Ziua Logo
  Nr. 4402 de sambata, 29 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-29
Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2008-11-30 17:57
Misterul celor 5 israelieni angajati ai Urban Moving Systems Inc

In dupa-amiaza zilei de 11 septembrie 2001, FBI a remarcat 3 suspecti care in acea dimineata au fost vazuti in timp ce paraseau o zona din New Jersey la cateva minute dupa ce primul avion lovise turnul 1 al WTC. Ofiterii de politie din zona New York-New Jersey au fost avertizati printr-un mesaj radio sa fie atenti la un vehicul posibil lewgat de atacul terorist de la New York.
Duba de culoare alba, Chevrolet din 2000, cu firma Urban Moving Systems pe spate, a fost vazuta la Liberty State Park, Jersey City, NJ, la momentul primului impact al unui avion cu WTc. Trei indivizi cu o duba au fost vazuti sarbatorind dupa impactul initial. Biroul FBI din Newark a cerut ca in cazul in care duba este localizata, indivizii sa fie retinuti si sa li se ia amprentele.
La ora 3:56 p.m., 25 de minute dupa emiterea avertizarii FBI, politistii de la Departamentul de Politie East Rutherford au oprit duba dupa identificarea numarului de inmatriculare. Ofiterul Scott DeCarlo si sergentul Dennis Rivelli s-au apropiat de duba oprita, cerandu soferului sa iasa din vehicul. Soferul pe numele sau Sivan Kurzberg in varsta de 23 de ani, a refuzat si a fost rugat inca de cateva ori dar a refuzat de fiecare data. Politistii l-au scos cu firta pe Kurzberg din masina, in timp ce alti 4 oameni au fost scosi din duba odata cu el.
Nu li s-a spus motivul arestarii. Sivan Kurzberg a afirmat ca sunt israelieni si ca ei nu sunt problema americanilor. Ofiterii au recuperat mai multe din dupa pasapoarte si 4700 de dolari inghesuiti intr-un ciorap. Un anchetator a declarat ca in vehicol ofiterii au gasit harti ale orasuui in care anumite locuri erau marcate.
Cei cinci 5 erau intr-adevar cetateni israelieni. Ei au sustinut ca se aflau in tara ca muncitori ai firmei Urban Moving Systems Inc., care avea un depozit si un birou in Weehawken, statul New Jersey. Au fost detinuti timp de 71 de zile intr-un centru federal de detentie din Brooklyn, New York, timp in care au fost interogati in mod repetat de FBI si CIA . Unul dintre israelieni, Paul Kurzberg, fratele lui Sivan, a refuzat timp de 10 saptamani sa faca testul cu aparatul pentru detectarea minciunilor. Apoi cand l-a facut, l-a picat.
Intre timp, la douza zile dupa ce acesti barbati au fost arestati, proprietarul firmei Urban Moving Systems, Dominik Suter, un israelian de 31 de ani, si-a abandonat brusc afacerea si a fugit din Statele Unite in Israel. Suter a fost plasat mai tarziu pe aceeasi lista de suspecti a FBI-ului ca si teroristul Mohammed Atta, ceea ce sugera ca autoritatile americane credeau ca Suter stia ceva despre atacuri. Oamenii angajati la Urban Moving Systems erau spioni. Cine ii manevra exact si ce sau pe cine urmareau era inca neclar ptr autoritati.
FBI-ului a concluzionat de altfel ca 2 dintre barbati erau agenti Mossad-ului, si ca Urban Moving Systems era o afacere de fatada. Chiar guvernul israelian a recunoscut ca acei oasmeni erau spioni. Dupa ce autoritatile americane au cerut explicatii Israelului, guvernul israelian a marturisit implicarea in operatiune si si-a cerut scuze pentru ca nu s-a coordonat cu Washington-ul.
In iunie 2002, emisiunea 20/20 de la ABC News a derulat o investigatie proprie asupra problemei, ajungand la aceeasi concluzie. Vincent Cannistraro, fostul sef al operatiunilor de contraterorism din cadrul CIA a declarat pentru 20/20 ca unele dintre numele celor 5 israelieni apareau intr=o baza de date a FB, la categoria servicii de informatii.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Strategia Cotrocenilor (2543 afisari)
 Razboi intre spionii Romaniei (2491 afisari)
 Opriti ciuma rosie (2476 afisari)
 Cum a imbracat Bodnaras soldatul cu inca o izmana (2014 afisari)
 Exit-poll Felix pentru TVR (1583 afisari)
 Ea are cei mai frumosi sani din lume!  (6292 afisari)
 Un cosmonaut sovietic rupe tacerea cu privire la OZN-uri (4185 afisari)
 Trei politisti au batut cu salbaticie un soldat proaspat intors de pe frontul din Afganistan - VIDEO (3263 afisari)
 Carmen Electra mai provocatoare ca oricand... goala din nou pentru Playboy (2303 afisari)
 Exit-poll INSOMAR, ora 16.00: PSD - 37,8%, PD-L - 29,9%, PNL - 20,1% (1726 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00699 sec.