putini ci prea multi caini ! Si nici o autoritate necorupta... Asa e cand in loc sa pedepsesti tortionarii si infractorii pastrezi legile numai pentru oamenii normali ( cinstiti, adica... prosti !)

nellu
2009-02-01 23:35:28

Re: Corect, dar cam prea tarziu. Cu o singura completare...

La 2009-02-01 23:27:55, Changeman a scris:

>
> Statul acesta are nu prea putini ci prea multi caini ! Si nici o
> autoritate necorupta... Asa e cand in loc sa pedepsesti tortionarii
> si infractorii pastrezi legile numai pentru oamenii normali (
> cinstiti, adica... prosti !)
==================================
Atunci ramanem ca la virgine:

Doua prietene virgine isi povesteau tot ce faceau. Una dintre ele pleaca intr-o excursie si nu se mai intoarce virgina.
Cealalta o intreaba:
- Cum e? Povesteste-mi!
- Prima data este oribil, doare de nu-ti imaginezi, dar apoi e nemaipomenit!
Prietena sa, intrigata, intreaba:
- Cum doare? Ca durerea de cap, de stomac?
- Nuu!!
- Atunci cum? Ca durerea de spate, de masea, de urechi?
- Da! E ca durerea de masea!
- De ce?
- Pentru ca te doare ,dar nu vrei sa ti-o scoata!

Mahacicala
2009-02-02 00:28:00

Incompetenta Deprofesionalizare Comanda Politica

Nu este de mirare ce se intampla, Asa este Romania, din pacate. Ce vreau sa spun e faptul ca exista o evidenta computerizata, o baza de date, care ar trebui accesata de fiecare data cand un astfel de individ solicita ceva, pentru a i se stii istoricul infractional, periulozitatea faptelor sale, legaturile s.a..m.d., Acum sunt doua ipoteze: 1.Fie au baza de date, dar nu o folosesc din comoditate.
2. fie nu au, dar nici nu se uita pe dosar sa vada cine este Solicitantul.
Oricum ar fi magistratii care i-au decizia punerii in libertate a unui asemenea infractor ar trebui pusi sa plateasca despagubiri victimelor ucise, daca Serghei este vinovatul.

dorumare
2009-02-02 00:54:16

naivitate...

De ce spunem cu perdea 'indolenta magistratilor', chiar suntem naivi? In momentul in care functiile se cumpara, licentele se cumpara, examenele se cumpara, admiterile nu mai sunt o problema, de ce sa nu recunoastem ca pe langa mostenirea trecutului (obedienta fata de anumite 'servicii' sau 'factori politici'..), mai avem o problema care desi nu e chiar noua, e de o amploare care depaseste de mult niste limite acceptabile intr-o societate normala.. Si nu numai aceasta institutie e cuprinsa de acest flagel, toate institutiile statului, pentru ca asa au fost gindite, dupa chipul si asemanarea 'tatucului' Andropov.. Desi exista si o lege care pedepseste asocierea in vederea comiterii de infractiuni, e inaplicabila pentru ca peste tot isi face aparitia 'politicul', desi cirdasia chiar de acolo incepe... De la cirdasia de dinainte de '89 dintre 'interlopii colaboratori' si anumite structuri care-i utilizau in treburile 'deosebite', de la cei ce ieseau la pensie la 45 de ani din anumite structuri si erau 'pusi' in anumite functii 'cu potential', contrabanda organizata de structuri 'acoperite' dar tot ale statului... s-a ajuns la o generalizare de neimaginat in care practic nu mai exista nimic care sa scape de sub control.. Se trambiteaza ceva ce e la moda, de la 'nu ne vindem tara' pina la lupta impotriva coruptiei sau ceva din drepturile omului dar dedesubt se petrec si altele care tin doar de interese personale sau de grup (exact ca inainte de '89..)

IISUSCHR
2009-02-02 01:14:45

Daca Domnul

Becali a reusit sa isi gaseasca masina in 55 de minute , ar trebui sa fie pus Ministru de Interne , legaturile sale facand mult mai usor prinderea marilor criminali ....intr-adevar micile furturi nu conteaza , dar daca furi un Merc....

FB
2009-02-02 02:54:40

Nu e chiar asa !

Pana una alta domnul Basescu este dorit de catre romani.Care-l vad o mana forte capabila sa faca legea in Romania ,sa starpeasca coruptia ,sa faca ordine .Numai ca nu e chiar asa.El este cel care-i numeste pe sefii serviciilor secrete ,mai nou tot el l-a numit pe ministrul justitiei (sa nu-mi spuna cineva ca Boc l-a numit ),l-a schimbat pe seful fortelor aeriene .
Are toate atuurile sa faca treaba care lipseste in Romania .Numai ca nu o face .S-ar putea sa nu-l intereseze .Doar cariera sa si obligatiile fata de unii sau altii.

george nemteanu
2009-02-02 09:08:56

Re: Nu am ce adauga

La 2009-02-02 00:54:16, dorumare a scris:

> De ce spunem cu perdea 'indolenta magistratilor', chiar suntem naivi?
> In momentul in care functiile se cumpara, licentele se cumpara,
> examenele se cumpara, admiterile nu mai sunt o problema, de ce sa nu
> recunoastem ca pe langa mostenirea trecutului (obedienta fata de
> anumite 'servicii' sau 'factori politici'..), mai avem o problema
> care desi nu e chiar noua, e de o amploare care depaseste de mult
> niste limite acceptabile intr-o societate normala.. Si nu numai
> aceasta institutie e cuprinsa de acest flagel, toate institutiile
> statului, pentru ca asa au fost gindite, dupa chipul si asemanarea
> 'tatucului' Andropov.. Desi exista si o lege care pedepseste
> asocierea in vederea comiterii de infractiuni, e inaplicabila pentru
> ca peste tot isi face aparitia 'politicul', desi cirdasia chiar de
> acolo incepe... De la cirdasia de dinainte de '89 dintre 'interlopii
> colaboratori' si anumite structuri care-i utilizau in treburile
> 'deosebite', de la cei ce ieseau la pensie la 45 de ani din anumite
> structuri si erau 'pusi' in anumite functii 'cu potential',
> contrabanda organizata de structuri 'acoperite' dar tot ale
> statului... s-a ajuns la o generalizare de neimaginat in care practic
> nu mai exista nimic care sa scape de sub control.. Se trambiteaza ceva
> ce e la moda, de la 'nu ne vindem tara' pina la lupta impotriva
> coruptiei sau ceva din drepturile omului dar dedesubt se petrec si
> altele care tin doar de interese personale sau de grup (exact ca
> inainte de '89..)
>
Un adevarat rechizitoriu ! Nu stiu daca ar fi ceva de adaugat.

alwis46
2009-02-02 09:39:24

Statul fara caini ?

Ba din contra, avem un stat cu caini dar cu caini turbati care in loc sa fie indepartati din posturile in care turbarea lor face ca sa atinga bunul mers al justitiei ei sunt tinuti in continuare in posturi pentru ca sa-i muste pe toti cei care indraznesc sa se apropie de ei.
Eliberat din penitenciar pentru operatia de glaucom Gordunov trebuia sa se intoarca in puscarie in august.
N-a facut-o.
Abia in luna noiembrie Penitenciarul Craiova instiinteaza Politia din Brasiv despre acest caz si solicita un control la adresa invoitului.
Hazul de pe lume este insa maxim pentru ca purtatorul de cuvant al penitenciarului a declarat ca nu stie data exacta la care a fost instiintata politia brasoveana si nici cand aceasta a raspuns scrisorii Penitenciarului.
Cazul justitiei din Craiova este deja de notorietate.
Aici s-au manifestat fatuca aia care dadea muie la tot cartierul si fratele ei care conducea fara permis si nu era trimis in judecata desi avea sapte dosare de urmarire penala intocmite de politie, ambii copii avand ca tata pe, atunci, prefectul raducanoiu.
Aici in Craiova la inmormantarea banditului Caiac 2.000 de interlopi printre care si sumedenie de urmariti generali au defilat pe strazile orasului fara ca autoritatile statului cu caini turbati sa faca cel mai mic gest de priponire a raufacatorilor.
Tot aici in Craiova, ca de altfel si in alte orase din Romania, clanuri tiganesti banditesti se bat fara jena in sabii si pistoale in fata autoritatilor iar talharii sunt lasati sa zburde liberi ca mieii pe campie.
Pana nu sunt indepartati cain ii turbati din justitie si din organele insarcinate cu protectia cetatenilor ramanem in continuare prizonierii unui stat de tip mafiot in care faradelegea domneste si guverneaza.


bolovan gheorghe
2009-02-02 09:42:55

mafia lui...

Mafia lui Basila prezidentu a inceput sa-i execute pe bietii romani in piata publica. Basila este protectorul mafiei din justitie,procuratura,militie,securitate,... care la rindul ei coordoneaza mafia asa -zis interlopa. Aceste structuri criminale l-au propulsat pe Basila presedinte si-l sustin in continuare ,asa ca dragi romani paziti-va fiecare pielea cum stiti,pe cont propriu, ca de la acesti criminali va puteti astepta la cei mai rau.

Ghita Bizonu'
2009-02-02 09:58:35

Re: nellu curcan batran

astea is remediile tineretii tale rivolutioner bolsevice.
patos rivolitioner. decizie politica fara baza legala.
Averea ilicita -- usor de zi , greu de facut. Pe baza carei legi o declari ilicita ? Si stabilesti prezumtia de vinovatie ...
Rotatia ca rotirea da cum stam cu inamovibilitatea europena, bestica samd?
ca daca o luam pe aratura dupa capul tau dogmatic al anilor 50 la CEDO o sa fim beliti...
Si sa mai stii unele procese s-au pierdut la CEDO pentru manariii care vizau facorizarea petentului ....
SI ca zis-am curcan batran. Incepusem sa sciru puiule dar mi-am adus aminte ca atunci cand am pomenit de amendamentu Jackson mi-=ai reprosat ca nu am ce vorbi fiiind pre tanar fata de tine. Asa ca fata de mine esti batran.


La 2009-02-01 23:18:58, nellu a scris:

> Solutia este schimbarea in masa a judecatorilor corupti,sechestrarea
> averii ilicite obtinute pe baza de spaga lucru usor de dovedit prin
> comparearea veniturilor si ale averilor.
> Obligativitatea de a recupera prejudiciile de la CEDO din buzunarul
> judecatorilor ale caror dosare/sentinte/decizii a facut obiectul
> pierderii de catre Romania a proceselor derulate la aceasta
> institutie.
> Rotatia judecatorilor din regiune in regiune pentru timp scurt pentru
> a nu avea timp necesar de asi consolida stabilimentele de spaga
> -tribunalele devenind mosie personala cu decizii contradictoriide la
> judet la judet a aplicarii aceleasi legi.
>
> Implementarea legislatiei europene nu in teorie ci de facto si mai
> ales instruirea personalului juridic cu mijloace competente si
> abilitate.
> Efectuarea de teste a profilului profesional pe baza de examene de
> competenta si nu pe baza de spaga cand se cumpara scaunul de
> judecator cu bani sau pe baza politica (corb la corb nu scoate
> ochii).
>
> ..........................................
>
>

Hokusai san
2009-02-02 10:05:10

Romania nu-i sat fara ciini, are ciini dar sint CORUPTI! CORUPTIA E IMENSA IN ROMANIA, PESTE TOT!!!

CORIPTIA-I IMENSA IN ROMANIA, PESTE TOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hokusai san
2009-02-02 10:08:54

Re: Statul fara caini ? / CORECT, O MICA adaugire, ciinii turbati-corupti!

La 2009-02-02 09:39:24, alwis46 a scris:

> Ba din contra, avem un stat cu caini dar cu caini turbati care in loc
> sa fie indepartati din posturile in care turbarea lor face ca sa
> atinga bunul mers al justitiei ei sunt tinuti in continuare in
> posturi pentru ca sa-i muste pe toti cei care indraznesc sa se
> apropie de ei.
> Eliberat din penitenciar pentru operatia de glaucom Gordunov trebuia
> sa se intoarca in puscarie in august.
> N-a facut-o.
> Abia in luna noiembrie Penitenciarul Craiova instiinteaza Politia din
> Brasiv despre acest caz si solicita un control la adresa invoitului.
> Hazul de pe lume este insa maxim pentru ca purtatorul de cuvant al
> penitenciarului a declarat ca nu stie data exacta la care a fost
> instiintata politia brasoveana si nici cand aceasta a raspuns
> scrisorii Penitenciarului.
> Cazul justitiei din Craiova este deja de notorietate.
> Aici s-au manifestat fatuca aia care dadea muie la tot cartierul si
> fratele ei care conducea fara permis si nu era trimis in judecata
> desi avea sapte dosare de urmarire penala intocmite de politie, ambii
> copii avand ca tata pe, atunci, prefectul raducanoiu.
> Aici in Craiova la inmormantarea banditului Caiac 2.000 de interlopi
> printre care si sumedenie de urmariti generali au defilat pe strazile
> orasului fara ca autoritatile statului cu caini turbati sa faca cel
> mai mic gest de priponire a raufacatorilor.
> Tot aici in Craiova, ca de altfel si in alte orase din Romania,
> clanuri tiganesti banditesti se bat fara jena in sabii si pistoale in
> fata autoritatilor iar talharii sunt lasati sa zburde liberi ca mieii
> pe campie.
> Pana nu sunt indepartati cain ii turbati din justitie si din organele
> insarcinate cu protectia cetatenilor ramanem in continuare
> prizonierii unui stat de tip mafiot in care faradelegea domneste si
> guverneaza.
>
>
>
>

Constantin Timoc
2009-02-02 10:09:54

Solutia: Alegerea prin vot popular al sefului politiei si procurorului din fiecare judet 1/2

Constantin Timoc
2009-02-02 10:11:18

Solutia: Alegerea prin vot popular al sefului politiei si procurorului din fiecare judet 2/2

Deci, odata cu implentarea doctrinei taxarii concomitente in Romania, atat guvernul national va fi imputernicit sa taxeze cat si fiecare administratie judeteana/regionala va avea o putere adecvata si independenta de cea nationala de a taxa pentru a satisface nevoile judetene/regionale.

Exemplul organizarii statului american este demn de urmat si in privinta descentralizarii la nivel de judet/regiune (county) a functiilor statului conduse de persoane alese prin vot popular de catre cetatenii fiecarui judet/regiune.

De exemplu, in statul California, judecatorii (din Curtea Suprema si Curtile de Apel) sunt alesi prin vot popular (nu sunt numiti) tocmai ca sa distruga piramida coruptiei care ar rezulta din numirea acestora. La nivel de judet/regiune (county) atat procurorul sef (district attorney) cat si seful politiei din judet (sheriff) sunt alesi prin vot popular:

"Judecatorii Curtii Supreme vor fi alesi de toti alegatorii si judecatorii curtilor de apel vor fi alesi din fiecare district ...’ [Art.6, Sec.16]

" Din fiecare judet/regiune [county] va fi ales ... cate on sef al politiei [sheriff], un procuror sef al judetului/regiunii [district attorney] si un asesor al proprietatilor [assessor]." [Art.4, Sec. 12]

Deci, in sistemul american, metoda cea mai eficienta pentru a distruge coruptia in justitie si in politie este alegerea prin vot popular a cat mai multor persoane din conducere. In acest fel, poporul prin votul sau vegheaza asupra propriei sale libertati, nu reprezentantii lui.

Urmatorul amendament la Constitutie, inspirat din sistemul de organizare american, respecta doctrina separarii administratiei nationale de cel judetene/regionale:

(1) Fiecare judet/regiune va colecta taxe si impozite pe care le va depune in o trezorerie a judetului. Nici un ban din trezoreria judetului nu va fi folosit in afara judetului/regiunii.

(2) Fiecare judet/regiune va finanata din trezoreria sa urmatoarele servicii ale judetului: (a) politie, (b) tribunal, (b) invatamant, (c) sanatate publica si spitale, (d) servicii sociale si adoptii, (e) mediu, ape, paduri si parcuri, (f) constructii de drumuri si poduri, (g) protectia si imbogatirea vanatului si pescuitului sportiv, (h) pompieri, (i) utilitati publice.

(3) In fiecare judet va fi ales cu un mandat de doi ani un presedinte al consililui judetean si cate un oficial judetean pentru fiecare din urmatoarele locuri: (a) un inspector-sef de politie al inspectoratului judetean de politie, (b) un procuror-sef al tribunalului judetean si un , (c) un inspector general scolar al inspectoratul scolar judetean, (d) un director al directiei de sanatate publica judeteana, (f) un asesor al prorietatilor, (g) un colector de taxe si imposite, (h) un director al serviciilor sociale si adoptiilor, (i) un director al personalului, (j) un director al mediului, apelor, padurilor si parcurilor, (k) un doctor criminalist, (l) un inspector al drumurilor si podurilor, (m) un inspector al imbogatirii vanatului si pescuitului sportiv, (n) un inspectorul al vamilor, (o) un director general al tresoreriei judetului, (p) un auditor, (q) un inspector-sef al pompierilor si (r) un director al utilitatilor publice.


(4) Consiliul Judetean va stabili prin un regulament un numar de ore de lucru, un orar de lucru, salarii care se vor plati din trezoreria judetului si atributii ale fiecarei persoane alese; si orice regulament care va schimba recompensa pentru serviciile prestate de persoanele alese nu va intra in vigoare decat dupa urmatorul mandat al consilierilor.

(5) Nici o persoana platita din trezorerie nu va ocupa nici o alta functie decat cea pentru care a fost aleasa si nu va avea un alt venit.

* * *
31 ianuarie 2009
Pasadena, California

Hokusai san
2009-02-02 10:12:48

Solutia: Alegerea prin vot popular al sefului politiei si procurorului din fiecare judet / BUNA

IDEE!!!!!


La 2009-02-02 10:11:18, Constantin Timoc a scris:

> Deci, odata cu implentarea doctrinei taxarii concomitente in Romania,
> atat guvernul national va fi imputernicit sa taxeze cat si fiecare
> administratie judeteana/regionala va avea o putere adecvata si
> independenta de cea nationala de a taxa pentru a satisface nevoile
> judetene/regionale.
>
> Exemplul organizarii statului american este demn de urmat si in
> privinta descentralizarii la nivel de judet/regiune (county) a
> functiilor statului conduse de persoane alese prin vot popular de
> catre cetatenii fiecarui judet/regiune.
>
> De exemplu, in statul California, judecatorii (din Curtea Suprema si
> Curtile de Apel) sunt alesi prin vot popular (nu sunt numiti) tocmai
> ca sa distruga piramida coruptiei care ar rezulta din numirea
> acestora. La nivel de judet/regiune (county) atat procurorul sef
> (district attorney) cat si seful politiei din judet (sheriff) sunt
> alesi prin vot popular:
>
> "Judecatorii Curtii Supreme vor fi alesi de toti alegatorii si
> judecatorii curtilor de apel vor fi alesi din fiecare district
> ...’ [Art.6, Sec.16]
>
> " Din fiecare judet/regiune [county] va fi ales ... cate on sef al
> politiei [sheriff], un procuror sef al judetului/regiunii [district
> attorney] si un asesor al proprietatilor [assessor]." [Art.4, Sec.
> 12]
>
> Deci, in sistemul american, metoda cea mai eficienta pentru a distruge
> coruptia in justitie si in politie este alegerea prin vot popular a
> cat mai multor persoane din conducere. In acest fel, poporul prin
> votul sau vegheaza asupra propriei sale libertati, nu reprezentantii
> lui.
>
> Urmatorul amendament la Constitutie, inspirat din sistemul de
> organizare american, respecta doctrina separarii administratiei
> nationale de cel judetene/regionale:
>
> (1) Fiecare judet/regiune va colecta taxe si impozite pe care le va
> depune in o trezorerie a judetului. Nici un ban din trezoreria
> judetului nu va fi folosit in afara judetului/regiunii.
>
> (2) Fiecare judet/regiune va finanata din trezoreria sa urmatoarele
> servicii ale judetului: (a) politie, (b) tribunal, (b) invatamant,
> (c) sanatate publica si spitale, (d) servicii sociale si adoptii, (e)
> mediu, ape, paduri si parcuri, (f) constructii de drumuri si poduri,
> (g) protectia si imbogatirea vanatului si pescuitului sportiv, (h)
> pompieri, (i) utilitati publice.
>
> (3) In fiecare judet va fi ales cu un mandat de doi ani un presedinte
> al consililui judetean si cate un oficial judetean pentru fiecare din
> urmatoarele locuri: (a) un inspector-sef de politie al
> inspectoratului judetean de politie, (b) un procuror-sef al
> tribunalului judetean si un , (c) un inspector general scolar al
> inspectoratul scolar judetean, (d) un director al directiei de
> sanatate publica judeteana, (f) un asesor al prorietatilor, (g) un
> colector de taxe si imposite, (h) un director al serviciilor sociale
> si adoptiilor, (i) un director al personalului, (j) un director al
> mediului, apelor, padurilor si parcurilor, (k) un doctor criminalist,
> (l) un inspector al drumurilor si podurilor, (m) un inspector al
> imbogatirii vanatului si pescuitului sportiv, (n) un inspectorul al
> vamilor, (o) un director general al tresoreriei judetului, (p) un
> auditor, (q) un inspector-sef al pompierilor si (r) un director al
> utilitatilor publice.
>
>
> (4) Consiliul Judetean va stabili prin un regulament un numar de ore
> de lucru, un orar de lucru, salarii care se vor plati din trezoreria
> judetului si atributii ale fiecarei persoane alese; si orice
> regulament care va schimba recompensa pentru serviciile prestate de
> persoanele alese nu va intra in vigoare decat dupa urmatorul mandat
> al consilierilor.
>
> (5) Nici o persoana platita din trezorerie nu va ocupa nici o alta
> functie decat cea pentru care a fost aleasa si nu va avea un alt
> venit.
>
> * * *
> 31 ianuarie 2009
> Pasadena, California
>
>

Changeman
2009-02-02 11:19:33

Pentru domnul Constantin Timoc


"Deci, in sistemul american, metoda cea mai eficienta pentru a distruge coruptia in justitie si in politie este alegerea prin vot popular a cat mai multor persoane din conducere. In acest fel, poporul prin votul sau vegheaza asupra propriei sale libertati, nu reprezentantii lui"

1. Credeti ca "reprezentantii" ( cu grade sau fara !) ai poporului roman vor fi atat de nebuni incat sa lase din mana ...reprezentarea poporului ?! Tot secretul puterii lor este in dreptul de "a numi" pe cineva intr-un post cat mai influent fara sa dea socoteala nimanui si cu atat mai mult legii, competentei si moralei.. Ultimul exemplu din presa este al unui sef dintr-un serviciu secret ( din cele 7 cunoscute oficial ) care pentru ca a iesit de la Interne , a gasit "intelegere" ( ??!! ) - observati cat umanism pentru tragedia unui "lucrator" ramas fara loc de munca - la ministrul de Externe Cristian Diaconescu si a fost numit imediat ( ce concurs, ce explicatii , domnule ?!) intr-un post caldut in diplomatie !!

2. Pe de alta parte, m-am destins copios cu iluzia dvs recenta de a fi ales, de unul singur printre dusmanii de clasa, parlamentar independent in Romania. Mai intai ca nu reuseam in ruptul capului sa-mi imaginez un dialog science-fiction intre dvs si una din personalitatile politice fascinante ale momentului de la primeati instant o oferta de "cap in gura " , "de sarit la beregata" ,etc. ( nici hartia nu suporta , sireaca!) de la un Vanghelie, Mitrea, Hrebeciuc, Vacaroiu, etc, etc.

3. Nu inteleg de asemenea cum se impaca cv-ul dvs profesional impresionant, experienta dvs democratica occidentala, cu dorinta dvs recenta de a fi participant la rinoceriada politica a momentului. De ce nu incercati sa folositi aceste atuu-ri construind acolo o organizatie selecta si puternica ( nu infiltrata ! ) a diasporei prin care sa dati peste nas acestori rinoceri ?! Va asigur ca am avea multi dintre noi sugestii si v-am sprijini !

lorenzo
2009-02-02 12:54:17

Re: Solutia: Alegerea prin vot popular al sefului politiei si procurorului din fiecare judet 2/2

Daca ar fi sa ne conducem dupa modelul american...nu cred ca Romania ar mai fi Romanie....
In primul rand vreau sa mentionez faptul ca nu in totalitate iese sa implementezi aceste modele in sistemul Romanesc.
Va dati bine seama ca principala motivatie a romanului de a munci sunt BANII.
Chiar credeti ca bugetul regional va ocoperi in mare parte toate cheltuielile ???
Ce ne facem cu judetele din Moldova, spre exemplu, unde se practica mai mult agricultura....unde banii nu ajung...si lumea o duce mai greu decat in judetele din vestul tarii...
Le lasam in paragina ??? A???
Nu cred ca veti gasi un candidat competitiv pentru un post de conducere care sa lucreze pentru un salariu de doar 10 milioane.

Asa ca...va rog sa va mai ganditi....SI SA NU PLAGIATI...SISTEME :)

lastexit
2009-02-02 12:57:09

in timp ce

basescu vrea mai multa putere

lorenzo
2009-02-02 12:57:28

For Mr. Timoc...

Daca ar fi sa ne conducem dupa modelul american...nu cred ca Romania ar mai fi Romanie....
In primul rand vreau sa mentionez faptul ca nu in totalitate iese sa implementezi aceste modele in sistemul Romanesc.
Va dati bine seama ca principala motivatie a romanului de a munci sunt BANII.
Chiar credeti ca bugetul regional va ocoperi in mare parte toate cheltuielile ???
Ce ne facem cu judetele din Moldova, spre exemplu, unde se practica mai mult agricultura....unde banii nu ajung...si lumea o duce mai greu decat in judetele din vestul tarii...
Le lasam in paragina ??? A???
Nu cred ca veti gasi un candidat competitiv pentru un post de conducere care sa lucreze pentru un salariu de doar 10 milioane.

Asa ca...va rog sa va mai ganditi....Cand PLAGIATI...SISTEME :)

Ghita Bizonu'
2009-02-02 13:19:45

Statul mai degraba al cainilor

cu ceva timp in urma o potaie zisa comunitara a capasat un strain, japonez care se pare ca se preocupa de ceva invsetitii in Romania. Ceasu rau , pisica neagra gagiu avand artera femurala compostata a mierlit-o . Asta se intampla in Bucuresti, la cateva sute metri distanta de sediul guvernului . Sucar mare enorm in apararea potaii . Societatea civilo-javrofila s-a mobilizat exemplar si a sarit in sprijinul catelei in cauza , scrisori la ziare , urlete, acuzatii cum ca bosorogu a provocat potaia , articole in ziare si o avocata celebra au scapat potaia de la eutanasiere. Ba nu de mult o fituica descria noua viata a potaiii ...
Incercarea de curatare a Bucurestiului , totusi capitala europeana , de cainii vagabonzi s-a terminat fara mari rezultate. Scandal, urlete , tipete , anticomunism , cainii victime ale lu Ceasca , amenintari (ar trebui sa fiti voi omorati ucigasilor ! Sa fii castrat si tu cu tot neamul tau !!) denuntarea nazismului romanesc , "ne omorati sufletele! ", "vai e si cateii suflete criminalilor !!" si basta am pastrat cu mandrie unul din semnele barbariei orientale in numele "omeniei". Cati sunt muscati anual si cati bani consumam pe potai dracu stie ! Insa observati : cainii sunt comunitari. Copii ai strazii !! As zice ca acesta distinctie spune ceva despre societatea noastra .
Si astfel cred ca-s indreptatit sa zic ca suntem un stat cu prea multi caini. Caini care se pare ca constituie specia dominanta (desi nu platesc impozite) in stat. Cand o potaie capseaza aplica o pedeapsa divina ! Esti vinovat ca esti om rau .
Si in aceste condtii de ce unii bipezi sa nu-si ar aroga drepturi canine ? Ba bine mersi si le aroga . Si avand drepturi canine ei sunt de-asupra legii. adica noi platim impozite ca sa fim terorizati de caini patrupezi si bipezi protejati de autoritatile platite din impozite.
Si daca ai lua masuri contra cainilor inseamna ca esti om rau. Si daca nu ei contra lor , atunci cum sa iei contra unor oameni?!
Cardasia autoritatilor cu infractorii bipezi si patrupezi de toate speciile transforma Romania intr-un tinut al groazei perntru cetateanul de rand platitor de impozite .Traim sub teroarea cainilor, urmeaza infractorii si totul cu complicitatea unor asa-zisi umanisti si civici.

Ghita Bizonu'
2009-02-02 13:24:13

Re: nu-i cere prea mult . El nu poate gandi asa departe !! Cam ca toti emigrantii

nostri se simte supertior prostovanilor rmansi in tara si inceraca sa une inculce modelul "lor".
Pe care nu-l inteleg . Da asta nu are importanta , important este ca cei ramsi in tara is prosti!!!1

Si uneori te distrezi vazandu-i cum se incaiera precum cainii pentru diferenta de opinii dintre "statele lor" . Partea proasta este ca inevitabil de vina suntem noi cei din tara ( de exemplu in 2002 unu din USA se sucarea cu unu din Franta pe motiv de Irac. Inevitabil amandoi se ratoiau ca romanii e prea tembeli sa intelaga democratia americana si ideea europeana )

Greywolf
2009-02-02 13:49:09

Solutie pentru linistea noastra

Sa ne predam toate drepturile si libertatile noului stat securisto-mafiot al politicienilor incompetenti si basecieni. In speta sa ne lasam ascultati, cipati, cautati si-n c..r daca doresc si ne banuiesc ca suntem teroristi in propria tara (singurul lucru de care se tem este o revolta impotriva lor si daca cumva indraznim trebuie sa stie dinainte, ca sa ne declare teroristi si potrivnici ai democratiei si ai statului de drept in fund). Pentru linistea noastra - o facem? Daca o facem vom avea parte de linistea mormantului, nici o grija ca doar exista prezumptia de vinovatie pt toti romanii, adica suntem vinovati ca nu dorim sclavia si ciparea. Iata 11 septembrie romanesc - numai ca mai intai la noi s-a emis mai intai un ,,patriotic act,, = 298/2008 si acte cu cipuri.

Zold Janos
2009-02-02 16:23:38

Frati cu Roma... ce mindrie!

Ne tot mindrim ca ne tragem din Decebal si Traian... dam si buluc in Italia, ca deh sint fratii nostri, unde sistemul corupt si brambureala generala ne convine de minune... Nu aven nici o sansa decit un dictator cu rezolutie solida care sa faca ordine in tara. Ca o fi de la Est sau West nu conteaza... altfel Balcaniada Italo-Pontica continua.

Tudor190
2009-02-02 16:35:18

Re: Frati cu Roma... ce mindrie!

La 2009-02-02 16:23:38, Zold Janos a scris:

> Ne tot mindrim ca ne tragem din Decebal si Traian... dam si buluc in
> Italia, ca deh sint fratii nostri, unde sistemul corupt si
> brambureala generala ne convine de minune...

Chestia cu Traian si Decebal este o ... naivitate in cel mai bun caz; sintem prea vechi pentru acest gen de spalare pe creier. Cu italienii n-avem nimic in comun genetic in afara asemanari limbii tot asa cum ungurii de azi n-au nimic in comun genetic cu maghiarii, finlandezii si estonienii ci doar vrbesc cam aceasi limba.

> Nu aven nici o sansa
> decit un dictator cu rezolutie solida care sa faca ordine in tara. Ca
> o fi de la Est sau West nu conteaza... altfel Balcaniada Italo-Pontica
> continua.

Dar asa zisa democratie nu-i tot un fel de dictatura? O minoritate manevreaza o majoritate, invers niciodata ... doar in capul celor indoctrinati destul.

Tudor190
2009-02-02 16:57:32

Asta se vrea, n-ati priceput odata?

O masa speriata si infricosata continuu este mult mai usor de manevrat. La nivelul nostru al maselor pare a fi un haos dar pentru cei ce conduc cu adevarat (nu va ginditi la basescu, tariceanu, iliescu etc) este un plan ce merge perfect; ginditi-va la filmele cu cauboi si vitele ce "alerga besmetice" dar organizat spre staul sau ... abator.

Cam asa si cu infractionalitatea.
Este adevarat ca folosesc unele slabiciuni umane promovind in functii cheie nenorociti ce-ar vinde-o si pa masa si astfel ne-am trezit cu judecatoare curve, judecatori libidinosi, polititsti mafioti, legeari (de parlamentari ce fac legi) sub-mediocrii, elena-udrea etc. Acestia sint folositi ca vite nebune ce creaza panica in turma mugind zilnic fara noima pe sticla tembelizoarelor de unde boul si vita de rind isi face direct intravenoasa zilnica de care sint dependenti ... muuuu !

PS Imi aduc aminte ca la inceput de 90 cind inca valutistii erau considerati in afara legii (tranzitia nu mergea prea repede) pina sa fie onorabili brocheri, ca citiva din astia injurau in gura mare dupa masina sefului polititie (noua si straina) ca nici macar nu-i saluta dupa ce ei i-au facut-o cadou. La o razie in zona , iar de ochii prostimii, unde nimerisem cu treburi sint inhatat de doi civili si perchezitionat cind valutistii arhicunoscuti de toata lumea rideau de tot tambalaul fara sa-i fi intrebat cineva ceva. O cunostinta dea mea patise mai rau si-l dusera cu masina cu tot la sectie si i-au demontat-o ... cica cineva l-ar fi indicat pe el, asa s-au scuzat dupa aia.

PS Treaba nu a inceput de ieri de azi, treaba cu haosul, ci inainte de 1989. Aduceti-va aminte de toate sicanele existente; program la televizor doua ore (ce bine era; oamenii mai citeau, aveau conversatii seara etc), intreruperi de curent, apa calda cind si cum, piine tare de-ti spargeai capul, galantare goale, haine urite si proaste, lucruri in general proaste etc.
Curentul a fost mai mult decti se produce acum si distribuit prin aceleasi retele unde inainte de 89 cadeau statile de transformatoare dar din 23 decembrie 1989 nu mai cadea; trebuia sa se dea revolutia in direct.
In anii 70 cit a fost Aliende presedintele al Chile a fost penurie de alimente; apoi a fost lovitura de stat. Nu uitati ca n-a facut nici o nationalizare si nici o reforma. In Venezuela unde sectorul alimentar este privat (mari retele gen Metro etc) si sint parai destui din cind in cind rafturile magazinelor se golesc pina ce-i ameninta Chavez ca-i nationalizeaza. Ciudat de asemanator!
Poate ca toti ce-am fost in scoala generala inainte de 89 am facut vizite la intreprinderea de panificatie. Tin minte cuptoarele automate (pe-o parte se punea aluatul in forma de franzela, piine etc si dincolo iesea copata si rumena. Acolo se punea in navete de plastic si incarcata direct in masinile de piine asa fierbinte cum era. Ei, la magazin era tare ca piatra. Cu siguranta o duceau sa o stocheze undeva si mai apoi dupa citeva zile era livrata magazinelor.

naem
2009-02-02 17:01:52

justitia

Mai este o curiozitate pentru cineva de ce este instare justitia romana si in special cea de la craiova.

Arogantu'
2009-02-02 17:04:46

Fara caini, fara caini - dar ce Justitie avem ! ...

- Sustii ca asta este geanta care ti s-a furat?
- Da, domnule judecator.
- Dupa ce o recunosti? Uite, de exemplu si eu am o geanta identica.
- Tot ce se poate, caci mie mi s-au furat doua genti !

Arogantu'
2009-02-02 17:09:07

Alibi ...

- Avem nevoie de un alibi, zice avocatul mandantului. Nu v-a vazut nimeni in timpul cand a avut loc spargerea?
La care clientul raspunde:
- Doamne fereste, nu!...

Arogantu'
2009-02-02 17:12:11

Asasinul din Brasov la tribunal

- De ce continuati sa va negati fapta? Ati fost doar vazut de 10 martori !
- Domnule judecator, va pot aduce 100 de martori care nu m-au vazut...

Alvaler
2009-02-02 17:12:47

ASTA E DEMOCRATIA LUI BASESCU !

"DECAT SA SUG ... LA MAI MULTI LICURICI MAI MICI, MAI BINE SUG ... LA UN LICURICI MAI MARE "
Cine a facut aceasta afirmatie ?
DE CE ACEST POPOR NU SE TREZESTE DIN ADOMNIRE ?
CRIME IN PLINA STRADA, FURT DE ARME DIN UNITATI MILITARE . TOTUL SUB DEMOCRATIA PRESEDINTELUI LUCATOR.
TOTUL E UN "IMPRUMUT" DE LA "MARELE LICURICI" PENTRU A TINE SUB TEROARE POPULATIA TARII.

nellu
2009-02-02 17:14:33

Re: Frati cu Roma... ce mindrie!

La 2009-02-02 16:23:38, Zold Janos a scris:

> Ne tot mindrim ca ne tragem din Decebal si Traian... dam si buluc in
> Italia, ca deh sint fratii nostri, unde sistemul corupt si
> brambureala generala ne convine de minune... Nu aven nici o sansa
> decit un dictator cu rezolutie solida care sa faca ordine in tara. Ca
> o fi de la Est sau West nu conteaza... altfel Balcaniada Italo-Pontica
> continua.
==============================================================
Intr-o catastrofa nefericita mor 100.000 de romani
Europa sare imediat cu ajutoare umanitare:
Franta- 100 tone de haine
Anglia - 1 milion de lire sterline
Germania - 1 000 tone de medicamente
Austria - 10 tone de alimente
Italia - 100.000 de romani

Hokusai san
2009-02-02 17:17:04

Re: Asasinul din Brasov la tribunal / Incredibil, PROBABIL O ''SUTA'' DE MARTORI PLATITI, n-asa?

La 2009-02-02 17:12:11, Arogantu' a scris:

> - De ce continuati sa va negati fapta? Ati fost doar vazut de 10
> martori !
> - Domnule judecator, va pot aduce 100 de martori care nu m-au vazut...
>

nellu
2009-02-02 17:17:29

Re: justitia

La 2009-02-02 17:01:52, naem a scris:

> Mai este o curiozitate pentru cineva de ce este instare justitia
> romana si in special cea de la craiova.
===========================================================


O blonda intr-un bar vrea sa faca cinste:
- O Skol la toata lumea!

nellu
2009-02-02 17:18:58

Re: Statul mai degraba al cainilor

La 2009-02-02 13:19:45, Ghita Bizonu' a scris:

> cu ceva timp in urma o potaie zisa comunitara a capasat un strain,
> japonez care se pare ca se preocupa de ceva invsetitii in Romania.
> Ceasu rau , pisica neagra gagiu avand artera femurala compostata a
> mierlit-o . Asta se intampla in Bucuresti, la cateva sute metri
> distanta de sediul guvernului . Sucar mare enorm in apararea potaii .
> Societatea civilo-javrofila s-a mobilizat exemplar si a sarit in
> sprijinul catelei in cauza , scrisori la ziare , urlete, acuzatii cum
> ca bosorogu a provocat potaia , articole in ziare si o avocata celebra
> au scapat potaia de la eutanasiere. Ba nu de mult o fituica descria
> noua viata a potaiii ...
> Incercarea de curatare a Bucurestiului , totusi capitala europeana ,
> de cainii vagabonzi s-a terminat fara mari rezultate. Scandal, urlete
> , tipete , anticomunism , cainii victime ale lu Ceasca , amenintari
> (ar trebui sa fiti voi omorati ucigasilor ! Sa fii castrat si tu cu
> tot neamul tau !!) denuntarea nazismului romanesc , "ne omorati
> sufletele! ", "vai e si cateii suflete criminalilor !!" si basta am
> pastrat cu mandrie unul din semnele barbariei orientale in numele
> "omeniei". Cati sunt muscati anual si cati bani consumam pe potai
> dracu stie ! Insa observati : cainii sunt comunitari. Copii ai
> strazii !! As zice ca acesta distinctie spune ceva despre societatea
> noastra .
> Si astfel cred ca-s indreptatit sa zic ca suntem un stat cu prea multi
> caini. Caini care se pare ca constituie specia dominanta (desi nu
> platesc impozite) in stat. Cand o potaie capseaza aplica o pedeapsa
> divina ! Esti vinovat ca esti om rau .
> Si in aceste condtii de ce unii bipezi sa nu-si ar aroga drepturi
> canine ? Ba bine mersi si le aroga . Si avand drepturi canine ei sunt
> de-asupra legii. adica noi platim impozite ca sa fim terorizati de
> caini patrupezi si bipezi protejati de autoritatile platite din
> impozite.
> Si daca ai lua masuri contra cainilor inseamna ca esti om rau. Si
> daca nu ei contra lor , atunci cum sa iei contra unor oameni?!
> Cardasia autoritatilor cu infractorii bipezi si patrupezi de toate
> speciile transforma Romania intr-un tinut al groazei perntru
> cetateanul de rand platitor de impozite .Traim sub teroarea cainilor,
> urmeaza infractorii si totul cu complicitatea unor asa-zisi umanisti
> si civici.
==========================================================

Un doberman, un coker si un pekinez la veterinar. Dobermanul il intreaba pe coker: - Pentru ce-ai venit aici?
- Eu musc tot: cearsaf, paturi, si cel mai rau am muscat lenjeria stapanului. Am venit pt. injectia letala.
Pekinezul: - Eu am venit pentru ca pis tot: patul, hainele si, cel mai, rau am facut pe locul unde dorm. Si am venit pt. injectia letala. Cokerul si pekinezul il intreaba pe doberman: - Tu pentru ce-ai venit aici?
- Eu f** tot: scandura, patul si intr-o zi cand venea stapana din baie era asa de apetisanta incat am f****-o si pe ea.
Cokerul si pekinezul: - Si, injectie letala?
- Nu, am venit sa-mi tai unghiile.

nellu
2009-02-02 17:22:15

Re: Alibi ...

La 2009-02-02 17:09:07, Arogantu' a scris:

> - Avem nevoie de un alibi, zice avocatul mandantului. Nu v-a vazut
> nimeni in timpul cand a avut loc spargerea?
> La care clientul raspunde:
> - Doamne fereste, nu!...
==========================================================
Intr-o firma de contabilitate, 4 femei in birou: sefa (nu se specifica ce culoare de par) si 3 contabile, una bruneta, una roscata, si cealalta blonda. De la o vreme, sefa pleca totdeauna mai devreme de la serviciu, sub diverse pretexte.
Intr-o zi, se gandesc fetele ca daca sefa pleaca, pleaca si ele. Zis si facut, si cum a iesit sefa pe usa , hop si ele,sa profite de 2 ore libere. Bruneta, merge direct la sala de fitness, profitand de faptul ca are timp mai mult sa fie in forma. Roscata merge la cumparaturi. Blonda, ca o sotie cuminte si iubitoare, merge acasa, sa profite de 2 ore in plus langa sotul ei iubit. Acasa, insa, dupa ce intra, aude zgomote din dormitor, si cand se uita pe furis pe usa, ii vede pe barbatu-sau si pe sefa ei. Tiptil, se strecoara afara din casa fara sa zica nimic si se duce in parc, asteptand sa treaca timpul... A doua zi, sefa iar dispare cu doua ore inainte de terminarea programului...Celelalte vor si ele sa plece, numai blonda statea la birou. - Haide, tu nu pleci? - Nu, nu plec, ca ieri era cat pe ce sa ma prinda sefa!


Arogantu'
2009-02-02 17:27:55

Re: Asasinul din Brasov la tribunal / Incredibil, PROBABIL O ''SUTA'' DE MARTORI PLATITI, n-asa?

Ei, din 6 miliarde - s-or gasi 100 de filantropi ...

La 2009-02-02 17:17:04, Hokusai san a scris:

> La 2009-02-02 17:12:11, Arogantu' a scris:
>
> > - De ce continuati sa va negati fapta? Ati fost doar vazut de 10
> > martori !
> > - Domnule judecator, va pot aduce 100 de martori care nu m-au vazut...
> >
>
>

nellu
2009-02-02 17:37:54

Re: nellu curcan batran

La 2009-02-02 09:58:35, Ghita Bizonu' a scris:

> astea is remediile tineretii tale rivolutioner bolsevice.
> patos rivolitioner. decizie politica fara baza legala.
> Averea ilicita -- usor de zi , greu de facut. Pe baza carei legi o
> declari ilicita ? Si stabilesti prezumtia de vinovatie ...
> Rotatia ca rotirea da cum stam cu inamovibilitatea europena, bestica
> samd?
> ca daca o luam pe aratura dupa capul tau dogmatic al anilor 50 la CEDO
> o sa fim beliti...
> Si sa mai stii unele procese s-au pierdut la CEDO pentru manariii care
> vizau facorizarea petentului ....
> SI ca zis-am curcan batran. Incepusem sa sciru puiule dar mi-am adus
> aminte ca atunci cand am pomenit de amendamentu Jackson mi-=ai
> reprosat ca nu am ce vorbi fiiind pre tanar fata de tine. Asa ca fata
> de mine esti batran.
>
>
> La 2009-02-01 23:18:58, nellu a scris:
>
> > Solutia este schimbarea in masa a judecatorilor corupti,sechestrarea
> > averii ilicite obtinute pe baza de spaga lucru usor de dovedit prin
> > comparearea veniturilor si ale averilor.
> > Obligativitatea de a recupera prejudiciile de la CEDO din buzunarul
> > judecatorilor ale caror dosare/sentinte/decizii a facut obiectul
> > pierderii de catre Romania a proceselor derulate la aceasta
> > institutie.
> > Rotatia judecatorilor din regiune in regiune pentru timp scurt pentru
> > a nu avea timp necesar de asi consolida stabilimentele de spaga
> > -tribunalele devenind mosie personala cu decizii contradictoriide la
> > judet la judet a aplicarii aceleasi legi.
> >
> > Implementarea legislatiei europene nu in teorie ci de facto si mai
> > ales instruirea personalului juridic cu mijloace competente si
> > abilitate.
> > Efectuarea de teste a profilului profesional pe baza de examene de
> > competenta si nu pe baza de spaga cand se cumpara scaunul de
> > judecator cu bani sau pe baza politica (corb la corb nu scoate
> > ochii).
> >
> > ..........................................
Poti sa cercetezi materialul public :

http://www.realitatea.net/legea-controlului-averii--contestata_17497.html

http://www.urbannews.ro/forum/index.php?showtopic=19225

http://stiri.kappa.ro/nume/sebastian_vladescu.html

http://www.finanteharghita.ro/files/docs/pregatire/2006/Procedurainsolventei.pdf

........................................................

Roman Liber
2009-02-02 17:42:13

Pai cainii au fost exterminati de .... jigodii = partidul derbedeilor lihniti

Ptr unii muma:
1. http://www.cotidianul.ro/buget_in_bataie_de_joc_cresteri_masive_de_chel tuieli_la_presedinte_deputati_si_senatori-72096.html
2. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/838116/Procuror-controversat-reciclat-la-Externe/


Ptr altii ciuma:
1. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/838143/Strada-Foisorului-muscata-de-un-bloc-de-patru-etaje/
2. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/838188/Codul-de-Bune-Practici-nu-a-scazut-taxele-comerciantilor--/


nellu
2009-02-02 17:47:19

Re: in timp ce

La 2009-02-02 12:57:09, lastexit a scris:

> basescu vrea mai multa putere
==========================================================


Deutsche Welle a obtinut proiectul de raport al Comisiei Europene privind Romania: Proiectul de raport al Comisiei Europene privind Romania este foarte bland in comparatie cu cel al Bulgariei unde tonul si masurile impotriva Sofiei sunt radicale.

Blocarea dosarelor de catre Parlament
"Nu s-a inregistrat un progres real in cele zece cazuri in care au fost implicati fosti ministrii. Acesta datorita Parlamentului Romaniei care a blocat investigatiile si pe de alta parte datorita Inaltei Curtii de Casatie si Justitie care a suspendat cazurile aflate pe rol" se arata in proiectul de raport ce va fi publicat miercuri, 23 iulie. Impotrivirea Parlamentului si a sistemului judiciar la investigarea acestor cazuri duce la "lipsa de incredere publica" in aceste institutii. Codul de Procedura Penala este dat ca exemplul negativ. S-a incercat de catre Parlament restrictionarea colectarii de probe care a creat "instabilitate legislativa si au influentat negativ investigatiile in curs".

DNA, un punct pozitiv pentru Romania
In schimb, se subliniaza rolul Departamentului National Anticoruptie si a Ministerului Public in combaterea coruptiei, care "au inregistrat rezultate bune in instrumentarea dosarelor si au inceput investigatii intr-un numar important de cazuri de inalta coruptiei impotriva fostilor ministri si ai unor membrii din Parlament. Se mai subliniaza in proiectul de raport ca "numirea unui nou ministru de justitie in februarie 2008, este un element important". Insa raportul este precaut in privinta terminarii acestor investigatii si a posibilelor trimiteri in judecata care sa se materializeze cu sentinte penale.

Depolitizarea coruptiei
"Lupta impotriva coruptiei trebuie depolitizata si Romania trebuie sa-si afirme neechivoc angajamentul luptei impotriva coruptiei la nivel inalt", se subliniaza in proiectul de raport. "O investigare independenta a fostilor ministri si ai parlamentarilor de catre justitie trebuie sa aiba loc pentru ca increderea opiniei publice in lupta impotriva coruptiei si a statul de drept sa fie recuperata". La nivel local se constata progrese, dar Romania trebuie sa arate mai multe rezultate.
ANI ramane deocamdata o promisiune
In ceea ce priveste Agentia Nationala pentru Integritate se constata "un pas important facut", dar ramane ca acesta "sa demonstreze ca poate monitoriza averile demnitarilor, detectarea si sanctionarea cresterilor nejustificate de avere si sa reglementeze conflictele de interese.

Deutsche Welle

Io BI
2009-02-02 17:52:58

Dracula Land

Dracula Land --- parca asta este fata noastra cu care ne-am prezentat la Ue nu?
Tinutul groazei si haosului, ni se potriveste de minune --- ce e real , ce e ireal?

Arogantu'
2009-02-02 17:54:11

Statul de dreptul cainilor !

In autobuz, Alabama. Se rascoala negrii, ca vor sa stea si ei in fata, sa mai stea si albii in spate. Incepe scandal, tipete, paruiala, pana se enerveaza soferul ( alb ).
- Ba, ia gata cu galagia! Ete smecheria dracului, la mine in autobuz v-ati gasit...
Ba pe mine nu ma intereseaza, pentru mine sunteti toti ALBASTRII !
Acum toata lumea la locurile lor: albastru deschis in fata, albastru inchis in spate!

nellu
2009-02-02 17:59:14

Re: in timp ce

La 2009-02-02 12:57:09, lastexit a scris:

> basescu vrea mai multa putere
========================================================
Bruxelles: Ce se va intampla cu lupta anticoruptie din Romania, dupa alegeri?

Romania va avea un nou parlament si guvern dupa alegerile de duminica, cu noi programe si prioritati, dar o constanta ramane relatia cu UE si preocuparea pe care trebuie sa o arate justitiei si luptei anticoruptie. Analisti romani si straini, precum si Comisia Europeana, si-au exprimat opinia si cum vad situatia de dupa alegeri, raportul Romania-UE si lupta anticoruptie in 2009.

Analistii romani si cei din strainatate, familiarizati cu situatia din Romania, cred ca situatia politica de dupa alegeri va fi una zbuciumata, iar tumultul politic nu se va linisti decat dupa alegerile prezidentiale. Indiferent ce partid sau partide vor face guvernul, indiferent cine va fi primul ministru, vor avea contestatari si depinde de care parte se va situa presedintele Basescu.


Un guvern minoritar PDL va avea de facut fata unei opozitii puternice, dar ar puptea fi lasat sa functioneze de tema aunoor alegeri anticipate, se arata in studiul Economist Intelligence Unit pe luna noiemrie, pus la dispozitia HotNews.ro. Un guvern PSD-PNL ar putea fi sacul de box al presedintelui Basescu, crede Marko Papic, analist la Stratfor, companie de informatii si analize.

Cristian Parvulescu si Alina Mungiu-Pippidi vorbesc despre aceleasi variante, nerespingand ideea unor alegeri anticipate sau chiar suspendarea presedintelui, precedate de o perioada de blocaj politic si de negocieri intense. "Vom sti exact cum se fac aliantele in momentul in care se vor alege presedintii camerelor Parlamentului", a spus Parvulescu.

"In nicio tara europeana stabila presedintele tarii nu se implica in alegerea primului ministru intr-o maniera semnificativa. Acesta nu este pur si implu un semnal bun pentru restul Europei si va afecta in mod sigur perceptia asupra democratiei romanesti", crede analistul american de la Stratfor. El adauga insa ca Basescu intelege acest lucru si probabil ca in final va accepta vointa poporului, mai ales ca se gandeste la propria realegere ca sef al statului.

Ce se va intampla cu lupta anticoruptie din Romania?

Unanim, parerile sunt ca se asteapta progrese si ca ele vor trebui facute. "Guvernul va trebui sa inceapa sa ia masuri politice foarte eficiente. Asta se asteapta aici, in Bruxelles, actiuni concrete, nu doar declaratii politice. Dupa alegeri, trebuie sa inceapa o noua lupta anticoruptie", spune profesorul Jean-Michel de Waele, de la Universite Libre de Bruxelles (ULB).

.....................................
Sursa: HotNews.ro

Arogantu'
2009-02-02 18:01:49

Buna intrebare !

Greywolf
2009-02-02 18:03:16

Alta solutie

ar fi sa ne inarmam si noi, poporul. Stanisoara ne-a linistit ca nu s-a furat munitie. Oare mai era nevoie - nu se gasesc destule arme in tara. problema eswte ca armele (nu 50) mii de arme care sunt probabil in tara, fara serie, de diverse tipuri nu sunt in posesia oamenilor cinstiti pentru ase apara ci apartin probabil bandelor de tigani, hotilor excrocilor si celor care ne conduc. Nu cred ca armata si politia noastra ar face fata daca s-ar produce rafuielei mafiote in masa. Basescu mai merge oare la Golden Blitz? Mai are curajul, daca vre-o catea (mitraliera - aia de zice ca s-a furat sau alta importata) ar fi plasata pe o cladire de pe langa Golden Blitz? Cate arme au disparut la rivalutie? Habar n-au astia ce-i intara si cati excroci si mafioti sunt, si probabil cat armament detin! Avem o armata si o politie de pitpalaci care au un unic scop; sa-i pazeasca pe politicieni si averile lor pe care le-au furat tot de la noi, sau de la UE caci banii imprumutati nu se regasersc astazi decat in conturi particulare. Politia si SRi-ul are drept misiune acum sa ne beleascaq pe toti cei ce suntem oameni cinstiti, sa ne asculte telefoanele, sa ne cipuiasca adica sa beleasca poporul. Serios domnilor, dibn acest moment chiar ca ma gandesc la fel de serios sa-mi procur o arma ca sa ma apar de statul asta teroristo-mafiot.

nellu
2009-02-02 18:05:10

Re: in timp ce

La 2009-02-02 12:57:09, lastexit a scris:

> basescu vrea mai multa putere
============================================================

Lupta anticoruptie vazuta de la Londra si din SUA

Raportul EIU arata ca dupa alegeri cooperarea PSD-PNL este foate posibila, mai ales ca au colaborat si la alegerile locale si dupa. Totusi, PNL a trebuit sa accepte masuri
economice populiste si opozitia fata de trimiterea in judecata a unor fosti ministri acuzati de coruptie.

"Desi Romania a evitat impunerea unor sanctiuni in urma ultimului raport al Comisiei din iulie, UE a indicat clar ca asteapta imbunatatiri in acest domeniu inainte de raportul sau viitor de peste 6 luni. Totusi, PSD se opune in continuare trimiterii in justitie a fostilor ministri, inclusiv a fostului premier PSD Adrian Nastase, astfel ca un guvern dominat de PSD ar spori probabilitatea ca UE sa impuna sanctiuni Romaniei", indica raportul Economist Intelligence Unit.

Marko Papic, analistul Stratfor, spune ca "indiferent ce partid va controla guvernul de la Bucuresti, el va trebui sa demonstreze Bruxelles-ului ca este serios in privinta reformelor sistemului juridic si in lupta anticoruptie".

"De fapt, daca va avea loc o schimbare de guvern, noul executiv va fi sub o mare presiune sa demonstreze ca ia in serios recomandarile Comisiei, situatie dificila in contextul in care tara se va confrunta si cu efectele crizei financiare mondiale si cu o criza economica interna", spune el.

Dar nu ajunge doar un angajament al noului guvern de lupta anticoruptie, mai spune analistul american, este nevoie de dovezi, exemple concrete care sa ilustreze succesul in lupta impotriva coruptiei. "Orice masura in minus si Romania risca sa piarda fonduri", spune Marko Papic.

Iar atitudinea dura a Comisiei apare si in contextul in care vrea sa dea un semnal clar celorlalte tari din regiune, dar si in restul vechii Europe. "Romania (si Bulgaria) sunt in acest moment argumente pentru cei care vor sa descurajeze o noua extindere europeana si vor sa arate ce se intampla cand miliarde de euro de fonduri europene ajung in mainile guvernelor unor state care nu sunt pregatite, spune Papic.

Prin urmare, Comisia - care vrea Balcanii de Vest in UE din motive geopolitice, pentru a le scoate total din spfera de influenta a Rusiei – tine ca Romania sa isi rezolve problema coruptiei. "Miza este proiectul de extindere al UE", crede analistul american.

Ce spune Comisia Europeana insasi?

De la Bruxelles, situatia din Romania este privita cu interesul care se manifesta fata de alegerile din oricare stat membru. Un interes mai degraba la nivelul Comisiei Europene.

Ea este mai mult decat clara in ceea ce asteapta de la Romania. E treaba romanilor pe cine vor alege pe 30 noiembrie, ce partid va forma viitorul guvern, spune unul dintre purtatorii de cuvant ai Comisiei, Mark Gray, pentru HotNews.ro, dar la aderare au existat niste angajamente din partea Bucurestiului pe care europenii se asteapta ca romanii sa le onoreze. "Iar Comisia este hotarata sa determine ca ele sa fie onorate", spune Gray.
El a subliniat ca suntem la jumatatea drumului intre doua rapoarte si a anuntat ca expertii europeni merg la Bucuresti in decembrie sa vada ce progrese s-au inregistraat din iulie si pana acum, datele culese urmand sa apara in raportul de etapa din ianuarie sau februarie. Data evident ca nu a fost inca stabilita.
"Am insistat ca in acest proces reformele trebuie sa fie sustinute si constante, nu trebuie doar sa se munceasca din greu doar inainte de rapoarte, ci zi de zi, intrucat este un proces de reformare pe termen lung", mai spune reprezentantul Comisiei.
Pe de alta parte, surse europene au declarat pentru HotNews.ro ca in lupta anticoruptie Comisia nu a mai remarcat rezultate in ultimele luni si probabil ca nu vor exista nici in perioada urmatoare, din cauza zbuciumului politic care va urma dupa alegeri si care, cred si europenii, va tine pana dupa alegerile prezidentiale.
Insa Comisia are niste instrumente coercitive la dispozitie, desi slabe, dar cu semnificatie politica mare: activarea clauzei de salvgardare. "Este un gest politic extrem de dur, chiar daca nu foarte eficient in practica", au spus sursele citate. Si, in final, Europa ne poate atinge la buzunar. "Ati vazut ca bulgarii au inceput sa se miste? E si asta o varianta", au adaugat sursele HotNews.ro ridicand semnificativ din sprancene.

..................
Sursa: HotNews.ro

Roman Liber
2009-02-02 18:07:07

Re: Alibi ... Eu zic de mult ca toti ar trebui dati afara....asa cum ai facut nemtii in 89-90

La un proces plictisitor din cale-afara, cand toti aproape ca adormisera, un betiv exclama catre judecator:
- Sa ma pupi in fund !
- Afara !
- Nuuu ! Aici, sa vada toata lumea !
La 2009-02-02 17:22:15, nellu a scris:

> La 2009-02-02 17:09:07, Arogantu' a scris:
>
> > - Avem nevoie de un alibi, zice avocatul mandantului. Nu v-a vazut
> > nimeni in timpul cand a avut loc spargerea?
> > La care clientul raspunde:
> > - Doamne fereste, nu!...
> ==========================================================
> Intr-o firma de contabilitate, 4 femei in birou: sefa (nu se specifica
> ce culoare de par) si 3 contabile, una bruneta, una roscata, si
> cealalta blonda. De la o vreme, sefa pleca totdeauna mai devreme de
> la serviciu, sub diverse pretexte.
> Intr-o zi, se gandesc fetele ca daca sefa pleaca, pleaca si ele. Zis
> si facut, si cum a iesit sefa pe usa , hop si ele,sa profite de 2 ore
> libere. Bruneta, merge direct la sala de fitness, profitand de faptul
> ca are timp mai mult sa fie in forma. Roscata merge la cumparaturi.
> Blonda, ca o sotie cuminte si iubitoare, merge acasa, sa profite de 2
> ore in plus langa sotul ei iubit. Acasa, insa, dupa ce intra, aude
> zgomote din dormitor, si cand se uita pe furis pe usa, ii vede pe
> barbatu-sau si pe sefa ei. Tiptil, se strecoara afara din casa fara
> sa zica nimic si se duce in parc, asteptand sa treaca timpul... A
> doua zi, sefa iar dispare cu doua ore inainte de terminarea
> programului...Celelalte vor si ele sa plece, numai blonda statea la
> birou. - Haide, tu nu pleci? - Nu, nu plec, ca ieri era cat pe ce sa
> ma prinda sefa!
>
>
>
>

Arogantu'
2009-02-02 18:10:10

Re: Alta solutie ... si o veste proasta pentru Ba'secu !

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Ciorogarla (3936 afisari)
 Statul fara caini (3793 afisari)
 Incest cu voie de la magistrati (2992 afisari)
 Severin: Guvernul curcubeu cade la anul (1907 afisari)
 Calutul troian (1238 afisari)
 Scene nud cu actrita Keira Knightley! (VEZI FOTO) (3835 afisari)
 Actorul Nick Nolte arata ca un vagabond! (FOTO) (3693 afisari)
 Enigma pentru lumea medicala: Fetita care refuza sa creasca (3498 afisari)
 Noua jucarie sexuala a Madonnei (FOTO) (2444 afisari)
 LIVE Liviu Dragnea: Imi depun demisia de onoare din functia de ministru de Interne (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02384 sec.