Ziua Logo
  Nr. 4442 de joi, 22 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-01-22
vida clara (...@yahoo.es, IP: 81.203.156...)
2009-01-22 10:39
Colegului de echipa al arogantului,octaa.

Se zice ca pe lumea asta nu-i ne-bun acela care-i ne-bun ci acela care isi pierde timpul cu unul ca el.
Dar,pentru ca zici ca esti inca un copil in intretinera parintilor,iti iert lipsa de intelegere pe care ar fi trebuit sa tzi-o aduca experientza proprie si itzi admir mai ales inclinatzia spre discutzia politica,ceea ce tot e ceva,mult mai mult decat nimicul in care se complace imens "masa moarta",masa inactiva politic.

Ce nu stii tu despre un emigrant (si e bine ca viatza sa nu te puna intr-o asemenea situatzie,ca vad ca nu te-ai descurca fara closca),este ca emigrantul ajunge sa fie emigrant nu atat din vina lui,cat a societatzii din care s-a nascut.
Ca fiecare om care ajunge sa fie emigrant,nu este un alt om in alta parte decat era in casa lui,numai ca,la fel ca in cazul sportivilor,cand unii nu te apreciaza,se gasesc altii care sa te aprecieze.
Vezi tu,Barcelona a socotit ca Ronaldinho nu mai face de nasul ei,dar,asta nu a socotit si Milan.
Ce intzelegi tu din "a munci la negru"?Noi nu "smecherim" statul in care am venit,din vreo dorintza interioara de a-l smecheri,ci dintr-o nevoie vitala pe care orice fiintza(nu doar cea umana) o are in inzestrare:salvarea vietzii.
Dar,orice emigrant,isi plateste impozitele in tzara lui,pt ca altfel ar pierde si bruma pt care a plecat ca sa salveze.
Stai linistit,ca din emigrare nu se pricopseste nimeni,ci doar se salveaza.
A munci "la negru" intr-o lume pe care nu o cunosti,unde nu ii cunosti nici macar limba,nu este o joaca.
Daca vrei sa probezi,fa pe mutul,iesi in strada intr-o localitate din tzara ta,si ia-o din poarta in poarta incercand sa gasesti pe cineva care sa te lase sa aratzi de ce esti tu in stare sa oferi,sa ii si trebuiasca asta si sa mai fie si dispus sa itzi cumpere produsul (pe al tau,fara certificatul calitatzii,cata vreme are la dispozitie o intreaga varietate care nu creeaza batai de cap).
Copilul unui capsunar,beneficiaza de aceleasi drepturi ca inaltimea ta,pt ca probabil ai tai au avut coatele mai ascutite decat ai acelui parinte,in niste vremuri in care parintzi ca ai tai erau egali cu parinti ca ai lui,in niste vremuri in care averea maxima permisa era un apartament platit statului care itzi asigura servici,in 25 de ani,o dacie la care te inscriai la rand si concediul de odihna de la mamaia,iar nivelul minim admis,era tot asta,pt ca,ia intreaba-i pe parintzii tai,cum fac ei,semnul matematic "=".
In afara de asta,foarte multi dintre emigranti,platesc doua impozite in loc de unul.Un impozit tzarii noi,si un impozit acasa.Intretzin o casa,acolo unde locuiesc,dar intretzin in acelasi timp,casa lor de acasa.
Sa stii,daca n-ai stiut,ca daca nu deschizi fereastra casei tale,macar o data la trei zile,casa ta,oricat de vie pana atunci,imbatraneste brusc,si moare.
Iar pt ca mana unui om nu poate fi asa de lunga incat sa deschida ferestre la doua case odata,plateste pt asta.Si,ai sa observi cand vei fi mare,ca atunci cand te scarpini cu mana altuia,nici nu scapi de raie ci mai rau itzi faci.
Ce trebuie sa admiri tu la un emigrant?Mai ales faptul ca nu sta sa fie presh,fratelui lui,si ca prefera ca decat sa-i intoarca furtul cu un furt,sa-si gaseasca o lume care nu l-a furat,in care sa faca ceea ce el poate mai bine,sa fie platit pt asta,iar cu bruma ce si-o strange sa-si reia viatza in casa lui,lucrand intre timp si spre transformarea fratelui lui,din violator al drepturilor altuia,in fiintza umana practicanta a luptei drepte.
Nu ai de ce sa plangi de mila altcuiva,decat aceluia ce nu repecta dreptul celuilalt.Daca nu stii care sunt aceste drepuri,deschizi "Carta Drepturilor Omului" si le gasesti acolo.Singura problema,va ramane,sa si traiesti ce citesti acolo.

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 86.121.163...)
2009-01-22 14:38
Re: Colegului de echipa al arogantului,octaa.

Vida clara, cred ca tot nu m-ai inteles. Ce-i drept nici eu nu am citit chiar tot ce ai scris ca sint mort de somn.

Dar repet, cum poti fi de acord cu aia care lucreaza la negru? Ce inseamna sa lucrezi la negru? Sa nu platesti CAS, CASS, somaj, impozit pe venit si ce cheltuieli or mai fi. Si tu, si angajatorul.
Zici ca capsunarii nu platesc ca sa o duca mai bine. Pai si mama si tata daca ar lucra la negru, nu ar duce-o mai bine?
SI plus de asta, un capsunar castiga ca medie mai bine decat unul care a ramas in tara. Si cu toate astea supravietuieste si plateste impozite.
Zecile de miliarde pe care le cheltuieste statul sint din contributiile unor prosti. Iar cheltuielile sint facute in interesul tuturor.
E acelasi lucru ca si cand toti forumistii ziua ar trebui sa plateasca o suma de bani; suma care sa se imparta la fiecare forumist. Numai ca unii, mai smecheri nu ar plati cotizatia respectiva. Dar la impartire ar face parte.

Voi mai detalia dc va fi nevoie mai tarziu.Ca acum sint foarte obosit si ma bag sa dorm putin.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Raduleasca si Guta, "vagaboanda si domnul" (3514 afisari)
 Santaj la clasa politica (2268 afisari)
 Roberta lucreaza neprotejata (1842 afisari)
 Elwis nu mai canta (1729 afisari)
 Ne intercepteaza fara control (1365 afisari)
 Sigourney Weaver cu chilotii la vedere intr-o emisiune TV (5584 afisari)
 Sexy-show involuntar la Campionatul European de patinaj artistic! (FOTO&VIDEO) (4940 afisari)
 Cazul "Valiza" II: Becali zice ca i-a dat 100.000 de euro lui Liviu Dragnea, ministrul spune ca nu-si mai aminteste  (4504 afisari)
 Mengele si-a continuat experimentele de la Auschwitz in Brazilia (3292 afisari)
 A crescut timp de 17 ani copilul amantului sotiei, crezand ca e al sau (2816 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00730 sec.