Ziua Logo
  Nr. 4435 de miercuri, 14 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2009-01-14
MAHMUD (...@gmail.com, IP: 75.68.237...)
2009-01-14 12:02
IAUITEEE, VEZI PORCARIU AICI, OOOO !!! Cate minciuna pune pe saraci Hamas. Lasa lasa Dragos Aligica!

Dusman Dragos Paul Aligica minciuneam la revista, la revista breee!!!
Oooo, mare dusman! La git radeam, asa trebuiam!
Dar nu gresit detot detot detot de America, mult placeam cum zicea la America!
-------------------------------------------------------------------
http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?cod=8941

Revista 22, Nr. 808 / 30 august-5 septembrie2005



Cele 7 faze ale Jihadului


Dragos Paul Aligica




Daca ofensiva declansata de fortele islamiste este intr-adevar unul dintre factorii determinanti ai dinamicii relatiilor internationale la inceputul acestui mileniu, atunci analiza viziunii strategice a acestor forte este esentiala pentru intelegerea nu numai a naturii adversarului, ci si a locului unde ne aflam si a directiei in care ne indreptam in razboiul cu acesta. In acest sens, ecourile create de circulatia recenta a unui document ce prezinta un desfasurator pe termen mediu si lung al strategiei islamiste constituie un excelent vehicul pentru o readucere la zi cu temele dezbaterilor privind starea actualului razboi global. Desi documentul circula in mai multe variante, iar ideile vehiculate de acesta sunt prezentate in mai multe forme in functie de varianta, temele sale centrale raman neschimbate: o etapizare in sapte trepte a strategiei ofensivei islamiste. Data fiind problema surselor, care din motive lesne de inteles sunt ambigue si greu de certificat, referinta principala in discutiile profesioniste este facuta la interventia din Der Spiegel a jurnalistului iordanian Fouad Hussein, considerat una dintre cele mai credibile voci in chestiuni legate de Al-Qaeda. Acesta preia si prezinta ideile sursei sale, Saif al-Adel, lider la cel mai inalt nivel in ierarhia coordonatorilor militari ai organizatiei teroriste in discutie.

Cele 7 faze ale ofensivei islamiste

In lumina revelatiilor privind documentele strategice ale Al-Qaeda, ofensiva islamista pare sa fi fost planificata pe un orizont de timp de aproximativ doua decenii si are ca obiectiv final instituirea Califatului Islamic Global”. Realizarea acestui obiectiv necesita strabaterea a sapte faze.

Prima faza este Redesteptarea”. Ea a inceput cu atacul de la 11 septembrie si s-a incheiat cu declansarea ofensivei americane in Irak. Scopul loviturii din septembrie a fost provocarea Occidentului, si in speta a SUA, in a ataca lumea islamica. Reactia Occidentului urma sa duca la trezirea la realitate a musulmanilor, care astfel incep sa isi puna intrebari cu privire la situatia reala in care se afla Comunitatea Islamica”, precum si la destinul ei istoric. Prima faza este considerata de strategii Al-Qaeda un mare succes. Mesajul islamist a captat atentia publica. Dintr-o organizatie obscura, Al-Qaeda a ajuns sa fie recunoscuta ca un jucator major in relatiile internationale. Razboiul declansat de aceasta a devenit subiect de prima pagina. Mass- media vaneaza si disemineaza ideile si luarile de cuvant ale liderilor sai. Lumea incepe sa inteleaga ca ei sunt cei ce determina dinamica relatiilor internationale, in vreme ce milioane de musulmani au inceput sa vada ca reprezentantul lor politic si istoric este Al-Qaeda si miscarea radicala islamista.

Constientizarea” este a doua faza si este perioada in care ne aflam acum. Este perioada in cursul careia lumea musulmana intelege pe deplin conspiratia occidentala impotriva Comunitatii Islamice”, precum si necesitatea istorica a Jihadului. In aceasta faza, Al-Qaeda - o organizatie - incepe sa se extinda, transformandu-se intr-o miscare sociala. Transformarea acesteia are loc prin dezvoltarea retelelor, infiltrarea tuturor statelor si aglomerarilor urbane semnificative si mai ales prin recrutarea sau influentarea tinerilor. Se vor pune astfel bazele crearii unei noi generatii de lideri, formati intr-o gandire noua, cu valori si obiective clare, ce vor prelua treptat conducerea lumii musulmane. Irak devine front de lupta central, in vreme ce baze si unitati armate gata de actiune vor fi constituite in celelalte state arabe din zona Irakului.

Cea de-a treia faza, Ridicarea la lupta”, ar urma sa aiba loc intre 2007- 2010. Este momentul in care fortele islamiste vor declansa ofensiva in Iordania, Turcia, Siria, Kuweit si Arabia Saudita. In faza a patra, ce va dura pana in 2013, actiunea se va canaliza pe trei directii: va continua ofensiva asupra regimurilor tarilor din Orientul Mijlociu, ce vor fi slabite pana la prabusire, infrastructura energetica globala va fi atacata si sabotata cu o intensitate din ce in ce mai mare, in vreme ce economia SUA va fi blocata si, incet dar sigur, destructurata printr-o combinatie de ciber-terorism si lovituri calibrate in centrele economice majore. Faza a cincea, proiectata undeva intre 2013 si 2017, va aduce prabusirea definitiva a regimurilor din zona Orientului Mijlociu - de la Turcia la Arabia Saudita - si inlocuirea lor cu un mare Califat Islamic. Influenta occidentala asupra zonei respective si a lumii in general se va prabusi vertiginos. O noua ordine mondiala incepe sa fie posibila.

Ultimele doua faze sunt Confruntarea totala” si Instituirea Califatului Global” si urmeaza sa se desfasoare in cursul deceniului trei al mileniului. Proiectia este ca Occidentul, bulversat economic de criza economiei americane, dezorientat valoric, paralizat de o ideologie a non-combatului raspandita de propriile elite si, astfel, nepregatit sa faca fata aparitiei, in exterior, a Califatului ca supraputere mondiala si, in interior, penetrarii propriilor societati de catre retelele islamice, se va prabusi in haos. Bazele Califatului Global vor incepe sa se inalte astfel pe ruinele vechii ordini mondiale dominate de Occident.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Razboiul nevazut al lui Eminescu (3382 afisari)
 Macelul clanurilor in PSD (2509 afisari)
 Criza vazuta din taxi (2020 afisari)
 Noul antisemitism (1985 afisari)
 O virgina de 107 ani si-a facut curaj sa se marite (1858 afisari)
 Pornografie si perversiuni sexuale pentru copii la Minimax - VIDEO (6007 afisari)
 Filmat in timp ce facea sex, un preot constantean s-a autosuspendat - VIDEO (4683 afisari)
 A murit la doar 48 de ore dupa o operatie banala - VIDEO (2168 afisari)
 Oferta pentru tineri: 25.000 de euro daca se apuca de agricultura (2040 afisari)
 Revolte pe granita estica a Uniunii Europene (1906 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00961 sec.