Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-01-16
Anca2008 din Canada (...@aol.com, IP: 70.83.242...)
2009-01-16 01:03
ziua a trecut sub tacere

faptul ca in Israel au fost interzise recent partidele arabe. In 'singura democratie din Orientul Mijlociu'!!! Daca Romania ar indrazni sa-i interzica pe bozgori sa vezi atunci lectii de democratie din toata lume! Dar ce sa mai zici de o asemenea incalcare cind incalca ei si vieti omenesti fara sa le zica nimeni nimic...

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.108...)
2009-01-16 01:07
Re: ziua a trecut sub tacere-TREZITI-VA GUVERNANTI ROMANI!

La 2009-01-16 01:03:24, Anca2008 a scris:

> faptul ca in Israel au fost interzise recent partidele arabe. In
> 'singura democratie din Orientul Mijlociu'!!! Daca Romania ar
> indrazni sa-i interzica pe bozgori sa vezi atunci lectii de
> democratie din toata lume! Dar ce sa mai zici de o asemenea incalcare
> cind incalca ei si vieti omenesti fara sa le zica nimeni nimic...

DESFIINTATI GARDA DE FIER MAGHIARA DIN ROMANIA!

TRANSILVANIA ESTE ROMANEASCA DE MILENII!

Nerusinarea lui Viktor Orban,

In data de 19 Septembrie 2007, un prieten din Oradea, care cunoaste foarte bine limba maghiara si pe care o vorbeste curent, si-a condus un prieten american la Aeroportul din Budapesta, acesta plecand spre casa, in America. Nu mica i-a fost mirarea cand in centrul Budapestei a vazut ca se desfasura un miting la care participau peste 1.000 de persoane, dotate cu pancarte si lozinci imense, pe care se putea citi: "Abolirea Tratatului de la Trianon si refacerea granitelor Ungariei Mari" si "Ardealul este pamint stramosesc, iar valahii sint invadatori". La inceput am apreciat ca acesti iredentisti "latra" mult si au inceput sa nu mai fie luati in seama nici de Uniunea Europeana.

Dar aprecierea initiala mi-a fost schimbata de o informatie primita in luna Ianuarie 2008, care se referea la Viktor Orban, reliefandu-se ca acesta vine foarte des in Romania si ca la granita face scandal cind i se cere actul de identitate, spunand: "Eu nu am voie sa-mi vizitez pamintul stramosesc?". Cata nerusinare si fanatism la acest iredentist, dar nimeni nu zice nimic! Deplasarile le face in judetele Covasna, Harghita si Mures, unde urmareste sa-i organizeze pe iredentistii unguri din Romania dupa principiul celor din Ungaria. In luna Noiembrie 2007, Viktor Orban a selectat, din rindul celor mai fanatici iredentisti, 600 de persoane, pe care le-a inarmat si organizat pe principii de comando, acestea urmand sa actioneze la comanda lui.

Un fel de Garda de Fier legionara din Romania anilor '30. De asemenea, tot din randul iredentistilor s-a desprins o aripa intitulata "Cei mai buni unguri". Scopul declarat al acestor grupari este de a prelua, prin forta, guvernarea tarii si de a reface granitele vechi ale "Ungariei Mari". Iata de unde provine "samanta" de inspiratie si curaj a lui Marko Bela si a lui Gyorgy Frunda cu privire la autonomia teritoriala ungureasca in Romania. Problemele descrise mai sus privesc Siguranta Nationala a Romaniei si ar fi fost normal sa le aduc la cunostinta Serviciului Roman de Informatii, numai ca acesta nu are nevoie de informatii de la fostii profesionisti din fosta Securitate, pe care ii evita premeditat, pierzind un sprijin substantial. Solicitati in Parlament o interpelare a sefilor SRI.

Acestia sa arate cu ce se ocupa Viktor Orban in deplasarile pe care le face in judetele Covasna, Harghita si Mures, precum si in ce fel Viktor Orban vrea sa-i mobilizeze pe iredentistii unguri din Romania.

Cu stima si respect,

Stelian Ungureanu"

Acest text a fost preluat de pe grupul de discutii Pro-Unire de pe Yahoo Groups. Singurele modificari aduse textului sunt cele referitoare la diacritice.



nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.108...)
2009-01-16 01:13
Re: ziua a trecut sub tacere-TREZITI-VA GUVERNANTI ROMANI! si tu Ancutz-o

La 2009-01-16 01:07:07, nellu a scris:

> La 2009-01-16 01:03:24, Anca2008 a scris:
>
> > faptul ca in Israel au fost interzise recent partidele arabe. In
> > 'singura democratie din Orientul Mijlociu'!!! Daca Romania ar
> > indrazni sa-i interzica pe bozgori sa vezi atunci lectii de
> > democratie din toata lume! Dar ce sa mai zici de o asemenea incalcare
> > cind incalca ei si vieti omenesti fara sa le zica nimeni nimic...
>
> DESFIINTATI GARDA DE FIER MAGHIARA DIN ROMANIA!



Istoria se repeta. O spun eu si o spun si savantii. Sub o forma sau alta esenta unei probleme istorice, mai ales daca nu a fost satisfacuta va tinde sa se repete candva in viitor, ori poate in prezent…

“Crucile cu sageti” si “drapelul lui Arpad”, simboluri ofensive ale ”Garzii Ungare” (un soi de imitatie nereusita a ”Garzii de Fier” interbelice romanesti) sunt tot mai frecvent scoase de la naftalina de colegii de Europa unguri.

Acum voi trece cu vederea caracterul odios al revansardismului, antisemitismului, nationalismului primitiv, superioritatii “ariene” si regimului de intoleranta la lege si ordine pe care il promoveaza honvezii, sau ca inaintasii acestora de pe vremea amiralului de Balaton, Horty, au “ecarisat” in masa populatiile evreiesti din Ungaria si Transilvania si am sa ma centrez asupra faptului ca de fapt acesti ambuscati reflecta o stare de spirit national in Ungaria, cu diferenta ca ei au curajul sa si-o exprime fizic iar restul populatiei doar o soptesc incordat pe la colturi…
Motivat sau nu, ungurii s-au vazut pe potentiali cai mari in anii 80-90. Economia lor parea ca duiduie si ca vor cuceri la pas de buestru culmile civilizatiei vestice in cel mai scurt timp, in paralel beneficiind de un capital de simpatie nejustificat de mare din partea coanei Europa, probabil pe consideratii de natiune veche, asa zis civilizata si oarecand imperiala… Ca atare Ungaria a fost promovata tacit pe postura de viitor lider regional, ce impreuna cu decrepita Austrie, da-de sa fi reusit sa refaca o demarcatie civilizationala de barbarii lumii, pe exact granitele fostului imperiu austro-ungar.

Reusisera sa atraga in conspiratie, sa-i prosteasca cu alte cuvinte, pe marii evrei unguri americani (Lantos, Soros, etc) ce catalizati de ZsaZsa Gabor sau mai stiu eu ce codoase si cicioline de alcov au punctat decisiv in defavoarea unor “salbatice si primitive” Romanii, Slovacii, Iugoslavii, etc. ce musai trebuiau “coborate din copac” cu management civilizational alb-rosu-verde…

vMa rog, Dumnezeu nu da cu bata si in timp, cu mari greutati a reusit sa remonteze prestanta Romaniei si a restului de ”condamnate”, pozitia noastra geopolitica strategica vis a vis de Rusia, de lumea musulmana, birurile mascate sub forma de “autostrazi Bechtel”, contractele defavorizante pentru noi de tip avioane “F 16″, plus obedienta politica fata de “ulii americani”, facand ca din pragmatism sa ni ne aroge o pozitie de lideri informali zonali…. si asta evident in defavoarea celor din nord-vest cu “firmanul” deja amanetat.

Revenind, in Ungaria economia bate pasul pe loc, prognozele fiindu-i nefavorabile, iar posibila finantare a unei pozitii neoimperiale a cazut asadar in desuetitudine. Faptul ca totul facea parte dintr-un program prestabilit de reconfigurare a hartilor geopolitice cu cutter-ul stau aceste miscari “fosilizate si totusi vii” gen Garda Maghiara sau miscarile autonomist secesioniste din fostele regiuni imperial austro-ungare (inclusiv secuii din Transilvania). Acestia, ca niste robotei stricati au ramas cu ceasurile acordate pe acea ipotetica “D” day, ziua mare a unei anexari teritoriale revansarde in provinciile lor istorice si acum reactioneaza ridicol, acuzator si demantelant relevandu-si adevaratele intentii. Ca o paranteza, Romaniei i-a trecut glontul iugoslavizarii pe la ureche in Martie 90, cand cu mari eforturi colective din partea serviciilor de informatii (viitorul SRI) s-a reusit dejucarea si incurcarea planurilor “prietenilor” nostri de federalizare a Romaniei…Garda Maghiara isi canta cantecul de lebada. Faptul ca a ajuns FBI-ul si CIA-ul sa se implice in anchetarea exceselor nationaliste din statul vecin semnifica ca Ungariei nu i se mai rezerva nici un rol (major) in viitorul regiunii si ca lobby-urile maghiare din sanul puterii nord-americane sunt tot mai izolate.

http://sorinplaton.wordpress.com/2008/04/18/sa-facem-de-garda/


nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.108...)
2009-01-16 01:18
Re: ziua a trecut sub tacere-TREZITI-VA GUVERNANTI ROMANI! si tu Ancutz-o

evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 84.109.87...)
2009-01-16 02:01
Re: Partidele arabe...

"the Balad party's objectives include negating the State of Israel as a Jewish and democratic country and it supports enemy states. Balad leaders previously have visited Syria and Lebanon, declared enemies of Israel.

The party's former leader, ex-MK Azmi Bishara, has been indicted for aiding and abetting Hizbullah in the Second Lebanon War. Bishara fled Israel before the incitement was filed."

As vrea sa vad cum ar proceda Romania daca in timp de razboi cu un alt stat, un partid a minoritatii maghiare s-ar fi inlaturat de partea inamicului.


La 2009-01-16 01:03:24, Anca2008 a scris:

> faptul ca in Israel au fost interzise recent partidele arabe. In
> 'singura democratie din Orientul Mijlociu'!!! Daca Romania ar
> indrazni sa-i interzica pe bozgori sa vezi atunci lectii de
> democratie din toata lume! Dar ce sa mai zici de o asemenea incalcare
> cind incalca ei si vieti omenesti fara sa le zica nimeni nimic...
>

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 67.184.156...)
2009-01-16 02:15
MINCIUNA ORDINARA....eshti OBSEDATA.....INCEARCA CEVA DE CAL MARE!

La 2009-01-16 01:03:24, Anca2008 a scris:

> faptul ca in Israel au fost interzise recent partidele arabe. In
> 'singura democratie din Orientul Mijlociu'!!! Daca Romania ar
> indrazni sa-i interzica pe bozgori sa vezi atunci lectii de
> democratie din toata lume! Dar ce sa mai zici de o asemenea incalcare
> cind incalca ei si vieti omenesti fara sa le zica nimeni nimic...
>

moroianu (...@k.ro, IP: 92.80.120...)
2009-01-16 05:14
Re: Istoria NU se repeta!


Toate campaniile de cultivare a vechilor resentimente si fobii sunt duse de psihopati sau de agenti provocatori.

Exista cativa si pe acest forum...

La 2009-01-16 01:13:38, nellu a scris:

> Istoria se repeta. O spun eu si o spun si savantii. Sub o forma sau
> alta esenta unei probleme istorice, mai ales daca nu a fost
> satisfacuta va tinde sa se repete candva in viitor, ori poate in
> prezent…
>

Anca2008 din Canada (...@aol.com, IP: 74.56.100...)
2009-01-16 06:29
Re: evreului mandru

'As vrea sa vad cum ar proceda Romania daca in timp de razboi cu un alt stat, un partid a minoritatii maghiare s-ar fi inlaturat de partea inamicului'

In nici un caz nu s-ar duce in asa-zisul tinut secuiesc cu tunuri, tancuri si avioane ca sa-i macelareasca dupa ce i-ar fi infometat si saracit de ani de zile. Ca sa poti sa faci asa ceva trebuie sa fii.... altfel. Trebuie sa nu fii om.



evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 84.109.87...)
2009-01-16 10:17
Re: Ancuto...

Tu nu prea intelegi diferenta intre peste un milion de arabi care traiesc in Israel si care sunt cetateni cu toate drepturile si arabii din Gaza, care nu-s, care sunt parte dintr-o entitate care se afla in razboi cu noi si care timp de 8 ani ne-au bombardat cu rachete.
A trimis cineva tunuri , tancuri si avioane pe arabii israelieni?!

La 2009-01-16 06:29:07, Anca2008 a scris:

> 'As vrea sa vad cum ar proceda Romania daca in timp de razboi cu un
> alt stat, un partid a minoritatii maghiare s-ar fi inlaturat de
> partea inamicului'
>
> In nici un caz nu s-ar duce in asa-zisul tinut secuiesc cu tunuri,
> tancuri si avioane ca sa-i macelareasca dupa ce i-ar fi infometat si
> saracit de ani de zile. Ca sa poti sa faci asa ceva trebuie sa
> fii.... altfel. Trebuie sa nu fii om.
>
>
>
>
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00682 sec.