Ziua Logo
  Nr. 4440 de marti, 20 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2009-01-20
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2009-01-20 08:34
Israelul nu - si poate permite sa devina membru al UE

"Silvio Berlusconi si-a exprimat speranta ca Israelul va face parte candva din Uniunea Europeana". Dobitoc Sivio Excroconi.
lasati-ma-ti cu democratia si economia de piata. Nu-si permite asa cum io nu-mi permit sa fiu mormon , daca ma intelegeti .
Fiindca ar avea un ele mici impedimente :
Ca de pilda :
pai daca esti israelian si ai nenorocu sa te cheme Levi sau Cohen nu poti sa te casatoresti (legal la sinagoga) decat cu una evreica 150 % si care sa poata sa fie prezumata "pura" (adica sa nu fie divortata ).
in unele localitati precum Carmelul nu au voie sa se stabileasca decat evreii ...
Pamanturile din Fondul National Evreiesc sunt inalienabil evreiesti . Adica nu pot fi arendate, exploatate de neevrei. Nu am zis sa mai fie si cumparate , nu !
Orice apartinator al religiei mozaice din lume (deci si fin China .. India ) are dreptul sa se intoarca pe pamantul stramosilor sai (?), Israeleul. Si s-ar putea sa se rataceasca pe la Koln sau Lyon .... definitiv ca cetateni europeni .
Sunt unele terenuri care au trecut in proprietaea armatei isareliene desi instanta suprema a zis ca cestia nu-i de loc cuser . Intrarea in UE ar duce automat la Strasburg .

Desii cele de mai sus ar putea fi reglementate f rapid ... nu cred ca Isaraelul doreste asta . Deocamdata astea is treaba lui. D'aia (ca si io as putea sa adopt traiul mormon . Da nu-mi place laptele si prefer marlboro) nu-si permite. ca nu o sa vrea.

Toti vorbitorii si-au exprimat nadejdea ca Tara Sfanta si intregul Orient Mijlociu vor deveni o lume a pacii si intelegerii.
Hm. E si problema coloniilor din Cisjordania . Care se intind. Si nici dracu nu e pregatit sa le stopeze. Si peste 2-3 ani situatia o sa devina mai rea. Si Ygal o sa gaseasca multi imitatori ... si va fo o cestiune d epace interna in Isarel
Da fara definirea acestei probleme I este un stat cu granite variabile ca aripa lu F111

gefiltefisch (...@actcom.co.il, IP: 212.143.24...)
2009-01-20 10:13
Re: Israelul nu - si poate permite sa devina membru al UE

La 2009-01-20 08:34:38, Ghita Bizonu' a scris:

> "Silvio Berlusconi si-a exprimat speranta ca Israelul va face parte
> candva din Uniunea Europeana". Dobitoc Sivio Excroconi.
> lasati-ma-ti cu democratia si economia de piata. Nu-si permite asa cum
> io nu-mi permit sa fiu mormon , daca ma intelegeti .
> Fiindca ar avea un ele mici impedimente :
> Ca de pilda :
> pai daca esti israelian si ai nenorocu sa te cheme Levi sau Cohen nu
> poti sa te casatoresti (legal la sinagoga) decat cu una evreica 150 %
> si care sa poata sa fie prezumata "pura" (adica sa nu fie divortata
> ).
> in unele localitati precum Carmelul nu au voie sa se stabileasca decat
> evreii ...
> Pamanturile din Fondul National Evreiesc sunt inalienabil evreiesti .
> Adica nu pot fi arendate, exploatate de neevrei. Nu am zis sa mai fie
> si cumparate , nu !
> Orice apartinator al religiei mozaice din lume (deci si fin China ..
> India ) are dreptul sa se intoarca pe pamantul stramosilor sai (?),
> Israeleul. Si s-ar putea sa se rataceasca pe la Koln sau Lyon ....
> definitiv ca cetateni europeni .
> Sunt unele terenuri care au trecut in proprietaea armatei isareliene
> desi instanta suprema a zis ca cestia nu-i de loc cuser . Intrarea in
> UE ar duce automat la Strasburg .
>
> Desii cele de mai sus ar putea fi reglementate f rapid ... nu cred ca
> Isaraelul doreste asta . Deocamdata astea is treaba lui. D'aia (ca
> si io as putea sa adopt traiul mormon . Da nu-mi place laptele si
> prefer marlboro) nu-si permite. ca nu o sa vrea.
>
> Toti vorbitorii si-au exprimat nadejdea ca Tara Sfanta si intregul
> Orient Mijlociu vor deveni o lume a pacii si intelegerii.
> Hm. E si problema coloniilor din Cisjordania . Care se intind. Si nici
> dracu nu e pregatit sa le stopeze. Si peste 2-3 ani situatia o sa
> devina mai rea. Si Ygal o sa gaseasca multi imitatori ... si va fo o
> cestiune d epace interna in Isarel
> Da fara definirea acestei probleme I este un stat cu granite variabile
> ca aripa lu F111


Stimate domnule Ghita Bizonul ,

Nu Israelului ci Uniunii Europene -presupun - i-ar fi greu sa-si "permita " prezenta acestuia in componenta sa, dat fiind conjunctura conflictuala in care se afla aceasta tara. Cred ca Berlusconi a exprimat numai o fraza de curtoazie diplomatica. Iar de partea Israeliana nu cred ca exista interesul , nu pt ca "nu-si poate permite", si nu din motivele enuntate de dumneavoastra; ci pt ca in calitate de membru obligatiile fata de consensul UE ar fi limitat (macar partial) spatiul de decizie proprie in chestiuni politice si militare considerate vitale.

In privinta motivelor enumerate de dvs:
1. Cei care au "nenorocul" (in traditia iudaica -onoarea!) de a se numi "Cohen" ("preot") nu se pot casatori cu femei divortate, conform traditiei. Nu chestiunea "puritatii" este in discutie aici; in Israel nu exista casatorie civila. In schimb legea israeliana recunoaste cu drepturi depline casatoria civila efectuata in strainatate, pt exemplificare - o industrie prospera a casatoriilor civile de cupluri israeliene are loc in Cipru (la o jumatate de ora de zbor).
2. Nu exista nici o lege israeliana care sa impiedice alegerea domiciliului unui cetatean israelian indiferent de nationalitate, oriunde. Cazul din oraselul Carmiel la care va referiti nu este legat de existenta vreunei legi ci dimpotriva -de impotrivirea unor locuitor la stabilirea unor familii arabe- caz care a fost inaintat tribunalului.
3. Jewish National Fund - societatea care se ocupa de administarea terenurilor, padurilor etc din Israel a fost fondata intr-adevar pt achizitionarea de terenuri in Palestina la inceputul secolului. Astazi orice cetatean israelian are dreptul de a achizitiona terenuri, insa acestea apartin statului: nici un cetatean strain sau israelian, evreu sau neevreu nu le poate insa practic cumpara, esenta "contractului de cumparare" dintre cetatean si stat este defapt inchirierea pe 99 de ani. Actualul presedinte al Jewish Natinoal Fund este de origine araba.
4. Emigratia evreiasca in Israel este reglementata de "Legea reintoarceri". Cei interesati sa se "rataceasca" la Koeln sau Lyon o pot face oricum fara a escala in Israel, direct din tara de origine, mai ales ca acum fostele state comuniste si-au deschis portile fara oprelisti iar Europa de vest aproape in intregime este parte a UE; dinspre Israel - o importanta parte a populatiei detine dubla cetatenie sau sint urmasii celor care ar putea obtine cetatenia unei tari membre UE. Comunitatii de israelieni se gasesc peste tot in UE si acum.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2009-01-20 11:07
Re: domnule gefiltefisch , buna ziua

domnule revedeti cestia in care spun ca nu-mi permit sa fiu mormon. De fapt nu vreau ca altii sa-mi strice tabieturile . In sensul acesta am zis nu-si permite .
Despre restul va asigur ca s-ar gasi destule motive sa fie statul tarat la Strasburg.
Iar despre nenoroc-onoare . Sa zicem ca te (man, on ) cheama Cohen / Levi si te indragostesti lulea , iti intra in sange , te baga in boala samd o divortata . Mda. Cred ca te-ar deranja asa o obligatie gen ca te cheama Popa ( tu esti patron de sexi club .) Si dupa doi ani de Europa il va deranja , va asigur ..
Si acum sa luam ipoteza cealalta. Localitatea Cucuietii am Sena refuza sa lase un evreu sa se instaleze in localitate. In sec XXI nu XI . Si poimarti un cetatean european cu ceva tatuaje mai "runice" vrea sa se instaleze in localitatea europeana Carmel ... si de Sabat pleaca cu masina sa cumpere bere (lazi) si sa-si aduca amicii . Si urmeaza ca la Hebron (imi plac f mult toti habotnicii . Niciuodata sarbatoarea religioasa nu-i impiedica sa arunce cu pietre . Indiferent de religie !!!.)
Si la terenuri ar fi orice cetatean european inclus ala care poarta cu mandrie pe post de breloc insigna SS a lu' bunica-su ...
Scuzati ca insist pe aceste exemple. Vreau sa fim clari : la intrarea in UE ti se impun mai multe si altii au dreptu de a te mnitoriza
Scuzati-ma domnule , dar sa ma intorc la mormoni (adica ceva gen UE) : dcaca vrei sa bei un coniac Carmel si sa fumezi o Camila privind apusul de soare iti permiti sa te faci mormon ?!
Mai bine lipsa ...

Cu respect,
Bizonu'

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 213.8.118...)
2009-01-20 11:31
Re: domnule gefiltefisch , buna ziua

Raspunsurile lui gefiltefish au fost foarte corecte; dansul cunoaste foarte precis realitatea israeliana.

In materie de alaturare in UE, stiu ca exista parlamentari care ar dori Israelul in UE (mai ales italienii). Nu cred ca Israelul ar fi interesat de a fi tzara inclusa in UE, chiar daca toate problemele politice fatza de palestiniei ar fi rezolvate.

Israelul poate cel mult sa doreasca un fel de parteneriat fara drept de vot si fara anumite obligatzii pe care le au tzarile membre.

Am observat ca Israelul adopta standarde europene ceea ce ar face posibil parteneriatul.

In ceea ce ma priveste, daca as vrea sa ma asez intr-o localitate pur araba sa zicem Uhm el Fahem, s-ar intampla urmatoarele:
1. In scurt timp, mi-ar da foc la casa vecinii si ar fi grozav daca familia scapa cu viatza.
2. Presa de stanga ar declara ca e vorba de o provocatzie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2009-01-20 11:07:56, Ghita Bizonu' a scris:

> domnule revedeti cestia in care spun ca nu-mi permit sa fiu mormon. De
> fapt nu vreau ca altii sa-mi strice tabieturile . In sensul acesta am
> zis nu-si permite .
> Despre restul va asigur ca s-ar gasi destule motive sa fie statul
> tarat la Strasburg.
> Iar despre nenoroc-onoare . Sa zicem ca te (man, on ) cheama Cohen /
> Levi si te indragostesti lulea , iti intra in sange , te baga in
> boala samd o divortata . Mda. Cred ca te-ar deranja asa o obligatie
> gen ca te cheama Popa ( tu esti patron de sexi club .) Si dupa doi
> ani de Europa il va deranja , va asigur ..
> Si acum sa luam ipoteza cealalta. Localitatea Cucuietii am Sena refuza
> sa lase un evreu sa se instaleze in localitate. In sec XXI nu XI . Si
> poimarti un cetatean european cu ceva tatuaje mai "runice" vrea sa
> se instaleze in localitatea europeana Carmel ... si de Sabat pleaca
> cu masina sa cumpere bere (lazi) si sa-si aduca amicii . Si urmeaza
> ca la Hebron (imi plac f mult toti habotnicii . Niciuodata
> sarbatoarea religioasa nu-i impiedica sa arunce cu pietre .
> Indiferent de religie !!!.)
> Si la terenuri ar fi orice cetatean european inclus ala care poarta cu
> mandrie pe post de breloc insigna SS a lu' bunica-su ...
> Scuzati ca insist pe aceste exemple. Vreau sa fim clari : la intrarea
> in UE ti se impun mai multe si altii au dreptu de a te mnitoriza
> Scuzati-ma domnule , dar sa ma intorc la mormoni (adica ceva gen UE) :
> dcaca vrei sa bei un coniac Carmel si sa fumezi o Camila privind
> apusul de soare iti permiti sa te faci mormon ?!
> Mai bine lipsa ...
>
> Cu respect,
> Bizonu'
>
>
>

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2009-01-20 11:41
Re: deci roy nu ati dori sa vi se strice tabieturile .

dreptul vostru .

Am zis io altaceva ?! Sau cumva te vezi ... mormon ?! Numa lapte si evian?! cah !!

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 213.8.118...)
2009-01-20 12:01
Re: deci roy nu ati dori sa vi se strice tabieturile .

Da, asa e. Parteneriat da, nu insa membru in UE si supusi birocratzilor de la Bruxelles. Cred ca asa e cel mai misto.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2009-01-20 11:41:30, Ghita Bizonu' a scris:

> dreptul vostru .
>
> Am zis io altaceva ?! Sau cumva te vezi ... mormon ?! Numa lapte si
> evian?! cah !!
>

gefiltefisch (...@actcom.co.il, IP: 212.143.24...)
2009-01-20 14:42
Re: domnule gefiltefisch , buna ziua

La 2009-01-20 11:07:56, Ghita Bizonu' a scris:

> domnule revedeti cestia in care spun ca nu-mi permit sa fiu mormon. De
> fapt nu vreau ca altii sa-mi strice tabieturile . In sensul acesta am
> zis nu-si permite .
> Despre restul va asigur ca s-ar gasi destule motive sa fie statul
> tarat la Strasburg.
> Iar despre nenoroc-onoare . Sa zicem ca te (man, on ) cheama Cohen /
> Levi si te indragostesti lulea , iti intra in sange , te baga in
> boala samd o divortata . Mda. Cred ca te-ar deranja asa o obligatie
> gen ca te cheama Popa ( tu esti patron de sexi club .) Si dupa doi
> ani de Europa il va deranja , va asigur ..
> Si acum sa luam ipoteza cealalta. Localitatea Cucuietii am Sena refuza
> sa lase un evreu sa se instaleze in localitate. In sec XXI nu XI . Si
> poimarti un cetatean european cu ceva tatuaje mai "runice" vrea sa
> se instaleze in localitatea europeana Carmel ... si de Sabat pleaca
> cu masina sa cumpere bere (lazi) si sa-si aduca amicii . Si urmeaza
> ca la Hebron (imi plac f mult toti habotnicii . Niciuodata
> sarbatoarea religioasa nu-i impiedica sa arunce cu pietre .
> Indiferent de religie !!!.)
> Si la terenuri ar fi orice cetatean european inclus ala care poarta cu
> mandrie pe post de breloc insigna SS a lu' bunica-su ...
> Scuzati ca insist pe aceste exemple. Vreau sa fim clari : la intrarea
> in UE ti se impun mai multe si altii au dreptu de a te mnitoriza
> Scuzati-ma domnule , dar sa ma intorc la mormoni (adica ceva gen UE) :
> dcaca vrei sa bei un coniac Carmel si sa fumezi o Camila privind
> apusul de soare iti permiti sa te faci mormon ?!
> Mai bine lipsa ...
>
> Cu respect,
> Bizonu'
>


Domnule Ghita Bizonul, va asigur ca respectul este reciproc.

In principiu - "mormonii" nu pot fi pasibili de judecata de la Strasbourg intrucit normele mormone nu se izbesc de valorile civilizatiei europene din nici un punct de vedere (nu includ pedepse ca lapidarea, biciuirea, amputarea de membre etc, spre exemplu..) iar dorinta cuiva de a se stabili intre mormoni desi detesta modul de viata mormon apare ca bizara; dar chiar si atunci nu este nimic pierdut: "la Roma sa te comporti ca roman" se spune, insa aceasta nu implica si obligatia cuiva de a fi roman in viata privata.

In particular:
1. Cuplul divortata-Cohen exista. "Deranjul", neplacerea lui Cohen, ar putea exista sau nu - dar numai la nivelul individual (si asta oriunde ar locui), religia, ca si multe alte domenii, ca si jocul de sah, are reguli pt cei care vor sa joace sah, insa nimeni nu este oblicat sa joace sah. (Importanta numelui Cohen nu provine din onomastica ci din traditia potrivit careia purtatorii numelui sint chiar urmasii pe linie paterna a celor ce oficiau la Marele Templu, cercetarile genetice asupra cromozomului Y tind sa o confirme; le este rezervat si un loc aparte dpv ritual).
2. Cetateanul tatuat, brelocul SS, cel care circula simbata cu masina - exista, traieste la Carmiel (si oriunde in Israel). Valurile de emigratie din fosta URSS au adus acest cetatean inca din anii 90, intre ei si "neo nazistii israelieni"care au avut nu demult atit ecou in presa. Folclorul popular israelian reformulase inca inainte de venirea acestora spusa lui Habacuc (2.4)"neprihanitul va trai prin credinta lui" in - "Fiecare va trai dupa credinta lui"; iar in practica pluralismul israelian s-a manifestat prin inflorirea de retele de magazine cu produse prohibite de traditie, inclusiv carnea de porc prelucrata si comercializata extensiv, iar simbolurile si manifestarile naziste au fost privite ca esec al sistemului educational din Israel.
3. Animozitatile dintre populatii la nivelul comun (inerente, dar mai acut cind e vorba de conflictul israelo-arab) nu indica si starea lucrurilor dpv juridic si nici social intr-un stat. Lod, Ramle si chiar orasul de mare marime Haifa- sint orase mixte. Este semnificativ faptul ca violentele nu au loc niciodata acolo ci in alte locuri !
4. Presupun ca o monitorizare UE ar descoperi lucruri interesante in Israel legate de pluralism, democratie si toleranta, pastrate inpofida unor amenintari extreme. Cu atit mai mult cu cit cu exceptia Elvetiei istoria Europei nu a cunoscut pina acum situatii de convietuire interetnica fericita.


Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2009-01-20 18:08
Re: domnule gefiltefisch , cu respect dar

cand am zis sa ma fac mormon ma gandeam la restrictiile ce le impun mormonii. Atat. Si UE face cam la fel .
Si as zice ca UE resuseste sa dezvolte niste insi pusi pe harta gata sa se declare defavorizati . La asta m-am referit cand am zis Cohen ( as avea unele dubii la asa o rezistenta de 2000 de ani . Mai ales ca in anii aia cand era luata o cetate omoru era de baza. Si cei care scapau erau sclavi).
Oricum unele traditii se pot transgresa ... mai ales cele culinare ...(mama avea o prietena evreica . Imparteam cu respectiva doamna aceiasi pasiune pentru pasca sub orice forma .... si marturisesc ca mananc cu mare placere si pasca evreiasca . Pasca sa fie )
Toate cele bune stimate domn.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Alo, ne asculta! (4342 afisari)
 Dupa Gaza, vine randul Iranului (2409 afisari)
 Vanzatorii de suflete (2027 afisari)
 Pensiile speciale capusele bugetului (1723 afisari)
 S-au incheiat doua crize. Continua razboiul sferelor de influenta (I) (1433 afisari)
 Lumea peste 100 de ani: UE va disparea, Rusia va reface URSS (5879 afisari)
 La 45 de ani, starul din "Neveste disperate", Nicolette Sheridon ne convinge pe dezbracatelea ca are 35 (3782 afisari)
 Senzational: Magda Ciumac, gasita in trening si in papuci la Voluntari (3773 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, Marisa Miller, isi dezvaluie secretul! (FOTO) (3570 afisari)
 "Virgina" de 2,8 milioane de lire a avut experiente sexuale (3536 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00810 sec.