Ziua Logo
  Nr. 4442 de joi, 22 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-01-22
knowbothsystems (...@yahoo.com, IP: 86.107.229...)
2009-01-22 01:02
Evreului-rus: Lasa Propaganda! Ai terminat problemele Putin, Rusia?

Alegerile-2008 seamana foarte mult cu cele din '92 cind republicanii dati jos dupa 2 mandate (Regan-cei visind planul Razboiul Stelelor inlocuit apoi cu intilniri cu Gorbi/ darimat Zidul Berlinului/ demolat comunismul estic ; ultimul mandat Regan- incheiat interimar de Bush tatal- care a pus de razboi in golf- desigur Piersic- unde petrol, texanii reps fiind petrolisti convinsi).

Atunci in '92, alesi democratii, Clinton, in exact aceeasi atmosfera publica- criza economica, speranta pierduta, fed up (satui) cu planuri razboinice reps, ban investit in armata. Si atunci s-au pierdut slujbe si case pentru neplata rate, etc. Si atunci, cei cu bani au cumparat proprietati ale celor fara lichiditati, a existat merging (inghitire-prin cumparare) intre banci, servicii de carti de credit, firme imobiliare.

Cum spune specialistul in mistreti rapusi... Tiriac...in criza economica, cel cu bani se imbogateste, cel fara bani saraceste mai mult (pierde propriatate(ti).

Rezultatul a 2 mandate Clinton-seful tarii si al executivului- plan de pace in Iugoslavia, criza economica depasita, promovat dialogul extern, pus de slujbe, construit excedent bugetar de 3-4 mii miliarde....era in 2000. Clinton pierzind la imagine publica nu pentru insucces economic si pentru 'povestea cu Monica'.

In 2008, dupa 2 mandate reps, sub Bush-fiul ( al doilea mandat luat dupa renumarare vot / problema la vot prin Florida unde guvernator fratele), excedentul bugetar disparut in 2 razboaie, scut antiracheta planificat in coasta Rusiei, si construit un mare deficit bugetar plus o si mai mare criza economica (metoda pentru ea, diferind). Acum, urmeaza restul, imbogatirea celor cu bani prin cumparari, si procesul multiplu de merging.

Toate desigur au condus treptati si final la aceleasi simtiri, sentimente de masa (disperarea in sus, speranta in jos) care s-au soldat cu alegerea celui care maselor a inspirat speranta ( Obama, sigur mai multa ca mrs. Clinton).
Si planul de redresare al lui Obama pare asemanantor celui al lui Clinton din ' 92-2000: pus de slujbe noi prin investit banul public in nevoile publice care sa ramina dupa trecerea crizei -infrastructura, renovari scoli, spitale, etc. In plus, vad ca vrea sa ajute si pe individ sa nu-si piarda casa pentru neplata (masura care parca atunci la Clinton nu a existat). In rest, nu cred ca Obama va fi razboinic ca Bush pentru ca nu confruntarea ci dialogul caracterizeaza partidul democrat.

O problema ce se observa de ani este ca republicanii membri sint multi in virsta si astfel conservatori dar si lipsindu-le candidati tineri-ceace societatea nu mai agreaza. Semn ca societatea a evoluat sau a intinerit mai mult decit republicanii ca partid.

Mai adaug, este obicei ca noua adm-tie sa puna pe posturi profesionali, nu culoare politica unica.

N-ar fi rau obiceiul aplicat si in Romania.... unde de 2 luni, ex-comu-secu se bat pe posturi pina la teritoriu- culoare unica.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Raduleasca si Guta, "vagaboanda si domnul" (3514 afisari)
 Santaj la clasa politica (2268 afisari)
 Roberta lucreaza neprotejata (1842 afisari)
 Elwis nu mai canta (1729 afisari)
 Ne intercepteaza fara control (1365 afisari)
 Sigourney Weaver cu chilotii la vedere intr-o emisiune TV (5584 afisari)
 Sexy-show involuntar la Campionatul European de patinaj artistic! (FOTO&VIDEO) (4940 afisari)
 Cazul "Valiza" II: Becali zice ca i-a dat 100.000 de euro lui Liviu Dragnea, ministrul spune ca nu-si mai aminteste  (4504 afisari)
 Mengele si-a continuat experimentele de la Auschwitz in Brazilia (3292 afisari)
 A crescut timp de 17 ani copilul amantului sotiei, crezand ca e al sau (2816 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00740 sec.