Ziua Logo
  Nr. 4428 de marti, 6 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2009-01-06

Comentarii: 3, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

geoianc2000
2009-01-06 00:24:30

nu-i mai plangeti pe profii universitari...

.... au salarii uriase+ spagi + contracte de "cercetare".....
in loc sa cumpere materiale de studiu ei isi iau telefoane mobile , leptopuri( pe care le folosesc in interes personal), filtre de cafea!!!!!??, televizoare( nu monitoare), DVD-uri, isi contracteaza diverse schimburi de "experienta" la Parallia Katerini (dar numai pe timp de vara) de vreo 4 saptamani, etc..... Mai vreti, spuneti-mi, ca va spun mai multe... si totusi, RESPECT pt Profii Adevarati.

M_D_L
2009-01-06 06:52:06

Sa se limiteze castigurile profesorilor universitari

Sa nu le mai dea voie sa "bage depasiri de plan" mai mult de 15% din norma de baza. Daca acum pot sa tina si cate cinci norme de baza (cumul de functii, plata cu ora), inseamna ca nu au fost stabilite corect normele si ar trebui sa fie recalculate.
Sa-i lase sa castige "cat vor muschii lor", dar din contracte de cercetare adevarate, incheiate cu particularii (ca de aia am trecut la capiatism !), nu cu statul.

lucian56
2009-01-06 20:44:55

Sper ca Boc sa nu cedeze.

De citiva ani presedintele tarii afirma ca avem un invatamint mediocru. Acesta a ajuns asa si datorita anui mare numar de profesori universitari care nu stiu altceva decit sa alerge de la un centru universitar la altul pentru a semna statul de plata. Primul pas gresit s-a facut prin promulgarea legii cadrului didactic care le-a redus puternic numarul de ore didactice. Diferenta intre orele de curs si programul normal de munca(40 ore saptaminal) era pentru studiu, cercetare, bla,bla.. dar acesta era folosit pentru a fi la alta facultate. al doilea pas a fost modul de acreditare a facultatilor care printre alte conditii trebuia sa aiba in stat un anumit nr. de profesori universitari. In perioada 1994-1998 am urmat cursurile unei facultati in provincie , in care profesorii universitari ori erau navetisti de Bucuresti ori parlamentari si apareau, daca apareau numai in week-end-uri. Ce-mi placea la ei era ideea ca nu erau multumiti de cursul predat si promiteau ca in anul urmator il vor imbunatati dar de fapt la urmatoarea generatie era acelasi curs. Cind sa aiba saracii profesori timp de studiu cind aveau multe alte lucruri pe cap. Si uite asa generatii intregi studiau ceea ce primeau si astfel nivelul de pregatire a ajuns acolo unde este acum. Probabil se doreste sa ramina la acelasi nivel inca 10-20 ani. Din 1990 pina in prezent au iesit de pe bancile facultatilor care s-au inmultit ca ciupercile zeci de mii de absolventi de toate profilurile. Unde sunt? Si un exemplu personal: nora mea profesoara cu destul de multe examene de grade didactice luate, de 6 ani asteapta anuntarea locurilor de suplinitori disponibile prin localitatile rurale din judet, merge de multe ori cu cite o jumatate de norma la cite doua scoli din localitati diferite, dar o face cu pasiune, insa in orase mari nu gaseste loc datorita exceptionalilor profesori actualmente pensionari care nu pot fi dati la o parte din varii motive. Pina cind?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pregatiti-va pentru razboiul din Ucraina (4766 afisari)
 Secretele familiei Travolta (4247 afisari)
 Vremea cand ataca uliii (2286 afisari)
 Aviatia militara intra in colaps (2209 afisari)
 Gaza incercuita (2096 afisari)
 Teapa rusească: Comisarul european pentru energie recunoaște că nu s-a așteptat la sistarea gazului rusesc către Europa  (886 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01939 sec.